Suzuka 8 Hours 2024 - Με Johann Zarco η Honda στον φημισμένο αγώνα αντοχής

Δίπλα στον περσινό νικητή Takumi Takahashi και στον rookie Teppei Nagoe
motomag Suzuka 8 Hours 2024 – Με Johann Zarco η Honda στον φημισμένο αγώνα αντοχής
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

31/5/2024

H Honda ανακοίνωσε τους αναβάτες με τους οποίους θα λάβει μέρος στις 8 ώρες αντοχής της Suzuka, με τον αναβάτη του MotoGP Johann Zarco να κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνες Endurance. Teammate του Γάλλου αναβάτη στον αγώνα αντοχής θα είναι ο πέντε φορές νικητής του αγώνα Takumi Takahasi και ο rookie Teppei Nagoe.

H ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε φέτος να χρησιμοποιήσει έναν αναβάτη του MotoGP στην εργοστασιακή της ομάδα στον 8ωρο αγώνα της Suzuka -το έχει ξανακάνει με τον Casey Stoner παλαιότερα και δεν πήγε πολύ καλά με τον Αυστραλό να τραυματίζεται-, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στην 45η έκδοση του αγώνα.

Ο Zarco ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα αντοχής, στις 21 Ιουλίου, θα αγωνιστεί στην πίστα της Suzuka με τη CBR1000RR-R Fireblade SP, ενώ δίπλα του ο αναβάτης της Castrol Honda LCR Team θα έχει τον περσινό νικητή Takahasi ο οποίος ελπίζει φέτος να κερδίσει τη νίκη ώστε να γίνει ο πρώτος αναβάτης που κατακτά 6 νίκες στον 8ωρο αγώνα της Suzuka. Την εργοστασιακή ομάδα της Honda θα συμπληρώσει ο νεοφερμένος Teppei Nagoe με καταγωγή από το Τόκιο.

Μένει να δούμε τώρα αν ο Zarco επιτέλους θα χαμογελάσει καθώς ο Γάλλος στο MotoGP όλο αυτό το διάστημα ταλαιπωρείται από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της RC213V της Honda, ενώ μετράει και αρκετές πτώσεις, και βρίσκεται μόλις στην 19η θέση της κατάταξης στη σεζόν του 24.

Suzuka 8 Hours 2024 – Με Johann Zarco η Honda στον φημισμένο αγώνα αντοχής

 

Ετικέτες

Metzeler: Προμηθευτής ελαστικών έως το 2028 σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Supermoto

Ανανέωση της συνεργασίας για 3 χρόνια ως αποκλειστικός προμηθευτής
Metzeler Supermoto
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

17/11/2025

Η Metzeler επιβεβαιώθηκε από την XIEM ως αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Supermoto της FIM, καθώς και για το FIM Supermoto of Nations, έως και τη σεζόν 2028.

Συγκεκριμένα, τα ελαστικά Metzeler RACETEC SM θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν όλες τις ομάδες και τους αναβάτες στην κατηγορία S1GP World και στην ευρωπαϊκή κατηγορία S4, καθώς και στη νέα κατηγορία S2 και στον αγώνα των Εθνών. Η XIEM, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά, εμπορικά και προωθητικά δικαιώματα αυτών των διοργανώσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία που ξεκίνησε το 2023, με τη Metzeler να είναι αποκλειστικός προμηθευτής για την τριετία 2026-2028.

Metzeler FIM Supermoto

Ο εμπορικός διευθυντής της Metzeler, Francesco Pietrangeli, δήλωσε σχετικά: "Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία για ακόμη τρία χρόνια, προσθέτοντας και την αποκλειστική προμήθεια της νέας ευρωπαϊκής κατηγορίας S2. Το Supermoto είναι μια άκρως θεαματική αγωνιστική κατηγορία που προσελκύει πιστούς φίλους κάθε χρόνο. Στις πρώτες τρεις σεζόν, τα ελαστικά μας Metzeler RACETEC SM έχουν αποδώσει πάνω από τις προσδοκίες και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό αποτέλεσε βασικό στοιχείο στην επιλογή της XIEM να μας διατηρήσει σε αυτόν τον ρόλο".

Τα ελαστικά Metzeler RACETEC SM, που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις διοργανώσεις, είναι διαθέσιμα και στην αγορά. Έχουν σχεδιαστεί για τις ανάγκες του Supermoto, χρησιμοποιώντας γόμες με υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο για γρήγορη θέρμανση και ταυτόχρονα εξαιρετική αντοχή στη φθορά. Το πέλμα διαθέτει κεντρικές αυλακώσεις κάθετες στη φορά κίνησης για μεγαλύτερη μηχανική πρόσφυση σε χωμάτινες διαδρομές, ενώ οι αυλακώσεις στο πλάι έχουν σχεδιαστεί για αποτελεσματικό και γρήγορο αυτοκαθαρισμό.

Metzeler FIM Supermoto

 

Ετικέτες