Olympia Rally 2024, Ημέρα 6 - Νικητής ο Ard Vermeulen

Frederick Scheifler και Timo Heinen συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα
Olympia Rally
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/5/2024

Την 6η και τελευταία ημέρα του Olympia Rally, οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν μια πολύπλευρη τελευταία μέρα, με μαλακά χώματα και δύσκολη πλοήγηση στην αρχή, πριν οδηγήσουν κατά μήκος της παραλίας του Καϊάφα με εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος.

Από την Αλφιούσα στο Επιτάλιο, και από το Σαμικό στην λίμνη Καϊάφα, και μετά η ανάβαση προς τούς πετρωτούς και βραχώδεις λόφους της Σμέρνας για να καταλήξουν μέσω Κρέστενας στην Αρχαία Ολυμπία όπου η απονομή και η φαντασματαγορική τελετή λήξης.

Η σκηνή ολοκληρώθηκε με τον #42 Ard Vermeulen (NL) να τερματίζει πρώτος, τον #414 Frederick Scheifler (AU) στη δεύτερη θέση και τον #30 Timo Heinen (DE) στην τρίτη.

Από τις ελληνικές συμμετοχές, ο Χρήστος Πελούσης με Beta τερμάτισε 4ος στην κατηγορία του (Class 4), και η Πολυτίμη Κυριακοπούλου με Sherco τερμάτισε 6η στη δική της κατηγορία (Class 2).
 
Συνολικά μετά την 6η ημέρα:
 
1. #42 Ard Vermeulen (NL)
 
2. #41 Ad Jansen (NL)
 
3. #21 Robin Lynch (GB)

Τερματισμός

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με μια τελετή απονομής βραβείων, γεμάτη αναμνήσεις, χαμόγελα και αυθόρμητες στιγμές.

Ετικέτες

Manx Grand Prix: Αναβάτης έχασε τη ζωή του, ο δεύτερος ελαφριά τραυματισμένος

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των προκριματικών της Τρίτης
manx
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/8/2026

Ένας αναβάτης έχασε τη ζωή του, μετά από ατύχημα που συνέβη χτες Τρίτη 18 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Manx Grand Prix.

Δύο αναβάτες ενεπλάκησαν στο ατύχημα που συνέβη στο σημείο Cruickshanks της μεγάλης διαδρομής Mountain Course κατά τη διάρκεια των δεύτερων χρονομετρημένων δοκιμών της 18ης Αυγούστου.

Η κόκκινη σημαία που υψώθηκε μετά το ατύχημα έθεσε τέλος στις δοκιμές της Τρίτης. Αυτό συνέβη αφού τόσο τα δοκιμαστικά της Κυριακής όσο και της Δευτέρας είχαν επηρεαστεί από κόκκινες σημαίες και κακές καιρικές συνθήκες.

Το Manx Grand Prix επιβεβαίωσε ότι ένας από τους αναβάτες που εμπλέκονταν στο ατύχημα έχασε τη ζωή του, ενώ ο άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Οι διοργανωτές δεν έχουν αποκαλύψει τα ονόματα των δύο αναβατών που εμπλέκονταν στο συμβάν.

“Στον πρώτο γύρο της δεύτερης προκριματικής περιόδου των αγώνων του Manx Grand Prix 2026, σημειώθηκε ατύχημα στο Cruickshanks της Ramsey, στο οποίο εμπλέκονταν δύο διαγωνιζόμενοι. Οι δοκιμές διακόπηκαν αμέσως με κόκκινη σημαία.

"Με βαθιά θλίψη, οι διοργανωτές του Manx Grand Prix επιβεβαιώνουν ότι ένας διαγωνιζόμενος υπέστη θανατηφόρα τραύματα. Ένας δεύτερος διαγωνιζόμενος φέρεται να υπέστη ελαφρά τραύματα και λαμβάνει περίθαλψη στο νοσοκομείο Nobles.

"Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες λειτουργίας της διοργάνωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία έρευνας.

"Οι διοργανωτές του Manx Grand Prix θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους κριτές, τις ιατρικές ομάδες, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, τη Manx Care και όλο το προσωπικό που συνέβαλε στην αντιμετώπιση του σημερινού συμβάντος.

"Οι σκέψεις μας είναι με τους διαγωνιζόμενους, τις οικογένειες και τους φίλους των εμπλεκομένων, οι οποίοι έχουν ζητήσει να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή.

"Θα ακολουθήσει περαιτέρω ενημέρωση εν ευθέτω χρόνω.”

Σήμερα πάντως το πρόγραμμα προβλέπεται να ξεκινήσει με το κλείσιμο των δρόμων στις 12:30 μμ τοπική ώρα.