X-Trial 2020: Πρωταθλητής ο Bou, ελέω... κορωνοϊού!

Ακυρώθηκε ο προτελευταίος αγώνας!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/3/2020

Κατόπιν ακύρωσης του προτελευταίου αγώνα του Παγκόσμιο Πρωταθλήματος Χ-Trial στην Αυστρία, λόγω του COVID-19 (έχει μαλλιάσει η γλώσσα ή καλύτερα τα δάκτυλά μας να το γράφουμε πια), ο Toni Bou στέφθηκε πρωταθλητής για το 2020. Με το πρωτάθλημα να μειώνεται κατά έναν αγώνα, ο Bou κέρδισε τον τίτλο, καθώς οι 25 βαθμοί που τον χώριζαν απ’ τον Raga Adam (TRRS Factory Team) ήταν αρκετοί για να μην χάσει την πρώτη θέση, ασχέτως των αποτελεσμάτων του στο τελευταίο αγώνα.

Ο αναβάτης της Honda μετρά συνολικά 27 τίτλους στα Trial (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου) και στο φετινό πρωτάθλημα παράμεινε αήττητος, αν και σε αρκετούς αγώνες απειλήθηκε έντονα απ’ τους αντιπάλους του. Ο Raga θα είχε την ευκαιρία να τον εκθρονίσει, όμως το τέλος ήρθε άδοξα, με την ακύρωση του αγώνα. Ωστόσο, ο Bou δεν έχει ηττηθεί ποτέ στον αγώνα της Αυστρίας από το 2007 και θα ήταν πολύ δύσκολο για τον Raga να κερδίσει σε αυτή τη πίστα. Μπορεί ο Bou να πήρε το πρωτάθλημα και τον 14ο τίτλο του στα Indoor Trial χωρίς να παλέψει μέχρις εσχάτων, όμως είναι κάτι που το αξίζει και με το παραπάνω, χάρη στις οδηγικές ικανότητες και το απίστευτο σερί των νικών του. Ο Bou θα γιορτάσει τον τίτλο του στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου στην Andorra – αν δεν ακυρωθεί και αυτός.

“Είναι πολύ κρίμα που στέφθηκα πρωταθλητής λόγω της απόφασης να ακυρωθεί ο αγώνας της Αυστρίας εξαιτίας του Κορωνοϊού, αλλά ενστερνίζομαι πλήρως το γεγονός ότι η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων είναι πάνω από όλα. Αισθάνομαι περίεργα, θα προτιμούσα να παλέψω για τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου. Η φετινή σεζόν ήταν εξαιρετική, καθώς ήμουν σε πάρα πολύ καλή φόρμα. Κερδίσαμε όλους τους αγώνες και θα πηγαίναμε στο Wiener Neustadt με πολλές πιθανότητες να στεφθούμε πρωταθλητές! Όπως και να ‘χει, απομένει ένας ακόμη αγώνας πριν τη λήξη και ελπίζω να το γιορτάσω τον τίτλο μου στην Andorra, όπου είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρω να αποζημιώσω τον κόσμο για το θέαμα που χάθηκε λόγω της ακύρωσης του αγώνα της Αυστρίας" δήλωσε ο Toni Bou.
 
Βαθμολογία του πρωταθλήματος 2020
Θέση
Αναβάτης
Βαθμοί
Ομάδα
Εταιρεία
1
Bou Toni
100
Repsol Honda Team
Montesa
2
Raga Adam
75
TRRS Factory Team
TRRS
3
Fajardo Jeroni
34
Sherco Factory Team
Sherco
4
Bincaz Benoit
28
Beta Factory Racing
Beta
5
Busto Jaime
28
Vertigo Factory Team
Vertigo
6
Casales Jorge
28
Gas Gas Factory Team
Gas Gas
7
Marcelli Gabriel
25
RG Team
Montesa
8
Gelabert Miquel
24
Vertigo Factory Team
Vertigo
9
Martyn Toby
2
TRRS Factory Team
TRRS
10
Touly Kieran
1
Scorpa Factory
Scorpa

 

Ετικέτες

CIV Sportbike, Vallelunga – Έκτακτη συμμετοχή του Γιάννη Περιστερά με νέο ρεκόρ πίστας!

Ο Έλληνας αναβάτης επανήλθε στην αγωνιστική δράση
peristeras
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/10/2026

Ο Γιάννης Περιστεράς αγωνίστηκε στον ιταλικό θεσμό Sportbike σαν έκτακτη συμμετοχή και, αν και σημείωσε ρεκόρ πίστας, κατάφερε μία 8η θέση και μία 16η θέση, αντιμετωπίζοντας μηχανικό πρόβλημα στον δεύτερο αγώνα.

Ο Έλληνας αναβάτης προερχόταν μάλιστα από πολύμηνη αγωνιστική απουσία, αφού έληξε η συνεργασία του με την ομάδα MMR, όπου συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportbike και πραγματοποίησε έτακτη συμμετοχή στο Ιταλικό Πρωτάθλημα με την πρώην του ομάδα Roc'N'DeA. Ο Περιστεράς συγκέντρωσε 8 βαθμούς, σημειώνοντας ρεκόρ πίστας για την κατηγορία, αλλά αντιμετωπίζοντας και τεχνικό πρόβλημα στον δεύτερο αγώνα.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

CIV Vallelunga: Ρεκόρ αλλά και τεχνικό πρόβλημα για τον Γιάννη Περιστερά

Ο Γιάννης Περιστεράς αγωνίστηκε ως έκτακτη συμμετοχή στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV, στην κατηγορία Sportbike, με την ομάδα Roc'N'DeA και μοτοσυκλέτα την Yamaha R7.

peristeras

Ο 21 χρόνων Έλληνας Πρωταθλητής που αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSPB στην ίδια κατηγορία με Aprilia RS660 Factory και διέκοψε τη συνεργασία του με την ομάδα MMR εκεί, οδήγησε για πρώτη φορά φέτος μια R7 και μάλιστα με ελαστικά της Dunlop, όπως ορίζει ο κανονισμός του CIV. Παρόλα αυτά στις πρώτες Ελεύθερες Δοκιμές που έγιναν με βρεγμένη την πίστα, σημείωσε τον 3ο ταχύτερο γύρο. Στις Κατατακτήριες Δοκιμές που έγιναν με μικτές συνθήκες 80% στεγνό και 20% βρεγμένο ήταν 8ος ξεκινώντας τους Αγώνες Σαββάτου και Κυριακής από την τρίτη σειρά της εκκίνησης, ανάμεσα στους 29 οδηγούς που αγωνιζόταν με επτά διαφορετικούς κατασκευαστές (Aprilia, Honda, Triumph, Kawasaki, Suzuki, Yamaha, CF Moto).

Στον 1ο Αγώνα το Σάββατο, βρέθηκε στο γκρουπ των 8 οδηγών που έδιναν τη μάχη για τη νίκη και μάλιστα παρά το ότι είχε μόλις την 26η τελική ταχύτητα με 218,6 χλμ/ώρα, ήταν τόσο δυνατός στις στροφές, ώστε έκανε τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα με 1'43.587 που μάλιστα είναι νέο ρεκόρ πίστας για την κατηγορία.

Στον 2ο Αγώνα την Κυριακή, έκανε μια καλή εκκίνηση και ανέβηκε αμέσως στην 5η θέση, όμως εκεί δύο οδηγοί τον ανάγκασαν να βγει εκτός πίστας χάνοντας πάνω από 10 θέσεις. Με φοβερό ρυθμό αμέσως από τον 2ο γύρο και πάλι “γράφοντας” τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα με 1'43.603, άρχισε να προσπερνά με ευκολία τους αντιπάλους του, φτάνοντας και πάλι στις 5 πρώτες θέσεις. Τότε το κιβώτιο της R7 άρχισε να χάνει ταχύτητες και να αναγκάζει τον Έλληνα οδηγό σε υποχώρηση. Ο τερματισμός τον βρήκε στη 16η θέση, αλλά με την ομάδα να είναι ευχαριστημένη από την απόδοσή του και να του ζητά συγνώμη για το πρόβλημα.

peristeras

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός Roc'N'DeA

“Η Yamaha R7 της κατηγορίας Sportbike είναι αρκετά διαφορετική από τη νορμάλ που οδηγούσα το 2024 και 2025. Προσαρμόστηκα σχετικά εύκολα στην εργονομία της, αλλά δυσκολεύτηκα με τα λάστιχα της Dunlop, που μάλιστα είναι σε άλλες διαστάσεις σε σχέση με τα Pirelli που αγωνιζόμουν όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα στον 1ο Αγώνα, μαθαίνοντας περισσότερο το “πακέτο” μοτοσυκλέτα-λάστιχα, έκανα νέο ρεκόρ πίστας και μόνο στον τελευταίο γύρο έκοψα, καθώς δεν είχα ελπίδα για κάτι καλύτερο από την 8η θέση.

Στον Αγώνα της Κυριακής ξεκίνησα με πολύ κέφι και στις πρώτες στροφές ήμουν 5ος. Τα σπρωξίματα δύο άλλων οδηγών με άφησαν αρκετά πίσω, όμως έκανα τις προσπεράσεις αρκετά εύκολα και ξαναβρέθηκα στο γκρουπ της μάχης του βάθρου. Τότε άρχισαν τα προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων που “πετούσε” απροειδοποίητα τις ταχύτητες.

Παίρνω τα θετικά από αυτήν την έκτακτη συμμετοχή, που είναι η ταχύτητα που δείξαμε, παρά την τρίμηνη αποχή από την αγωνιστική οδήγηση.

Θέλω να ευχαριστήσω την SEA JETS και την CASA e CAMPO by Dipnosofistirion, αλλά και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν στο να γίνει δυνατή αυτή η συμμετοχή.”


ΜΑΣΙΜΟ ΡΟΚΟΛΙ – Ιδιοκτήτης Ομάδας Roc'N'DeA

“Αρχικά να ζητήσουμε συγνώμη από τον Τζον για το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η μοτοσυκλέτα του, χωρίς να έχουμε κάποια προειδοποίηση για κάτι τέτοιο όλο το Σαββατοκύριακο.

Είμαστε όμως ενθουσιασμένοι με την απόδοση του Τζον, που από την Παρασκευή στις Ελεύθερες Δοκιμές και σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ήταν πάντα ανάμεσα στους πρώτους οδηγούς. Προφανώς δεν “ξέχασε” να οδηγεί, παρά το ότι δεν είχε οδηγήσει για καιρό σε πίστα. Θεωρούμε ότι μετά από πολλά χρόνια που τον γνωρίζουμε ως οδηγό, είναι πιο ώριμος και πιο γρήγορος παρά ποτέ. Θα θέλαμε να τρέξουμε μαζί του και την επόμενη χρονιά στο CIV ή αν βρεθεί η απαραίτητη υποστήριξη και στο WorldSPB”.


Την προσπάθεια του Γιάννη Περιστερά υποστηρίζουν οι: SEA JETS, CASA e CAMPO by Dipnosofistirion, Intramoto, Fan Motorcycles, Tzotzopoulos Moto Fashion + Accessories, MouratisGP, AM Papageorgiou, Zen One Racing, Extra Products Tassoulis, SoulEstate, Alpha Group Service, Phalanx Elite Protection, Assetto Miktria, Babis Stokas