Red Bull GASGAS Factory Racing - Με τους Sam Sunderland και Daniel Sanders στο Rally Dakar [VIDEO]

Από την μία ο δύο φορές νικητής του αγώνα Βρετανός και από την άλλη ο πολλά υποσχόμενος Αυστραλός που επιστρέφει από τον τραυματισμό του
motomag Red Bull GASGAS Factory Racing – Με τους Sam Sunderland και Daniel Sanders στο Rally Dakar [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/12/2023

Η ομάδα της Red Bull GASGAS Factory Racing παρουσίασε την ομάδα της για το Rally Dakar 2024, με τους Sam Sunderland και Daniel Sanders να είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος στον δυσκολότερο εκτός δρόμου αγώνα αντοχής στον κόσμο πάνω στη σέλα της RX 450F.

Ο νικητής του Dakar το 2017 και το 2022, Sunderland, θα βρεθεί στο Dakar για ενδέκατη φορά, με τον Sanders να θέλει να αφήσει πίσω του το 2023 καθώς ο τραυματισμός που υπέστη στο πόδι τον κράτησε εκτός αγώνων για την υπόλοιπη χρονιά. Αμφότεροι βρίσκονται στην αγωνιστική στέγη της Red Bull GASGAS Factory Racing για τρίτη χρονιά ενώ σύμφωνα με τον Team Manager Andreas Hölzl οι δοκιμές της ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες στην Αμερική ήταν επιτυχημένες.

Red Bull GASGAS Factory Racing – Με τους Sam Sunderland και Daniel Sanders στο Rally Dakar [VIDEO]

Ο Sam Sunderland δήλωσε μετά την παρουσίαση της ομάδας: "Στην Αμερική βάλαμε τις τελευταίες πινελιές στις προετοιμασίες για το Dakar 2024 και όλα πήγαν πολύ καλά. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών με την ομάδα δουλεύουμε πάντα σκληρά για να βρούμε τις λεπτομέρειες για να βελτιώσουμε τα πράγματα με τη μοτοσυκλέτα και νομίζω ότι τον Ιανουάριο θα ανταμειφθούμε για τις προσπάθειές μας. Αισθάνομαι πολύ καλά και έχω μεγάλο κίνητρο για τον αγώνα. Θα συνεχίσω στην σκληρή δουλειά μέχρι να αναχωρήσουμε για τη Σαουδική Αραβία. Είμαι ενθουσιασμένος για τον αγώνα και νομίζω ότι θα έχουμε μια καλή πορεία φέτος!"

Ο Daniel Sanders με την σειρά του ανέφερε: "Κάναμε κάποιες δοκιμές και προπονήσεις στην Αμερική για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα και όλα πάνε καλά! Έχουν περάσει εξήμισι μήνες από τότε που έσπασα το μηριαίο μου οστό, είχα μια αρκετά μακρά ανάρρωση, καθώς ήταν ένα άσχημο σπάσιμο και η επούλωση δεν πήγαινε πραγματικά σύμφωνα με το σχέδιο. Έκανα μια γρήγορη χειρουργική επέμβαση στα τέλη Οκτωβρίου, οπότε οι τελευταίες έξι εβδομάδες ήταν πολύ καλύτερες και μπόρεσα να ανέβω στη μοτοσυκλέτα για να κάνω προπόνηση ενός μήνα. Φαίνεται ότι η πρώτη εβδομάδα του Dakar θα είναι δύσκολη με πολύ μεγάλες διαδρομές, οπότε η αντοχή θα είναι το κλειδί, καθώς φυσικά και η καλύτερη δυνατή ρύθμιση της μοτοσυκλέτας για εξοικονόμηση ενέργειας. Το σχέδιο είναι να ξεκινήσουμε χαλαρά και να αποκτήσουμε σταδιακά περισσότερη αυτοπεποίθηση και ταχύτητα. Το ότι ήμουν πολύ καιρό με την ομάδα είναι πολύ θετικό και με βοήθησε να αποκτήσω ξανά αυτοπεποίθηση. Ελπίζω ότι η τύχη μου θα γυρίσει το 2024 και θα έχω ένα καλό Dakar μετά από μια δύσκολη πορεία τα τελευταία δύο χρόνια."

Red Bull GASGAS Factory Racing – Με τους Sam Sunderland και Daniel Sanders στο Rally Dakar [VIDEO]

O Team Manager της Red Bull GASGAS Factory Racing, Andreas Hölzl δήλωσε: "Μετά την τελευταία δοκιμή στις Η.Π.Α., οι αναβάτες μας δείχνουν πολύ σίγουροι και καλά προετοιμασμένοι για το Dakar! Ο Sam είναι σε φόρμα, έχει αυτοπεποίθηση με τη μοτοσυκλέτα και είναι ευχαριστημένος με το στήσιμό της. Με τις ικανότητές του και την εμπειρία του στο Dakar, δείχνει δυνατός. Επίσης έχουμε τον Daniel ξανά μαζί μας μετά την μακρά ανάρρωσή του, δείχνει πολλά υποσχόμενος και γνωρίζει καλά το Dakar, οπότε θα πρέπει να είναι γρήγορος. Από τεχνικής πλευράς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έχουμε κάνει μερικά μεγάλα βήματα. Όλα πάνε όπως πρέπει, οπότε είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε!"

Ετικέτες

EWC: Η Motul ενισχύει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής – Εξαγόρασε το 10% της διοργανώτριας εταιρείας

Ντεμπούτο για το “Challenge Motul” στο Spa, μετά την επένδυση της εταιρείας στην EMP
Motul EWC
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/4/2026

Η Motul ανεβάζει ακόμη περισσότερο την εμπλοκή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής με την εξαγορά ποσοστού της διοργανώτριας αρχής, συνδυάζοντας οικονομική και τεχνική υποστήριξη αλλά και ευκαιρίες για τη νέα γενιά.

Η Motul προχωρά σε ένα ακόμη βήμα ενίσχυσης της παρουσίας της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIM, ολοκληρώνοντας την εξαγορά ποσοστού 10% της Endurance Moto Promoter (EMP), διοργανωτή και προωθητή της διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, δημιουργείται το “Challenge Motul”, ένας νέος θεσμός που θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον αγώνα Spa Motos 8 Hours στις 6 Ιουνίου. Στόχος είναι η ουσιαστική υποστήριξη των ομάδων στις κατηγορίες Superstock και Production, τόσο μέσω παροχής προϊόντων όσο και μέσω οικονομικών ανταμοιβών για την ομάδα που θα προηγείται στη βαθμολογία του Challenge σε κάθε αγώνα.

Όπως επισημαίνει η Motul, η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στο να κάνει τους αγώνες αντοχής πιο προσιτούς, σε έναν χώρο που απαιτεί όχι μόνο πάθος και σκληρή δουλειά, αλλά και σημαντικές επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές.

Motul EWC

Παράλληλα, η εταιρεία ενισχύει και το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Garages Ecoles, μια σχολή που εδρεύει κοντά στο Le Mans και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 15 έως 18 ετών. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται μέσω του Motul Corazon Foundation, προσφέρει επαγγελματικό προσανατολισμό και τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία μέσα στο περιβάλλον του πρωταθλήματος.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εργαστούν ακόμη και σε αγωνιστικά γκαράζ ομάδων του EWC, δημιουργώντας μια άμεση γέφυρα ανάμεσα στην εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση.

Η Andreea Culcea, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Motul, δήλωσε σχετικά: “Αυτή η επένδυση αποτελεί το φυσικό επόμενο βήμα στη μακροχρόνια δέσμευσή μας στους αγώνες αντοχής. Αντανακλά την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε διαχρονικά το θεσμό, αξιοποιώντας την τεχνολογική καινοτομία για τη βελτίωση της απόδοσης και της αξιοπιστίας. Ο στόχος μας είναι διπλός: να κάνουμε τους αγώνες πιο προσιτούς σε ένα ευρύτερο κοινό και να ενισχύσουμε τη σχέση μας με τους πολυάριθμους φίλους του αθλήματος.”

Motul EWC

Η κίνηση αυτή της εταιρείας εμβαθύνει την εμπλοκή της, επενδύοντας όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον του θεσμού, αλλά και στα διεθνή αγωνιστικά δρώμενα της μοτοσυκλέτας γενικά, όντας χορηγός τίτλου στο WSBK και έχοντας συνεργασία με πολλές κορυφαίες διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το MotoGP έως το 2030.