Προσωρινό πρόγραμμα X-Trial 2024 - Εφτά γύροι, ανάμεσα τους και το X-Trial of Nations

Με τους περισσότερους από αυτούς να διεξάγονται σε Γαλλία και Ισπανία
motomag Προσωρινό πρόγραμμα X-Trial 2024 - Εφτά γύροι για την επόμενη σεζόν, ανάμεσα τους και το X-Trial of Nations
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/11/2023

Η FIM ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα του X-Trial 2024 για το 2024, το οποίο περιλαμβάνει επτά αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν σε Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία και Ανδόρρα.

Η αγωνιστική χρονιά για το X-Trial 2024 θα ξεκινήσει όπως και πέρυσι, με τη Βαρκελώνη να φιλοξενεί τον πρώτο γύρο της χρονιάς στις 4 Φεβρουαρίου. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου στη γαλλική πόλη Chalon-sur-Saône. Μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου στη Νίκαια της Γαλλίας θα διεξαχθεί ο τρίτος γύρος της χρονιάς. Ο θεσμός στις 4 Μαΐου θα επιστρέψει μετά από 12 χρόνια στη Γενεύη όπου θα διεξαχθεί ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος.

Μετά από ένα διάλειμμα τεσσάρων μηνών στις 5 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα στην Ανδόρρα ο πέμπτος γύρος, με την Γαλλία να φιλοξενεί στις 8 Νοεμβρίου το X-Trial of Nations. Φινάλε για το πρωτάθλημα X-Trial θα έχουμε στις 16 Νοεμβρίου στην Ισπανία με την τοποθεσία να ανακοινώνεται εν καιρώ.

Προσωρινό πρόγραμμα X-Trial 2024 - Εφτά γύροι για την επόμενη σεζόν, ανάμεσα τους και το X-Trial of Nations

Ακολουθεί το πρόγραμμα του X-Trial of Nations για το 2024

  • Barcelona – Spain: 4 Φεβρουαρίου 2024
  • Chalon-sur-Saône – France: 15 Μαρτίου 2024
  • Nice – France: 22 Μαρτίου 2024
  • Geneva – Switzerland: 4 Μαΐου 2024
  • Andorra la Vella – Andorra: 5 Οκτωβρίου 2024
  • X-Trial of Nations – Saint Denis / La Réunion, France: 8 Νοεμβρίου 2024
  • TBA – Spain: 16 Νοεμβρίου 2024
Ετικέτες

Aprilia Tuareg Racing - Μετά το Hellas Rally, σειρά έχει το Baja Aragon

Οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari δίνουν το παρών στο Teruel
Aprilia - Baja Aragon
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/7/2024

Η Aprilia Tuareg Racing βρίσκεται στο Teruel της Ισπανίας, για να λάβει μέρος στο ιστορικό rally Baja Aragón, που διεξάγεται από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου, γιορτάζοντας την τεσσαρακοστή του έκδοση το 2024.

Οι Aprilia Tuareg, που αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε αυτό το rally raid, με στόχο να αποκτήσουν εμπειρία σε αυτό το είδος αγώνων και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα ενόψει του Motorally και του Africa Eco Race.

Το Baja Aragón θα είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο δοκιμών για τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, τους μοναδικούς Ιταλούς αναβάτες στην εκκίνηση, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν σε αυτό το ράλι κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του αγώνα.

Aprilia Baja Aragon

Ο αγώνας διεξάγεται σε μία δύσκολη διαδρομή με σκληρή και πετρώδη επιφάνεια, ξεκινώντας με έναν πρόλογο 18 χιλιομέτρων την Παρασκευή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης. Η πιο απαιτητική ημέρα θα είναι το Σάββατο, με μία ειδική διαδρομή 520 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ειδική διαδρομή των 350 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί την Κυριακή.

JACOPO CERUTTI: "Είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, πολύ δημοφιλής, τον οποίο πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον. Μου αρέσει το τερέν, σίγουρα θα είναι πολύ απαιτητικό λόγω της ζέστης, αλλά νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάει καλά σε αυτές τις συνθήκες. Θα είναι η πρώτη μου εμπειρία σε αυτόν τον αγώνα και ελπίζω να διασκεδάσω και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα."

FRANCESCO MONTANARI: "Όντας η πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα, δεν ξέρουμε πραγματικά τι να περιμένουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταγωνιστούμε αναβάτες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα συμμετάσχουν στο Dakar, για το οποίο έχουμε μεγάλο κίνητρο. Ανυπομονώ να αγωνιστώ για να δω το επίπεδό μας."

Ετικέτες