Taddy Blazusiak - Με την ηλεκτρική Stark Future σε SuperEnduro και EnduroCross, όμως η FIM του βάζει τρικλοποδιά

Ενώ υπήρχε συμφωνία συμμετοχής στο SuperEnduro του Παρισιού, τελευταία στιγμή η FIM... απαγόρευσε για "λόγους ασφάλειας" τη συμμετοχή Blazusiak-Varg!
motomag Ο Blazusiak υπογράφει με την ηλεκτρική Stark Future για να αγωνιστεί σε SuperEnduro και EnduroCross ωστόσο η FIM του βάζει φρένο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/11/2023

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως ο πρωταθλητής του Trial, του FIM SuperEnduro World Championship και του AMA EnduroCross Championship, Taddy Blazusiak αποχώρησε από την ομάδα της GASGAS, με τον ίδιο να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο με την ηλεκτρική εταιρεία μοτοσυκλετών Stark Future ώστε να συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα ωστόσο αυτή θα μπει λίγο στον πάγο λόγω της FIM και των κανονισμών της.

Για όσους δεν γνωρίζουν η Royal Enfield μέσω της μητρικής της εταιρείας Eicher Motors Ltd. (EML), επένδυσε μέσα στη φετινή χρονιά 50 εκατομμύρια ευρώ ώστε να αποκτήσει μερίδιο 10,35% επί της συνολικής αξίας της νεοσύστατης εταιρείας, ενώ στόχος της Stark Future ήταν να συνεχίσει μέσα από αυτήν την χρηματοδότηση την εξέλιξη της ηλεκτρικής motocross μοτοσυκλέτας VARG την οποία παρουσίασε το 2021. Στα πλαίσια της εξέλιξης της VARG ήταν και η εμφάνιση της στους αγώνες SuperEnduro και EnduroCross και για τον λόγο αυτό θέλησαν να φέρουν στην Stark Future Racing τον Πολωνό αναβάτη. Μετά την υπογραφή του συμβολαίου η παρθενική εμφάνιση της μοτοσυκλέτας σε αγώνες Enduro καθώς και η πρώτη εμφάνιση του Blazusiak θα γινόταν στο Παρίσι ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά για ομάδα και αναβάτη.

Ο Blazusiak υπογράφει με την ηλεκτρική Stark Future για να αγωνιστεί σε SuperEnduro και EnduroCross ωστόσο η FIM του βάζει φρένο

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει ο αγώνας και ενώ η ομάδα είχε μεταβεί στο Παρίσι, η FIM έστειλε email κάνοντας γνωστό πως η συμμετοχή της Stark Future Racing δεν γίνεται δεκτή λόγω αλλαγής στον κανονισμό. Ο εν λόγω κανονισμός αναφέρει πως οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες δεν δύναται να συμμετάσχουν καθώς δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας! Φυσικά όπως ήταν λογικό ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας Sebastien Tortelli -μέχρι πρότινος δοκιμαστής και εξελικτής της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας VARG- πέρασε στην αντεπίθεση. Ο Tortelli ανέφερε πως στις 20 Οκτωβρίου η ομάδα του επικοινώνησε με την FIM ώστε να ενημερωθούν αν η μοτοσυκλέτα μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα του SuperEnduro στο Παρίσι, με την FIM να τους ενημερώνει πως εφόσον συμμορφώνεται η μοτοσυκλέτα με τους κανονισμούς τότε μπορεί αυτή να λάβει μέρος στην κατηγορία Prestige. Μετά από αυτό η Stark Future Racing προσέλαβε στην ομάδα τον Taddy Blazusiak.

Ο Blazusiak υπογράφει με την ηλεκτρική Stark Future για να αγωνιστεί σε SuperEnduro και EnduroCross ωστόσο η FIM του βάζει φρένο

Όμως λίγα 24ωρα πριν τον αγώνα, η Stark Future Racing έλαβε ένα email το οποίο έλεγε πως λόγο αλλαγής στον κανονισμό δεν μπορούσε να λάβει μέρος στον αγώνα καθώς υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας. Ο Tortelli προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την ομάδα να δηλώνει πως θα πληρώσει η ίδια έναν πυροσβέστη (!) ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τη μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα. Αυτό δεν έγινε δεκτό με τη FΙΜ να ακυρώνει τη συμμετοχή της Stark Future Racing στο Παρίσι. Ο Tortelli μετά από αυτό το γεγονός ανέφερε πως προσπαθούν να βρουν μία λύση ώστε να αγωνιστούν στους επόμενους αγώνες των θεσμών SuperEnduro και EnduroCross. Μία πρωτόγνωρη κατάσταση βίωσε στην Γαλλική πρωτεύουσα και ο νέος αναβάτης της Stark Future Racing Taddy Blazusiak με τον Πολωνό να δηλώνει: “Δεν ξέρω τι έγινε εκεί. Είμαι αγωνιζόμενος και είμαι εδώ για να αγωνιστώ. Η ομάδα μου είχε την άδεια να οδηγήσει και η μοτοσυκλέτα εγκρίθηκε από τη FIM. Ξαφνικά υπήρξαν νέοι κανονισμοί αυτή την εβδομάδα! Αυτοί κοινοποιήθηκαν στην ομάδα την Πέμπτη το βράδυ, και διαβάζοντας τους διαπιστώσαμε ότι δεν επέτρεπαν τη συμμετοχή της μοτοσυκλέτας μας... μια παράλογη κατάσταση."

Το μόνο θετικό που συνέβη στην ομάδα και στον Blazusiak, ήταν το γεγονός πως τους επετράπη να κάνουν κάποιους γύρους στη διαδρομή με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα VARG για διαφημιστικούς σκοπούς. O Πολωνός δεν είναι ξεκάθαρο αν και πότε θα αγωνιστεί, ωστόσο ο ίδιος θα συνεχίσει με την ομάδα του να εξελίσσει την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Stark Future.

Ο Blazusiak υπογράφει με την ηλεκτρική Stark Future για να αγωνιστεί σε SuperEnduro και EnduroCross ωστόσο η FIM του βάζει φρένο

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: