Morbidelli - Χάνει όλα τα pre-season Test!

Προληπτικό μέτρο καθώς στην πτώση του Portimao χτύπησε στο κεφάλι
Morbidelli out of pre-season testing
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/2/2024

Ένα χτύπημα στο κεφάλι που συνοδεύεται και από χάσιμο των αισθήσεων απαιτεί αποχή εβδομάδων και σε περιπτώσεις μηνών από οποιαδήποτε προπόνηση όπου θα μπορούσε να επαναληφθεί ανάλογο χτύπημα το οποίο επιδρά αθροιστικά και μπορεί να επιφέρει ολέθριες συνέπειες. Έτσι, μετά από ιατρική σύσταση ο Morbidelli χάνει όλα τα pre-season Test του 2024…

Το χτύπημα στο κεφάλι του αναβάτη της Prima Pramac Racing στο τεστ του Portimao, όπου ο Morbido έχασε τις αισθήσεις του, δεχόμενος βοήθεια από τους αδελφούς Marquez πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, φρενάρει τις προσπάθειες του Ιταλού για το fine-tuning αναβάτη-μοτοσυκλέτας που συντελείται στα τελευταία τεστ πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν. Και εδώ δεν έχουμε κάποιο πλευρό, μια κλείδα, ή κάποιο δάχτυλο, που ο αναβάτης μπορεί να αγνοήσει, εδώ έχουμε κεφάλι και με το κεφάλι κανείς δεν παίζει.

Οι γιατροί συνέστησαν στον αναβάτη με το #21 αποχή τριών εβδομάδων από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, σύσταση που οδηγεί στην αποχή του τόσο από το τεστ της Sepang που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Μαλαισία, όσο και από το τεστ του Qatar στις 8-10 Μαρτίου. Κατά συνέπεια ο Morbidelli θα ξεκουραστεί, για να προσγειωθεί κατόπιν κατευθείαν στα βαθιά, στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Qatar

Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες