Triumph Tiger 900 Rally Pro - Με τον Ivan Cervantes στο Rally Baja Aragon

22-24 Ιουλίου στη νέα κατηγορία Trail
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2022
Ένας ακόμη αναβάτης παγκόσμιας κλάσης, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro, Ivan Cervantes, ετοιμάζεται να αποδείξει το αξιόμαχο ενός μεγάλου Adventure μοντέλου, με τη συμμετοχή του στο Rally Baja Aragon, καβάλα στο Triumph Tiger 900 Rally Pro.
 
Καθώς οι Alessandro Botturi και τον Pol Tarres που ετοιμάζονται να αγωνιστούν τον Οκτώβριο στο Africa Eco Race 2022 με το  Yamaha Tenere World Raid, και αφού έχουμε δει βίντεο με τον Toni Bou να κάνει αδιανόητα κόλπα με το Honda Africa Twin και με τον Takahisa Fujinami να παίζει με ένα Honda X-ADV, ήρθε η σειρά των Ivan Cervantes και Triumph Tiger 900 Rally Pro να μας δείξουν… πόσα απίδια βάζει ο σάκος όσον αφορά στις δυνατότητες των μεγάλων Adventure μοτοσυκλετών.
Θυμίζουμε πως η Triumph έχει ήδη εντυπωσιάσει και στο παρελθόν με τις επιδόσεις των μοτοσυκλετών της σε αγώνες, με την πιο πρόσφατη να είναι με τον Cervantes στον αγώνα Bassella, όπου ο Ισπανός κυριάρχησε στην κατηγορία Maxi-Trail, ενώ δεν ξεχνάμε και την 5η θέση του Ernie Vigil καβάλα σε ένα Scrambler 1200 XE στον αγώνα NORRA Mexican 1000 Rally το 2019.
 
Το Baja Aragon είναι από τους πιο απαιτητικούς αγώνες Rally σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ ο αγώνας φέτος ξεκινά στις 22 Ιουλίου, με ιδιαίτερα ψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή του Aragon.
Για να γιορτάσει τη συμμετοχή της στον αγώνα η Triumph έβαψε την Tiger 900 Rally Pro σε μοναδικά χρώματα και γραφικά Baja Aragon, ενώ αναρωτιόμαστε αν θα δούμε αργότερα να παρουσιάζει και μια ανάλογη έκδοση περιορισμένης παραγωγής για το ευρύ κοινό.

Romaniacs: Ο Κουζής πρώτος στην κατηγορία του, νίκησε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sam Sunderland!

Απίστευτη επίδοση από τον Έλληνα αναβάτη
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/7/2026

Αυτό κι αν είναι είδηση, καθώς κατά την δεύτερη ημέρα του σκληροτράχηλου αγώνα Red Bull Romaniacs 2026, ο Παναγιώτης Κουζής που αγωνίζεται στην κατηγορία Adventure Core με CFMOTO 800ΜΤ-Χ και την υποστήριξη της ομάδας CFMOTO HELLAS RACING TEAM τερμάτισε πρώτος, μπροστά από τον Sam Sunderland που ήρθε δεύτερος.

Ο Έλληνας αναβάτης ολοκλήρωσε την δεύτερη ημέρα σε 3 ώρες 6 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα και ήταν 11 λεπτά ταχύτερος από τον Βρετανό Sunderland, που αγωνίζεται με Triumph. Μπορεί σε κάποιους αυτό το όνομα να μην λέει πολλά, αλλά μιλάμε για τον δύο φορές πρωταθλητή Rally Dakar, δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Rally, ενώ παράλληλα είναι και ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες Rally-Raid της εποχής μας!

Τρίτος ημέρας τερμάτισε ο Rene Columna με CFMOTO. Η χτεσινή ημέρα ήταν καταστροφική για τον Παναγιώτη Κουζή που ήταν 36ος, όμως με τη νίκη του αυτή σήμερα ανέβηκε 5 θέσεις και βρίσκεται πλέον 31ος, κοιτάζοντας με αισιοδοξία τις επόμενες δύο ημέρες.

Εξαιρετικός ήταν και ο Γιώργος Κοινωνάς που συμμετέχει με CFMOTO 450MT και ολοκλήρωσε την ημέρα σε 3 ώρες και 45 λεπτά, σκαρφαλώνοντας στην 12η θέση της κατηγορίας με βλέμμα στην πρώτη δεκάδα.