X-Trial 2020: Πρωταθλητής ο Bou, ελέω... κορωνοϊού!

Ακυρώθηκε ο προτελευταίος αγώνας!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/3/2020

Κατόπιν ακύρωσης του προτελευταίου αγώνα του Παγκόσμιο Πρωταθλήματος Χ-Trial στην Αυστρία, λόγω του COVID-19 (έχει μαλλιάσει η γλώσσα ή καλύτερα τα δάκτυλά μας να το γράφουμε πια), ο Toni Bou στέφθηκε πρωταθλητής για το 2020. Με το πρωτάθλημα να μειώνεται κατά έναν αγώνα, ο Bou κέρδισε τον τίτλο, καθώς οι 25 βαθμοί που τον χώριζαν απ’ τον Raga Adam (TRRS Factory Team) ήταν αρκετοί για να μην χάσει την πρώτη θέση, ασχέτως των αποτελεσμάτων του στο τελευταίο αγώνα.

Ο αναβάτης της Honda μετρά συνολικά 27 τίτλους στα Trial (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου) και στο φετινό πρωτάθλημα παράμεινε αήττητος, αν και σε αρκετούς αγώνες απειλήθηκε έντονα απ’ τους αντιπάλους του. Ο Raga θα είχε την ευκαιρία να τον εκθρονίσει, όμως το τέλος ήρθε άδοξα, με την ακύρωση του αγώνα. Ωστόσο, ο Bou δεν έχει ηττηθεί ποτέ στον αγώνα της Αυστρίας από το 2007 και θα ήταν πολύ δύσκολο για τον Raga να κερδίσει σε αυτή τη πίστα. Μπορεί ο Bou να πήρε το πρωτάθλημα και τον 14ο τίτλο του στα Indoor Trial χωρίς να παλέψει μέχρις εσχάτων, όμως είναι κάτι που το αξίζει και με το παραπάνω, χάρη στις οδηγικές ικανότητες και το απίστευτο σερί των νικών του. Ο Bou θα γιορτάσει τον τίτλο του στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου στην Andorra – αν δεν ακυρωθεί και αυτός.

“Είναι πολύ κρίμα που στέφθηκα πρωταθλητής λόγω της απόφασης να ακυρωθεί ο αγώνας της Αυστρίας εξαιτίας του Κορωνοϊού, αλλά ενστερνίζομαι πλήρως το γεγονός ότι η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων είναι πάνω από όλα. Αισθάνομαι περίεργα, θα προτιμούσα να παλέψω για τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου. Η φετινή σεζόν ήταν εξαιρετική, καθώς ήμουν σε πάρα πολύ καλή φόρμα. Κερδίσαμε όλους τους αγώνες και θα πηγαίναμε στο Wiener Neustadt με πολλές πιθανότητες να στεφθούμε πρωταθλητές! Όπως και να ‘χει, απομένει ένας ακόμη αγώνας πριν τη λήξη και ελπίζω να το γιορτάσω τον τίτλο μου στην Andorra, όπου είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρω να αποζημιώσω τον κόσμο για το θέαμα που χάθηκε λόγω της ακύρωσης του αγώνα της Αυστρίας" δήλωσε ο Toni Bou.
 
Βαθμολογία του πρωταθλήματος 2020
Θέση
Αναβάτης
Βαθμοί
Ομάδα
Εταιρεία
1
Bou Toni
100
Repsol Honda Team
Montesa
2
Raga Adam
75
TRRS Factory Team
TRRS
3
Fajardo Jeroni
34
Sherco Factory Team
Sherco
4
Bincaz Benoit
28
Beta Factory Racing
Beta
5
Busto Jaime
28
Vertigo Factory Team
Vertigo
6
Casales Jorge
28
Gas Gas Factory Team
Gas Gas
7
Marcelli Gabriel
25
RG Team
Montesa
8
Gelabert Miquel
24
Vertigo Factory Team
Vertigo
9
Martyn Toby
2
TRRS Factory Team
TRRS
10
Touly Kieran
1
Scorpa Factory
Scorpa

 

Ετικέτες

Isle of Man TT: Οκτώ θεατές κι ένας αναβάτης στο νοσοκομείο – Η αιτία διακοπής των δοκιμών της Δευτέρας

Ευτυχώς εκτός κινδύνου όλοι οι εμπλεκόμενοι
iom-ramsey-parliament-square
Η είσοδος στην Parliament Square (φωτογραφία αρχείου)
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/5/2026

Με το αριστερό ξεκίνησε το Tourist Trophy του 2026 στο Isle of Man, καθώς οι ελεύθερες δοκιμές δοκιμές των κατηγοριών Superbike και Superstock σημαδεύτηκαν από ένα συμβάν που οδήγησε σε διακοπή όλης της δράσης της πρώτης μέρας.

Στις 13:50 τοπική ώρα (15:50 Ελλάδας) οι κόκκινες σημαίες σηματοδότησαν μια διακοπή των δοκιμών γι’ αυτό που οι διοργανωτές αποκάλεσα αρχικά ως “σοβαρό συμβάν” και λίγο αργότερα ως “ατύχημα”, χωρίς όμως να έχουν ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη.

Αυτό ήρθε με ένα επίσημο ανακοινωθέν χτες αργά το απόγευμα, κατά το οποίο η διοργάνωση του αγώνα αποκάλυψε πως το συμβάν που είχε συμβεί στην Parliament Square της πόλης Ramsey ήταν πως ένας αναβάτης έπεσε και η μοτοσυκλέτα του χτύπησε τους θεατές.

Parliament Square
Η Parliament Square στη Ramsey

Από το ατύχημα τραυματίστηκε στα πόδια ο αναβάτης, καθώς και οκτώ θεατές και όλοι τους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Nobles. Από το επίσημο ανακοινωθέν δεν προκύπτει σοβαρός τραυματισμός για κάποιον, καθώς ο αναβάτης έχει χτυπήσει στα πόδια και δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο, ενώ για τους οκτώ θεατές η περιγραφή περιορίζεται σε “όλοι έχουν τις αισθήσεις τους και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εκτίμηση και νοσηλεία”.

Το όνομα του αναβάτη που έπεσε στην Parliament Square δεν αποκαλύπτεται ακόμη από τη διοργάνωση του ΤΤ.

Αυτή είναι η τελευταία επίσημη αναφορά που μας έρχεται από το Isle of Man και πιθανότατα το σημερινό πρόγραμμα θα εξελιχθεί κανονικά ως είναι προγραμματισμένο. Χτες οι δοκιμές των SBK/STK ολοκλήρωναν το πρωινό σκέλος των ελεύθερων δοκιμών για να ξεκινήσουν οι πρώτες κατατακτήριες (Qualifying 1) το απόγευμα, κάτι που φυσικά δεν έγινε συνεπεία του ατυχήματος.

Σήμερα το πρόγραμμα προβλέπει κατατακτήριες δοκιμές από τις 18:30 τοπική (20:30 Ελλάδας) κατά σειρά για τις κατηγορίες Superbike και Superstock, Supersport και Sportbike, κλείνοντας με τα Sidecars.

Ας ευχηθούμε όλοι οι τραυματίες να είναι σύντομα καλά, καθώς και η σημερινή επικαιρότητα να γεμίσει αποκλειστικά από σπουδαίες επιδόσεις και τίποτε άλλο.