Triumph Tiger 900 Rally Pro - Με τον Ivan Cervantes στο Rally Baja Aragon

22-24 Ιουλίου στη νέα κατηγορία Trail
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2022
Ένας ακόμη αναβάτης παγκόσμιας κλάσης, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro, Ivan Cervantes, ετοιμάζεται να αποδείξει το αξιόμαχο ενός μεγάλου Adventure μοντέλου, με τη συμμετοχή του στο Rally Baja Aragon, καβάλα στο Triumph Tiger 900 Rally Pro.
 
Καθώς οι Alessandro Botturi και τον Pol Tarres που ετοιμάζονται να αγωνιστούν τον Οκτώβριο στο Africa Eco Race 2022 με το  Yamaha Tenere World Raid, και αφού έχουμε δει βίντεο με τον Toni Bou να κάνει αδιανόητα κόλπα με το Honda Africa Twin και με τον Takahisa Fujinami να παίζει με ένα Honda X-ADV, ήρθε η σειρά των Ivan Cervantes και Triumph Tiger 900 Rally Pro να μας δείξουν… πόσα απίδια βάζει ο σάκος όσον αφορά στις δυνατότητες των μεγάλων Adventure μοτοσυκλετών.
Θυμίζουμε πως η Triumph έχει ήδη εντυπωσιάσει και στο παρελθόν με τις επιδόσεις των μοτοσυκλετών της σε αγώνες, με την πιο πρόσφατη να είναι με τον Cervantes στον αγώνα Bassella, όπου ο Ισπανός κυριάρχησε στην κατηγορία Maxi-Trail, ενώ δεν ξεχνάμε και την 5η θέση του Ernie Vigil καβάλα σε ένα Scrambler 1200 XE στον αγώνα NORRA Mexican 1000 Rally το 2019.
 
Το Baja Aragon είναι από τους πιο απαιτητικούς αγώνες Rally σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ ο αγώνας φέτος ξεκινά στις 22 Ιουλίου, με ιδιαίτερα ψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή του Aragon.
Για να γιορτάσει τη συμμετοχή της στον αγώνα η Triumph έβαψε την Tiger 900 Rally Pro σε μοναδικά χρώματα και γραφικά Baja Aragon, ενώ αναρωτιόμαστε αν θα δούμε αργότερα να παρουσιάζει και μια ανάλογη έκδοση περιορισμένης παραγωγής για το ευρύ κοινό.

Οι αδελφοί Crowe επέστρεψαν δυναμικά μετά το ατύχημα με 257 km/h στο Isle of Man TT

Οι τέσσερις φορές νικητές του Isle of Man TT επέστρεψαν στους αγώνες με δύο νίκες και νέο ρεκόρ γύρου στα sidecar
Crowes
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

11/8/2026

Οι Ryan και Callum Crowe επέστρεψαν στη δράση μετά το σοβαρό ατύχημα στο Isle of Man TT 2026, κατακτώντας δύο νίκες και σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου στο GO Classic Bike Festival Ireland.

Οι Ryan και Callum Crowe έκαναν νικηφόρα την επιστροφή στους αγώνες το περασμένο Σαββατοκύριακο, συμμετέχοντας στο GO Classic Bike Festival Ireland στην πίστα Bishopscourt.

Οι τέσσερις φορές νικητές του Isle of Man TT επικράτησαν σε δύο αγώνες με το LCR Honda 600, ενώ παράλληλα σημείωσαν νέο ρεκόρ γύρου για την κατηγορία sidecar στην πίστα μήκους 2,935 χιλιομέτρων.

Το νέο ρεκόρ διαμορφώθηκε στα 141,203 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ στον αγώνα του Σαββάτου οι Crowe τερμάτισαν 13,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τους Dylan Lynch και Cillian Rodgers, που αγωνίζονταν με LCR Suzuki.

Ήταν η πρώτη εμφάνιση των δύο αδελφών σε αγώνα δρόμου μετά το σοβαρό ατύχημά τους στο Isle of Man TT 2026.

Οι Crowe θεωρούνταν από τα φαβορί για τη φετινή διοργάνωση, έχοντας ήδη τέσσερις νίκες στην ορεινή διαδρομή. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των δοκιμών ενεπλάκησαν σε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, με τη μοτοσυκλέτα τους να κινείται με ταχύτητα περίπου 160 mph (257 km/h).

Το περιστατικό ήταν το δεύτερο σοβαρό ατύχημα στην κατηγορία sidecar μέσα σε δύο ημέρες. Είχε προηγηθεί το ατύχημα των Maria Costello και Shaun Parker, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να αναστείλουν το υπόλοιπο πρόγραμμα της κατηγορίας sidecar στο TT 2026.

Παρά την ιδιαίτερα υψηλή ταχύτητα και τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, οι Ryan και Callum Crowe δεν υπέστησαν τραυματισμούς που να απείλησαν τις ζωές τους.

Μετά την αναστολή της κατηγορίας, οι διοργανωτές του TT ξεκίνησαν σχετική έρευνα και τεχνική μελέτη, με στόχο τη διατήρηση της κατηγορίας στη διοργάνωση.

Τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για τη διατήρηση των sidecar στο Isle of Man TT. Ωστόσο, πριν επιβεβαιωθεί η επιστροφή τους, αναμένεται να εξεταστούν αλλαγές τόσο στους τεχνικούς όσο και στους αθλητικούς κανονισμούς της κατηγορίας.