Rally Dakar 2022 Σκέλος 6: Διακόπηκε ξανά η ειδική! Νίκη για Sanders – Πολλές προσπεράσεις έκανε ο Μπούδρος

Μπροστά η GAS GAS με δύο αναβάτες!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/1/2022

Άλλη μία δύσκολη ημέρα στο Dakar που εσωτερικά στην Σαουδική Αραβία υπάρχει προσήλωση στα αγωνιστική δράση, αλλά εκτός απασχολεί με δημοσιεύματα για τρομοκρατικές επιθέσεις και ενδεχόμενο ακύρωσης.

Σήμερα η ειδική ακυρώθηκε μετά τα πρώτα εκατό χιλιόμετρα εξαιτίας της κατάστασης που είχε η διαδρομή από ένα σημείο και μετά, με το έδαφος να είναι σκαμμένο από τα φορτηγά και τα αυτοκίνητα που είχαν περάσει από εκεί εχθές και τον Kevin Benavides να χαρακτηρίζει απόλυτα σωστή την απόφαση της διοργάνωσης καθώς όδευαν με βεβαιότητα προς τραυματισμούς πολλαπλών αναβατών.

Μέχρι εκείνη την στιγμή ο Βασίλης Μπούδρος πήγαινε εξαιρετικά, έχοντας οπλιστεί με υπομονή και όρεξη να συνεχίσει να προσπερνά αναβάτες. Οπότε η απογοήτευσή του ήταν μεγαλύτερη όταν του ανακοινώθηκε πως έπρεπε να επιστρέψει από την άσφαλτο κάνοντας σχεδόν 260 χιλιόμετρα ευθείας. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα τον δείχνουν 60ο στο σκέλος αυτό και 82ο γενικής.

Την νίκη σήμερα πήρε ο Sanders και μαζί ανέβηκε και πολλές θέσεις στην γενική κατάταξη από τον χρόνο που είχε χάσει, πρώτα εσκεμμένα για να μην ανοίξει προηγούμενο σκέλος κι έπειτα όταν είχε ένα μικρό ατύχημα σε εκείνο το σκέλος, κάνοντας απότομη προσγείωση και χτυπώντας το πρόσωπό του στον πύργο των οργάνων. Ο Sunderland (κεντρική φωτογραφία άρθρου) συνεχίζει να είναι πρώτος γενικής με τα έως τώρα δεδομένα και πλέον ο Walkner είναι δεύτερος με Sanders τρίτο, τέταρτο τον Van Beveren της Yamaha και τον Quintanilla να κλείνει την πεντάδα με Honda. Συνεχίζει ο Santolino και η Sherco στην 6η θέση γενικής να εντυπωσιάζουν με την επίδοσή τους!

Ο Kevin Benavides έκανε λόγο για μία καταστροφική πρώτη ημέρα του Dakar, αναφερόμενος στο σκέλος 1Β όταν πολλοί εργοστασιακοί αναβάτες χάθηκαν κι ακόμη δεν έχουν καταφέρει να σβήσουν αυτή την διαφορά που χτίστηκε τότε. Αύριο είναι ημέρα ξεκούρασης και σε συνδυασμό με την ψαλιδισμένη σημερινή διαδρομή, ευελπιστεί να πάρει εκ νέου εκκίνηση με λιγότερα λάθη και με σταθερή ανάκαμψη σε χρόνους, κυνηγώντας την κορυφή.

Καταστροφικό σκέλος για τον Ross Branch, μία από τις Yamaha που μπορούσε να δει και βάθρο ακόμη, καθώς σημείωσε πτώση στα πρώτα χιλιόμετρα πριν διακοπεί η ειδική και μεταφέρθηκε οδικώς πίσω στο bivouac. Η μεταφορά του οδικώς για τριψήφιο αριθμό χιλιομέτρων ήταν για εκείνον άλλο ένα πρόβλημα και θα φανεί αργότερα αν θα συνεχίσει ή όχι.

Ο Barreda πήρε τελικά εκκίνηση σήμερα σφίγγοντας τα δόντια μετά τον χθεσινό τραυματισμό του και έκανε πολύ καλά καθώς η τύχη ήταν με το μέρος του από την στιγμή που κόπηκε η ειδική. Σε συνδυασμό με την αυριανή ημέρα ανάπαυσης θα έχει περισσότερο χρόνο να ανακτήσει δυνάμεις.

 

 

 

 

 

 

Κατάταξη 6ου σκέλους με βάση τα πρώτα 100km

1

D. SANDERS (AUS)

GASGAS

FACTORY RACING

00:51:43

2

S. SUNDERLAND (GBR)

GASGAS

FACTORY RACING

00:54:09

3

M. WALKNER (AUT)

RED BULL KTM

FACTORY RACING

00:54:19

4

P. QUINTANILLA (CHL)

MONSTER ENERGY

HONDA

00:54:58

5

R. BRABEC (USA)

MONSTER ENERGY

HONDA

00:55:02

6

M. KLEIN (USA)

BAS DAKAR KTM

RACING TEAM

00:55:16

7

S. SVITKO (SVK)

SLOVNAFT

RALLY TEAM

00:55:48

8

A. VAN BEVEREN (FRA)

MONSTER ENERGY

YAMAHA RALLY TEAM

00:55:53

9

T. PRICE (AUS)

RED BULL KTM

FACTORY RACING

00:55:59

10

J. RODRIGUES (PRT)

HERO MOTOSPORTS

TEAM RALLY

00:56:12

Γενική κατάταξη μετά το 6ο σκέλος

1

S. SUNDERLAND (GBR)

GASGAS

FACTORY RACING

19:55:59

2

M. WALKNER (AUT)

RED BULL KTM

FACTORY RACING

19:58:38

3

D. SANDERS (AUS)

GASGAS

FACTORY RACING

20:01:34

4

A. VAN BEVEREN (FRA)

MONSTER ENERGY

YAMAHA RALLY TEAM

20:03:42

5

P. QUINTANILLA (CHL)

MONSTER ENERGY

HONDA

20:13:43

6

L. SANTOLINO (ESP)

SHERCO TVS

RALLY FACTORY

20:14:21

7

S. SVITKO (SVK)

SLOVNAFT

RALLY TEAM

20:20:28

8

K. BENAVIDES (ARG)

RED BULL KTM

FACTORY RACING

20:20:55

9

J. BARREDA BORT (ESP)

MONSTER ENERGY

HONDA

20:21:58

10

M. KLEIN (USA)

BAS DAKAR KTM

RACING TEAM

20:33:07

 

 

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες