Ο Ian Hutchinson επιστρέφει στην BMW

Στην ομάδα road racing της TAS
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

12/5/2020

Ο συνδυασμός Hutchinson – BMW Motorrad – S1000RR και TAS Racing, αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένος τις αγωνιστικές σεζόν του 2016 και του 2017. Αυτή την επιτυχία φιλοδοξούν να επαναλάβουν όλα τα… εμπλεκόμενα μέρη, όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου που εξέδωσε η BMW Motorrad ανακοινώνοντας την επιστροφή του Βρετανού στις τάξεις της. Όταν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση, ο 16 φορές νικητής του ΤΤ Ian Hutchinson θα βρεθεί πάνω στη σέλα μιας S1000RR της ομάδας της TAS, η οποία θα διοικείται από τον Philip Neill. Μαζί θα συμμετέχουν τόσο σε διεθνείς αγώνες road racing, όσο και στο Βρετανικό πρωτάθλημα, υπό τη νέα ονομασία Synetiq BMW Motorrad και με την πλήρη υποστήριξη της BMW Motorrad.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα έχουμε τον Ian πίσω στην οικογένεια", δήλωσε ο Αγωνιστικός Διευθυντής της BMW Motorrad, Marc Bongers. "Είχαμε μεγάλες επιτυχίες μαζί στο παρελθόν. Προφανώς και θα θέλαμε αυτή η ανακοίνωση να γίνει λίγο πιο θεαματικά, με τον Ian να φορά την δερμάτινη φόρμα του και να συμμετέχει με την μοτοσυκλέτα μας στο North West 200 kai to ΙοΜ ΤΤ. Όπως και να 'χει, θα το βάλουμε αυτό για λίγο στον πάγο".

Από τη μεριά του ο Hutchinson δήλωσε: "Είχα απολαύσει την προηγούμενη συνεργασία μου με την TAS πάνω στο BMW S1000RR. Τώρα που εξασφάλισα μια συμφωνία να επιστρέψω στην ομάδα της TAS με τον Philip Neill στην Synetiq BMW, ανυπομονώ να τρέξω πάλι."

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Dragster 2026: Το ελληνικό Suzuki GSX-R1000 στη 2η θέση της Ευρώπης

Διπλή διάκριση για την Casper Racing - 2ος ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος, 4ος ο Ιωάννης Μαρτζάκλης
casper
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/9/2026

Η πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν της Casper Racing με Suzuki GSX-R1000 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τη 2η θέση στην κατηγορία Super Street Bike στη γενική βαθμολογία.

Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Dragster, η ελληνική ομάδα Casper Racing με τον Ιωάννη Λαμπρόπουλο ως αναβάτη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία Super Street Bike. Μάλιστα στην ίδια κατηγορία, την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη πήρε ο Γιάννης Μαρτζάκλης, επίσης αναβάτης της Casper Racing.

Στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος, ο Λαμπρόπουλος κέρδισε τον πρώτο γύρο με 6,67 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου 359 χλμ./ώρα και προκρίθηκε στους 8, όμως η βροχή διέκοψε τον αγώνα και έτσι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο, που κατέκτησε ο Donát Dániel Lencsés και το Team Brothers Dragracing.

Dragster

Αξίζει να σημειωθεί πως στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, ο Λαμπρόπουλος σημείωσε νέο προσωπικό ρεκόρ: 6.584 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου 367 χλμ./ώρα στα 402 μέτρα.