Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης (Δελτίο Τύπου)

3η θέση στον δεύτερο αγώνα του Ιταλικού πρωταθλήματος
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/5/2018

30/05/2018ΟFOURQUEZ28 σπάει τα χρονόμετρα στο Ιταλικό πρωτάθλημα CNVMOTOASI.

 

Άλλη μία επιτυχία ήρθε να προστεθεί στο βιογραφικό του μικρού ΈλληναFOURQUEZ28(Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης) που κατέλαβε την 3η θέση στον δεύτερο αγώνα του Ιταλικού πρωταθλήματος CNV MOTO ASI στην κατηγορία Ohvale GP-0 110 4 speed που διεξήχθη στην πίστα Pomposa της Ιταλίας  την Κυριακή 27Μαΐου 2018.

Ο μικρός FOURQUEZ28 έδειξε ότι ήταν σε καλή φόρμα από τα ελευθέρα δοκιμαστικά της Παρασκευήςαφούκατέφερε να κυριαρχεί σε όλα τα δοκιμαστικά καταφέρνοντας να βρίσκετε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 22 οδηγούς με διαφοράπερίπουμισούδευτερολέπτου από τονδεύτερο.

Τον ίδιορυθμόκράτησε και το Σάββατο σε όλα τα ελεύθερα δοκιμαστικά καταφέρνοντας να κάνει και τον ταχύτεροχρόνοόλου του τριημέρου και να κρατήσει το ρεκόρπίστας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην συγκεκριμένη πίστα βρέθηκε για πρώτη φορά και κατάφερε να είναι ταχύτατος και πολύ ανταγωνιστικός.

Στα χρονομετρημένααποτελέσματαδυστυχώς στον δεύτερογύρο μια πτώση από κρύαελαστικά δεν του επέτρεψαν να κατακτήσει την πρώτηθέση και έτσιβρέθηκε να ξεκινά από την 3ηθέση στη σχάρα της εκκίνησης.

 

Στον πρώτοαγώνα της Κυριακήςέκανε μια καλήεκκίνηση και κατάφερε να κρατήσει την 3η θέση πιέζονταςμάλιστα από την πρώτηστροφή τον δεύτερο.

Δυστυχώς μια αστοχία υλικού του καρμπυρατέρ της μοτοσυκλέτας δεν τον άφησε να δώσει τη μάχη για της πρώτεςθέσης με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει από τον πρώτογύρο.

Στον δεύτεροαγώνα της Κυριακής κατάφερε και πάλι να κάνει μια πολύ καλήεκκίνηση και να περάσει δεύτερος από την αρχή του αγώνα.

Προσπαθώντας να κυνηγήσει τον πρωτοπόροδέχτηκε μια προσπέραση και έμεινε τρίτοςκ αθώς δεν είχε γρήγορο ρυθμόλόγο της εγκαταλείψεως του πρώτουαγώνα.

Αμέσως ανέβασε ρυθμό κυνηγώντας για τη δεύτερη θέση καταφέρνοντας  να κάνει τον ταχύτεροχρόνοαγώνα και τελικά  να βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανεβάζοντας για ακόμα μια φορά την ελληνική σημαία με υπερηφάνεια.

 

Ένας ακόμα καταπληκτικός αγώνας ολοκληρώθηκε γεμίζοντας τον μικρό 10χρόνο FOURQUEZ28 με πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον και για το λόγο αυτό ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του για την υποστήριξη τους και την ευκαιρία που του δίνουν να αγωνίζεται στο Ιταλικό πρωτάθλημα CNV MOTO ASI.

 

 

Μοτοσυκλέτες στις φλόγες μετά από κινηματογραφικό "ατύχημα" στο Isle of Man [VIDEO]

Για τις ανάγκες σκηνής της ταινίας Isle of Man TT
Isle of Man
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/8/2026

Τα γυρίσματα της μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής της Amazon με θέμα το Isle of Man TT συνεχίζονται στην Νήσο Man, με ένα ιδιαίτερα θεαματικό stunt να πραγματοποιείται στην ορεινή διαδρομή.

Εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν χθες, Τρίτη 11/8, στο Isle of Man όπου το συνεργείο της επερχόμενης ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας ολοκλήρωσε τις λήψεις μιας σκηνής ατυχήματος.

Στα πλάνα που καταγράφτηκαν, μοτοσυκλέτες εμπλέκονται σε ένα ιδιαίτερα θεαματικό stunt, με κάποιες από αυτές να τυλίγονται στις φλόγες.

Η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ο Conor Cummins είχε ένα σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια του TT του 2010, το οποίο του είχε προκαλέσει πολλαπλούς τραυματισμούς.

Η συγκεκριμένη σκηνή αποτελεί μέρος της δεύτερης φάσης των γυρισμάτων της παραγωγής, η οποία επέστρεψε στο Isle of Man αυτή την εβδομάδα μετά από γυρίσματα στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γυρίσματα της Κυριακής στο TT Grandstand στο Douglas χρησιμοποιήθηκαν κασκαντέρ και όχι οι βασικοί πρωταγωνιστές, Channing Tatum και Eve Hewson. Οι δύο ηθοποιοί είχαν συμμετάσχει στα γυρίσματα γύρω από το Grandstand και τη Glencrutchery Road κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του TT νωρίτερα φέτος.

Για τις ανάγκες της παραγωγής γίνονται προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε τμήματα της ορεινής διαδρομής από τις 8 έως τις 15 Αυγούστου. Δεν κλείνει ταυτόχρονα ολόκληρη η διαδρομή των 37,73 μιλίων, αλλά εφαρμόζονται περιορισμοί διαδοχικά σε συγκεκριμένα τμήματα ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται με ασφάλεια τα γυρίσματα.

Η ταινία, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Ciarán Hinds, May Calamawy και Ruaridh Mollica, ξεκίνησε τα γυρίσματα στο Isle of Man τον Μάιο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του TT. Για ορισμένες σκηνές χρησιμοποιήθηκαν επίσης κάτοικοι του νησιού ως κομπάρσοι, με στόχο να αναπαρασταθεί η ατμόσφαιρα του χώρου των νικητών του TT.

Μετά το πρώτο σκέλος των γυρισμάτων στο Isle of Man, η παραγωγή μεταφέρθηκε στην Ιρλανδία, μεταξύ άλλων και στην County Sligo τον Ιούλιο, πριν επιστρέψει στο Νησί για τη νέα φάση.

Στο Isle of Man κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του TT βρέθηκε επίσης ο Brad Pitt, του οποίου η εταιρεία Plan B Entertainment συμμετέχει στην παραγωγή.

Η ταινία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας με την Amazon MGM Studios, η οποία περιλαμβάνει και συνοδευτική σειρά ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια του Isle of Man TT του 2024.

Για την ώρα, οι θεαματικές σκηνές που γυρίζονται στο βουνό δείχνουν ότι η παραγωγή επιχειρεί να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, όχι μόνο την ταχύτητα του TT, αλλά και το ιδιαίτερο περιβάλλον ενός από τους πιο απαιτητικούς και επικίνδυνους αγώνες στον κόσμο.