MotoGP Sepang Test, ημέρα 2η - Παραλίγο στο 1'56 o Enea Bastianini με Ducati!

5 αναβάτες κάτω από το ρεκόρ γύρου και 11 αναβάτες στο 1’57, μόλις 14ος ο Marc Marquez...
motomag MotoGP Sepang Test, ημέρα 2η – Έσπασε το ρεκόρ γύρου o Enea Bastianini με Ducati
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/2/2024

Η δεύτερη ημέρα του τεστ στη Sepang είχε και πάλι πρωταγωνίστρια -ποιαν άλλη- την Ducati, με τον Enea Bastianini της Ducati Lenovo Team να διαλύει το ρεκόρ γύρου ενώ λίγο έλειψε να δούμε τον Ιταλό να γράφει για πρώτη φορά στην πίστα της Μαλαισίας χρόνο στο 1’56!

Δυστυχώς το grid της δεύτερης ημέρας του τεστ είχε και πάλι ελλείψεις. Ο Franco Morbidelli θα χάσει όπως διαβάσετε στο ΜΟΤΟ τα δύο pre-season τεστ λόγω του τραυματισμού του, ενώ και ο αναβάτης της Trackhouse Racing, Raul Fernandez μετά την χθεσινή πτώση που είχε στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας πήρε την απόφαση να μην συνεχίσει τις δύο επόμενες ημέρες. Τις θέσεις των δύο αυτών αναβατών πήραν οι δοκιμαστές των Ducati και Aprilia, με τους Michele Pirro και Lorenzo Savadori να φορούν τις αγωνιστικές τους φόρμες πιάνοντας δουλειά.

MotoGP Sepang Test, ημέρα 2η – Έσπασε το ρεκόρ γύρου o Enea Bastianini με Ducati

Ο πρώτος που βγήκε στην πίστα της Sepang τη 2η μέρα ήταν ο αναβάτης της Pertamina Enduro VR46, Marco Bezzecchi. Μετά τον Ιταλό είδαμε να βγαίνουν στην πίστα αρκετοί αναβάτες, με τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing) να γράφει με το καλημέρα τον ταχύτερο χρόνο και τον Bezzechi να τον ακολουθεί μόλις 88 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω.

Κάπου εκεί έκανε και την εμφάνιση του ο Marc Marquez. Ο Ισπανός δεν ήταν χαρούμενος με τη χθεσινή του ημέρα καθώς αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα με την GP23 ενώ ήρθαν να προστεθούν οι δυσκολίες εύρεσης των ορίων της μοτοσυκλέτας σε συνδυασμό με την όχι και τόσο καλή αίσθηση του μπροστινού μέρους της Ducati -η πρώτη πτώση του ΜΜ93 με την Ducati ήταν γεγονός. Ο Marc μπορεί να μην ήταν πολύ ομιλητικός ωστόσο τόνισε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς καθώς ο ίδιος δεν νιώθει ακόμη άνετα επάνω στη μοτοσυκλέτα της Gresini Racing.

https://www.motomag.gr/news/race-news/aprilia-motogp-sepang-test-metrontas-aorato

Κλείνοντας 30 λεπτά αγωνιστικής δράσης είδαμε την M1 του Fabio Quartararo να γράφει τον ταχύτερο χρόνο, με τον Γάλλο να σημειώνει και την υψηλότερη τελική ταχύτητα μέχρι εκείνη τη στιγμή, στα 338,5 χλμ./ώρα. Σημαντική βελτίωση όσον αφορά τους χρόνους έγινε και από τον teammate του Alex Rins, με τους μηχανικούς της Yamaha να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τον τρόπο που φρενάρει ο Rins καθώς πολλές φορές πλησίασε τα σημεία φρεναρίσματος του Quartararo. Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο για τη Yamaha ήταν το γεγονός πως και οι δύο αναβάτες δήλωσαν ευχαριστημένοι από το νέο αεροδυναμικό πακέτο, με τους μηχανικούς να αναφέρουν πως από εδώ και στο εξής αυτό θα είναι που θα εξελίξουν.

Η πρωτοπορία του αναβάτη της Monster Energy Yamaha Factory κράτησε για πολύ λίγο. O Bezzecchi πέρασε μπροστά από τον Fabio ωστόσο είχε έρθει η σειρά του Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) να πάρει την πρωτοπορία. Ο Νοτιοαφρικάνος μαζί με τον teammate του είχε πολλά πράγματα να τεσταρει καθώς η αυστριακή εταιρεία είχε προγραμματίσει σήμερα να δοκιμάσει το νέο αεροδυναμικό πακέτο, μια ελάχιστα διαφοροποιημένη εξάτμιση, νέα ηλεκτρονικά καθώς και δύο κινητήρες οι οποίοι είχαν διαφορετικές προδιαγραφές.

https://www.motomag.gr/news/race-news/aprilia-motogp-sepang-test-metrontas-aorato

Όλο και περισσότεροι αναβάτες σημείωναν ταχύτερους γύρους, με την πλειονότητα αυτών να χρησιμοποιεί το μαλακό ελαστικό της Michelin. Άπαντες περίμεναν το πότε θα σημειωθεί ο νέος ταχύτερος γύρος στη Sepang και ποιος θα είναι ο αναβάτης ο οποίος θα σπάσει το ρεκόρ που κράταγε ο Bagnaia από το 2023 (ο Ιταλός είχε σημειώσει πέρυσι 1:57.491 στο Q2). Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήρθε πολύ σύντομα καθώς ο “Martinator” έγινε ο ταχύτερος αναβάτης στη Sepang με χρόνο 1:57.273!

Ακολουθώντας τα χνάρια του Martin o Brad Binder κατάφερε και αυτός να σπάσει το ρεκόρ του Bagnaia λίγο αργότερα, με τον αναβάτη της KTM να απέχει λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο από αυτόν της Pramac. Στο παρεάκι των ρεκόρ δεν άργησε να μπει και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Pecco Bagnaia. Ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team, κατάφερε να σημειώσει χρόνο 1:57.469 που τον έφερε στην τρίτη θέση. Ο Ιταλός σήμερα δοκίμασε τις νέες αναρτήσεις την Ohlins -τις είχε δοκιμάσει για λίγο πριν το τέλος της περσινής χρονιάς αλλά προτίμησε να χρησιμοποιεί τις “παλιές” σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αναβάτες της Ducati- ενώ δούλεψε αρκετά και στον νέο κινητήρα της GP24.

https://www.motomag.gr/news/race-news/aprilia-motogp-sepang-test-metrontas-aorato

Στο πάρτι των χρόνων στο 1:57 μπήκε και ο Aleix Espargaro, με τον αναβάτη της Aprilia Racing να σημειώνει 1:57.446 παίρνοντας την τρίτη θέση από τον Bagnaia. Το σύστημα aero rake για το οποίο διαβάσατε στο MOTO έδειξε να φέρνει αποτελέσματα καθώς τόσο ο Aleix όσο και ο teammate του Maverick Vinales δήλωσαν πως το νέο αεροδυναμικό πακέτο τύπου “Batmobile” βοηθά στο να είναι σταθερή η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της ιταλικής εταιρείας. Τα 90 πρώτα λεπτά της δεύτερης ημέρας του τεστ ήταν συγκλονιστικά καθώς είδαμε 11 αναβάτες να βρίσκονται στο 1’47 ενώ όλοι οι κατασκευαστές κατάφεραν να είναι στην πρώτη δεκάδα!

Λίγο αργότερα θα είχαμε την πρώτη πτώση της ημέρας με τον rookie Pedro Acosta να πέφτει στη στροφή 9 χωρίς συνέπειες ευτυχώς για τον Ισπανό αναβάτη της Red Bull GASGAS Tech3. Λίγο πριν το μεσημεριανό διάλλειμα οι περισσότεροι αναβάτες προσπαθούσαν να δουλέψουν πάνω στη φθορά του ελαστικού.

https://www.motomag.gr/news/race-news/aprilia-motogp-sepang-test-metrontas-aorato

Ο νέος αναβάτης της LCR Honda, Johann Zarco ήταν αυτός που δεν μπορούσε να “κάτσει στα αυγά του” με τον Γάλλο να βγαίνει στην πίστα με το που άναψαν εκ νέου τα πράσινα φώτα. Η χαρά του Zarco δεν κράτησε για πολύ με τον Γάλλο να πέφτει στη στροφή 15. Μηχανικό πρόβλημα θα αντιμετώπιζε λίγα λεπτά αργότερα και ο νέος αναβάτης της Pertamina Enduro VR46, Fabio Di Giannantonio με τον Ιταλό να δέχεται τη βοήθεια των ανθρώπων της πίστας οι οποίοι με "πατάκι" τον έφεραν πίσω στα pits.

Οι Bagnaia και Bastianini τελείωσαν τα ζυμαρικά τους και επέστρεψαν και αυτοί στην πίστα, με τον Marc Marquez να τους ακολουθεί. Με 90 λεπτά να απομένουν για το τέλος της δεύτερης ημέρας, ο Luca Marini πραγματοποίησε 13 συνεχόμενους γύρους, με τον Ιταλό να σημειώνει στους 10 από τους 13 χρόνο στο 1΄59. Ο νέος αναβάτης της Repsol Honda δοκίμασε και σήμερα το αεροδυναμικό πακέτο της Valencia σε συνδυασμό με το νέο αεροδυναμικό πακέτο στεγόσαυρου, με τον ίδιο να δηλώνει στους μηχανικούς του πως θέλει περισσότερη κάθετη δύναμη στο πίσω μέρος της RC213V… μάλλον έρχεται σύντομα η σειρά της Honda να δοκιμάσει το aero rake που είδαμε στην Aprilia.

https://www.motomag.gr/news/race-news/aprilia-motogp-sepang-test-metrontas-aorato

Μπαίνοντας στην τελευταία ώρα του τεστ, ο Marc Marquez ήταν ο αναβάτης με τους περισσότερους γύρους της ημέρας. Ο Ισπανός είχε ολοκληρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή 54 γύρους, με τον αναβάτη της Gresini να προσπαθεί να καλύψει το χθεσινό χαμένο χρόνο σε μία προσπάθεια να εξοικειωθεί με τη νέα του μοτοσυκλέτα. Από την άλλη ο teammate του στην Gresini Racing, Alex Marquez πραγματοποιούσε την τελευταία ώρα του τεστ προσομοίωση αγώνα Sprint Race. O Alex κατάφερε στους επτά από τους δέκα γύρους που έκανε με την GP23 να βρίσκεται κάτω από το περσινό ρεκόρ, με το χαμόγελο του Ισπανού να επιστρέφει στα χείλη του μετά από την δύσκολη χθεσινή ημέρα που είχε.

Μισή ώρα πριν το πέσιμο της καρό σημαίας ήρθε από το πουθενά ο Enea Bastianini. Ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team σημείωσε 1:57.134 “κλέβοντας” τον ταχύτερο χρόνο από τον Jorge Martin. Ο Ιταλός λίγο έλειψε να γράψει ιστορία καθώς στον επόμενο γύρο θα μπορούσε να μπει στο 1’56 ωστόσο ένα λάθος στο τρίτο sector της πίστας τού στέρησε το νέο ρεκόρ. Στα επόμενα λεπτά τίποτα δεν άλλαξε από πλευράς χρόνων με τον Bastianini να τερματίζει στην πρώτη θέση, τον Martin να ολοκληρώνει την ημέρα του στη δεύτερη θέση έχοντας διαφορά ένα δέκατο και τον Binder να συμπληρώνει το άτυπο βάθρο σχεδόν δύο δέκατα πίσω από τον πρώτο Bastianini.

https://www.motomag.gr/news/race-news/aprilia-motogp-sepang-test-metrontas-aorato

Στην τέταρτη θέση συναντάμε την Aprilia του Aleix Espargaro, με τον Ισπανό να αφήνει πίσω του στην πέμπτη θέση τον Pecco Bagnaia. Παρά τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Fabio Di Giannantonio έφερε την GP23 της ομάδας του Rossi στην έκτη θέση, ενώ ακόμη μία Ducati GP23 συναντάμε στην έβδομη. Ο λόγος για τον Alex Marquez o οποίος μετά το τέλος του τεστ δήλωσε πως η αίσθηση σε σχέση με χθες έχει βελτιωθεί πολύ.

Ο Pedro Acosta κατάφερε παρά την μικρή πτώση που είχε να σημειώσει τον όγδοο χρόνο, με τον Ισπανό να προσθέτει πολύτιμους γύρους στο ενεργητικό του. Μία θέση πιο πίσω, ένατος ολοκλήρωσε το τεστ ο Marco Bezzecchi, με τον Ιταλό να πέφτει λίγο πριν το τέλος στη στροφή 7. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Joan Mir (Repsol Honda), με τον Ισπανό να είναι ο ταχύτερος αναβάτης της Honda σήμερα. Η ενδέκατη θέση που βρέθηκε ο Fabio Quartararo λέει την μισή αλήθεια καθώς ο Γάλλος δούλεψε αρκετά με τα νέα εξαρτήματα που είχε φέρει η ομάδα του ενώ για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό είδαμε τον Fabio να μην παραπονιέται για την τελική ταχύτητα της M1.

MotoGP Sepang Test, ημέρα 2η – Έσπασε το ρεκόρ γύρου o Enea Bastianini με Ducati

Ο Johann Zarco ολοκλήρωσε τη δεύτερη ημέρα στη δωδέκατη θέση, με τον Alex Rins να βρίσκεται μία θέση πιο κάτω στη δέκατη τρίτη. Ο δουλευταράς της ημέρας Marc Marquez δεν κατάφερε να μπει στο 1’57 -1:58.118- ωστόσο ο Ισπανός έγραψε 72 γύρους στη σέλα GP23 κάτι που μεταφράζεται σε πολύτιμα δεδομένα για τον ίδιο και την ομάδα του. Στην δέκατη πέμπτη θέση βρέθηκε ο Jack Miller της KTM, με τους Takaaki Nakagami και Luca Marini να ολοκληρώνουν την ημέρα στην δέκατη έκτη και δέκατη έβδομη θέση αντίστοιχα. Πολύ χαμηλά έμεινε σήμερα ο Maverick Vinales με τον αναβάτη της Aprilia Racing να τερματίζει στην δέκατη όγδοη θέση. Ο νέος αναβάτης της Trackhouse Racing, Miguel Oliveira φιγουράρει στην δέκατη ένατη θέση, με τον Augusto Fernandez της GASGAS να κλείνει την εικοσάδα.

MotoGP

Οι τελικοί χρόνοι της δεύτερης ημέρα του τεστ της Sepang

1 Enea Bastianini 🇮🇹 Ducati Leonovo Team Ducati GP24 1m 57.134 47
2 Jorge Martin 🇪🇦 Prima Pramac Racing Ducati GP24 1m 57.273 56
3 Brad Binder 🇿🇦 Red Bull KTM Factory Racing KTM RC16 1m 57.327 42
4 Aleix Espargaro 🇪🇦 Aprilia Racing Aprilia RS-GP 1m 57.446 54
5 Pecco Bagnaia 🇮🇹 Ducati Leonovo Team Ducati GP24 1m 57.469 52
6 Fabio di Giannantonio 🇮🇹 Pertamina Enduro VR46 Racing Ducati GP23 1m 57.619 54
7 Alex Marquez 🇪🇦 Gresini Racing Ducati GP23 1m 57.672 56
8 Pedro Acosta 🇪🇦 Red Bull GasGas Factory Tech3 KTM RC16 1m 57.726 52
9 Marco Bezzecchi 🇮🇹 Pertamina Enduro VR46 Racing Ducati GP23 1m 57.867 53
10 Joan Mir 🇪🇦 Repsol Honda Team Honda RC213V 1m 57.872 39
11 Fabio Quartararo 🇫🇷 Monster Energy Yamaha Yamaha M1 1m 57.888 53
12 Johann Zarco 🇫🇷 LCR Honda Honda RC213V 1m 58.011 42
13 Alex Rins 🇪🇦 Monster Energy Yamaha Yamaha M1 1m 58.110 50
14 Marc Marquez 🇪🇦 Gresini Racing Ducati GP23 1m 58.118 72
15 Jack Miller 🇦🇺 Red Bull KTM Factory Racing KTM RC16 1m 58.300 59
16 Takaaki Nakagami 🇯🇵 LCR Honda Honda RC213V 1m 58.372 37
17 Luca Marini 🇮🇹 Repsol Honda Team Honda RC213V 1m 58.394 41
18 Maverick Vinales 🇪🇦 Aprilia Racing Aprilia RS-GP 1m 58.456 61
19 Miguel Oliveira 🇵🇹 Trackhouse Racing Aprilia RS-GP 1m 58.549 56
20 Augusto Fernandez 🇪🇦 Red Bull GasGas Factory Tech3 KTM RC16 1m 58.915 50
21 Cal Crutchlow 🇬🇧 YAMALUBE Yamaha Racing Yamaha M1 1m 58.990 59
22 Lorenzo Savadori 🇮🇹 Aprilia Racing Aprilia RS-GP 1m 59.676 48
23 Michele Pirro 🇮🇹 Prima Pramac Racing Ducati GP24 1m 59.702 49

 

MotoGP Sepang Test, ημέρα 2η – Έσπασε το ρεκόρ γύρου o Enea Bastianini με Ducati MotoGP Sepang Test, ημέρα 2η – Έσπασε το ρεκόρ γύρου o Enea Bastianini με Ducati MotoGP Sepang Test, ημέρα 2η – Έσπασε το ρεκόρ γύρου o Enea Bastianini με Ducati MotoGP Sepang Test, ημέρα 2η – Έσπασε το ρεκόρ γύρου o Enea Bastianini με Ducati MotoGP Sepang Test, ημέρα 2η – Έσπασε το ρεκόρ γύρου o Enea Bastianini με Ducati

 

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες