Παγκόσμιο Trial: Στο χειρουργείο ο Toni Bou

Εγχειρίστηκε στην κνήμη
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

6/5/2021

Ο Toni Bou, ο αναβάτης-φαινόμενο me ta 28 Παγκόσμια Πρωταθλήματα στο Trial, ξάπλωσε στο χειρουργικό τραπέζι εκτάκτως για εγχείρηση στην περόνη. Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda έπεσε και χτύπησε κατά την διάρκεια της προπόνησης και κρίθηκε αναγκαίο να μπει άμεσα στο χειρουργείο προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομη η περίοδος της αποκατάστασης.

Η εγχείρηση έγινε στην κλινική Mi Tre Torres, όπου πραγματοποιήθηκε οστεοσύνθεση με την τοποθέτηση μεταλλικής πλάκας στην περόνη της κνήμης του αριστερού ποδιού, από τον Δρ. Josep Torrent και τον Δρ. Maurise Saur της iMove Traumatology, υπό την επίβλεψη του γιατρού της ομάδας Joaquim Terricabras. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης που διήρκεσε μία ώρα, ο Δρ. Terricabras ανακοίνωσε ότι η εγχείρηση ήταν άκρως επιτυχημένη και ότι ο Bou μπήκε στην μετεγχειρητική φάση.

Η πρόβλεψη για την περίοδο της ανάρρωσης από τους γιατρούς είναι στις δέκα ημέρες, ενώ ο Ισπανός αναμένεται να ανέβει πάλι στην μοτοσυκλέτα του μετά από τρεις εβδομάδες περίπου, έτσι ώστε να συνεχίσει την προετοιμασία του για την έναρξη της του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Trial.

Ο πρώτος αγώνας της σεζόν έχει προγραμματιστεί για τις 12-13 Ιουνίου στο Tolmezzo της Ιταλίας, με τον Ισπανό να φιλοδοξεί πως θα βρίσκεται στο 100% της φυσικής του κατάστασης μέχρι τότε.

 

 

North West 200: Κατονομάστηκε ο νεκρός αναβάτης - Ο Kamil Holan ήταν Τσέχος αγωνιζόμενος γνώριμος για το είδος αγώνων

Οικογένεια και ομάδα έδωσαν το όνομα στην δημοσιότητα
North West 200: Κατονομάστηκε ο νεκρός αναβάτης - Ο Kamil Holan ήταν Τσέχος αναβάτης γνώριμος για το είδος αγώνων
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/5/2026

Η ομάδα, κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια, έδωσε σήμερα το όνομα και τα στοιχεία του νεκρού αναβάτη που σκοτώθηκε εχθές στο πρώτο δυστύχημα στον North West 200 μετά από μία δεκαετία.

Ο 48χρονος Kamil Holan που σκοτώθηκε στην στροφή Station, σε ένα από τα πιο γρήγορα κομμάτια της διαδρομής, ήταν Τσέχος αναβάτης, ιδιαίτερα γνωστός στην πατρίδα του για το συγκεκριμένο είδος αγώνων ενώ είχε πάρει αρκετές φορές μέρος τόσο στον NW όσο και στο Isle of Man TT.

Εχθές δεν έλειψαν τα ατυχήματα καθώς σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις πριν το δυστύχημα φέρει την διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία και έπειτα την καθυστέρηση και την αναπροσαρμογή του προγράμματος.

Η οικογένεια ήταν που ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία αλλά να μην κατονομαστεί ο νεκρός μέχρι να προλάβουν να ενημερώσουν οι ίδιοι τους συγγενείς, κάτι που σε γενικό βαθμό έγινε απολύτως σεβαστό από όλους, πλην ορισμένων σελίδων σε Ιταλία και Ισπανία όπου μάλλον χάθηκαν στην μετάφραση και δεν το έκαναν εσκεμμένα.

Σήμερα, έχοντας ενημερώσει τους φίλους και συγγενείς, η ομάδα απέστειλε ενημέρωση.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα του Kamil Holan, ευχόμαστε να είναι το τελευταίο δυστύχημα των αγώνων.

north west 200 death - kamil holan