Ο Ian Hutchinson επιστρέφει στην BMW

Στην ομάδα road racing της TAS
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

12/5/2020

Ο συνδυασμός Hutchinson – BMW Motorrad – S1000RR και TAS Racing, αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένος τις αγωνιστικές σεζόν του 2016 και του 2017. Αυτή την επιτυχία φιλοδοξούν να επαναλάβουν όλα τα… εμπλεκόμενα μέρη, όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου που εξέδωσε η BMW Motorrad ανακοινώνοντας την επιστροφή του Βρετανού στις τάξεις της. Όταν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση, ο 16 φορές νικητής του ΤΤ Ian Hutchinson θα βρεθεί πάνω στη σέλα μιας S1000RR της ομάδας της TAS, η οποία θα διοικείται από τον Philip Neill. Μαζί θα συμμετέχουν τόσο σε διεθνείς αγώνες road racing, όσο και στο Βρετανικό πρωτάθλημα, υπό τη νέα ονομασία Synetiq BMW Motorrad και με την πλήρη υποστήριξη της BMW Motorrad.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα έχουμε τον Ian πίσω στην οικογένεια", δήλωσε ο Αγωνιστικός Διευθυντής της BMW Motorrad, Marc Bongers. "Είχαμε μεγάλες επιτυχίες μαζί στο παρελθόν. Προφανώς και θα θέλαμε αυτή η ανακοίνωση να γίνει λίγο πιο θεαματικά, με τον Ian να φορά την δερμάτινη φόρμα του και να συμμετέχει με την μοτοσυκλέτα μας στο North West 200 kai to ΙοΜ ΤΤ. Όπως και να 'χει, θα το βάλουμε αυτό για λίγο στον πάγο".

Από τη μεριά του ο Hutchinson δήλωσε: "Είχα απολαύσει την προηγούμενη συνεργασία μου με την TAS πάνω στο BMW S1000RR. Τώρα που εξασφάλισα μια συμφωνία να επιστρέψω στην ομάδα της TAS με τον Philip Neill στην Synetiq BMW, ανυπομονώ να τρέξω πάλι."

BSB 2026: Με παρελάσεις και track days η νέα σεζόν του βρετανικού πρωταθλήματος

Νέος χορηγός υπόσχεται να φέρει τους φίλους της διοργάνωσης μέσα στις πίστες - Με τις δικές τους μοτοσυκλέτες
BSB Carol Nash Partnership
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/1/2026

Η ασφαλιστική εταιρεία Carole Nash γίνεται επίσημος συνεργάτης του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike και ανοίγει τον δρόμο για εμπειρίες εντός πίστας σε τέσσερις γύρους του BSB.

Νέοι γύροι παρέλασης και track days σε συγκεκριμένες πίστες του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike (BSB), πρόκειται να προστεθούν στο πρόγραμμα του θεσμού, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του για τη σεζόν 2026.

Η ασφαλιστική εταιρεία Bennetts ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στο Ιανουάριο ότι αποχωρεί από τη θέση του βασικού χορηγού τίτλου του BSB, ενόψει της σεζόν 2026. Λίγο αργότερα, το πρωτάθλημα γνωστοποίησε τη συνεργασία του με την ασφαλιστική εταιρεία Carole Nash, η οποία θα αποτελεί τον επίσημο ασφαλιστικό συνεργάτη της σειράς από το 2026.

Παρότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Carole Nash αναλαμβάνει ρόλο χορηγού τίτλου, η νέα συμφωνία θα φέρει στο κοινό μια σειρά από δραστηριότητες εντός πίστας. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα νέα “Carole Nash - BSB Track Days”, τα οποία θα διεξαχθούν μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου σε τέσσερις πίστες του πρωταθλήματος, Oulton Park, Donington Park, Brands Hatch και Cadwell Park.

Παράλληλα, η συνεργασία προβλέπει γύρους παρέλασης για τους φίλους του BSB που θα φτάνουν στις πίστες με μοτοσυκλέτα σε επιλεγμένους γύρους, καθώς και εμπειρίες όπως βόλτες ως συνεπιβάτες, γύρους με το safety car, VIP περιηγήσεις και πακέτα φιλοξενίας.

BSB Carol Nash Partnership

Ο Stuart Higgs, Διευθυντής της σειράς British Superbike, δήλωσε σχετικά: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που καλωσορίζω την Carole Nash ως τον αποκλειστικό επίσημο ασφαλιστικό συνεργάτη του Πρωταθλήματος  British Superbike, καθώς φέτος γιορτάζουμε τη σημαντική 30ή επέτειο του θεσμού.", ενώ πρόσθεσε ότι ανυπομονεί για στενή συνεργασία με την Carole Nash, για την υλοποίηση αυτής της νέας συμφωνίας ώστε οι φίλαθλοι να απολαμβάνουν "μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες που έχει να προσφέρει το BSB καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν 2026."