Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

X-Trial 2020: Πρωταθλητής ο Bou, ελέω... κορωνοϊού!

Ακυρώθηκε ο προτελευταίος αγώνας!

Κατόπιν ακύρωσης του προτελευταίου αγώνα του Παγκόσμιο Πρωταθλήματος Χ-Trial στην Αυστρία, λόγω του COVID-19 (έχει μαλλιάσει η γλώσσα ή καλύτερα τα δάκτυλά μας να το γράφουμε πια), ο Toni Bou στέφθηκε πρωταθλητής για το 2020. Με το πρωτάθλημα να μειώνεται κατά έναν αγώνα, ο Bou κέρδισε τον τίτλο, καθώς οι 25 βαθμοί που τον χώριζαν απ’ τον Raga Adam (TRRS Factory Team) ήταν αρκετοί για να μην χάσει την πρώτη θέση, ασχέτως των αποτελεσμάτων του στο τελευταίο αγώνα.

Ο αναβάτης της Honda μετρά συνολικά 27 τίτλους στα Trial (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου) και στο φετινό πρωτάθλημα παράμεινε αήττητος, αν και σε αρκετούς αγώνες απειλήθηκε έντονα απ’ τους αντιπάλους του. Ο Raga θα είχε την ευκαιρία να τον εκθρονίσει, όμως το τέλος ήρθε άδοξα, με την ακύρωση του αγώνα. Ωστόσο, ο Bou δεν έχει ηττηθεί ποτέ στον αγώνα της Αυστρίας από το 2007 και θα ήταν πολύ δύσκολο για τον Raga να κερδίσει σε αυτή τη πίστα. Μπορεί ο Bou να πήρε το πρωτάθλημα και τον 14ο τίτλο του στα Indoor Trial χωρίς να παλέψει μέχρις εσχάτων, όμως είναι κάτι που το αξίζει και με το παραπάνω, χάρη στις οδηγικές ικανότητες και το απίστευτο σερί των νικών του. Ο Bou θα γιορτάσει τον τίτλο του στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου στην Andorra – αν δεν ακυρωθεί και αυτός.

“Είναι πολύ κρίμα που στέφθηκα πρωταθλητής λόγω της απόφασης να ακυρωθεί ο αγώνας της Αυστρίας εξαιτίας του Κορωνοϊού, αλλά ενστερνίζομαι πλήρως το γεγονός ότι η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων είναι πάνω από όλα. Αισθάνομαι περίεργα, θα προτιμούσα να παλέψω για τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου. Η φετινή σεζόν ήταν εξαιρετική, καθώς ήμουν σε πάρα πολύ καλή φόρμα. Κερδίσαμε όλους τους αγώνες και θα πηγαίναμε στο Wiener Neustadt με πολλές πιθανότητες να στεφθούμε πρωταθλητές! Όπως και να ‘χει, απομένει ένας ακόμη αγώνας πριν τη λήξη και ελπίζω να το γιορτάσω τον τίτλο μου στην Andorra, όπου είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρω να αποζημιώσω τον κόσμο για το θέαμα που χάθηκε λόγω της ακύρωσης του αγώνα της Αυστρίας" δήλωσε ο Toni Bou.
 
Βαθμολογία του πρωταθλήματος 2020
Θέση
Αναβάτης
Βαθμοί
Ομάδα
Εταιρεία
1
Bou Toni
100
Repsol Honda Team
Montesa
2
Raga Adam
75
TRRS Factory Team
TRRS
3
Fajardo Jeroni
34
Sherco Factory Team
Sherco
4
Bincaz Benoit
28
Beta Factory Racing
Beta
5
Busto Jaime
28
Vertigo Factory Team
Vertigo
6
Casales Jorge
28
Gas Gas Factory Team
Gas Gas
7
Marcelli Gabriel
25
RG Team
Montesa
8
Gelabert Miquel
24
Vertigo Factory Team
Vertigo
9
Martyn Toby
2
TRRS Factory Team
TRRS
10
Touly Kieran
1
Scorpa Factory
Scorpa

 

Tags: