TEICM Racing Team

Νέες εξελίξεις στο project του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

17/3/2017

Με το δελτίο τύπου που ακολουθεί, η φοιτητική ομάδα του Τ.Ε.Ι. Καντρικής Μακεδονίας, ενημερώνει για την πορεία του project κατασκευής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, το οποίο φαίνεται ότι μπαίνει επιτέλους στην τελική ευθεία, και καλεί το κοινό να την δει από κοντά στο Athens Science Festival:

Δελτίο Τύπου

Σημαντικές εξελίξεις στη TEICM Racing Team, φοιτητική ομάδα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Έπειτα από πολλές δυσκολίες και αρκετά εμπόδια που κληθήκαμε να ξεπεράσουμε στη κατασκευή της μοτοσυκλέτας μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της και σας προσκαλούμε να τη δείτε από κοντά στο Athens Science Festival που θα πραγματοποιηθεί 29/3-2/4 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Οι κατασκευαστικές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε -και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε- είναι αναρίθμητες, με βασικότερη τη κατασκευή του πιρουνιού και του ψαλιδιού από ανθρακόνημα. Δύο από τα πλέον δομικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας. Η κατεργασία και η μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην εφαρμογή τέτοιον υλικών σε κρίσιμα σημεία ενός οχήματος, που είναι απαραίτητη η αξιοπιστία και η μέγιστη αντοχή, αποτελούν επτασφράγιστα μυστικά για τα εργοστάσια. Η λύση για εμάς βρέθηκε έπειτα από αρκετές προσπάθειες και πειράματα, η οποία όμως μας στοίχησε αρκετά σε χρήμα και κυρίως σε χρόνο.

Σειρά έχουν η τοποθέτηση του κυκλώματος ψύξης και η ολοκλήρωση του φαίρινγκ της μοτοσυκλέτας. Αφού ολοκληρωθούν αυτά, θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε το σετάρισμα του κινητήρα και της ανάρτησης. Δεδομένης της χρονικής πίεσης, σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν τα εργοστασιακά ηλεκτρολογικά της μοτοσυκλέτας καθώς και ένα απλό φίλτρο αέρα. Παράλληλα σχεδιάζεται ένα νέο ολοκληρωμένο σύστημα εισαγωγής με φιλτροκούτι και ram air, καθώς και ένα αναβαθμισμένο σύστημα ανάφλεξης, τα οποία θα τοποθετηθούν στη πορεία του πρωταθλήματος. Στόχος μας είναι η συμμετοχή σε όλη τη σεζόν με όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά στο Athens Science Festival, στο περίπτερο της Cyclon, για να δείτε τη μέχρι τώρα πορεία και να σας ενημερώσουμε σχετικά με την εξέλιξη του project.

Το πρόγραμμα των αγώνων του European Supermono Cup

26-28/5 ΤΤ-circuit Assen (NL)

28-30/7 Alpe Adria Pannoniaring (HU)

3-6/8 Ducati Speeddays Slovakiaring (SK)

8-10/9 Alpe Adria Motodrom Grobnik (HR)

22-24/9 IRRC Frohburger Dreieck (DE)

Περισσότερες πληροφορίες

Ενημερωτικό υλικό: goo.gl/PpBGrw

Facebook: https://www.facebook.com/teicmracingteam/

Email: [email protected]

 

Aprilia Racing - Επίσημη επιστροφή στους αγώνες Rally, με το Tuareg 660!

Με υπεύθυνο project τον γνωστό αγωνιζόμενο Jacopo Cerutti, και δίπλα του τον Francesco Montanari
Aprilia επιστροφή στους χωμάτινους αγώνες Rally
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/1/2023

Η Aprilia ετοιμάζεται να επιστρέψει στα Rally Raids το 2024, σε ένα φιλόδοξο project του αγωνιστικού τμήματος του Noale, με όπλο το Tuareg 660, αιχμή του δόρατος τον αγωνιζόμενο Jacopo Cerutti που θα αναλάβει την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας αλλά και τη γενική επίβλεψη του project πέρα από την οδήγηση στους αγώνες, και sidekick του τον Francesco Montanari.

Προηγούμενη συμμετοχή της ιταλικής εταιρείας σε χωμάτινους αγώνες Rally ήταν στο Dakar, στην περίοδο 2010-2012, με τροποποιημένα RXV 4.5 και αναβάτες τους Paolo Ceci, Gerard Farres, Francisco “Chaleco” Lopez και Alex Zanotti. Εκεί, ο Lopez είχε καταφέρει μάλιστα να τερματίσει 3ος στην τελική κατάταξη του 2010, ενώ την ίδια χρονιά οι Ceci και Zanotti είχαν κάνει το 1-2 στην κατηγορία SP 450. Ο “Chaleco” ήταν 4ος το 2011, ενώ δεν τερμάτισε το 2012.

Τώρα 10+ χρόνια μετά, το Noale επιστρέφει στα Rally, με το νέο Tuareg 660. Φυσικά, λόγω κανονισμών δεν θα συμμετάσχουν στο Dakar, αλλά σε άλλα Rally Raid που επιτρέπουν τη συμμετοχή μοτοσυκλετών άνω των 450 κ.εκ. -κάτι που έχει κάνει και η Yamaha με το Tenere και τους Alessandro Botturi και Pol Tarres, στο Africa Eco Race και αλλού.

Aprilia return to rally racing

Υπεύθυνος για το Aprilia Tuareg project θα είναι ο Jacopo Cerutti που έχει στο ενεργητικό του 5 τίτλους στο ιταλικό Enduro, 3 τίτλους στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally, και 4 συμμετοχές στο Rally Dakar, με καλύτερο τερματισμό μια 12η θέση το 2016.

Δίπλα του θα αγωνιστεί ο Francesco Montanari, αγωνιζόμενος enduro και αναβάτης αρχικά του V85TT, και κατόπιν του Aprilia Tuareg 660, που αγωνίζεται με την υποστήριξη της GCorse των αδερφών Gianfranco και Vittoriano Guareschi, στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally.

Η αγωνιστική έκδοση του Tuareg 660 θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Gcorse, που έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη από το 2022, με τη δικύλινδρη μοτοσυκλέτα να συμμετέχει στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally. Οι αγώνες και η βελτίωση θα συνεχιστούν και το 2023, με τελικό στόχο το βάθρο σε επιλεγμένους διεθνείς αγώνες Rally το 2024.

Ήδη στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally για το 2023 έχει προστεθεί μια νέα entry level κατηγορία υπό την ονομασία GPX, που σκοπό έχει να φέρει νέο αίμα στους χωμάτινους αγώνες πλοήγησης.

Κι έτσι, η προώθηση των νέων δικύλινδρων μοτοσυκλετών από τους κατασκευαστές συνεχίζεται μέσα από τους αγώνες Rally, και αναρωτιόμαστε αν θα υποκύψει κάποια στιγμή και το Dakar, ή αν Yamaha & Aprilia (και όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές που έχουν στην αγορά δικύλινδρα On-Off μοντέλα) θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν τις off-road δυνατότητες των διπλής χρήσης μοτοσυκλετών τους σε Africa Eco Race, Hellas Rally, κλπ.

Ετικέτες