Supermoto of Nations - Αναχώρησε για Βέλγιο η Εθνική Ομάδα

Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/7/2022
Την Τετάρτη αναχώρησε η Εθνική Ομάδα της Ελλάδος για τη συμμετοχή στο Supermoto of Nations, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο διάσημο Circuit Jules Tacheny στο Mettet του Βελγίου, μια πίστα που εγκαινιάστηκε το 2010.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.:
 
"Συνολικά 19 ομάδες από 13 διαφορετικές χώρες θα διεκδικήσουν τον τίτλο, με την ομάδα της Γαλλίας να αποτελεί για πολλούς το φαβορί, αφού έχει κατακτήσει 10 τίτλους, ανάμεσα στους οποίους και τον περσινό στο πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στην χώρα της. Ωστοσο ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός.
 
Από τα φαβορί θεωρούνται ακόμα οι ομάδες της Ιταλίας (δευτερη πέρυσι), της Ελβετίας και της Σουηδίας. Δυο ομάδες κατεβάζει η Μεγάλη Βρετανία αλλά και το Βέλγιο, που φιλοξενεί την διοργάνωση. Οσο για την Ελληνική Ομάδα που επιστρέφει στο Supermoto of Nations, ως γνωστόν την απαρτίζουν οι Σπυρος Κεφαλλωνίτης, Ηλίας Μπαξίσογλου και Ανδρέας Αντωνίου.
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμα η επιστροφή στη διοργάνωση της Γερμανίας, μέλος της οποίας είναι ένας Έλληνας, ο Νίκος Ιωαννίδης. Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής (οι ώρες είναι τοπικές, προσθέστε μια ώρα για ώρα Ελλάδος):
 
Σάββατο:
Ωρα 10:00 Free Practice Group Rider1
Ωρα 10:40 Free Practice Group Rider 2
Ωρα 11:20 Free Practice Group Rider 3
Ωρα 13:00 Time Practice Group Rider
Ωρα 13:45 Time Practice Group Rider 2
Ωρα 14:30 Time Practice Group Rider 3
Ωρα 15:30 Qualifying Group Rider 1
Ωρα 16:35 Qualifying Group Rider 2
Ωρα 17:45 Qualifying Group Rider 3
 
Κυριακή:
Ωρα 13:30 Race 1 / Rider 1 + Rider 2
Ωρα 15:10 Race 2 / Rider 2 + Rider 3
Ωρα 16:50 Race 3 / Rider 1 + Rider 3
Τελετή απονομής τροπαίων"

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster: Ακυρώνεται ο πρώτος αγώνας στη Μεσσήνη

Αναμένονται εργασίες ανακαίνισης του ασφαλτοτάπητα
Dragster
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/3/2026

Η ΛΕΝΟΕ (Λέσχη Ντράκστερ Οδηγών Ελλάδος) εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία ακυρώνει τον πρώτο αγώνα της σεζόν του 2026, λόγω των δυσμενών μετεωρολογικών προβλέψεων και δίνει ραντεβού για τον Ιούνιο στην ίδια πίστα με αναβαθμίσεις.

Παρακάτω και η ανακοίνωση της ΛΕΝΟΕ(Λέσχη Ντράκστερ Οδηγών Ελλάδος):

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς μετεωρολογικές προγνώσεις για την περιοχή της Μεσσήνης, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν καθ’ όλη την επόμενη εβδομάδα και με απόλυτο γνώμονα την ασφάλεια των αγωνιζομένων και την ποιότητα του θεάματος, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ζητήσουμε τη ματαίωση του προγραμματισμένου αγώνα Dragster.

Λόγω των εορτών του Πάσχα που ακολουθούν, η αναβολή για την αμέσως επόμενη εβδομάδα δεν είναι εφικτή όπως γίνεται συχνά.

Ωστόσο αποφασίσαμε να μετατρέψουμε αυτό το εμπόδιο σε ευκαιρία:

  • Ανακαίνιση τώρα: Ξεκινούν άμεσα οι προγραμματισμένες εργασίες ολικής ανακαίνισης του ασφαλτοτάπητα.
  • Στόχος ο Ιούνιος: Η πίστα θα παραδοθεί σε κορυφαία κατάσταση, έτοιμη να φιλοξενήσει τον Πρωταθληματικό αγώνα του Ιούνιου σε ένα ολοκαίνουργιο και ασφαλές περιβάλλον.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Ιούνιο.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το ΔΣ της ΛΕΝΟΕ