Rally Dakar 2022 Σκέλος 11: Έγινε ντέρμπι! Ανοικτή για όλους η νίκη!

Ένα πολύ δύσκολο σκέλος σήμερα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/1/2022

Μία δύσκολη ημέρα στο φετινό Dakar για όλους τους αναβάτες, με τον Quintanilla, εργοστασιακό αναβάτη της Honda να χαρακτηρίζει το 11ο σκέλος το δυσκολότερο στο φετινό Dakar. Πολλοί αμμόλοφοι που οι δυσκολότεροι από όλους δεν ήταν οι μεγάλοι σε ύψος αλλά εκείνοι με μαλακότερη άμμο που ο αναβάτης της Honda είπε πως ήταν οι δυσκολότεροι να τους διασχίσεις.

Επιβεβαιώνει ο Βασίλης Μπούδρος, περιγράφοντας πως βυθίστηκε σήμερα 3-4 φορές στην άμμο όταν πήρε φόρα για να περάσει τους μικρότερους σε ύψος αμμόλοφους αλλά βρέθηκε τελικά μέσα σε αυτούς. Έχασε επίσης χρόνο όταν προσπέρασε ένα σημείο ελέγχου και δεν γύρισε πίσω καθώς αν το έκανε θα έχανε τόσο χρόνο, όσο και η ποινή των 15 λεπτών ενώ θα είχε και αυξημένο κίνδυνο μέσα στην σκόνη που κάλυπτε τα πάντα, ακόμη και για μετωπική σύγκρουση.

Την σκόνη περιέγραψε και ο Sunderland ως ένα σημαντικό πρόβλημα της ημέρας, πέρα από τους αμμόλοφους αναγνωρίζοντας πως αύριο θα έχει πολύ δύσκολη δουλειά. Από μία ειρωνεία της τύχης τα πράγματα επαναλαμβάνονται για τον Sunderland καθώς θα βρεθεί να ανοίγει την διαδρομή αύριο και να έχει έτσι λιγότερες πιθανότητες για νίκη. Από πρώτος γενικής σήμερα, θα βρεθεί αύριο στην δυσκολότερη θέση. Αντίθετα οι διαφορές ακόμη και δεκαπέντε λεπτών μπορούν αύριο στα τελευταία 160 χιλιόμετρα ειδικής να εξανεμιστούν όπως φάνηκε σήμερα από τον χρόνο που έχασε ο Van Beveren και οι υπόλοιποι που ήταν μπροστά.

Το γκρουπ KTM έπαιξε την στρατηγική του όσο καλύτερα μπορούσε καθώς ο Kevin Benavides πήρε την νίκη παρόλο που είναι εκτός αγώνα, εκτός συναγωνισμού για το βάθρο μιας και εγκατέλειψε μία φορά. Μπορεί όμως να κάνει την διαφορά οδηγώντας με βασικό στόχο να βοηθήσει όλους τους υπόλοιπους.

Οι αναβάτες της Honda είναι πιο τυχεροί γιατί ακολουθούν αύριο και ταυτόχρονα ο Van Beveren έχει 15:30 λεπτά απόστασης από τον πρώτο, που μπορεί να είναι δύσκολο να καλυφθούν σε μόλις 160 ειδικής αλλά όχι αδύνατο καθώς το παραμικρό λάθος του μπροστινού γκρουπ θα μηδενίσει τις διαφορές.

Στο παιχνίδι και οι αναβάτες της Hero και τις Sherco που μπορούν να πάρουν την νίκη του τελικού σκέλους, όχι και του Rally όμως καθώς οι χρόνοι της γενικής κατάταξης έχουν μεγάλες διαφορές μετά την πεντάδα.

Αύριο θα είναι ένας κανονικός αγώνας Motocross για τα 164 χιλιόμετρα της ειδικής και θα μένουν 516 απλής διαδρομής για να σκεφτούν το αποτέλεσμα μέχρι τον τερματισμό!

Κατάταξη 11ου σκέλους

Pos

Crew

Team

Time

1

K. BENAVIDES (ARG)

RED BULL KTM

FACTORY RACING

03:30:56

2

S. SUNDERLAND (GBR)

GASGAS

FACTORY RACING

03:31:00

3

J. RODRIGUES (PRT)

HERO MOTOSPORTS

TEAM RALLY

03:33:22

4

M. WALKNER (AUT)

RED BULL KTM

FACTORY RACING

03:35:50

5

R. BRABEC (USA)

MONSTER

ENERGY HONDA

03:36:18

6

P. QUINTANILLA (CHL)

MONSTER

ENERGY HONDA

03:38:36

7

JI. CORNEJO FLORIMO (CHL)

MONSTER

ENERGY HONDA

03:39:01

8

R. DUMONTIER (FRA)

TEAM DUMONTIER

RACING

03:45:56

9

A. SHORT (USA)

MONSTER ENERGY

YAMAHA RALLY TEAM

03:46:42

10

S. SVITKO (SVK)

SLOVNAFT

RALLY TEAM

03:48:47

Γενική κατάταξη μετά το 11ο σκέλος

1

S. SUNDERLAND (GBR)

GASGAS FACTORY

RACING

37:04:05

2

P. QUINTANILLA (CHL)

MONSTER

ENERGY HONDA

37:10:57

3

M. WALKNER (AUT)

RED BULL KTM

FACTORY RACING

37:11:20

4

A. VAN BEVEREN (FRA)

MONSTER ENERGY

YAMAHA RALLY TEAM

37:19:35

5

J. BARREDA BORT (ESP)

MONSTER ENERGY

HONDA

37:31:59

6

R. BRABEC (USA)

MONSTER ENERGY

HONDA

37:41:29

7

JI. CORNEJO FLORIMO (CHL)

MONSTER ENERGY

HONDA

37:45:07

8

A. SHORT (USA)

MONSTER ENERGY\

YAMAHA RALLY TEAM

37:47:45

9

M. KLEIN (USA)

BAS WORLD

KTM RACING

37:55:14

10

T. PRICE (AUS)

RED BULL KTM

FACTORY RACING

37:56:32

 

Ετικέτες

Wolf-racing Motul WRRS BMW Μotorrad: Πέτυχε μία 5η και μία 7η θέση στην Ουγγαρία

Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/6/2026

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η ομάδα Wolf-racing Motul WRRS BMW Μotorrad βρέθηκε στην πίστα Pannonia Ring, όπου διεξαγόταν αγώνας που προσμετρά τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria, όσο και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU.

Η ομάδα συμμετείχε στην κατηγορία CUP 1000, που ήταν και η πολυπληθέστερη κατηγορία του αγώνα, με 42 συμμετοχές. Στον πρώτο αγώνα ο Γιώργος Παρασκευάς τερμάτισε 21ος στο Alpe Adria και 5ος στο Βαλκανικό και στον αγώνα της Κυριακής κατάφερε μία 25η θέση στο Alpe Adria και μία 7η θέση στο Βαλκανικό. Τα παραπάνω αποτελέσματα τον τοποθετούν μάλιστα στην τρίτη θέση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας:

Δώσαμε ένα ακόμη παρών στην πίστα της Ουγγαρίας αποκομίζοντας μια 5η και μια 7η θέση.

Σχόλιο Γ. Παρασκευά, team manager και αναβάτη.

“Ήρθαμε την Πέμπτη και πραγματοποιήσαμε ένα μονοήμερο track day και τα σημάδια ήταν αισιόδοξα πολύ, καθώς βελτιώσαμε το χρόνο μας κατευθείαν και στήσαμε μια καλή BMW.

"Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει και παράλληλα και ο ανταγωνισμός οπότε είδαμε στον πρώτο αγώνα ότι η προσδοκούμενη επίδοση δεν ήρθε από μια λάθος επιλογή ελαστικού.

"Σίγουρα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά τρέχουμε να βελτιώσουμε το σύνολο που τόσα χρόνια μας έχει βάλει μόνιμα στην 5αδα ενός πρωταθλήματος-φωτιά!

"Πολλές δυνατές συμμετοχές και μάχες μέχρι την καρό σημαία και μια λάθος επιλογή ελαστικού δεν μας έδωσαν κάτι καλύτερο από αυτά τα αποτελέσματα στον πρώτο αγώνα, πάραυτα η 5η θέση είναι πολύ καλή και στον δεύτερο αγώνα είχαμε μια 7η θέση προσπαθώντας να διαχειριστούμε την κόπωση.

"Κρατάμε το νέο προσωπικό ρεκόρ και τη μεγάλη βελτίωση από πέρυσι και δίνουμε ραντεβού στην Τσεχία σε ένα μήνα!”

Την προσπάθεια στηρίζουν από το 2023:

BMW MOTORRAD HELLAS

DNA HIGH PERFORMANCE AIR FILTERS

TECNO MOTO PERFORMANCE

INTRAMOTO PIRELLI

BMW MOTORRAD SFAKIANAKIS

PAPASTAVROU SHOPS

QNT SPORTS

DXL GRAPHICS

BIKELALERT HELLAS

MOTUL GREECE

HELMET HOME

RIDER GRAPHICS

K-TECH SUSPENSION UK

MOTUL GREECE