Olympia Rally 2024, ημέρα 4η - Ταχύτερος ο Ard Vermeulen που βρίσκεται και 1ος γενικής

Απαιτητική διαδρομή 280 χλμ, που έφερε πολλές εγκαταλείψεις
Olympia Rally 2024, 4η μέρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Η Ημέρα 4 του Olympia Rally ήταν μια ακόμη συναρπαστική διαδρομή σηματοδοτώντας το δεύτερο και μέρος του μαραθώνιου stage. Οι αναβάτες ξεκίνησαν από το Ξυλόκαστρο και επέστρεψαν στο bivouac στην Αρχαία Ολυμπία περνώντας από το Ζεμενό, την Κυλλήνη, το όρος Ζήρια, τη λίμνη Στυμφαλία, τη λίμνη Δόξα, τα Ζαρέλια, το Πλανητέρο, την Κλειτορία, τον ποταμό Λάδωνα, τον ποταμό Ερύμανθο και το δάσος Φολόης.

Η απαιτητική διαδρομή των 280 χλμ άφησε το σημάδι της, αναγκάζοντας πολλούς αναβάτες να εγκαταλείψουν, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του Olympia Rally.

Πρώτος που ολοκλήρωσε το σκέλος ήταν ο #42 Ard Vermeulen (NL), με τον #302 Dennis Schans (NL) στη δεύτερη θέση και τον #310 Martin Kalt (CHE) να συμπληρώνει την τριάδα.

Φέτος, στο Olympia Rally συμμετέχουν δύο Έλληνες αναβάτες, ο #45 Χρήστος Πελούσης και η #18 Πολυτίμη Κυριακοπούλου, οι οποίοι βρίσκονται σε έντονη μάχη για την πρώτη θέση στην κατηγορία τους.

Olympia Rally 2024, 4η μέρα

Γενική Κατάταξη μετά την Ημέρα 4:

1. #42 Ard Vermeulen (NL)

2. #41 Ad Jansen (NL)

3. #302 Dennis Schans (NL)

Την 5η ημέρα, οι αναβάτες θα αναμετρηθούν στο SS5 Γορτυνία – Νεμούτα.

Ετικέτες

Η BMW Motorrad Motorsport παρουσιάζει τις αγωνιστικές της ομάδες

Ενόψει της έναρξης του Motul WSBK 2026, η BMW συνοψίζει τις αγωνιστικές ομάδες της που βασίζονται στα M 1000 RR και S 1000 RR.
bmw motorrad
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/2/2026

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (WSBK) η ομάδα άλλαξε φέτος και τους δύο αναβάτες της, καλωσορίζοντας τον Ιταλό Danilo Petrucci και τον Πορτογάλο Miguel Oliveira, οι οποίοι πήραν τις θέσεις των Toprak Razgatlioglu, που προωθήθηκε στο MotoGP μετά από δύο τίτλους με τη BMW στο WSBK, και του Michael Van Der Mark.

bmw motorrad

Ο Van Der Mark άφησε πίσω το WSBK, όχι όμως και τη γερμανική εταιρεία, καθώς μετακινήθηκε παράλληλα σε μιαν άλλη M 1000 RR, αυτή της BMW Motorrad World Endurance Team που δηλώνει στόχο της την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος Endurance, EWC.

 

bmw motorrad

Μαζί του στο πρωτάθλημα Αντοχής θα είναι οι Markus Reiterberger (Γερμανία) και Steven Odendaal (Νότια Αφρική), ενώ ο Εσθονός Hannes Soomer συνεχίζει ως αναπληρωματικός της παραπάνω τριάδας.

bmw motorrad

Μια ακόμη ομάδα για το EWC 2026 είναι η AutoRace Ube Racing Team με τον Naomichi Uramoto που διακρίθηκε πέρυσι με τη BMW στο ιαπωνικό πρωτάθλημα και ο οποίος πλαισιώνεται από τον έμπειρο πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή WSBK και EWC Sylvain Guintoli και τον Hannes Soomer, όταν δεν είναι απαραίτητος στην πρώτη ομάδα της BMW.

bmw motorrad

Στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, MotoAmerica, η ομάδα OrangeCat Racing κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο της κατηγορίας Superstock το 2025 και φέτος ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών της βουτώντας στα δύσκολα της κορυφαίας κατηγορίας Superbike ως επίσημη εργοστασιακή ομάδα BMW Motorrad Motorsport Official Team USA. Υπό τις οδηγίες του διευθυντή Jeff Connors, η ομάδα θα έχει δύο Αμερικανούς αναβάτες, τους Sean Dylan Kelly και Jayson Uribe.

bmw motorrad

Τέλος, η BMW έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα Road Racing με δύο πασίγνωστους Άγγλους αναβάτες, τους Davey Todd και Peter Hickman οι οποίοι θα αγωνιστούν σε φημισμένους αγώνες, όπως οι Isle of Man Tourist Trophy και Northwest 200 με την ομάδα που οι ίδιοι ίδρυσαν, 8TEN Racing, ενώ θα συμμετάσχουν και στο αγγλικό πρωτάθλημα BSB (British SuperBike Championship).

Ετικέτες