Ο Βασίλης Παντελεάκης δεν κατάφερε να επιλεγεί στην τελική δεκάδα για το Red Bull MotoGP Rookies CUP 2024

Σε μια τέτοια επιλογή η ταχύτητα του αναβάτη δεν είναι δυστυχώς το απόλυτο κριτήριο
Panteleakis
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/10/2023

Ο Βασίλης Παντελεάκης μπορεί να κατάφερε να φτάσει στην τελική επιλογή της τρίτης ημέρας στην πίστα Guadix της Ισπανίας, δεν μπόρεσε εν τέλει να επιλεγεί στην τελική δεκάδα των αναβατών οι οποίοι παίρνουν το εισιτήριο για το Red Bull MotoGP Rookies Cup του 2024.

Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και τις τρεις ημέρες, με τον ίδιο να αποσπά κολακευτικά λόγια από τους κριτές, ωστόσο για να φτάσει κανείς στην τελική δεκάδα δεν πρέπει να έχει μόνο ταχύτητα. Με απλά λόγια το να κατάγεσαι από χώρες οι οποίες έχουν βαριά βιομηχανία, να έχεις μαζί σου χορηγούς παγκόσμιας εμβέλειας αλλά και να έχεις εθνικότητα με κληρονομιά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό παίζουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο. Αυτός είναι κι ένας λόγος που στην πρόκριση των αναβατών στον θεσμό Red Bull MotoGP Rookies Cup, δεν ανακοινώνονται χρόνοι.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν υποβαθμίζουμε την προσπάθεια των νεαρών αναβατών οι οποίοι πέρασαν στην τελική δεκάδα αλλά πως να το κάνουμε, η ιστορία των συγκεκριμένων διοργανώσεων όλα αυτά τα χρόνια δείχνει το προφανές. Παρολαυτά ο Παντελεάκης φεύγει από την Ισπανία γεμάτος εμπειρίες και εικόνες οι οποίες θα τον βοηθήσουν στην αγωνιστική του εξέλιξη, με τον ίδιο να ταξιδεύει τις επόμενες ημέρες στην Αραγονία, όπου θα συμμετάσχει στον 6ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM JuniorGP, στην κατηγορία Hawkers European Talent Cup 2023, όπου και αγωνίζεται φέτος.

Panteleakis

Ο Βασίλης Παντελεάκης μετά το τέλος του Red Bull Rookies Cup Selection Event 2023 έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Παρά τα πολύ καλά λόγια από τους υπεύθυνους του Red Bull rookies Cup κατά τη διάρκεια του event για την οδήγηση μου δυστυχώς δε μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετάσχω καθώς και στη χώρα μας στο Red Bull Rookies Cup του 2024. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την αμέριστη υποστήριξή όλες αυτές τις μέρες. Μέσα από την καρδιά μου σας ευχαριστώ πολύ. Αυτή τη στιγμή ταξιδεύω προς την Αραγονία της Ισπανίας για τον αγώνα του Σαββατοκύριακου”.

Για την ιστορία οι δέκα αναβάτες που πέρασαν στο Red Bull MotoGP Rookies CUP 2024 είναι οι εξής:

  1. Valentin Perrone Canton – Αργεντινή
  2. Joel Pons Llubes – Ισπανία
  3. Guillem Planques – Γαλλία
  4. Leonardo Alessandro Zanni – Ιταλία
  5. Milan Pawelec – Πολωνία
  6. Sullivan Mounsey – Μεγάλη Βρετανία
  7. Giulio Pugliese – Ιταλία
  8. Brian Uriarte – Ισπανία
  9. Kristian Daniel Jr – Η.Π.Α.
  10. Kgopotso Mononyane – Νότια Αφρική
Panteleakis
Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες