Προσωρινό πρόγραμμα X-Trial 2024 - Εφτά γύροι, ανάμεσα τους και το X-Trial of Nations

Με τους περισσότερους από αυτούς να διεξάγονται σε Γαλλία και Ισπανία
motomag Προσωρινό πρόγραμμα X-Trial 2024 - Εφτά γύροι για την επόμενη σεζόν, ανάμεσα τους και το X-Trial of Nations
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/11/2023

Η FIM ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα του X-Trial 2024 για το 2024, το οποίο περιλαμβάνει επτά αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν σε Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία και Ανδόρρα.

Η αγωνιστική χρονιά για το X-Trial 2024 θα ξεκινήσει όπως και πέρυσι, με τη Βαρκελώνη να φιλοξενεί τον πρώτο γύρο της χρονιάς στις 4 Φεβρουαρίου. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου στη γαλλική πόλη Chalon-sur-Saône. Μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου στη Νίκαια της Γαλλίας θα διεξαχθεί ο τρίτος γύρος της χρονιάς. Ο θεσμός στις 4 Μαΐου θα επιστρέψει μετά από 12 χρόνια στη Γενεύη όπου θα διεξαχθεί ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος.

Μετά από ένα διάλειμμα τεσσάρων μηνών στις 5 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα στην Ανδόρρα ο πέμπτος γύρος, με την Γαλλία να φιλοξενεί στις 8 Νοεμβρίου το X-Trial of Nations. Φινάλε για το πρωτάθλημα X-Trial θα έχουμε στις 16 Νοεμβρίου στην Ισπανία με την τοποθεσία να ανακοινώνεται εν καιρώ.

Προσωρινό πρόγραμμα X-Trial 2024 - Εφτά γύροι για την επόμενη σεζόν, ανάμεσα τους και το X-Trial of Nations

Ακολουθεί το πρόγραμμα του X-Trial of Nations για το 2024

  • Barcelona – Spain: 4 Φεβρουαρίου 2024
  • Chalon-sur-Saône – France: 15 Μαρτίου 2024
  • Nice – France: 22 Μαρτίου 2024
  • Geneva – Switzerland: 4 Μαΐου 2024
  • Andorra la Vella – Andorra: 5 Οκτωβρίου 2024
  • X-Trial of Nations – Saint Denis / La Réunion, France: 8 Νοεμβρίου 2024
  • TBA – Spain: 16 Νοεμβρίου 2024
Ετικέτες

Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]

Το 2022 στο Nitro World Games στο Brisbane ήταν ο πρώτος που έκανε τριπλό back flip!
motomag Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

O 27χρονος Αυστραλός αναβάτης του Freestyle MX, Jayden Archer έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια προπόνησης ενώ προσπαθούσε να τελειοποιήσει το τριπλό back flip, ένα κόλπο το οποίο έγινε το σήμα κατατεθέν του στους αγώνες τα τελευταία έτη.

Ο Archer ο οποίος είχε κατακτήσει δύο φορές το μετάλλιο στον θεσμό X Games, είχε καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στην Freestyle MX σκηνή το 2022 όπου στο Nitro World Games στο Brisbane έγινε ο πρώτος αναβάτης που έκανε τριπλό back flip με την μοτοσυκλέτα του ενώ σαν να μην έφτανε αυτό λίγο αργότερα θα έκανε και πρόταση γάμου στην κοπέλα του.

Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]

Ο 27χρονος ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στην Μελβούρνη όπου και πραγματοποιούσε προπονήσεις στην προσπάθεια του να τελειοποιήσει το γνωστό κόλπο του έχασε την ζωή του. Τον θάνατο του επιβεβαίωσε ο θεσμός Nitro Circus -αποτελεί μία σύγχρονη μοτοσυκλετιστική έκδοση ενός θιάσου που δημιούργησε ο Travis Pastrana, με τους συμμετέχοντες να πραγματοποιούν κάθε λογής κόλπα με τις μοτοσυκλέτες τους-, στον οποίο τα τελευταία 10 χρόνια λάμβανε μέρος ο Archer.

Ο θεσμός Nitro Circus ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Η οικογένεια του Nitro Circus θρηνεί την απώλεια του Jayo Archer. Ο Jayo ήταν η επιτομή του πάθους, της σκληρής δουλειάς και της αποφασιστικότητας. Μια θετική επιρροή για τους γύρω του. Και πάνω απ' όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος και φίλος όλων μας."

Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]

 

Ετικέτες