Scramble Ωρωπού 2022 - Ο απολογισμός

Με 70 σχεδόν συμμετοχές
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2022

Ο 2ος Αγώνας Scramble του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος έλαβε χώρα στο Συκάμινο Ωρωπού στις 27/11/2022, με 70 σχεδόν συμμετοχές.

Στον αγώνα συμμετείχαν σχεδόν 70 αναβάτες, ενώ ο δυνατός βοριάς έφερε κρύο και σήκωσε σκόνη, δίχως όμως να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Αθλητικού Σωματείου ΕΔΟ (Εκτός Δρόμου Ομάδα) και της Αθλητικής Λέσχης Μοτοσυκλέτας Ωρωπού:

“Eat my Dust! (φάτε τη σκόνη μου!)

Ένας ακόμα όμορφος αγώνας σε μια καλοσχεδιασμένη και "σκληρή" πίστα, χωρίς απρόοπτα, με πολλή μα πάρα πολλή σκόνη, με δυνατούς βοριάδες και αρκετό κρύο, πλέον ανήκει στο παρελθόν. Η οργάνωση της οργανωτική επιτροπή της ΑΛΜΩ και της ΕΔΟ ήταν άψογη, και έλλειπε μόνο μια βροχή τις παραμονές για να κάνει το τερέν τέλειο!

Οι 70 περίπου συμμετέχοντες απόλαυσαν έναν έντονο ανταγωνισμό, ωραίες μάχες, και διασκεδαστική διαδρομή, με σύμμαχο τον δυνατό αέρα να τους διώχνει την σκόνη!

Στον μικρό αγώνα της SB που άνοιξε την αυλαία στο Συκάμινο Ωρωπού, ο Βασίλης Κατσάς πήρε την νίκη από τον Αλέξανδρο Τοπκάρογλου που ήταν έκπληξη στον πρώτο του αγώνα! 3ος ήταν ο Παναγιώτης Μπάτος, και 4ος ο αναβάτης που ταξίδεψε περισσότερο από όλους για την συμμετοχή, ο Νίκος Ζυγούρης από την Μυτιλήνη!

Στον αγώνα του «Ωραίου φύλου», οι αδελφές Λάμπρου κατευχαριστήθηκαν τον αγώνα, με την Ιωάννα να κερδίζει την Αμαλία, ενώ 3η ήταν η Ελένη Λυμπεροπούλου.

Εντυπωσιακός ήταν ο «μικρός» SY2 Χρήστος Ταμπάκος, προσφέροντας θέαμα με το 85άρι του, ενώ ο Παναγιώτης Δημόπουλος συμμετείχε τελικά στην SB κατηγορία.

Στον μεγάλο αγώνα που κράτησε σχεδόν 2 ώρες, ο Philip Atwill κυριάρχησε με την δύναμη και το στιλ του, νικώντας στην κατηγορία Expert, μπροστά από τα αδέλφια Μαραγκούς, Ζαφείρη και Δημήτρη.

Στην S1 κυριάρχησε ο Παναγιώτης Μπελίτσης μπροστά από τον Δημήτρη Σαρανταυγά, ενώ στην S2 o Κωνσταντίνος Νικιάς κέρδισε μπροστά από την έκπληξη του αγώνα, τον Δημήτρη Καρακώστα, που μετά τα πρωταθλήματα στην ταχύτητα, δοκιμάζει τις χωμάτινες δυνατότητές του!

Στην SJunior o Νίκος Μιχαηλίδης κυριάρχησε του Γιάννη Καρυδάκη, ενώ στους SSenior o έμπειρος Φώτης Αλεξόπουλος πρόσθεσε άλλη μια νίκη στο ενεργητικό του, ακολουθούμενος από τον Μανώλη Ρουμελιώτη και τον Μίνωα Κονίδη.

(Να σημειώσουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αναφορά σε γενική κατάταξη, καθώς οι κατηγορίες ξεκινούσαν διαφορετική ώρα μεταξύ τους)

Δεν θα μπορούσαμε να ΜΗΝ δώσουμε τα εύσημα και στους 3 αναβάτες (τελευταία ασχολούνται με το trial) που συμμετείχαν με τα θηριώδη -για αυτή τη μορφή των αγώνων- Yamaha Tenere 700 και Triumph Tiger 900, και τα πήγαν περίφημα, κερδίζοντας τiς εντυπώσεις! Πρόκειται για τους Λευτέρη Καρέτσο, Ισίδωρο Τσίκη και Άγγελο Παγώνη! 

Οι απονομές έριξαν την αυλαία του αγώνα, με πολλά χαμόγελα, χωρίς τραυματισμούς και αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον.

Θερμές ευχαριστίες στους ανθρώπους εκτός της ΑΛΜΩ και της ΕΔΟ, που συνέβαλλαν στην όμορφη εικόνα του δύσκολου εγχειρήματος: Βαγγέλη Αχτσή, Θανάση Λυκούση, Δημήτρη Τζωρτζάκη, Γιώργο Γαλαίο, Άρη Καρυδάκη, Ηλία Δουρή, Πέτρο Δραμαλιώτη, Στέλιο Λαζαράκη, Ανδρέα Δημόπουλο, Επίλεκτους ΕΠΟΜΕΑ, ΕΚΑΒ Ωρωπού, Πυροσβεστική Ωρωπού, στους πιτσιρικάδες Ιάσωνα, Bruno, Χρήστο και Άρη, που φρόντιζαν την πίστα, και φυσικά στους υποστηρικτές της προσπάθειας από τον χώρο της μοτοσυκλέτας, αλλά και την γύρω περιοχή που βοήθησαν οικονομικά την διοργάνωση.

Αναλυτικά αποτελέσματα ΕΔΩ.”

Rallye du Maroc: Νικητής με ανατροπή ο Edgar Canet μπροστά από Daniel Sanders και Ricky Brabec

Ο Ισπανός κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα την τελευταία ημέρα
Canet
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/10/2026

Ο Edgar Canet κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο RallyGP στο Μαρόκο σε ηλικία 21 ετών κι έτσι ο Ισπανός έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του Rallye du Maroc και του World Rally-Raid Championship (W2RC).

Ο Edgar Canet της KTM έγραψε ένα ξεχωριστό φινάλε στο Rallye du Maroc. Ο Ισπανός αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing ξεκίνησε την πέμπτη και τελευταία ειδική διαδρομή με διαφορά ενός λεπτού και 26 δευτερολέπτων πίσω από τον Daniel Sanders, επίσης της KTM, αλλά κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στην κορυφαία κατηγορία του W2RC, RallyGP.

Ο Canet ήταν πολύ κοντά στον Sanders μέχρι και την προτελευταία ημέρα. Ο Sanders, που είχε και έναν μικρό τραυματισμό στο χέρι, άνοιξε το δρόμο στην τελευταία διαδρομή των 257,3 χιλιομέτρων, ενώ ο Canet ξεκίνησε από πίσω με στόχο να επιτεθεί μέχρι το τέλος.

Canet

Η διαφορά τους μειώθηκε σταδιακά, μέχρι που ο Canet πρόλαβε τον teammate του κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδρομής, σε μια στιγμή που τελικά καθόρισε τη μάχη για τη νίκη.

Η νίκη αυτή επιβεβαιώνει την εξαιρετική πρόοδο που έχει κάνει ο 21χρονος αναβάτης. Ο Canet, πρωταθλητής της κατηγορίας Rally2 την περασμένη σεζόν, έκανε το ντεμπούτο του στη RallyGP φέτος και σε ηλικία 21 ετών, 6 μηνών και 18 μερών έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του Rallye du Maroc και του World Rally-Raid Championship

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αυστριακός Daniel Sanders και το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Ricky Brabec με Honda. Τους τρεις πρώτους αναβάτες μάλιστα χώριζαν μόλις τρεισήμισι λεπτά, ενώ ενάμιση χώριζε τους δύο πρώτους. Πιο πίσω ήρθαν οι Luciano Benavides (KTM), Martim Ventura (Honda) και Adrien Van Beveren (Honda).

sanders

Βέβαια, παρά τη δεύτερη θέση ο Sanders παραμένει πρώτος στη βαθμολογία του FIM World Rally-Raid Championship, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά του από τον Benavides στους 13 βαθμούς με έναν γύρο να απομένει για την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος.

Παρακάτω βρίσκεται η πρώτη πεντάδα αναβατών στην κατάταξη του W2RC όπως έχει διαμορφωθεί μετά και το ράλι του Μαρόκου:

1. Daniel Sanders (AUS), KTM, 87 βαθμούς

2. Luciano Benavides (ARG), KTM, 74 βαθμούς

3. Tosha Schareina (ESP), Honda, 74 βαθμούς

4. Ricky Brabec (USA), Honda, βαθμούς

5. Edgar Canet (ESP), KTM, 58 βαθμούς

Edgar Canet: “Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Αυτή τη στιγμή με πλημμυρίζουν τα συναισθήματα και αυτό που καταφέραμε δεν μου φαίνεται ακόμα πραγματικό. Νομίζω ότι χρειάζομαι λίγο χρόνο για να το συνειδητοποιήσω πλήρως, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Δείξαμε σε όλους τι μπορούμε να κάνουμε και πού μπορούμε να φτάσουμε, οπότε είμαι πραγματικά περήφανος γι’ αυτό. Ήταν ένας τρελός αγώνας με πολλά σκαμπανεβάσματα και η πλοήγηση ήταν πραγματικά σημαντική. Σε ορισμένα σημεία είχα την αίσθηση ότι βρισκόμουν στο σωστό μέρος και έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω. Το να κερδίσω αυτό το ράλι είναι μια καταπληκτική αίσθηση και είμαι πραγματικά χαρούμενος με αυτό που καταφέραμε. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο.”

Ο Ventura ολοκλήρωσε μια σχεδόν τέλεια εβδομάδα στην κατηγορία Rally2. Ο αναβάτης της Monster Energy Honda HRC κέρδισε επίσης την πέμπτη ειδική διαδρομή και τερμάτισε στη γενική κατάταξη με πλεονέκτημα άνω της μισής ώρας έναντι του Michael Docherty.