Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ο Albert Cabestany TrialGP Team Manger στην GASGAS

Αλλάζει ρόλο ο έμπειρος αναβάτης

Η GASGAS (η οποία πλέον να θυμίσουμε ότι ανήκει στον όμιλο της ΚΤΜ), ανακοίνωσε ότι καλωσορίζει τον Albert Cabestany ως τον νέο Team Manager της εργοστασιακής ομάδας στο TrialGP. Ο έμπειρος αναβάτης αποσύρεται πλέον οριστικά από την ενεργό δράση –κι αφού είχε εκπροσωπήσει την εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trial-E- και αναλαμβάνει τα ηνία της εργοστασιακής ομάδας στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα X-Trial και TrialGP.

Ο Ισπανός διαθέτει δύο δεκαετίες αγωνιστικής εμπειρίας στο Trial, όντας διαρκώς εκ των πρωταγωνιστών για τον τίτλο, με 85 βάθρα στο Trial και 90 στο Indoor Trial, εκ των οποίων τα 27 ήταν στο ψηλότερο σκαλί.

Μετά και από δύο τίτλους στο trial_E για λογαριασμό της GAGAS (2019 και 2020), ο Cabestany αλλάζει σελίδα στην καριέρα του, εστιάζοντας στο πρόγραμμα των δοκιμών, των προπονήσεων και των αγώνων της ομάδας, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για την επερχόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ο ίδιος ο Cabestany δήλωσε πως αυτή η κίνηση αποτελεί το ιδανικό "επόμενο βήμα" για την καριέρα του και ανυπομονεί να συνεργαστεί με τους αναβάτες και την υπόλοιπη ομάδα για να φέρει ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο εργοστάσιο.

Την εμπειρία του Cabestany θέλουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο και οι άνθρωποι της GASGAS, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του Robert Jona του VP Motorsports Offroad της GASGAS, όχι μόνο σε ότι αφορά το κομμάτι των αναβατών, αλλά και στον τομέα της εξέλιξης και των δοκιμών.