Red Bull GASGAS Factory Racing - Με τους Sam Sunderland και Daniel Sanders στο Rally Dakar [VIDEO]

Από την μία ο δύο φορές νικητής του αγώνα Βρετανός και από την άλλη ο πολλά υποσχόμενος Αυστραλός που επιστρέφει από τον τραυματισμό του
motomag Red Bull GASGAS Factory Racing – Με τους Sam Sunderland και Daniel Sanders στο Rally Dakar [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/12/2023

Η ομάδα της Red Bull GASGAS Factory Racing παρουσίασε την ομάδα της για το Rally Dakar 2024, με τους Sam Sunderland και Daniel Sanders να είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος στον δυσκολότερο εκτός δρόμου αγώνα αντοχής στον κόσμο πάνω στη σέλα της RX 450F.

Ο νικητής του Dakar το 2017 και το 2022, Sunderland, θα βρεθεί στο Dakar για ενδέκατη φορά, με τον Sanders να θέλει να αφήσει πίσω του το 2023 καθώς ο τραυματισμός που υπέστη στο πόδι τον κράτησε εκτός αγώνων για την υπόλοιπη χρονιά. Αμφότεροι βρίσκονται στην αγωνιστική στέγη της Red Bull GASGAS Factory Racing για τρίτη χρονιά ενώ σύμφωνα με τον Team Manager Andreas Hölzl οι δοκιμές της ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες στην Αμερική ήταν επιτυχημένες.

Red Bull GASGAS Factory Racing – Με τους Sam Sunderland και Daniel Sanders στο Rally Dakar [VIDEO]

Ο Sam Sunderland δήλωσε μετά την παρουσίαση της ομάδας: "Στην Αμερική βάλαμε τις τελευταίες πινελιές στις προετοιμασίες για το Dakar 2024 και όλα πήγαν πολύ καλά. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών με την ομάδα δουλεύουμε πάντα σκληρά για να βρούμε τις λεπτομέρειες για να βελτιώσουμε τα πράγματα με τη μοτοσυκλέτα και νομίζω ότι τον Ιανουάριο θα ανταμειφθούμε για τις προσπάθειές μας. Αισθάνομαι πολύ καλά και έχω μεγάλο κίνητρο για τον αγώνα. Θα συνεχίσω στην σκληρή δουλειά μέχρι να αναχωρήσουμε για τη Σαουδική Αραβία. Είμαι ενθουσιασμένος για τον αγώνα και νομίζω ότι θα έχουμε μια καλή πορεία φέτος!"

Ο Daniel Sanders με την σειρά του ανέφερε: "Κάναμε κάποιες δοκιμές και προπονήσεις στην Αμερική για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα και όλα πάνε καλά! Έχουν περάσει εξήμισι μήνες από τότε που έσπασα το μηριαίο μου οστό, είχα μια αρκετά μακρά ανάρρωση, καθώς ήταν ένα άσχημο σπάσιμο και η επούλωση δεν πήγαινε πραγματικά σύμφωνα με το σχέδιο. Έκανα μια γρήγορη χειρουργική επέμβαση στα τέλη Οκτωβρίου, οπότε οι τελευταίες έξι εβδομάδες ήταν πολύ καλύτερες και μπόρεσα να ανέβω στη μοτοσυκλέτα για να κάνω προπόνηση ενός μήνα. Φαίνεται ότι η πρώτη εβδομάδα του Dakar θα είναι δύσκολη με πολύ μεγάλες διαδρομές, οπότε η αντοχή θα είναι το κλειδί, καθώς φυσικά και η καλύτερη δυνατή ρύθμιση της μοτοσυκλέτας για εξοικονόμηση ενέργειας. Το σχέδιο είναι να ξεκινήσουμε χαλαρά και να αποκτήσουμε σταδιακά περισσότερη αυτοπεποίθηση και ταχύτητα. Το ότι ήμουν πολύ καιρό με την ομάδα είναι πολύ θετικό και με βοήθησε να αποκτήσω ξανά αυτοπεποίθηση. Ελπίζω ότι η τύχη μου θα γυρίσει το 2024 και θα έχω ένα καλό Dakar μετά από μια δύσκολη πορεία τα τελευταία δύο χρόνια."

Red Bull GASGAS Factory Racing – Με τους Sam Sunderland και Daniel Sanders στο Rally Dakar [VIDEO]

O Team Manager της Red Bull GASGAS Factory Racing, Andreas Hölzl δήλωσε: "Μετά την τελευταία δοκιμή στις Η.Π.Α., οι αναβάτες μας δείχνουν πολύ σίγουροι και καλά προετοιμασμένοι για το Dakar! Ο Sam είναι σε φόρμα, έχει αυτοπεποίθηση με τη μοτοσυκλέτα και είναι ευχαριστημένος με το στήσιμό της. Με τις ικανότητές του και την εμπειρία του στο Dakar, δείχνει δυνατός. Επίσης έχουμε τον Daniel ξανά μαζί μας μετά την μακρά ανάρρωσή του, δείχνει πολλά υποσχόμενος και γνωρίζει καλά το Dakar, οπότε θα πρέπει να είναι γρήγορος. Από τεχνικής πλευράς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έχουμε κάνει μερικά μεγάλα βήματα. Όλα πάνε όπως πρέπει, οπότε είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε!"

Ετικέτες

Η Aprilia Tuareg Racing ενισχύεται με τον Thomas Marini για το 2026

Θα συνδράμει τον Jacopo Cerutti στο Ευρωπαϊκό Tout Terrain Rally Cup
aprilia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/3/2026

Η Aprilia Tuareg Racing επεκτείνει το αγωνιστικό της πρόγραμμα για το 2026, ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τον Thomas Marini και διπλασιάζοντας τις συμμετοχές της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally και Ιταλικό Motorally.

Η Aprilia Tuareg Racing προετοιμάζεται για το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς του 2026 ανακοινώνοντας την ένταξη του Thomas Marini στο εργοστασιακό της πρόγραμμα Rally Raid. Ο αναβάτης από το Σαν Μαρίνο θα αγωνιστεί με την Aprilia Tuareg Rally στο πλαίσιο της συνεργασίας της Aprilia με τη GCorse, την ομάδα των αδελφών Guareschi.

Ένας αναβάτης με ισχυρό βιογραφικό στο rally raid

Ο Marini θεωρείται ένας από τους πλέον δυνατούς αναβάτες της ευρωπαϊκής σκηνής Rally Raid. Στο παλμαρέ του ξεχωρίζει ο τίτλος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Raid TT το 2024, ενώ το 2025 πέτυχε σημαντικές διεθνείς νίκες στο Albania Rally και στο Transanatolia Rally.

Πριν στραφεί πλήρως στους αγώνες Rally, είχε κατακτήσει και εθνικούς τίτλους motocross στην κατηγορία 300 το 2016 και το 2017. Παράλληλα πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Africa Eco Race, όπου κατέκτησε μια νίκη σε ειδική διαδρομή και ακόμη τέσσερα αποτελέσματα μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό Tout Terrain Rally Cup

Το 2026 ο Marini θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tout Terrain Rally Cup οδηγώντας την Aprilia Tuareg Rally. Εκεί θα είναι ομόσταυλος του Jacopo Cerutti, με τους δύο αναβάτες να συμμετέχουν και στους τέσσερις αγώνες της χρονιάς.

Aprilia Tuareg Racing

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες σε τέσσερις χώρες:

  • Ισπανία (12–18 Απριλίου)
  • Ελλάδα (25–31 Μαΐου)
  • Ρουμανία (10–18 Ιουλίου)
  • Ιταλία (13–17 Οκτωβρίου)

Παράλληλα, ο Marini θα συμμετάσχει σε αρκετές δοκιμές μέσα στη χρονιά, ενώ θα λάβει μέρος ως wildcard και στον πρώτο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motorally.

Προετοιμασία για το Africa Eco Race

Στο πρόγραμμα του 2026 περιλαμβάνεται επίσης το Addax Rally στο Μαρόκο (25 με 30 Οκτωβρίου), ένας αγώνας που θεωρείται σημαντικό βήμα προετοιμασίας για το Africa Eco Race του 2027. Εκεί ο Marini θα βρεθεί στην εκκίνηση με τα χρώματα της Aprilia, δίπλα στον Cerutti.

Διπλό αγωνιστικό πρόγραμμα για την Aprilia

Η Aprilia Tuareg Racing θα έχει φέτος διπλή αγωνιστική παρουσία. Εκτός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally Raid, η ομάδα θα συμμετάσχει και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally.

Σε αυτό θα αγωνιστούν οι Marco Menichini και Francesco Montanari με την πολυβραβευμένη Tuareg Rally. Το ημερολόγιο του πρωταθλήματος της Ιταλίας περιλαμβάνει τέσσερις γύρους:

  • Alassio (28–29 Μαρτίου)
  • Olbia (16–17 Μαΐου)
  • Gioia dei Marsi (20–21 Ιουνίου)
  • Umbertide (12–13 Σεπτεμβρίου)

Η “Βασίλισσα της Αφρικής”

Η Aprilia Tuareg Rally έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο Rally Raid. Η αξιοπιστία και οι επιδόσεις της στις αφρικανικές διαδρομές της χάρισαν το προσωνύμιο “Queen of Africa”.

Η συνεργασία της Aprilia με την GCorse τα τελευταία τρία χρόνια έχει οδηγήσει σε μια σειρά σημαντικών επιτυχιών, όπως οι δύο συνεχόμενοι τίτλοι στο Africa Eco Race το 2024 και το 2025, αλλά και νίκες σε αγώνες όπως τα Baja Aragón, Hellas Rally Raid και Ro Rally Marathon, καθώς και στους τρεις τελευταίους τίτλους του Ιταλικού Motorally.

Aprilia Racing

Δηλώσεις

Ο Thomas Marini δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νέα του συνεργασία:
“Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που εντάσσομαι στην οικογένεια της Aprilia. Οι στόχοι για τη σεζόν είναι φιλόδοξοι και υπάρχει μεγάλη διάθεση να παλέψουμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί πρόκειται για μια νέα μοτοσυκλέτα για εμένα, αλλά είμαι βέβαιος ότι μαζί με την Ομάδα Guareschi θα κάνουμε σημαντική δουλειά εξέλιξης.”

Από την πλευρά του, ο Vittoriano Guareschi υπογράμμισε τον ενθουσιασμό του για την συνεργασία:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Thomas Marini στην ομάδα. Η συνεργασία προέκυψε φυσικά, καθώς υπήρχε αμοιβαία επιθυμία. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει διεθνώς για τα εξαιρετικά αποτελέσματά του και γνωρίζουμε πολύ καλά την αξία του. Θα ξεκινήσουμε άμεσα δοκιμές στο Riotorto και στη συνέχεια θα αγωνιστούμε στον πρώτο γύρο του Ιταλικού Motorally πριν το ντεμπούτο μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.”