Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Υπόθεση “Σεξισμού” στους αγώνες: Απάντηση της FIM στις κατηγορίες της Sharni Pinfold

Στο πλευρό της αθλήτριας

Η υπόθεση “σεξισμού” στους αγώνες απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τους ανθρώπους της FIM, μετά από την ανακοίνωση της Sharni Pinfold στα social media πως σταματά τους αγώνες απογοητευμένη, αφήνοντας ταυτόχρονα σαφή υπονοούμενα πως βασική αιτία για αυτή την απόφαση είναι η μεροληψία εις βάρος της ως γυναίκα.

Μάλιστα σε ένα σημείο του κειμένου που δημοσίευσε, αναφέρει πως βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλές δυσκολίες, οι περισσότερες εκ των οποίων οφείλονταν στο γεγονός πως στον χώρο των αγώνων υπάρχει έλλειψη σεβασμού προς τις γυναίκες. Κάποιες από αυτές τις “δυσκολίες” δεν μπορεί καν να τις πει και σίγουρα δεν θα τις είχε περάσει αν ήταν αγόρι.

Προφανώς τα λόγια της Sharni Pinfold περιγράφουν μια γενική εικόνα και δεν κάνει κάποια συγκεκριμένη καταγγελία σε πρόσωπα, όμως η FIM δεν το άφησε να περάσει και εξέδωσε ανακοίνωση, όπου υπογραμμίζει πως λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της τα λεγόμενα της Pinfold και πέρα από τη δεδομένη συμπαράστασή της στην νεαρή αθλήτρια, ανακοινώνει πως μαζί με την AMF (Australian Motorcycle Federation) θα ερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, με αυτή την ανακοίνωση η FIM δείχνει την ευαισθησία της, αλλά και τα άμεσα αντανακλαστικά της στο πρόβλημα του “Σεξισμού”, όπου στον σαφώς ανδροκρατούμενο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή.