X-Trial 2020: Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για τον Bou!

Επικράτησε στο απαιτητικό Bilbao!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

19/2/2020

Είναι η δεύτερη φορά που ένα αγώνας του X-trial πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε, στο Bilbao που μπορεί να χωρέσει μέχρι και 15.000 θεατές. Οι φίλαθλοι σχεδόν γέμισαν το στάδιο και ανταμείφθηκαν με έναν αγώνα γεμάτο θέαμα, χάρη στη χειρουργικής ακρίβειας οδήγηση του Tony Bou (Repsol Honda), ενώ η ένταση κορυφώθηκε χάρη στον Adam Raga (TRRS) που πάλεψε για τη νίκη μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Στον πρώτο γύρο ο Raga πέρασε πάνω απ’ τα εμπόδια της πίστας κάνοντας ελάχιστα λάθη και του επιβλήθηκαν μόνο τέσσερις βαθμοί ποινής σε αντίθεση με τον Bou που έκανε περισσότερα και μάζεψε οκτώ βαθμούς. Ο Raga πρόσφερε μπόλικο θέαμα και ένταση στους φιλάθλους διατηρώντας το ενδιαφέρον σε ολόκληρο τον αγώνα. Ήταν πολύ ανταγωνιστικός, όμως ο Τελικός που περιλάμβανε μια πολύ απαιτητική, τεχνική και δύσκολη διαδρομή, αποτέλεσε την αρένα που θα έχανε τον αγώνα.

Εκεί, ο Bou κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να παραμείνει ανίκητος στο φετινό πρωτάθλημα, παίρνοντας τη πέμπτη και πιο γλυκιά νίκη του όπως είπε. “Στον Τελικό ρίσκαρα περισσότερο από όσο θα έπρεπε αλλά ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί πολύ φέτος. Ο Adam οδηγεί φανταστικά και αυτή η νίκη είχε μεγάλη σημασία για μένα διότι με φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη κατάκτηση του τίτλου,” ανέφερε ο Bou.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Benoit Bincaz (Beta) όπου η τελευταία φορά που βρέθηκε σε μια θέση του βάθρου ήταν πέρσι στον ίδιο αγώνα. Ο τερματισμός στην τρίτη θέση ήταν οριακός καθώς πίσω του ήταν ο Jeroni Fajardo (Sherco). “Είμαι πολύ χαρούμενος με το πρώτο μου βάθρο για φέτος, δεδομένου μάλιστα ότι ξεκίνησα τραυματισμένος. Το οδηγικό μου επίπεδο είναι αρκετά ανταγωνιστικό και ελπίζω να μην είναι το τελευταίο μου βάθρο στο φετινό πρωτάθλημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που τερμάτισα τρίτος στο Bilbao καθώς είναι μια πολύ απαιτητική πίστα,” είπε ο Bincaz.

Ο Fajardo επωφελήθηκε της απουσίας του Jaime Busto και κατάφερε να προκριθεί στο X-Trial Wiener Neustadt, την ώρα που ο Gabriel Marcelli δεν κατάφερε να τον πιέσει αρκετά και να τον νικήσει με αποτέλεσμα να κλείσει τη πεντάδα.

Τα αποτελέσματα του αγώνα στο Bilbao
Θέση
Αναβάτης
Εθνικότητα
L1
L2
L3
T3
Βαθμοί
Ομάδα
Μοτοσυκλέτα
1
Bou Toni
SPA
 
 
9
9
20
Repsol Honda Team
Montesa
2
Raga Adam
SPA
 
 
13
13
15
TRRS Factory Team
TRRS
3
Bincaz Benoit
FRA
 
2
 
2
12
Beta Factory Racing
Beta
4
Fajardo Jeroni
SPA
 
3
 
3
9
Sherco Factory Team
Sherco
5
Marcelli Gabriel
SPA
 
17
 
17
6
RG Team
Montesa
6
Casales Jorge
SPA
 
25
 
25
4
Gas Gas Factory Team
Gas Gas
7
Gelabert Miquel
SPA
15
 
 
15
2
Vertigo Factory Team
Vertigo
8
Martyn Toby
GBR
25
 
 
25
1
TRRS Factory Team
TRRS
 
Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Θέση
Αναβάτης
Εθνικότητα
Βαθμοί
Ομάδα
Μοτοσυκλέτα
1
Bou Toni
SPA
100
Repsol Honda Team
Montesa
2
Raga Adam
SPA
75
TRRS Factory Team
TRRS
3
Fajardo Jeroni
SPA
34
Sherco Factory Team
Sherco
4
Bincaz Benoit
FRA
28
Beta Factory Racing
Beta
5
Busto Jaime
SPA
28
Vertigo Factory Team
Vertigo
6
Casales Jorge
SPA
28
Gas Gas Factory Team
Gas Gas
7
Marcelli Gabriel
SPA
25
RG Team
Montesa
8
Gelabert Miquel
SPA
24
Vertigo Factory Team
Vertigo
9
Martyn Toby
GBR
2
TRRS Factory Team
TRRS
10
Touly Kieran
FRA
1
Scorpa Factory
Scorpa

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες