Suzuka 8 Hours 2024 – H Ηοnda κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μπροστάρη τον Zarco [VIDEO]

Χαμόγελα μετά από πολύ καιρό για τον Johann Zarco ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο έστω και σε αγώνα Endurance
Honda - Νίκησε στις 8 ώρες της Suzuka για το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

H ομάδα HRC Japan Post η οποία αποτελούταν από τους Johann Zarco, Teppei Nagoe και Takumi Takahashi κατάφερε να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στον διάσημο αγώνα αντοχής, με τις Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Οι 8 ώρες της Suzuka αποτέλεσαν τον 3ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην ομάδα της HRC Japan Post καθώς ο Johann Zarco είχε έρθει στην ιαπωνική πίστα με σκοπό να βοηθήσει την Honda να κατακτήσει ακόμη μία νίκη στον διάσημο αγώνα αντοχής.

H ομάδα HRC Japan Post η οποία αποτελούταν από τους Johann Zarco, Teppei Nagoe και Takumi Takahashi κατάφερε να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στον διάσημο αγώνα αντοχής, με τις Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Οι 8 ώρες της Suzuka αποτέλεσαν τον 3ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην ομάδα της HRC Japan Post καθώς ο Johann Zarco είχε έρθει στην ιαπωνική πίστα με σκοπό να βοηθήσει την Honda να κατακτήσει ακόμη μία νίκη στο διάσημο αγώνα αντοχής. Η ομάδα της HRC Japan Post ξεκίνησε τον αγώνα από την τρίτη θέση με τον Takumi Takahashi να έχει αναλάβει το πρώτο stint του αγώνα. Ο Ιάπωνας κατάφερε επιστρέφοντας στα pits να έχει φέρει την Honda CBR1000RR-R Fireblade SP στην πρώτη θέση της κατάταξης. Στη συνέχεια αυτός που ανέλαβε δράση ήταν ο Johann Zarco ο οποίος με σταθερό γυρολόγιο κατάφερε να αυξήσει και άλλο τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Φτάνοντας στα μισά του αγώνα η HRC Japan Post είχε καταφέρει να ελέγχει τον αγώνα ωστόσο λίγο αργότερα τα πράγματα θα δυσκόλευαν για την ιαπωνική ομάδα. Μία ποινή 40 δευτερολέπτων ελέω παράβασης στο pitstop έφερε την Yamalube YART Yamaha EWC σε απόσταση βολής λίγο πριν το τέλος του αγώνα.. Ωστόσο οι αναβάτες της HRC Japan Post κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση των αναβατών της Yamaha και πανηγύρισαν μία σπουδαία όπως αποδείχθηκε νίκη. Με τη επικράτηση αυτή η Honda έφτασε τις 30 νίκες στις 8 Ώρες της Suzuka, ενώ η HRC Japan Post επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διάσημο αγώνα αντοχής. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι ομάδες Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul.

Η ομάδα της HRC Japan Post ξεκίνησε τον αγώνα από την τρίτη θέση, με τον Takumi Takahashi να έχει αναλάβει να βγάλει το πρώτο μέρος του αγώνα. Ο Ιάπωνας κατάφερε επιστρέφοντας στα pits να έχει φέρει τη Honda CBR1000RR-R Fireblade SP στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Zarco

Στη συνέχεια αυτός που ανέλαβε δράση ήταν ο Johann Zarco ο οποίος με σταθερό γυρολόγιο κατάφερε να αυξήσει και άλλο τη διαφορά από τους υπόλοιπους.

HRC

Φτάνοντας στα μισά του αγώνα η HRC Japan Post είχε καταφέρει να ελέγχει τον αγώνα ωστόσο λίγο αργότερα τα πράγματα θα δυσκόλευαν για την ιαπωνική ομάδα.

Suzuka 8 Hours 2024 – Με Johann Zarco η Honda στον φημισμένο αγώνα αντοχής

Μία ποινή 40 δευτερολέπτων ελέω παράβασης στο pitstop έφερε την Yamalube YART Yamaha EWC σε απόσταση βολής λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Honda wins

Ωστόσο οι αναβάτες της HRC Japan Post κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση των αναβατών της Yamaha και πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη.

Johann Zarco backflip

Με τη επικράτηση αυτή η Honda έφτασε τις 30 νίκες στις 8 Ώρες της Suzuka, ενώ η HRC Japan Post επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διάσημο αγώνα αντοχής. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι ομάδες Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul.

Suzuka 8 Hours 2024 – H Ηοnda κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μπροστάρη τον Zarco [VIDEO]
Ετικέτες

Σκοτώθηκε αναβάτης στον αγώνα North West 200 – 1ο θανατηφόρο μετά από 10 χρόνια

Το δυστύχημα έγινε στην κατάταξη των Superbike
Σκοτώθηκε αναβάτης στον αγώνα North West 200 – 1ο θανατηφόρο μετά από 10 χρόνια
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/5/2026

Τραγικά τα νέα για την κόκκινη σημαία που βγήκε πριν λίγο στις δοκιμές κατάταξης των Superbike στον North West 200, το προοίμιο του Isle of Man TT.

Σκοτώθηκε αναβάτης μετά από πτώση με την κόκκινη σημαία να βγαίνει αμέσως και το ασθενοφόρο να τον προσεγγίζει ενώ είχε ακόμη σφυγμό προσπαθώντας να τον σταθεροποιήσει στο σημείο.

Η οικογένεια του θανούντα έδωσε την συγκατάθεσή της να συνεχίσουν οι δοκιμές και η διεξαγωγή του αγώνα, αλλά ζήτησε να μην δημοσιευτεί προς το παρόν το όνομα του νεκρού.

Παρότι υπάρχει αντίθετη φήμη, είναι το πρώτο θανατηφόρο εδώ και μία δεκαετία στον συγκεκριμένο αγώνα, όπου το τελευταίο δυστύχημα έγινε το 2016.

Στον North West έχει σκοτωθεί και ένας από τους πολλούς Dunlop που έχουν χάσει την ζωή τους σε αυτό το είδος αγώνων, ο πατέρας του Micheal, Robert Dunlop που σκοτώθηκε στις δοκιμές των 250αριών, στις 15 Μαΐου 2008.

Σήμερα το δυστύχημα έγινε στην στροφή Station και δεν αναφέρεται συμμετοχή άλλων αναβατών.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.