Στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro το ντεμπούτο του Blazusiak με την ηλεκτρική Varg

Μόνο σε εθνικά πρωταθλήματα θα βλέπουμε την μοτοσυκλέτα της Stark Future καθώς η FIM σφυρίζει αδιάφορα
Στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro το ντεμπούτο του Blazusiak με την ηλεκτρική Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/2/2024

O πρωταθλητής του Trial, του FIM SuperEnduro World Championship και του AMA EnduroCross Championship, Taddy Blazusiak θα πραγματοποιήσει τo αγωνιστικό του ντεμπούτο με την ηλεκτρική motocross της Stark Future στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας να μην κάνει γνωστό πότε και αν θα δώσει το πράσινο φως στην ομάδα της Stark Future να αγωνιστεί σε κάποιον θεσμό της.

Είχατε διαβάσει στο MOTO για την τρικλοποδιά της FIM στην ομάδα της Stark Future λίγα 24ωρα πριν τον αγώνα SuperEnduro του Παρισιού, με το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak να αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας. Οι τωρινοί κανονισμοί της FΙΜ δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή της ηλεκτρικής Starg Varg στους θεσμούς της, με την Ομοσπονδία όπως φαίνεται να μην θέλει να βάλει ακόμη έναν μπελά στο κεφάλι της… αργά η γρήγορα όμως θα γίνει και αυτό.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro το ντεμπούτο του Blazusiak με την ηλεκτρική Varg

Ο λόγος είναι απλός, κάποιες χώρες δημιούργησαν κανονισμούς με τους οποίους επιτρέπονται να λάβουν μέρος στα εθνικά τους πρωταθλήματα ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Η αρχή έγινε στην Αυστραλία με την Αυστραλιανή Oμοσπονδία Μοτοσυκλέτας να δίνει το ΟΚ για να αγωνιστούν motocross ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σε εθνικούς θεσμούς. Στον ίδιο δρόμο μπήκαν Αμερική και Αγγλία με τις εκάστοτε Ομοσπονδίες να δίνουν το πράσινο φως για να αγωνιστούν ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στους δικούς τους εγχώριους θεσμούς.

Το παράδειγμα των τριών αυτών χωρών ακολουθεί και η Ισπανία, με την Ομοσπονδία να κάνει γνωστό πως οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες δύναται να αγωνιστούν στους εθνικούς θεσμούς. Αυτό το νέο αποτέλεσε το καλύτερο δώρο για την ομάδα της Stark Future και τον Taddy Blazusiak καθώς το αγωνιστικό ντεμπούτου του Πολωνού με την Stark Varg θα διεξαχθεί στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro και συγκεκριμένα στην Cantoria.

Στις 22 Φεβρουαρίου θα μάθουμε το τι μπορεί να κάνει η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Stark Future στα χέρια του Blazusiak απέναντι στον ανταγωνισμό ο οποίος θα έχει στη διάθεση του μοτοσυκλέτες με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro το ντεμπούτο του Blazusiak με την ηλεκτρική Varg

 

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη

Αγωνιστική δράση η οποία ζωντανεύει μέσα από 500 φωτογραφίες!
motomag Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Ο δεύτερος και τρίτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro & Κύπελλο Enduro στη Σπάρτη ήταν άρτια διοργανωμένος, με τους 83 συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις ειδικές διαδρομές τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι την πρώτη ημέρα ο Αλέξης Ζώρας (GASGAS), πήρε τη νίκη στην γενική και στην Ε2, με τους Παναγιώτη Κακολύρη (Beta) και Παναγιώτη Κουζή (Honda), να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη δεύτερη ημέρα του αγώνα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα με τον Κουζή να κερδίζει και τους Ζώρα και Κακολύρη να συμπληρώνουν το βάθρο της γενικής και της Ε2 κατηγορίας.

Ταυτόχρονα στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro. Στην C1 νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Ραυτόπουλος (Yamaha), με τους Μιχάλη Τράντζα (Honda) και Ναθαναήλ Κολεύρη (ΚΤΜ) να συμπληρώνουν το βάθρο. Στην C2, o Στέφανος Ζελέστης (Beta), ήταν ο νικητής με τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου (Sherco) να κερδίζει στην κατηγορία C3. Οι Χριστόφορος Αποστολόπουλος (Beta) και Παναγιώτης Αναστασόπουλος (Beta), πήραν τις νίκες στις κατηγορίες CS και CV, με τον Αλέξανδρο Γρούτσο (Yamaha) να κερδίζει στην κατηγορία Junior Sprint.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Σπάρτη – Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ

Απολαύστε όλες τις φωτογραφίες του 2ου και 3ου αγώνα ο οποίος έλαβε χώρα στη Σπάρτη!

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη

 

Ετικέτες