Valentino Rossi - Δεύτερος στο Bathurst με το BMW M4 GT3

Το 1-2 έκαναν οι Βαυαροί στον αγώνα της Αυστραλίας, με πρώτο τον Augusto Farfus
Rossi - Πρώτο του βάθρο στο Bathurst
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/2/2025

Το Team WRT της BMW θριάμβευσε στον αγώνα αντοχής 12 ωρών του Bathurst στην Αυστραλία, με τα πληρώματα των Farfus & Rossi να φέρνουν τα M4 GT3 στις πρώτες δυο θέσεις του βάθρου.

Ο “γιατρός”, με τη βοήθεια των Raffaele Marciello, και Charles Weerts, έφερε το λευκό #46 BMW M4 GT3 στη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης στο Bathurst, στον 1ο αγώνα της σεζόν του θεσμού Intercontinental GT Challenge (IGTC).

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της BMW M Motorsport στην πίστα του Mount Panorama, στη νέα εποχή GT3, ενώ η ομάδα WRT των Βαυαρών παραμένει αήττητη στη σεζόν του 2025 μετά από επιτυχίες στις 24 ώρες του Dubai και στις 6 ώρες του Abu Dhabi.

Valentino Rossi

To 1-2 της BMW ήρθε με συγκεκριμένη στρατηγική, όπου οι πιλότοι των δυο αυτοκινήτων της έπιασαν ρυθμό χωρίς εξάρσεις και υπερβολές, για να καταφέρουν να τερματίσουν με έναν λιγότερο ανεφοδιασμό, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες μπήκαν λίγο πριν τον τερματισμό στα pits για να προσθέσουν καύσιμο, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο.

Ο Rossi έπεσε προσωρινά στην 8η θέση μετά από μια ποινή drive-through, όμως πάλεψε αποτελεσματικά στη συνέχεια, για να βρεθεί τελικά 2ος στον τερματισμό, κάνοντας εντυπωσιακό προσπέρασμα στον Jules Gounon της Mercedes.

BMW - Το 1-2 στο Bathurst

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη θέση του Farfus ήταν η πρώτη νίκη της BMW στο Bathurst από το 2010, όπου είχε νικήσει με μια 335i, ενώ η δεύτερη θέση του Rossi ήταν το πρώτο του βάθρο στον αγώνα.

Ετικέτες

KOVE-Baja Aragon Rally 2025: 2ος γενικής ο Βέλγος Neels Theric

Με τέσσερα συνολικά βάθρα στον ισπανικό rally-raid αγώνα!
Baja Aragon Rally Kove
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

29/7/2025

Η φετινή συμμετοχή της KOVE στο Baja Aragón Rally ήταν άκρως επιτυχημένη με εργοστασιακούς αλλά και ιδιώτες αναβάτες να ανεβαίνουν στο βάθρο τέσσερεις φορές .

Ειδικότερα στον rally-raid αγώνα της Αραγωνίας που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουλίου οι αναβάτες των αγωνιστικών 450 Rally και 800X Rally σημείωσαν πολύ δυνατές εμφανίσεις κατακτώντας τέσσερις δεύτερες θέσεις και μία τρίτη, σε διαφορετικές κατηγορίες.

Ο αγώνας της Αραγωνίας αποτελεί τον 5ο γύρο του θεσμού FIM Bajas World Cup και συγκεντρώνει μερικούς από τους κορυφαίους αναβάτες στον κόσμο. Εμπνευσμένο από το Dakar, το Baja Aragón φημίζεται για το απαιτητικό του τερέν και τις αστάθμητες προκλήσεις του. Για φέτος, το συνολικό μήκος της διαδρομής άγγιξε τα 470 χλμ. χωρισμένα σε τρία σκέλη. Από τις 84 μοτοσυκλέτες που εκκίνησαν, οι 77 κατάφεραν να τερματίσουν.

Baja Aragon Rally Kove

Η KOVE έδωσε το "παρών" με 8 μοτοσυκλέτες συνολικά, τρεις εργοστασιακές συμμετοχές και πέντε ιδιωτικές. Ο Βέλγος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας, Neels Theric (#4), κράτησε τη δεύτερη θέση τόσο στο SS1 όσο και στο SS2. Όμως, στο τρίτο σκέλος (SS3) ήρθε αντιμέτωπος με μια σοβαρή τεχνική δυσκολία: το σύστημα πλοήγησης (roadbook) τέθηκε εκτός λειτουργίας, απειλώντας να καταστρέψει τη συνολική του προσπάθεια. O teammate του – Sunier (#21) – τού παραχώρησε το δικό του roadbook και συνέχισε χωρίς καθοδήγηση ("blind run"). Χάρη σε αυτή την ενέργεια, ο Theric κατέκτησε τελικά τη 2η θέση στη γενική κατάταξη και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο στον ισπανικό αγώνα, με τον Sunier να ολοκληρώνει την προσπάθειά του στην 42η θέση.

Baja Aragon Rally Kove

Στην κατηγορία 450 Rally η Kove είχε στο βάθρο εκτός από τον Theric και τον Javi Vega Puerta ως ιδιωτική συμμετοχή, ενώ τα πήγε εξαιρετικά και στην κατηγορία των Γυναικών με την Lili-May Mansuy που είχε εργοστασιακή υποστήριξη να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Για την ιστορία την γενική και τον αγώνα κέρδισε ο Lorenzo Santolino με Sherco.

Baja Aragon Rally Kove