Rally Dakar 2022: Εγκαταλείπει ο Sanders με σπασμένο ώμο και καρπό

Έπεσε στην απλή και όχι στην ειδική
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

9/1/2022

Τελικά δεν μπορεί να συνεχίσει το Dakar ο Sanders μετά την σημερινή του πτώση στην απλή διαδρομή, όπως αναφέρθηκε εδώ στο ρεπορτάζ του σκέλους. Κι έτσι άδοξα τελείως αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον αγώνα. Βρισκόταν στην πρώτη γραμμή και έδινε την μάχη για την πρωτιά του αγώνα, κερδίζοντας το πρώτο και έκτο σκέλος κι ενώ ήταν τρίτος γενικής.

Η ενημέρωση από την GAS GAS είναι πως έσπασε αριστερό ώμο και καρπό συνέπεια της πτώσης του το πρωί ενώ πήγανε στην εκκίνηση της ειδικής. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ξεκάθαρη εικόνα για το αν ευθύνεται κάποιο άλλο όχημα ή οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε στην απλή διαδρομή. Ο Sanders είχε ήδη έναν τραυματισμό στο πρόσωπο όταν χτύπησε πάνω στον πύργο της μοτοσυκλέτας του μετά από απότομη προσγείωση σε αμμόλοφο που δεν είχε υπολογίσει σωστά, χωρίς όμως αυτό να τον επηρεάζει στην οδήγησή του.

Καλή ανάρρωση στον Sanders κι ας ελπίσουμε να μην υπάρχουν άλλοι τραυματισμοί.

Ετικέτες

Alpe Adria, Slovakia Ring: Νίκες για Βεντούρα και Φουρθιώτη – Άτυχοι οι Καρακώστας και Παπαγεωργίου

Η ελληνική αποστολή είχε αρκετές ατυχίες στον 5ο γύρο του θεσμού
ventouras
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/9/2026

Κοινό γύρο είχαν τα πρωταθλήματα Alpe Adria και BMU στην πίστα Slovakia Ring το περασμένο Σαββατοκύριακο με αρκετές ελληνικές συμμετοχές που σημαδεύτηκαν από επιτυχίες, αλλά και ατυχίες της τελευταίας στιγμής.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως τα πήγαν οι Έλληνες, με τις θέσεις που αναφέρονται παρακάτω να αφορούν τον ευρωπαϊκό θεσμό Alpe Adria, ενώ οι αντίστοιχες θέσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU ήταν σαφώς καλύτερες.

SSP 300

Ο 13χρονος Αντώνης Βεντούρας είχε πάρει την pole position στην κατηγορία. Στον πρώτο αγώνα ο Έλληνας αναβάτης τερμάτισε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον βασικό του αντίπαλο Tashan Oguz. Στον δεύτερο αγώνα ο νεαρός αναβάτης κέρδισε και έτσι παρέμεινε στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας, έναν μόλις γύρο πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Sportbike / Junior Sportbike

Στην κατηγορία Junior Sportbike συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Καπούνταλης και η Τόνια Κορρέ. Ο Καπούνταλης τερμάτισε 2ος και η Κορρέ 4η στον πρώτο αγώνα. Στον δεύτερο αγώνα, ο Καπούνταλης ήρθε 3ος και η Κορρέ 4η. Τα παραπάνω αποτελέσματα έφεραν τον Καπούνταλη στην δεύτερη θέση και την Κορρέ στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

korre

SSP 600/STK 600

Στην κατηγορία συμμετείχε ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης και ο Διονύσης Μάρτης, καθώς ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου δεν ταξίδεψε στη Σλοβακία, αφού λίγο πριν τη πτήση του αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η περιπέτεια της υγείας του Παπαγεωργίου του στοίχισε και βαθμολογικά, αφού έχασε την πρωτοπορία της γενικής κατάταξης, όμως αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα και του ευχόμαστε περαστικά.

fourthiotis

Στην κατηγορία Stock, ο Φουρθιώτης τερμάτισε στην 10η θέση και στην κατηγορία 600NG o  Διονύσης Μάρτης τερμάτισε 5ος. Στον δεύτερο αγώνα ο Φουρθιώτης ήταν εξαιρετικός και κέρδισε τον αγώνα, με τον  Διονύση Μάρτη να τερματίζει 5ος. Με τη νίκη του αυτή, ο  Φουρθιώτης βρέθηκε στην δεύτερη θέση, 13 βαθμούς πίσω από τον Grsic Karlo.

CUP 1000

Στην συγκεκριμένη κατηγορία, είχαμε πολλές συμμετοχές, με μόνο μία ελληνική, αυτή του Γιώργου Παρασκευά. Και στους δύο αγώνες ο Παρασκευάς τερμάτισε στην 16η θέση.

wolf

STK 1000/SBK

Ο Δημήτρης Καρακώστας έφτασε στην Σλοβακία ως πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης της κατηγορίας STK 1000, όμως δεν αγωνίστηκε, αφού στις ελεύθερες δοκιμές η μοτοσυκλέτα του παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα που δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να ξεπεραστεί. Έτσι ο Καρακώστας έχασε και τους δύο αγώνες και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

karakostas