Olympia Rally 2024, ημέρα 4η - Ταχύτερος ο Ard Vermeulen που βρίσκεται και 1ος γενικής

Απαιτητική διαδρομή 280 χλμ, που έφερε πολλές εγκαταλείψεις
Olympia Rally 2024, 4η μέρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Η Ημέρα 4 του Olympia Rally ήταν μια ακόμη συναρπαστική διαδρομή σηματοδοτώντας το δεύτερο και μέρος του μαραθώνιου stage. Οι αναβάτες ξεκίνησαν από το Ξυλόκαστρο και επέστρεψαν στο bivouac στην Αρχαία Ολυμπία περνώντας από το Ζεμενό, την Κυλλήνη, το όρος Ζήρια, τη λίμνη Στυμφαλία, τη λίμνη Δόξα, τα Ζαρέλια, το Πλανητέρο, την Κλειτορία, τον ποταμό Λάδωνα, τον ποταμό Ερύμανθο και το δάσος Φολόης.

Η απαιτητική διαδρομή των 280 χλμ άφησε το σημάδι της, αναγκάζοντας πολλούς αναβάτες να εγκαταλείψουν, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του Olympia Rally.

Πρώτος που ολοκλήρωσε το σκέλος ήταν ο #42 Ard Vermeulen (NL), με τον #302 Dennis Schans (NL) στη δεύτερη θέση και τον #310 Martin Kalt (CHE) να συμπληρώνει την τριάδα.

Φέτος, στο Olympia Rally συμμετέχουν δύο Έλληνες αναβάτες, ο #45 Χρήστος Πελούσης και η #18 Πολυτίμη Κυριακοπούλου, οι οποίοι βρίσκονται σε έντονη μάχη για την πρώτη θέση στην κατηγορία τους.

Olympia Rally 2024, 4η μέρα

Γενική Κατάταξη μετά την Ημέρα 4:

1. #42 Ard Vermeulen (NL)

2. #41 Ad Jansen (NL)

3. #302 Dennis Schans (NL)

Την 5η ημέρα, οι αναβάτες θα αναμετρηθούν στο SS5 Γορτυνία – Νεμούτα.

Ετικέτες

Romaniacs: Τρίτος ο Κουζής την 3η μέρα, δύο θέσεις πάνω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sam Sunderland!

Ακόμα μία εξαιρετική ημέρα για τον Έλληνα αναβάτη
kouzis
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/7/2026

Ο Παναγιώτης Κουζής συνεχίζει να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό για δεύτερη σερί ημέρα, καθώς κατάφερε να τερματίσει τρίτος στην δεύτερη ημέρα της κατηγορίας Adventure Core.

Ο Έλληνας αναβάτης κατάφερε χτες να πάρει τη νίκη στην κατηγορία του και να νικήσει τον Sam Sunderland των δύο τίτλων Rally Dakar και των δύο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Rally. Ο Κουζής, που συμμετέχει με CFMOTO 800ΜΤ-Χ και την υποστήριξη της ομάδας CFMOTO HELLAS RACING TEAM, συνέχισε και σήμερα να εκπλήσσει πολύ κόσμο με την εμφάνισή του και τερμάτισε 3ος ημέρας, δύο θέσεις πάνω από τον Sunderland!

Jose Antonio Lombardia (CFMOTO) και Rene Columna (CFMOTO) πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Alexandru Anghel να τερματίζει ανάμεσα σε Κουζή και Sunderland.

Με την τρίτη θέση ημέρας, ο Παναγιώτης Κουζής σκαρφάλωσε ακόμη περισσότερο στην γενική κατάταξη καταλαμβάνοντας την 27η θέση κι αν δεν είχε την εξοντωτική ποινή των 8 ωρών την πρώτη ημέρα, φαίνεται πως θα διεκδικούσε τη νίκη στην κατηγορία Adventure Core.

Εξαιρετικός ήταν για ακόμη μία μέρα ο γνωστός μας από τα MEGA TEST ON-OFF του MOTO, Γιώργος Κοινωνάς που αγωνίζεται με CFMOTO 450MT και τερμάτισε στην 16η θέση και βρίσκεται πλέον στην 13η θέση της κατηγορίας Adventure Core.