Enduro – O Taddy Blazusiak αποχωρεί από την ομάδα της GASGAS
Μετά από τέσσερα χρόνια στην GASGAS ο Πολωνός θα ψάξει αλλού για νέα ομάδα
Από τον
Γιάννη Τσινάβο
20/11/2023
Ο πρωταθλητής του Trial, του FIM SuperEnduro World Championship και του AMA EnduroCross Championship, Taddy Blazusiak από τη νέα αγωνιστική χρονιά δεν θα αποτελεί μέλος της GASGAS, με την ισπανική εταιρεία να ανακοινώνει πως οι δρόμοι τους χωρίζουν ενώ του ευχήθηκε ταυτόχρονα ότι καλύτερο για το αγωνιστικό του μέλλον.
Ο Blazusiak ο οποίος βρέθηκε στην ομάδα της GASGAS το 2020 κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να πετύχει αρκετές νίκες και βάθρα προβάλλοντας ταυτόχρονα την εικόνα της εταιρείας παγκοσμίως. Ο Πολωνός αναβάτης ο οποίος φέτος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς κατάφερε να τερματίσει στη τρίτη θέση του FIM SuperEnduro World Championship με τον ίδιο να κλείνει με θετικό τρόπο την κατά τα άλλα δύσκολη σεζόν. Η GASGAS δείχνοντας σεβασμό σε όλα όσα έχει προσφέρει ο Πολωνός στην ομάδα, του ευχήθηκε ότι καλύτερο στις μελλοντικές του δραστηριότητες.
EnduroGP Ουαλίας: Wildcard συμμετοχή για τον Jonny Walker
Ο Βρετανός επιστρέφει στον τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με Triumph TF 450-E
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
28/7/2026
Ο Jonny Walker θα συμμετάσχει ως wildcard στο EnduroGP Ουαλίας (7-9 Αυγούστου), οδηγώντας την Triumph TF 450-E στην κατηγορία Enduro2. Ο Βρετανός θα ενισχύσει για μία μόνο εμφάνιση την εργοστασιακή ομάδα της Triumph στον τελευταίο γύρο της σεζόν, ο οποίος διεξάγεται στην έδρα της βρετανικής εταιρείας, στο Rhayader.
Ο Βρετανός προέρχεται από μία επιτυχημένη χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro, όπου τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα πίσω από τον συμπατριώτη του Billy Bolt, ενώ αυτές τις ημέρες συμμετέχει και στο Red Bull Romaniacs με την Triumph Tiger 900 Rally Pro. Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε αρκετούς αγώνες sprint enduro στην Ουαλία, χρησιμοποιώντας τους ως προετοιμασία για την επιστροφή του στους κλασικούς αγώνες enduro με ειδικές διαδρομές και timecard.
Πριν αφοσιωθεί στο Hard Enduro, ο Walker ήταν σταθερός πρωταγωνιστής στα βρετανικά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Enduro, ενώ το 2011 εκπροσώπησε τη Μεγάλη Βρετανία στο International Six Days Enduro (ISDE) ως μέλος της Junior Trophy Team.
Η εμπειρία του από το SuperEnduro αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα στη Super Test της Παρασκευής, πριν ακολουθήσουν δύο απαιτητικές ημέρες αγώνα στα βουνά της Ουαλίας.
Ο τελευταίος γύρος του EnduroGP 2026 θα πραγματοποιηθεί στο Rhayader από τις 7 έως τις 9 Αυγούστου, με την αρχή να γίνεται το απόγευμα της Παρασκευής με το Super Test και να ολοκληρώνεται μετά από δύο ημέρες αγωνιστικής δράσης.
Σε δηλώσεις του, ο Jonny Walker ανέφερε ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στους αγώνες enduro που, όπως είπε, απολάμβανε ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Τόνισε επίσης ότι αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία να αγωνιστεί μπροστά στο βρετανικό κοινό με την εργοστασιακή ομάδα της Triumph και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το Super Test ταιριάζει στο οδηγικό του στυλ, δίνοντάς του την ευκαιρία για ένα δυνατό ξεκίνημα στο αγωνιστικό τριήμερο.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των παγκόσμιων αγωνιστικών προγραμμάτων της Triumph, Ian Kimber, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο τελικός του EnduroGP διεξάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή του Walker προσθέτει μία νέα διάσταση στην ομάδα, ενώ επισήμανε πως η εμφάνιση της εργοστασιακής TF 450-E στο EnduroGP αποτελεί ορόσημο για το πρόγραμμα της Triumph. Όπως ανέφερε, ο Walker έχει προετοιμαστεί μέσα από τοπικούς αγώνες και η ομάδα αναμένει να αξιοποιήσει την εμπειρία και την ταχύτητά του απέναντι στον ισχυρό ανταγωνισμό.