Transanatolia Rally: Νίκη της Ducati Multistrada 1260 Enduro

Αλώβητη και πρώτη για 2.580 χιλιόμετρα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

3/9/2020

Στο σκληρό τουρκικό Trasanatolia Rally έλαβε μέρος ο δοκιμαστής εξέλιξης Andrea Rossi της Ducati, με μια Multistrada 1260 Enduro. Η μοτοσυκλέτα ήταν εντελώς normal, με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα προστασίας να είναι από τον επίσημο κατάλογο αξεσουάρ του τμήματος Ducati Performance. Η διάρκεια του τουρκικού rally είχε διάρκεια από τις 15 έως τις 22 Αυγούστου. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Multistrada 1260 ανέβηκε στην πρώτη θέση στην κατηγορία των δικύλινδρων και ήταν ένατη στη γενική κατάταξη.

Ο Andrea Rossi είναι από τους πρώτους δοκιμαστές της ομάδας ανθρώπων της Ducati που εξέλιξε τη νέα γενιά των Multistrada και η συμμετοχή του σε αυτόν τον αγώνα είναι μέρος συλλογής χρήσιμων στοιχείων για την εξέλιξη των μελλοντικών γενεών της mega on-off της ιταλικής εταιρείας.

Valentino Rossi - Πρώτο βάθρο στο WEC με την BMW M Team WRT [VIDEO]

Χαρούμενος για την εμφάνιση, πικραμένος γιατί δεν ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου
motomag Valentino Rossi - Πρώτο βάθρο στο WEC με την BMW M Team WRT [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Ο Valentino Rossi στον εντός έδρας αγώνα των 6 Ωρών στην Ίμολα πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο με την ομάδα της BMW M Team WRT στην κατηγορία LMGT3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) με μία M4 GT3 ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MotoGP Rossi, και τους teammate του Ahmad Al Harthy και Maxime Martin ξεκίνησε καλά καθώς στα προκριματικά με την BMW M4 GT3 πέτυχαν την τρίτη θέση.

Valentino Rossi - Πρώτο βάθρο στο WEC με την BMW M Team WRT [VIDEO]

Στον αγώνα τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους οδηγούς της BMW M Team WRT. Η βροχή η οποία έκανε την εμφάνιση της στα μέσα του αγώνα έβαλε δύσκολα σε όλους καθώς η επιλογή ελαστικών ήταν μία σπαζοκεφαλιά.

Ο Rossi και οι teammate του αποφάσισαν να ρισκάρουν επιλέγοντας να συνεχίσουν να αγωνίζονται με slick ελαστικά και όχι ενδιάμεσα. Αυτό το ρίσκο απέδωσε καρπούς καθώς κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Οι άνθρωποι της BMW M Motorsport ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς είδαν τα δύο αυτοκίνητα τους να τερματίζουν στην πρώτη και δεύτερη θέση.

Μπροστά από τους Rossi, Harthy και Martin τερμάτισαν οι Augusto Farfus, Darren Leung, Sean Gelael με την M4 GT3 της BMW M Team WRT.

Valentino Rossi - Πρώτο βάθρο στο WEC με την BMW M Team WRT [VIDEO]

Ο Valentino Rossi δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος τόσο για το 1-2 της ομάδας μας όσο και για το πρώτο βάθρο μου στο WEC. Το αυτοκίνητο μας ήταν καλά στημένο ενώ πήραμε το ρίσκο με τα ελαστικά στον αγώνα. Μπορεί να μην κερδίσαμε αλλά είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα”.

Ο επόμενος αγώνας που θα αγωνιστεί ο Valentino Rossi με την ομάδα της BMW M Team WRT θα είναι στις 9 – 11 Μαΐου στην πίστα Spa-Fancorchamps.

Ετικέτες