Προσωρινό πρόγραμμα X-Trial 2024 - Εφτά γύροι, ανάμεσα τους και το X-Trial of Nations
Με τους περισσότερους από αυτούς να διεξάγονται σε Γαλλία και Ισπανία
Από τον
Γιάννη Τσινάβο
28/11/2023
Η FIM ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα του X-Trial 2024 για το 2024, το οποίο περιλαμβάνει επτά αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν σε Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία και Ανδόρρα.
Η αγωνιστική χρονιά για το X-Trial 2024 θα ξεκινήσει όπως και πέρυσι, με τη Βαρκελώνη να φιλοξενεί τον πρώτο γύρο της χρονιάς στις 4 Φεβρουαρίου. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου στη γαλλική πόλη Chalon-sur-Saône. Μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου στη Νίκαια της Γαλλίας θα διεξαχθεί ο τρίτος γύρος της χρονιάς. Ο θεσμός στις 4 Μαΐου θα επιστρέψει μετά από 12 χρόνια στη Γενεύη όπου θα διεξαχθεί ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος.
Μετά από ένα διάλειμμα τεσσάρων μηνών στις 5 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα στην Ανδόρρα ο πέμπτος γύρος, με την Γαλλία να φιλοξενεί στις 8 Νοεμβρίου το X-Trial of Nations. Φινάλε για το πρωτάθλημα X-Trial θα έχουμε στις 16 Νοεμβρίου στην Ισπανία με την τοποθεσία να ανακοινώνεται εν καιρώ.
Ακολουθεί το πρόγραμμα του X-Trial of Nations για το 2024
Barcelona – Spain: 4 Φεβρουαρίου 2024
Chalon-sur-Saône – France: 15 Μαρτίου 2024
Nice – France: 22 Μαρτίου 2024
Geneva – Switzerland: 4 Μαΐου 2024
Andorra la Vella – Andorra: 5 Οκτωβρίου 2024
X-Trial of Nations – Saint Denis / La Réunion, France: 8 Νοεμβρίου 2024
Isle of Man TT – Πήρε και τον 2ο αγώνα Supersport ο Michael Dunlop, νέο ρεκόρ με 35 νίκες!
Σε άλλο σύμπαν ο Dunlop, έριξε πάνω από 26 δευτερόλεπτα στον δεύτερο Harrison
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
5/6/2026
Ο καιρός μας έκανε τη χάρη και η δράση της Παρασκευής έχει ξεκινήσει σχεδόν ως είχε προγραμματιστεί βάσει του νέου προγράμματος – αν και ένα άσχετο τροχαίο παραλίγο να εκτροχιάσει και αυτή τη μέρα – με τον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας Supersport TT να τερματίζει λίγη ώρα πριν γραφτούν αυτές οι γραμμές.
Ο Michael Dunlop με τη Ducati Panigale V2 ήταν ο κυρίαρχος της κατηγορίας σε σχεδόν όλη τη διάρκεια των δοκιμών, πήρε την 34η νίκη του στον πρώτο αγώνα πριν λίγες μέρες και σήμερα ανέβασε το απίστευτο ρεκόρ του στις 35 νίκες.
Dean Harrison
Η μάχη ξεκίνησε με τον νικητή του Superbike TT, Dean Harrison (Honda CBR600RR), να παίρνει κεφάλι γράφοντας έναν εκπληκτικό γύρο που έμελλε να είναι και ο ταχύτερος του αγώνα με μέση ταχύτητα 129.218 mph (208 km/h). Ο Dunlop κέρδισε χρόνο στο πιτ στοπ και στον δεύτερο γύρο πέρασε πρώτος.
Peter Hickman
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Dunlop άνοιγε σταθερά τη διαφορά του από τον Harrison, ο οποίος με τη σειρά του δεν ανησυχούσε πολύ για τα μετόπισθέν του, καθώς διατηρούσε μια ικανή διαφορά άνω των 10 δευτερολέπτων από τον Peter Hickman (Triumph Street Triple 765 RS) που ακολουθούσε τρίτος.
Στο τέλος αυτή ήταν η τελική κατάταξη του βάθρου, με τον Dunlop να πανηγυρίζει το 54ο βάθρο του σε ΤΤ και φυσικά τη διεύρυνση του μοναδικού του ρεκόρ στις 35 νίκες.