Ο Albert Cabestany TrialGP Team Manger στην GASGAS

Αλλάζει ρόλο ο έμπειρος αναβάτης
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/12/2020

Η GASGAS (η οποία πλέον να θυμίσουμε ότι ανήκει στον όμιλο της ΚΤΜ), ανακοίνωσε ότι καλωσορίζει τον Albert Cabestany ως τον νέο Team Manager της εργοστασιακής ομάδας στο TrialGP. Ο έμπειρος αναβάτης αποσύρεται πλέον οριστικά από την ενεργό δράση –κι αφού είχε εκπροσωπήσει την εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trial-E- και αναλαμβάνει τα ηνία της εργοστασιακής ομάδας στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα X-Trial και TrialGP.

Ο Ισπανός διαθέτει δύο δεκαετίες αγωνιστικής εμπειρίας στο Trial, όντας διαρκώς εκ των πρωταγωνιστών για τον τίτλο, με 85 βάθρα στο Trial και 90 στο Indoor Trial, εκ των οποίων τα 27 ήταν στο ψηλότερο σκαλί.

Μετά και από δύο τίτλους στο trial_E για λογαριασμό της GAGAS (2019 και 2020), ο Cabestany αλλάζει σελίδα στην καριέρα του, εστιάζοντας στο πρόγραμμα των δοκιμών, των προπονήσεων και των αγώνων της ομάδας, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για την επερχόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ο ίδιος ο Cabestany δήλωσε πως αυτή η κίνηση αποτελεί το ιδανικό "επόμενο βήμα" για την καριέρα του και ανυπομονεί να συνεργαστεί με τους αναβάτες και την υπόλοιπη ομάδα για να φέρει ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο εργοστάσιο.

Την εμπειρία του Cabestany θέλουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο και οι άνθρωποι της GASGAS, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του Robert Jona του VP Motorsports Offroad της GASGAS, όχι μόνο σε ότι αφορά το κομμάτι των αναβατών, αλλά και στον τομέα της εξέλιξης και των δοκιμών.

Dragster: 2η θέση στην Ευρώπη με ρεκόρ για το Ελληνικό turbo Suzuki GSX-R1000 της Casper Racing [Video]

Νέο προσωπικό ρεκόρ για τον Γιάννη Λαμπρόπουλο με το GSX-R100, 4ος ο Γιάννης Μάρτζακλης με Hayabusa
Casper Racing
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

29/5/2026

H ομάδα της Casper Racing επέστρεψε από τον 1ο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Dragster στη Santa Pod Raceway της Αγγλίας, όπου κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία Elite της Super Street, πετυχαίνοντας παράλληλα νέο προσωπικό ρεκόρ για το turbo Suzuki GSX-R 1000.

Άλλη μια διάκριση για την Casper Racing και τον Γιάννη Λαμπρόπουλο με χρόνο 6,584 δευτερόλεπτα και ταχύτητα εξόδου στα 367 km/h, μια απόδοση που τους κατατάσσει στη 2η θέση της Ευρωπαϊκής λίστας, μόλις 0.038 sec πίσω από την κορυφή!

Η ελληνική ομάδα που διέθετε ήδη το ταχύτερο turbo GSX-R1000 της Ευρώπης, έχοντας πλέον την υποστήριξη της Suzuki Σφακιανάκης, βελτίωσε κι άλλο τις επιδόσεις της στον εναρκτήριο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Dragster για το 2026.

Casper Racing

Παράλληλα στην ίδια διοργάνωση ο Γιάννης Μάρτζακλης με turbo Suzuki Hayabusa 1340 τερμάτισε 4ος και ανέβηκε στην 7η θέση της ευρωπαϊκής λίστας, επιτυγχάνοντας επίσης νέο προσωπικό του ρεκόρ, με χρόνο 6.683 δευτερόλεπτα και ταχύτητα εξόδου στα 363 km/h.

Με σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ίδιος ο Λαμπρόπουλος ανακοίνωσε τις επιτυχίες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους και τις εταιρείες που τον έχουν στηρίξει και έχουν σταθεί πίσω από αυτή την προσπάθεια.

casper racing

Επιστροφή από τον 1ο Ευρωπαϊκό αγώνα Dragster στην Santa Pod Raceway με τεράστια συναισθήματα, αφού κατακτήσαμε τη 2η θέση στην Elite της Super Street, πετυχαίνοντας παράλληλα νέο προσωπικό ρεκόρ για το 1000cc μας:

6️.5️8️4️ sec — 3️6️7️ km/h 🚀

Ένα αποτέλεσμα που μας κατατάσσει στη 2η θέση της Ευρωπαϊκής λίστας, μόλις 0.038 sec πίσω από την κορυφή. 👻🇬🇷

Ενώ ο αδελφός μου Giannis Martzaklis τερμάτησε 4ος και ανέβηκε στην 7η θέση στην ευρωπαϊκή λίστα με Nεο προσωπικό ρεκόρ 6.683@363 🙏🚀

Q1: 6.769
Q2: 6.750
Q3: 6.727
Q4: 6.723

Elimination 1: 6.671
Elimination 2: 6.668
Elimination 3: 6.584 💥🚀🇬🇷

Η ομάδα μου δούλεψε καταπληκτικά και οι κόποι μας ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Γι’ αυτό τους αφιερώνω αυτό το αποτέλεσμα με πολλή αγάπη ❤️🙏

Όλη η Ελλάδα στήριξε την προσπάθειά μου και αυτό μου έδωσε τεράστια δύναμη. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα τα μηνύματα και την αγάπη που μου χαρίσατε! 🇬🇷

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την προσπάθειά μου ώστε να μπορώ να βρίσκομαι εκεί:

Casper rac1ng - BTB moto

Suzuki Sfakianakis Group
AMSOIL INC. - Greece
Turbosmart
Venetis Ηλεκτροστατική βαφή
Papastavrou Shops
HYPER Design
Mega Parras
MVD-Retail International
Sklavos potatoes
SDS Motorsports
Evans paint
3P Racing
Kollias racing
Papagiannis Euxast
Suzuki patras
Sinos κατασκευές μηχανημάτων
Katsantonis team racing
Energie parts
Peristeras tyres
Racedom
Tgs parts
KakaRakis Performance
tg carbon factory

Next station: Tierp Arena, Swe 6-9/8 See you soon 🫣