Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Παγκόσμιο Trial: Στο χειρουργείο ο Toni Bou

Εγχειρίστηκε στην κνήμη

Ο Toni Bou, ο αναβάτης-φαινόμενο me ta 28 Παγκόσμια Πρωταθλήματα στο Trial, ξάπλωσε στο χειρουργικό τραπέζι εκτάκτως για εγχείρηση στην περόνη. Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda έπεσε και χτύπησε κατά την διάρκεια της προπόνησης και κρίθηκε αναγκαίο να μπει άμεσα στο χειρουργείο προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομη η περίοδος της αποκατάστασης.

Η εγχείρηση έγινε στην κλινική Mi Tre Torres, όπου πραγματοποιήθηκε οστεοσύνθεση με την τοποθέτηση μεταλλικής πλάκας στην περόνη της κνήμης του αριστερού ποδιού, από τον Δρ. Josep Torrent και τον Δρ. Maurise Saur της iMove Traumatology, υπό την επίβλεψη του γιατρού της ομάδας Joaquim Terricabras. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης που διήρκεσε μία ώρα, ο Δρ. Terricabras ανακοίνωσε ότι η εγχείρηση ήταν άκρως επιτυχημένη και ότι ο Bou μπήκε στην μετεγχειρητική φάση.

Η πρόβλεψη για την περίοδο της ανάρρωσης από τους γιατρούς είναι στις δέκα ημέρες, ενώ ο Ισπανός αναμένεται να ανέβει πάλι στην μοτοσυκλέτα του μετά από τρεις εβδομάδες περίπου, έτσι ώστε να συνεχίσει την προετοιμασία του για την έναρξη της του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Trial.

Ο πρώτος αγώνας της σεζόν έχει προγραμματιστεί για τις 12-13 Ιουνίου στο Tolmezzo της Ιταλίας, με τον Ισπανό να φιλοδοξεί πως θα βρίσκεται στο 100% της φυσικής του κατάστασης μέχρι τότε.