Υπόθεση “Σεξισμού” στους αγώνες: Απάντηση της FIM στις κατηγορίες της Sharni Pinfold

Στο πλευρό της αθλήτριας
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

9/2/2021

Η υπόθεση “σεξισμού” στους αγώνες απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τους ανθρώπους της FIM, μετά από την ανακοίνωση της Sharni Pinfold στα social media πως σταματά τους αγώνες απογοητευμένη, αφήνοντας ταυτόχρονα σαφή υπονοούμενα πως βασική αιτία για αυτή την απόφαση είναι η μεροληψία εις βάρος της ως γυναίκα.

Μάλιστα σε ένα σημείο του κειμένου που δημοσίευσε, αναφέρει πως βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλές δυσκολίες, οι περισσότερες εκ των οποίων οφείλονταν στο γεγονός πως στον χώρο των αγώνων υπάρχει έλλειψη σεβασμού προς τις γυναίκες. Κάποιες από αυτές τις “δυσκολίες” δεν μπορεί καν να τις πει και σίγουρα δεν θα τις είχε περάσει αν ήταν αγόρι.

Προφανώς τα λόγια της Sharni Pinfold περιγράφουν μια γενική εικόνα και δεν κάνει κάποια συγκεκριμένη καταγγελία σε πρόσωπα, όμως η FIM δεν το άφησε να περάσει και εξέδωσε ανακοίνωση, όπου υπογραμμίζει πως λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της τα λεγόμενα της Pinfold και πέρα από τη δεδομένη συμπαράστασή της στην νεαρή αθλήτρια, ανακοινώνει πως μαζί με την AMF (Australian Motorcycle Federation) θα ερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, με αυτή την ανακοίνωση η FIM δείχνει την ευαισθησία της, αλλά και τα άμεσα αντανακλαστικά της στο πρόβλημα του “Σεξισμού”, όπου στον σαφώς ανδροκρατούμενο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Dragster 2026: Το ελληνικό Suzuki GSX-R1000 στη 2η θέση της Ευρώπης

Διπλή διάκριση για την Casper Racing - 2ος ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος, 4ος ο Ιωάννης Μαρτζάκλης
casper
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/9/2026

Η πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν της Casper Racing με Suzuki GSX-R1000 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τη 2η θέση στην κατηγορία Super Street Bike στη γενική βαθμολογία.

Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Dragster, η ελληνική ομάδα Casper Racing με τον Ιωάννη Λαμπρόπουλο ως αναβάτη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία Super Street Bike. Μάλιστα στην ίδια κατηγορία, την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη πήρε ο Γιάννης Μαρτζάκλης, επίσης αναβάτης της Casper Racing.

Στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος, ο Λαμπρόπουλος κέρδισε τον πρώτο γύρο με 6,67 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου 359 χλμ./ώρα και προκρίθηκε στους 8, όμως η βροχή διέκοψε τον αγώνα και έτσι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο, που κατέκτησε ο Donát Dániel Lencsés και το Team Brothers Dragracing.

Dragster

Αξίζει να σημειωθεί πως στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, ο Λαμπρόπουλος σημείωσε νέο προσωπικό ρεκόρ: 6.584 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου 367 χλμ./ώρα στα 402 μέτρα.