Ο Albert Cabestany TrialGP Team Manger στην GASGAS

Αλλάζει ρόλο ο έμπειρος αναβάτης
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/12/2020

Η GASGAS (η οποία πλέον να θυμίσουμε ότι ανήκει στον όμιλο της ΚΤΜ), ανακοίνωσε ότι καλωσορίζει τον Albert Cabestany ως τον νέο Team Manager της εργοστασιακής ομάδας στο TrialGP. Ο έμπειρος αναβάτης αποσύρεται πλέον οριστικά από την ενεργό δράση –κι αφού είχε εκπροσωπήσει την εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trial-E- και αναλαμβάνει τα ηνία της εργοστασιακής ομάδας στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα X-Trial και TrialGP.

Ο Ισπανός διαθέτει δύο δεκαετίες αγωνιστικής εμπειρίας στο Trial, όντας διαρκώς εκ των πρωταγωνιστών για τον τίτλο, με 85 βάθρα στο Trial και 90 στο Indoor Trial, εκ των οποίων τα 27 ήταν στο ψηλότερο σκαλί.

Μετά και από δύο τίτλους στο trial_E για λογαριασμό της GAGAS (2019 και 2020), ο Cabestany αλλάζει σελίδα στην καριέρα του, εστιάζοντας στο πρόγραμμα των δοκιμών, των προπονήσεων και των αγώνων της ομάδας, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για την επερχόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ο ίδιος ο Cabestany δήλωσε πως αυτή η κίνηση αποτελεί το ιδανικό "επόμενο βήμα" για την καριέρα του και ανυπομονεί να συνεργαστεί με τους αναβάτες και την υπόλοιπη ομάδα για να φέρει ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο εργοστάσιο.

Την εμπειρία του Cabestany θέλουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο και οι άνθρωποι της GASGAS, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του Robert Jona του VP Motorsports Offroad της GASGAS, όχι μόνο σε ότι αφορά το κομμάτι των αναβατών, αλλά και στον τομέα της εξέλιξης και των δοκιμών.

Isle of Man TT: Οκτώ θεατές κι ένας αναβάτης στο νοσοκομείο – Η αιτία διακοπής των δοκιμών της Δευτέρας

Ευτυχώς εκτός κινδύνου όλοι οι εμπλεκόμενοι
iom-ramsey-parliament-square
Η είσοδος στην Parliament Square (φωτογραφία αρχείου)
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/5/2026

Με το αριστερό ξεκίνησε το Tourist Trophy του 2026 στο Isle of Man, καθώς οι ελεύθερες δοκιμές δοκιμές των κατηγοριών Superbike και Superstock σημαδεύτηκαν από ένα συμβάν που οδήγησε σε διακοπή όλης της δράσης της πρώτης μέρας.

Στις 13:50 τοπική ώρα (15:50 Ελλάδας) οι κόκκινες σημαίες σηματοδότησαν μια διακοπή των δοκιμών γι’ αυτό που οι διοργανωτές αποκάλεσα αρχικά ως “σοβαρό συμβάν” και λίγο αργότερα ως “ατύχημα”, χωρίς όμως να έχουν ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη.

Αυτό ήρθε με ένα επίσημο ανακοινωθέν χτες αργά το απόγευμα, κατά το οποίο η διοργάνωση του αγώνα αποκάλυψε πως το συμβάν που είχε συμβεί στην Parliament Square της πόλης Ramsey ήταν πως ένας αναβάτης έπεσε και η μοτοσυκλέτα του χτύπησε τους θεατές.

Parliament Square
Η Parliament Square στη Ramsey

Από το ατύχημα τραυματίστηκε στα πόδια ο αναβάτης, καθώς και οκτώ θεατές και όλοι τους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Nobles. Από το επίσημο ανακοινωθέν δεν προκύπτει σοβαρός τραυματισμός για κάποιον, καθώς ο αναβάτης έχει χτυπήσει στα πόδια και δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο, ενώ για τους οκτώ θεατές η περιγραφή περιορίζεται σε “όλοι έχουν τις αισθήσεις τους και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εκτίμηση και νοσηλεία”.

Το όνομα του αναβάτη που έπεσε στην Parliament Square δεν αποκαλύπτεται ακόμη από τη διοργάνωση του ΤΤ.

Αυτή είναι η τελευταία επίσημη αναφορά που μας έρχεται από το Isle of Man και πιθανότατα το σημερινό πρόγραμμα θα εξελιχθεί κανονικά ως είναι προγραμματισμένο. Χτες οι δοκιμές των SBK/STK ολοκλήρωναν το πρωινό σκέλος των ελεύθερων δοκιμών για να ξεκινήσουν οι πρώτες κατατακτήριες (Qualifying 1) το απόγευμα, κάτι που φυσικά δεν έγινε συνεπεία του ατυχήματος.

Σήμερα το πρόγραμμα προβλέπει κατατακτήριες δοκιμές από τις 18:30 τοπική (20:30 Ελλάδας) κατά σειρά για τις κατηγορίες Superbike και Superstock, Supersport και Sportbike, κλείνοντας με τα Sidecars.

Ας ευχηθούμε όλοι οι τραυματίες να είναι σύντομα καλά, καθώς και η σημερινή επικαιρότητα να γεμίσει αποκλειστικά από σπουδαίες επιδόσεις και τίποτε άλλο.