Σκοτώθηκε αναβάτης των BSB σε trackday

Στην πίστα του Donington Park
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

23/6/2020

Ο Βρετανός αναβάτης των BSB, Ben Godfrey, σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με άλλον αναβάτη μέσα στην πίστα του Donington Park. Ο 25 ετών αγωνιζόμενος, συμμετείχε στο No Limits Trackday στο Leicestershire την περασμένη Κυριακή και δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή εκεί.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο Godfrey συγκρούστηκε με έναν άλλο αναβάτη λίγο πριν την στροφή Redgate και "έπεσε από την μοτοσυκλέτα του", κατά την διάρκεια του δεύτερου session για τους προχωρημένους αναβάτες. Μάλιστα, στο post που έκαναν οι διοργανωτές στο Instagram, αναφέρουν πως ο Ben υπέστη σοβαρά τραύματα και παρά την άμεση ιατρική βοήθεια που του παρασχέθηκε, εξέπνευσε λίγο αργότερα.

Ο Mark Neate, ο Διευθυντής της οργάνωσης, περιέγραψε τον Godfrey ως "έναν φανταστικό νέο άνθρωπο που είχε πολλούς φίλους στα paddock των BSB, ήταν πάντα χαμογελαστός και είχε χρόνο για όλους". Πρόσθεσε επίσης πως ήταν ενθουσιασμένος που θα ξεκινούσε και πάλι η σεζόν, ενώ είχε λάβει μέρος σε αρκετά trackdays τον περασμένο μήνα.

Ο Ben Godfrey θα αγωνιζόταν στο Ducati Performance TriOptions Cup, μέσα στην χρονιά. Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει στο site της διοργάνωσης είχε δηλώσει πως "άρχισα τους αγώνες με μοτοσυκλέτες στην ηλικία των έξι ετών. Ένας από τους φίλους του πατέρα μου είχε ένα mini moto το οποίο το πήρα για βόλτα και για να είμαι ειλικρινής, κόλλησα μαζί του αμέσως." Τα καλά αποτελέσματα άρχισαν να έρχονται γρήγορα και η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη για τον ταλαντούχο αναβάτη.

Τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείος του εξέφρασε και ο Stuart Higgs, ο αγωνιστικός διευθυντής των BSB, όπως και ο συναθλητής του Sam Holme.

 

 

Rallye du Maroc: Νικητής με ανατροπή ο Edgar Canet μπροστά από Daniel Sanders και Ricky Brabec

Ο Ισπανός κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα την τελευταία ημέρα
Canet
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/10/2026

Ο Edgar Canet κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο RallyGP στο Μαρόκο σε ηλικία 21 ετών κι έτσι ο Ισπανός έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του Rallye du Maroc και του World Rally-Raid Championship (W2RC).

Ο Edgar Canet της KTM έγραψε ένα ξεχωριστό φινάλε στο Rallye du Maroc. Ο Ισπανός αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing ξεκίνησε την πέμπτη και τελευταία ειδική διαδρομή με διαφορά ενός λεπτού και 26 δευτερολέπτων πίσω από τον Daniel Sanders, επίσης της KTM, αλλά κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στην κορυφαία κατηγορία του W2RC, RallyGP.

Ο Canet ήταν πολύ κοντά στον Sanders μέχρι και την προτελευταία ημέρα. Ο Sanders, που είχε και έναν μικρό τραυματισμό στο χέρι, άνοιξε το δρόμο στην τελευταία διαδρομή των 257,3 χιλιομέτρων, ενώ ο Canet ξεκίνησε από πίσω με στόχο να επιτεθεί μέχρι το τέλος.

Canet

Η διαφορά τους μειώθηκε σταδιακά, μέχρι που ο Canet πρόλαβε τον teammate του κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδρομής, σε μια στιγμή που τελικά καθόρισε τη μάχη για τη νίκη.

Η νίκη αυτή επιβεβαιώνει την εξαιρετική πρόοδο που έχει κάνει ο 21χρονος αναβάτης. Ο Canet, πρωταθλητής της κατηγορίας Rally2 την περασμένη σεζόν, έκανε το ντεμπούτο του στη RallyGP φέτος και σε ηλικία 21 ετών, 6 μηνών και 18 μερών έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του Rallye du Maroc και του World Rally-Raid Championship

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αυστριακός Daniel Sanders και το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Ricky Brabec με Honda. Τους τρεις πρώτους αναβάτες μάλιστα χώριζαν μόλις τρεισήμισι λεπτά, ενώ ενάμιση χώριζε τους δύο πρώτους. Πιο πίσω ήρθαν οι Luciano Benavides (KTM), Martim Ventura (Honda) και Adrien Van Beveren (Honda).

sanders

Βέβαια, παρά τη δεύτερη θέση ο Sanders παραμένει πρώτος στη βαθμολογία του FIM World Rally-Raid Championship, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά του από τον Benavides στους 13 βαθμούς με έναν γύρο να απομένει για την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος.

Παρακάτω βρίσκεται η πρώτη πεντάδα αναβατών στην κατάταξη του W2RC όπως έχει διαμορφωθεί μετά και το ράλι του Μαρόκου:

1. Daniel Sanders (AUS), KTM, 87 βαθμούς

2. Luciano Benavides (ARG), KTM, 74 βαθμούς

3. Tosha Schareina (ESP), Honda, 74 βαθμούς

4. Ricky Brabec (USA), Honda, βαθμούς

5. Edgar Canet (ESP), KTM, 58 βαθμούς

Edgar Canet: “Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Αυτή τη στιγμή με πλημμυρίζουν τα συναισθήματα και αυτό που καταφέραμε δεν μου φαίνεται ακόμα πραγματικό. Νομίζω ότι χρειάζομαι λίγο χρόνο για να το συνειδητοποιήσω πλήρως, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Δείξαμε σε όλους τι μπορούμε να κάνουμε και πού μπορούμε να φτάσουμε, οπότε είμαι πραγματικά περήφανος γι’ αυτό. Ήταν ένας τρελός αγώνας με πολλά σκαμπανεβάσματα και η πλοήγηση ήταν πραγματικά σημαντική. Σε ορισμένα σημεία είχα την αίσθηση ότι βρισκόμουν στο σωστό μέρος και έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω. Το να κερδίσω αυτό το ράλι είναι μια καταπληκτική αίσθηση και είμαι πραγματικά χαρούμενος με αυτό που καταφέραμε. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο.”

Ο Ventura ολοκλήρωσε μια σχεδόν τέλεια εβδομάδα στην κατηγορία Rally2. Ο αναβάτης της Monster Energy Honda HRC κέρδισε επίσης την πέμπτη ειδική διαδρομή και τερμάτισε στη γενική κατάταξη με πλεονέκτημα άνω της μισής ώρας έναντι του Michael Docherty.