Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Romaniacs 2020: Κράτησε το στέμμα ο Manuel Lettenbichler

Ενδοοικογενειακή μονομαχία μέχρι το τέλος

Φέτος τίποτα δεν είναι φυσιολογικό, οπότε αγώνες με τη φιλοσοφία του Romaniacs ταιριάζουν γάντι στην γενικότερη τρέλα που επικρατεί το 2020. Οι περισσότεροι αναβάτες έχουν προλάβει να τρέξουν ελάχιστους αγώνες, οπότε αν τα προηγούμενα χρόνια το Romaniacs ήταν η επιτομή του πιο σκληροπυρηνικού αγώνα Enduro, το 2020 τα πράγματα έδειχναν ακόμα πιο οριακά. Λόγω των μέτρων για την πανδημία, την πρώτη ημέρα δεν είχαμε τον κλασσικό πρόλογο μέσα στην πόλη της Sibiu με τα τεχνητά εμπόδια, καθώς ακυρώθηκε. Εναλλακτικά η οργάνωση έκανε μια χρονομετρημένη ειδική διαδρομή, που θα καθόριζε την σειρά εκκίνησης για τα… υπόλοιπα βασανιστήρια που περίμεναν τους αναβάτες. Ο Manuel Lettenbichler της KTM και ο Graham Jarvis της Husqvarna έδειξαν από την πρώτη ημέρα πως θα έχουν το ρόλο του πρωταγωνιστή. Οι διαφορές στους χρόνους μεταξύ των δύο αναβατών ήταν πραγματικά ελάχιστες, ειδικά αν δεις στα video το πόσο εύκολο είναι να χάσεις μερικά δεκάλεπτα, απλώς κοιτώντας τα κάθετα βράχια μπροστά σου…  

Από το όνομα  ‘Vertical Madness’ μπορείς να καταλάβεις πως ήταν η διαδρομή της πρώτης ημέρας, όπου η διαφορά μεταξύ των δύο αναβατών ήταν στα μόλις 41 δευτερόλεπτα! Έως την τρίτη ημερά είχαν συμπληρώσει 16 ώρες σκληρού αγώνα και η διαφορά μεταξύ του Graham Jarvis και του Manuel Lettenbichler ήταν στα 25 δευτερόλεπτα. Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο δύσκολα την τέταρτη ημέρα, όχι τόσο γιατί η διαδρομή ήταν πιο δύσκολη από της προηγούμενες, αλλά επειδή ο καιρός χάλασε και το ψιλόβροχο δημιούργησε πολλά προβλήματα στα περάσματα λόγω πολύ κακής πρόσφυσης.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην πέμπτη και τελευταία μέρα, όπου ο 22 ετών Manuel Lettenbichler κατάφερε να σταθεροποιήσει τη διαφορά του λίγο πάνω από τα δύο και να πάρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη νίκη στην Golden Class. Σίγουρα σπουδαίο επίτευγμα για τον νεαρό, καθώς μιλάμε για έναν αγώνα που αν καταφέρεις να τερματίσεις θεωρείσαι ήρωας.    

Αποτελέσματα: Το Top 10 του Romaniacs 2020

1. Manuel Lettenbichler

2. Graham Jarvis +2m26s

3. Alfredo Gomez +14m9s

4. Wade Young +14m22s

5. Billy Bolt +31m18s

6. Mario Roman +1h44m28s

7. Michael Walkner +2h47m50s

8. Teodor Kabakchiev +4h30m14s

9. Michele Bosi +6h12m

10. Sonny Goggia +6h47m13s