Triumph Tiger 900 Rally Pro - Με τον Ivan Cervantes στο Rally Baja Aragon

22-24 Ιουλίου στη νέα κατηγορία Trail
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2022
Ένας ακόμη αναβάτης παγκόσμιας κλάσης, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro, Ivan Cervantes, ετοιμάζεται να αποδείξει το αξιόμαχο ενός μεγάλου Adventure μοντέλου, με τη συμμετοχή του στο Rally Baja Aragon, καβάλα στο Triumph Tiger 900 Rally Pro.
 
Καθώς οι Alessandro Botturi και τον Pol Tarres που ετοιμάζονται να αγωνιστούν τον Οκτώβριο στο Africa Eco Race 2022 με το  Yamaha Tenere World Raid, και αφού έχουμε δει βίντεο με τον Toni Bou να κάνει αδιανόητα κόλπα με το Honda Africa Twin και με τον Takahisa Fujinami να παίζει με ένα Honda X-ADV, ήρθε η σειρά των Ivan Cervantes και Triumph Tiger 900 Rally Pro να μας δείξουν… πόσα απίδια βάζει ο σάκος όσον αφορά στις δυνατότητες των μεγάλων Adventure μοτοσυκλετών.
Θυμίζουμε πως η Triumph έχει ήδη εντυπωσιάσει και στο παρελθόν με τις επιδόσεις των μοτοσυκλετών της σε αγώνες, με την πιο πρόσφατη να είναι με τον Cervantes στον αγώνα Bassella, όπου ο Ισπανός κυριάρχησε στην κατηγορία Maxi-Trail, ενώ δεν ξεχνάμε και την 5η θέση του Ernie Vigil καβάλα σε ένα Scrambler 1200 XE στον αγώνα NORRA Mexican 1000 Rally το 2019.
 
Το Baja Aragon είναι από τους πιο απαιτητικούς αγώνες Rally σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ ο αγώνας φέτος ξεκινά στις 22 Ιουλίου, με ιδιαίτερα ψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή του Aragon.
Για να γιορτάσει τη συμμετοχή της στον αγώνα η Triumph έβαψε την Tiger 900 Rally Pro σε μοναδικά χρώματα και γραφικά Baja Aragon, ενώ αναρωτιόμαστε αν θα δούμε αργότερα να παρουσιάζει και μια ανάλογη έκδοση περιορισμένης παραγωγής για το ευρύ κοινό.

Dakar 2026: Δεύτερη σερί νίκη για Theric και Kove στην Rally2! Τερμάτησε με 1 δευτερόλεπτο διαφορά από τους εργοστασιακούς της Honda!

Δύσκολα όμως θα σβήσει η μεγάλη διαφορά!
Dakar 2026: Δεύτερη σερί νίκη για Theric και Kove στην Rally2! Τερμάτησε με 1 δευτερόλεπτο διαφορά από τους εργοστασιακούς της Honda!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/1/2026

Από νωρίς φάνηκε σήμερα πως θα έχει επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το δίδυμο Neels Theric και KOVE που αγωνίζονται στην Rally2 κατηγορία.

Έχοντας ξεκινήσει από την κατασκήνωση μέσα στην έρημο στο πρώτο μαραθώνιο διήμερο χωρίς υποστήριξη μηχανικών, οι αναβάτες είχαν σήμερα, όπως θα δούμε όταν ολοκληρωθεί ο τερματισμός όλων, μία ενδιαφέρουσα ημέρα με δύσκολη πλοήγηση, όπως είπε και ο ίδιος ο Brabec.

Με μόλις ένα δευτερόλεπτο διαφοράς πίσω από τον εργοστασιακό αναβάτη της Honda και ένα από τα φαβορί για την φετινή νίκη, τερμάτισε ο Neels Theric, 7ος γενικής σε αυτό το σκέλος και πρώτος στην κατηγορία Rally2!

Ήταν μία δύσκολη ημέρα και γενικά ένα δύσκολο διήμερο όπου κυριάρχησε η αγωνία διαφύλαξης ελαστικών αλλά του mousse, από το οποίο καταστράφηκε η ημέρα του Canet, για παράδειγμα.

Μία ακόμη κινέζικη μοτοσυκλέτα του Αμερικανού Mason Klein, πήγε σήμερα πολύ καλά τερματίζοντας πίσω του αλλά σε απόσταση, όχι κολλητά με τον Brabec και μόλις 4 δευτερόλεπτα από τον Schareina, τον άλλο εργοστασιακό αναβάτη της Honda που κέρδισε τις προηγούμενες ημέρες.

Στο μεταξύ ο τέταρτος κατά σειρά στην κατηγορία εγκατέλειψε σήμερα από ελαστικό, δείχνοντας πόσο προσεκτική οδήγηση χρειαζόταν για να καταφέρει κανείς να οδηγήσει και γρήγορα αλλά προστατεύοντας και τα ελαστικά του!

Παρά τις νίκες του, θα είναι πολύ δύσκολο για τον Theric να καλύψει τον χαμένο χρόνο της πρώτης ημέρας αλλά και το πρόβλημα με το ελαστικό που ο ίδιος αντιμετώπισε, ευτυχώς πριν τον Μαραθώνιο.

Ακόμη και αν κερδίζει κάθε ημέρα για τις υπόλοιπες ημέρες, οι σχεδόν 4 ώρες διαφοράς που έχει μαζέψει, δεν μπορούν να σβήσουν εύκολα.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι νίκες αυτές στα σκέλη, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την Kove, που καταγράφει για πρώτη φορά κάτι τέτοιο!

Ετικέτες