WSBK Kawasaki: Νέο συμβόλαιο με τον Alex Lowes

Στα πράσινα και το 2021
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

27/5/2020

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η αγωνιστική ομάδα της Kawasaki στο WSBK επιβεβαιώνει την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Alex Lowes, που επεκτείνει τη συνεργασία τους έως και το 2021. Παρά το γεγονός πως το πρωτάθλημα διακόπηκε μετά τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία, η εμφάνιση του 29 ετών Alex Lowes έδειξε πως έχει λαμπρό μέλλον με τη ZX-10RR και πάνω σε αυτό βασίστηκε η απόφαση των πρασίνων να ανανεώσουν το συμβόλαιό του. Εν αναμονή της επανέναρξης του WSBK, η ομάδα της Kawasaki ετοιμάζεται και για τον διάσημο 8ωρο αγώνα endurance της Suzuka, όπου θα δώσουν το παρών οι εργοστασιακοί αναβάτες της ομάδας του WSBK. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Kawasaki με την σχετική ανακοίνωση:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η KRT υπογράφει με τον Alex Lowes για τη σεζόν του ‘21 στα WSBK

 

Η Kawasaki με χαρά ανακοινώνει ότι ο σημερινός ηγέτης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Alex Lowes θα παραμείνει με την επίσημη ομάδα KRT FIM Superbike World Championship για τη σεζόν του 2021.

Μετά από έναν μόνο γύρο στα χρώματα του Kawasaki, ο Lowes απολάμβανε ένα ονειρικό ξεκίνημα όταν σημείωσε νίκη στο Phillip Island της Αυστραλίας, κατά τη διάρκεια της πρώτης αναμέτρησης για το Kawasaki Ninja ZX-10RR.

Ακόμα και με το πρόγραμμα των αγώνων να βρίσκεται σε αναμονή μετά την αναστολή όλων των μορφών παγκόσμιων αγώνων λόγω της πανδημίας Covid-19, ο Alex είναι πλήρως προετοιμασμένος να συνεχίσει την αρχική του επιτυχία μόλις ξεκινήσει η σεζόν, και ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον συναθλητή του Jonathan Rea στον οκτάωρο αγώνα της Suzuka EWC.

Η αισιοδοξία είναι σε υψηλά επίπεδα τόσο για τις ομάδες όσο και για τους οπαδούς που αναμένουν να παρακολουθήσουν αγώνες μετά τον εξαιρετικό γύρο έναρξης στην Αυστραλία, όπου ο Άλεξ και ο Τζόναθαν κέρδισαν από έναν αγώνα ο καθένας με τις KRT αγωνιστικές μοτοσυκλέτες τους.

Ο Lowes, τώρα 29 ετών, υπέγραψε το συμβόλαιο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης Skype μεταξύ του Steve Guttridge της KME καθώς και του διευθυντή της ομάδας KRT Guim Roda.

Ανανεώνοντας το συμβόλαιο του Alex, η ομάδα βασίζεται στην τρέχουσα επιτυχία της και στοχεύει σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα την επόμενη σεζόν.

Alex Lowes World SBK Statistics 2020:

 

Races: 3, Wins1, Podiums2, Superpoles 0

Career Race Wins: 2 (1 για την Kawasaki)

Career Podiums: 22 (2 για την Kawasaki)

Career Poles: 1 BSB Champion 2013

 

 

Kawasaki FIM Superbike World Championship Statistics

 

Total Kawasaki Race Wins: 148 –δεύτερος γενικής Total Kawasaki

Podiums: 437 – δεύτερος γενικής

Total Kawasaki Poles: 88 –δεύτερος γενικής

Rallye du Maroc: Νικητής με ανατροπή ο Edgar Canet μπροστά από Daniel Sanders και Ricky Brabec

Ο Ισπανός κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα την τελευταία ημέρα
Canet
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/10/2026

Ο Edgar Canet κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο RallyGP στο Μαρόκο σε ηλικία 21 ετών κι έτσι ο Ισπανός έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του Rallye du Maroc και του World Rally-Raid Championship (W2RC).

Ο Edgar Canet της KTM έγραψε ένα ξεχωριστό φινάλε στο Rallye du Maroc. Ο Ισπανός αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing ξεκίνησε την πέμπτη και τελευταία ειδική διαδρομή με διαφορά ενός λεπτού και 26 δευτερολέπτων πίσω από τον Daniel Sanders, επίσης της KTM, αλλά κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στην κορυφαία κατηγορία του W2RC, RallyGP.

Ο Canet ήταν πολύ κοντά στον Sanders μέχρι και την προτελευταία ημέρα. Ο Sanders, που είχε και έναν μικρό τραυματισμό στο χέρι, άνοιξε το δρόμο στην τελευταία διαδρομή των 257,3 χιλιομέτρων, ενώ ο Canet ξεκίνησε από πίσω με στόχο να επιτεθεί μέχρι το τέλος.

Canet

Η διαφορά τους μειώθηκε σταδιακά, μέχρι που ο Canet πρόλαβε τον teammate του κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδρομής, σε μια στιγμή που τελικά καθόρισε τη μάχη για τη νίκη.

Η νίκη αυτή επιβεβαιώνει την εξαιρετική πρόοδο που έχει κάνει ο 21χρονος αναβάτης. Ο Canet, πρωταθλητής της κατηγορίας Rally2 την περασμένη σεζόν, έκανε το ντεμπούτο του στη RallyGP φέτος και σε ηλικία 21 ετών, 6 μηνών και 18 μερών έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του Rallye du Maroc και του World Rally-Raid Championship

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αυστριακός Daniel Sanders και το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Ricky Brabec με Honda. Τους τρεις πρώτους αναβάτες μάλιστα χώριζαν μόλις τρεισήμισι λεπτά, ενώ ενάμιση χώριζε τους δύο πρώτους. Πιο πίσω ήρθαν οι Luciano Benavides (KTM), Martim Ventura (Honda) και Adrien Van Beveren (Honda).

sanders

Βέβαια, παρά τη δεύτερη θέση ο Sanders παραμένει πρώτος στη βαθμολογία του FIM World Rally-Raid Championship, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά του από τον Benavides στους 13 βαθμούς με έναν γύρο να απομένει για την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος.

Παρακάτω βρίσκεται η πρώτη πεντάδα αναβατών στην κατάταξη του W2RC όπως έχει διαμορφωθεί μετά και το ράλι του Μαρόκου:

1. Daniel Sanders (AUS), KTM, 87 βαθμούς

2. Luciano Benavides (ARG), KTM, 74 βαθμούς

3. Tosha Schareina (ESP), Honda, 74 βαθμούς

4. Ricky Brabec (USA), Honda, βαθμούς

5. Edgar Canet (ESP), KTM, 58 βαθμούς

Edgar Canet: “Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Αυτή τη στιγμή με πλημμυρίζουν τα συναισθήματα και αυτό που καταφέραμε δεν μου φαίνεται ακόμα πραγματικό. Νομίζω ότι χρειάζομαι λίγο χρόνο για να το συνειδητοποιήσω πλήρως, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Δείξαμε σε όλους τι μπορούμε να κάνουμε και πού μπορούμε να φτάσουμε, οπότε είμαι πραγματικά περήφανος γι’ αυτό. Ήταν ένας τρελός αγώνας με πολλά σκαμπανεβάσματα και η πλοήγηση ήταν πραγματικά σημαντική. Σε ορισμένα σημεία είχα την αίσθηση ότι βρισκόμουν στο σωστό μέρος και έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω. Το να κερδίσω αυτό το ράλι είναι μια καταπληκτική αίσθηση και είμαι πραγματικά χαρούμενος με αυτό που καταφέραμε. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο.”

Ο Ventura ολοκλήρωσε μια σχεδόν τέλεια εβδομάδα στην κατηγορία Rally2. Ο αναβάτης της Monster Energy Honda HRC κέρδισε επίσης την πέμπτη ειδική διαδρομή και τερμάτισε στη γενική κατάταξη με πλεονέκτημα άνω της μισής ώρας έναντι του Michael Docherty.