TEICM Racing Team

Νέες εξελίξεις στο project του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

17/3/2017

Με το δελτίο τύπου που ακολουθεί, η φοιτητική ομάδα του Τ.Ε.Ι. Καντρικής Μακεδονίας, ενημερώνει για την πορεία του project κατασκευής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, το οποίο φαίνεται ότι μπαίνει επιτέλους στην τελική ευθεία, και καλεί το κοινό να την δει από κοντά στο Athens Science Festival:

Δελτίο Τύπου

Σημαντικές εξελίξεις στη TEICM Racing Team, φοιτητική ομάδα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Έπειτα από πολλές δυσκολίες και αρκετά εμπόδια που κληθήκαμε να ξεπεράσουμε στη κατασκευή της μοτοσυκλέτας μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της και σας προσκαλούμε να τη δείτε από κοντά στο Athens Science Festival που θα πραγματοποιηθεί 29/3-2/4 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Οι κατασκευαστικές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε -και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε- είναι αναρίθμητες, με βασικότερη τη κατασκευή του πιρουνιού και του ψαλιδιού από ανθρακόνημα. Δύο από τα πλέον δομικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας. Η κατεργασία και η μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην εφαρμογή τέτοιον υλικών σε κρίσιμα σημεία ενός οχήματος, που είναι απαραίτητη η αξιοπιστία και η μέγιστη αντοχή, αποτελούν επτασφράγιστα μυστικά για τα εργοστάσια. Η λύση για εμάς βρέθηκε έπειτα από αρκετές προσπάθειες και πειράματα, η οποία όμως μας στοίχησε αρκετά σε χρήμα και κυρίως σε χρόνο.

Σειρά έχουν η τοποθέτηση του κυκλώματος ψύξης και η ολοκλήρωση του φαίρινγκ της μοτοσυκλέτας. Αφού ολοκληρωθούν αυτά, θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε το σετάρισμα του κινητήρα και της ανάρτησης. Δεδομένης της χρονικής πίεσης, σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν τα εργοστασιακά ηλεκτρολογικά της μοτοσυκλέτας καθώς και ένα απλό φίλτρο αέρα. Παράλληλα σχεδιάζεται ένα νέο ολοκληρωμένο σύστημα εισαγωγής με φιλτροκούτι και ram air, καθώς και ένα αναβαθμισμένο σύστημα ανάφλεξης, τα οποία θα τοποθετηθούν στη πορεία του πρωταθλήματος. Στόχος μας είναι η συμμετοχή σε όλη τη σεζόν με όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά στο Athens Science Festival, στο περίπτερο της Cyclon, για να δείτε τη μέχρι τώρα πορεία και να σας ενημερώσουμε σχετικά με την εξέλιξη του project.

Το πρόγραμμα των αγώνων του European Supermono Cup

26-28/5 ΤΤ-circuit Assen (NL)

28-30/7 Alpe Adria Pannoniaring (HU)

3-6/8 Ducati Speeddays Slovakiaring (SK)

8-10/9 Alpe Adria Motodrom Grobnik (HR)

22-24/9 IRRC Frohburger Dreieck (DE)

Περισσότερες πληροφορίες

Ενημερωτικό υλικό: goo.gl/PpBGrw

Facebook: https://www.facebook.com/teicmracingteam/

Email: [email protected]

 

John McGuinness: Συζητήσεις με τη Honda για το μέλλον – "Δεν σκέφτομαι ακόμη την απόσυρση"

Ο 23 φορές νικητής του Isle of Man TT αναζητά συνέχεια και στο 2027
McGuiness
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/8/2026

Ο John McGuinness επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα και το 2027, με τις συζητήσεις με τη Honda να αναμένεται να καθορίσουν το επόμενο βήμα του 54χρονου Βρετανού

Ο John McGuinness συμπλήρωσε φέτος 30 χρόνια συμμετοχών στο Isle of Man TT και ετοιμάζεται να δώσει το "παρών" στο Classic TT, όπου εκτός από τους αγώνες θα συμμετάσχει και σε επετειακό γύρο επίδειξης.

Παρά τα 54 του χρόνια, ο 23 φορές νικητής του TT εξακολουθεί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο συμμετείχε στον αγώνα του Πρωταθλήματος Pirelli National Superstock στο Oulton Park με CBR1000RR-R Fireblade SP, τερματίζοντας 17ος στον πρώτο αγώνα, πριν εγκαταλείψει έπειτα από πτώση ενώ βρισκόταν στη 15η θέση στον δεύτερο. Ήταν η πρώτη του πτώση έπειτα από περίπου έξι χρόνια.

Αν συνεχίσει και το 2027, θα πρόκειται για την 37η συνεχόμενη αγωνιστική του σεζόν. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται ακόμη να αποσυρθεί, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις που θα έχει με τη Honda.

"Είναι η 36η μου σεζόν στους αγώνες και δεν θέλω ακόμη να αποσυρθώ. Όσο το απολαμβάνουμε και περνάμε καλά, θέλω να συνεχίσω. Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι με τη Honda και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε την επόμενη χρονιά. Ό,τι κι αν γίνει, θα βρίσκομαι πάντα στα paddock, γιατί αγαπώ τους ανθρώπους και αυτόν τον χώρο. Δεν κρεμάω ακόμη τα αγωνιστικά μου μποτάκια", δήλωσε ο McGuinness.

Παρότι οι νίκες στο TT έχουν γίνει πιο δύσκολες τα τελευταία χρόνια, ο Βρετανός συνεχίζει να βελτιώνει τις επιδόσεις του. Στο φετινό Superbike TT σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της καριέρας του σε αγώνα έξι γύρων, αποδεικνύοντας ότι παραμένει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ακόμη και μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες στους αγώνες.