Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης (Δελτίο Τύπου)

3η θέση στον δεύτερο αγώνα του Ιταλικού πρωταθλήματος
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/5/2018

30/05/2018ΟFOURQUEZ28 σπάει τα χρονόμετρα στο Ιταλικό πρωτάθλημα CNVMOTOASI.

 

Άλλη μία επιτυχία ήρθε να προστεθεί στο βιογραφικό του μικρού ΈλληναFOURQUEZ28(Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης) που κατέλαβε την 3η θέση στον δεύτερο αγώνα του Ιταλικού πρωταθλήματος CNV MOTO ASI στην κατηγορία Ohvale GP-0 110 4 speed που διεξήχθη στην πίστα Pomposa της Ιταλίας  την Κυριακή 27Μαΐου 2018.

Ο μικρός FOURQUEZ28 έδειξε ότι ήταν σε καλή φόρμα από τα ελευθέρα δοκιμαστικά της Παρασκευήςαφούκατέφερε να κυριαρχεί σε όλα τα δοκιμαστικά καταφέρνοντας να βρίσκετε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 22 οδηγούς με διαφοράπερίπουμισούδευτερολέπτου από τονδεύτερο.

Τον ίδιορυθμόκράτησε και το Σάββατο σε όλα τα ελεύθερα δοκιμαστικά καταφέρνοντας να κάνει και τον ταχύτεροχρόνοόλου του τριημέρου και να κρατήσει το ρεκόρπίστας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην συγκεκριμένη πίστα βρέθηκε για πρώτη φορά και κατάφερε να είναι ταχύτατος και πολύ ανταγωνιστικός.

Στα χρονομετρημένααποτελέσματαδυστυχώς στον δεύτερογύρο μια πτώση από κρύαελαστικά δεν του επέτρεψαν να κατακτήσει την πρώτηθέση και έτσιβρέθηκε να ξεκινά από την 3ηθέση στη σχάρα της εκκίνησης.

 

Στον πρώτοαγώνα της Κυριακήςέκανε μια καλήεκκίνηση και κατάφερε να κρατήσει την 3η θέση πιέζονταςμάλιστα από την πρώτηστροφή τον δεύτερο.

Δυστυχώς μια αστοχία υλικού του καρμπυρατέρ της μοτοσυκλέτας δεν τον άφησε να δώσει τη μάχη για της πρώτεςθέσης με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει από τον πρώτογύρο.

Στον δεύτεροαγώνα της Κυριακής κατάφερε και πάλι να κάνει μια πολύ καλήεκκίνηση και να περάσει δεύτερος από την αρχή του αγώνα.

Προσπαθώντας να κυνηγήσει τον πρωτοπόροδέχτηκε μια προσπέραση και έμεινε τρίτοςκ αθώς δεν είχε γρήγορο ρυθμόλόγο της εγκαταλείψεως του πρώτουαγώνα.

Αμέσως ανέβασε ρυθμό κυνηγώντας για τη δεύτερη θέση καταφέρνοντας  να κάνει τον ταχύτεροχρόνοαγώνα και τελικά  να βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανεβάζοντας για ακόμα μια φορά την ελληνική σημαία με υπερηφάνεια.

 

Ένας ακόμα καταπληκτικός αγώνας ολοκληρώθηκε γεμίζοντας τον μικρό 10χρόνο FOURQUEZ28 με πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον και για το λόγο αυτό ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του για την υποστήριξη τους και την ευκαιρία που του δίνουν να αγωνίζεται στο Ιταλικό πρωτάθλημα CNV MOTO ASI.

 

 

Δεύτερη σερί νίκη για Μάριο Κανάκη και Triumph στο αγώνα Scramble των Μεγάρων

Mε νίκη, μια δεύτερη και μια τρίτη θέση την ομάδα Motoaction Triumph Racing στα Μέγαρα
Motoaction
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/3/2026

Η αγωνιστική ομάδα Motoaction Τriumph Racing, συμμετείχε στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Scramble την 1η Μαρτίου 2026, συνεχίζοντας τις επιτυχίες σε κάθε κατηγορία που συμμετείχε.

H ομάδα ευχαρίστησε και συνεχάρη θερμά τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων (ΛΕΜΜ), που για ακόμη μια φορά εξέπληξε θετικά με την άρτια διοργάνωση, σε μια πανέμορφη περιοχή όπου τα έμπειρα της μέλη σχεδίασαν και δημιούργησαν μια απαιτητική πίστα αγώνα, συγκεντρώνοντας 154 συμμετοχές από όλη την χώρα.

Στις αγωνιστικές επιδόσεις κατάφερε σπουδαία αποτελέσματα, με κορυφαίο την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη και στην κατηγορία GP από τον Μάριο Κανάκη (#49), ο οποίος οδήγησε ταχύτατα τη νέα Triumph TF450X.

Motoaction

Ο Μάριος οδήγησε σταθερά και με ασφάλεια στη δεύτερη θέση καθ' όλη τη διάρκεια του θεαματικού αγώνα, ακολουθώντας τον ταχύτατο συναθλητή και αναβάτη Triumph TF450E, Ανδρέα Ανδρέου (#101), ο οποίος δυστυχώς ακυρώθηκε από την διοργάνωση, λόγω λάθους κατά τον ανεφοδιασμό της μοτοσυκλέτας του στα pits. Κατάφερε δε να προσαρμοστεί στις "ειδικές" για αυτόν συνθήκες, στο τεχνικό τερέν ανάμεσα από τα δένδρα, το γρασίδι, τα τεχνικά μονοπάτια που οδηγούσαν σε όμορφες ρεματιές και κατέληγαν σε μια "πίστα" με κλειστές off camber κλίσεις στην πλαγιά ενός λόφου και όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία ενός αγώνα που μας χάρισε θεαματικές μάχες από τους καλύτερους αναβάτες της Ελλάδας.

Motoaction

Όπως μας δήλωσε ο ίδιος μετά το πέρας του αγώνα: "Η σημερινή εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη για μένα, δεν έχω οδηγήσει ποτέ σε enduro διαδρομές, ιδιαίτερα σαν τη σημερινή, όπου το άγνωστο τερέν με έκανε να είμαι επιφυλακτικός, προσέχοντας τυχόν τραυματισμούς μιας και η προτεραιότητά μας είναι το motocross. Διασκέδασα τη σημερινή δοκιμασία, αναζητώντας ταυτόχρονα τα καλύτερα περάσματα από κάθε σημείο της διαδρομής ώστε να τερματίσω δίχως τραυματισμούς στην καλύτερη θέση που μπορούσα. Συγχαίρω τους συναθλητές μου για τις επιδόσεις τους και το ευ αγωνίζεσθαι. Η πίστα είχε παγίδες που μπορούσαν να σε κάνουν να χάσεις πολύ χρόνο σε περίπτωση λάθους ή πτώσης, κάνοντάς με να αναζητήσω νέα τεχνική οδήγησης ακολουθώντας ταυτόχρονα τις οδηγίες της ομάδας, η οποία προετοίμασε την μοτοσυκλέτα μου όσο το δυνατόν καλύτερα χαρίζοντας μου τελικά τη νίκη. Ευχαριστώ τους χορηγούς μας και όλους όσους στηρίζουν την προσπάθειά μας."

Motoaction

Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας S1 και δέκατη έκτη γενικής κατάταξης, είχαμε τη χαρά να δούμε τον Γιάννη Κωνσταντινούδη (#220), ο οποίος τερμάτισε τον απαιτητικό αγώνα οδηγώντας την κατάλληλα προετοιμασμένη από την ομάδα Triumph TF250E, καταφέρνοντας σπουδαία αποτελέσματα μετά από πολλά χρόνια αποχής από το πρωτάθλημα, δηλώνοντας μας: "Απόλαυσα τον σημερινό αγώνα οδηγώντας τη φανταστική Triumph TF250E στην πίστα που δεν συγχωρούσε κανένα λάθος με προσοχή και ταχύτητα. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό όλους τους αγώνες που ακολουθούν, σας ευχαριστώ για την υποστήριξη."

Motoaction

Στην 24η θέση Γενικής κατάταξης και στην τρίτη θέση της κατηγορίας Senior, ο βετεράνος αναβάτης μας Μάριος Μάρδας (#565) οδηγώντας την Triumph TF250C με έμπειρους αντιπάλους και μεγάλο συναγωνισμό στην κατηγορία δηλώνοντας μας: "Ωραίος αγώνας με ωραίο τερέν και έντονο συναγωνισμό, είμαι πολύ ευχαριστημένος μιας και οι περίπου δυο ώρες διάρκειας και οι πολλές συμμετοχές ήθελαν διαχείριση δυνάμεων και αντοχή, ευχαριστώ όλη την ομάδα για την υποστήριξη."

Motoaction

Από την πλευρά της η ομάδα που σέβεται τους διοργανωτές, τους αθλητές και τους χορηγούς της, ευχαριστεί όλους όσους υποστηρίζουν το δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε  όσους πίστεψαν σε εκείνους και ειδικά τους χορηγούς που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια:

TRIUMPH MOTORCYCLES GREECE - ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε.

MOTOACTION TRIUMPH ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

TRIUMPH PERFORMANCE LUBRICANTS

Ελαστικά PIRELLI MOTO - INTRAMOTO A.E.

DID Chain - JT Sprockets - BIKE ALERT HELLAS A.E.

CROSS-X Seats

DABLER Α.Ε.

M Designs GR Graphics