Ο Tony Bou Παγκόσμιος Πρωταθλητής Trial 2020

Κατέκτησε των 14ο τίτλο του με τη Honda
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/10/2020

Το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου στο διπλό αγώνα της ο Tony Bou αναβάτης της Repsol Honda (Montesa) κατέκτησε τον 14ο τίτλο της καριέρας του. Ο Ισπανός Tony Bou έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα trial το 2003 και μπήκε στην ομάδα του HRC/Montesa το 2007, κερδίζοντας μάλιστα και τον τίτλο εκείνης της χρονιάς. Φέτος το πρωτάθλημα ξεκίνησε με καθυστέρηση το Σεπτέμβρη λόγω COVID-19 και οι αγώνες ήταν τέσσερεις διπλοί. Ο Bou ήταν 1ος και 3ος  στη Γαλλία και κέρδισε και τους δύο αγώνες που ακολούθησαν στην Ισπανία. Στην Ιταλία πήγε με 10 βαθμούς διαφορά και καταφέρνοντας να κερδίσει και τους δύο αγώνες, έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος στην καριέρα του. Ταυτόχρονα ο Tony Bou κατέκτησε και το πρωτάθλημα X-Trail του 2020, υπογραμμίζοντας την υπεροχή του για άλλη μια χρονιά. 

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες