Moto 390

Ημερομηνία Κυκλοφορίας :
:
1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007 – ΤΟΜΟΣ ΚΒ΄
motorial
Αλογα στο δρόμο

Αν νομίζετε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή για οδήγηση στο δρόμο είναι το... χώμα, πλανάστε πλάνην οικτράν. Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις διαφορετικές εναλλακτικές έχει να μας προσφέρει η σύγχρονη υπερεξειδίκευση των κατηγοριών, για να αναμετρηθείτε με το τέρας της ασφάλτου, πρώτα εκ του ασφαλούς -βεβαίως, βεβαίως- μέσα από τις σελίδες του ΜΟΤΟ. Γυμνό Ζ1000 για ανόθευτες, μοτοσυκλετιστικές αξίες, φουλ επίθεση με αποκλειστικά σπορ προεκτάσεις με το CBR600RR, καταβρόχθιση ταξιδιωτικών χιλιομέτρων με FJR1300Α, και γεμάτες ντριφτ απολαύσεις με ΧΤ600Χ. Άπ' όλα έχουμε, λέμε...

Honda CBR600RR, σελ. 58
Διαγραφή
Είχε καταντήσει πλέον κλισέ, έως και κουραστικό: “Τα Honda -ακόμη και τα supersport- είναι τόσο φιλικά και ομοιογενή, που καταντούν βαρετά.” Ε, λοιπόν ο πιο πρόσφατος γόνος της CBR600RR γενιάς, αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. Είκοσι χρόνια μετά τον γενάρχη της οικογένειας, τα δεδομένα έρχονται τούμπαλιν. Ο μύθος -γιατί περί μύθου πρόκειται πλέον- καταρρίπτεται και το CBR επιδεικνύει όλες εκείνες τις αρετές που χαρακτηρίζουν τις πιο καθαρόαιμες των ready to race κατασκευών. Για να εξηγούμαστε όμως και να μην παρεξηγούμαστε: Φιλικά και εύκολα παραμένουν, βαρετά όμως, όχι!

Yamaha FJR1300Α, σελ. 70
Ολοκλήρωση
Τι σημαίνει για ένα tourer, να είναι επιτυχημένο; Μα... να μην καταλαβαίνεις ότι ταξιδεύεις όταν το οδηγείς. Να κατεβαίνεις μετά από 2.500 χιλιόμετρα απ’ τη σέλα του, κι αυτό να το αποκαλείς βόλτα. Να θέλεις άτλαντα και όχι χάρτη για να οργανώνεις τις αποδράσεις σου. Το FJR της Yamaha μπορεί να τα πραγματοποιεί όλα αυτά. Συμπληρώνει το ήδη ικανοποιητικό πακέτο του με την προσθήκη του ABS και βάζει την ασφάλεια ψηλά στην ιεραρχημένη λίστα χαρακτηριστικών που προσφέρει, αποτελώντας ένα πραγματικό σημείο αναφοράς για την κατηγορία.

Yamaha XT660X, σελ. 94
Το κλικ
Αυτό το περίφημο “κλικ”, που πολλές φορές κάνει τη διαφορά, λειτουργεί και στην περίπτωση του ανανεωμένου ΧΤ660Χ. Ανανεωμένο μερικά... κλικ στα σημεία, που όμως το μεταμορφώνουν ουσιαστικά. Μικρές, προσεκτικά μελετημένες βελτιώσεις, που δείχνουν μια πολύ σημαντική παράμετρο: Το ότι η Yamaha ξέρει να “διαβάζει” και να “ακούει” το κοινό. Έχει την ικανότητα να μαθαίνει και να βελτιώνει εκεί που “πονάει” η εκάστοτε μοτοσυκλέτα και μπορεί με ένα αλουμινένιο ψαλίδι και ένα νέο πρόγραμμα ανάφλεξης και ψεκασμού, να επαναπροσδιορίζεται στην αγορά.

Moto Morini, σελ. 112
Η αναγεννημένη
Μπορεί να είναι μόδα, μπορεί να είναι συγκυρία, μπορεί να το ευνοούν οι συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς, εμάς μας πάντως -ανεξάρτητα από την αιτία- μας αρέσει. Μας αρέσει που το παρελθόν διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο παρόν και, κυρίως, στο μέλλον. Μας αρέσει που “με το καλημέρα” αυτής της αναγέννησης, οι μοτοσυκλέτες της ιστορικής φίρμας έχουν κάτι να μας πουν. Έχουν κάτι που γαργαλάει το μοτο-είναι μας, χωρίς να αναδεύει τα αραχνιασμένα ιδεώδη του κάποτε.

Περιεχόμενα
46    KAWASAKI Z1000
Είναι άγρια, μυώδης, εντυπωσιακή και ακαταμάχητα γοητευτική. Τη συναντήσαμε στα Κανάρια Νησιά και περάσαμε μαζί της ένα τρελό Σαββατοκύριακο.  


58    HONDA CBR600RR
Θα μπορούσε απλώς να ήταν ένα φτηνό υποκατάστατο της Fireblade, όμως η νέα CBR600RR είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο… Βοήθειά μας!


70    YAMAHA FJR1300A
Η πιο σπορ τουριστική μοτοσυκλέτα για να κάνεις το γύρο του κόσμου, απέκτησε ABS, θερμαινόμενα γκριπ, βαλίτσες και νέα γεωμετρία πλαισίου, βάζοντάς μας στον πειρασμό να αναφωνήσουμε: “Θέλω κι εγώ μία!”..   


78    DUCATI 1098 - 1098 S
Αν σας καλούσαν στην πίστα των Μεγάρων για να οδηγήσετε την 1098, τι θα απαντούσατε; Εμείς ούτε καν το σκεφτήκαμε.


86    Dunlop SPORTMAX
GP Racer/ Qualifier RR
Ο Πατεράκης με υπόγειες και σκοτεινές διαδικασίες, κλέβει μια αποστολή που περιλαμβάνει δύο μέρες οδήγηση στην πίστα με τα νέα Dunlop GP Racer και Qualifier RR.


94    YAMAHA XT660X
Το best seller της ελληνικής αγοράς προσαρμόζεται στις προδιαγραφές Εuro 3, χωρίς να χάσει δύναμη ο κινητήρας. Έχει και νέα πλαστικά και αναβαθμισμένη ποιότητα.100    KTM SX-F505
Ίσως η κατηγορία ΜΧ3 να μην υπάρχει του χρόνου, αλλά η ΚΤΜ SX-F505 προσπαθεί να μας πείσει για το πόσο λάθος είναι αυτή η απόφαση.

106    YAMAHA WR450F
Η Yamaha με το νέο αλουμινένιο WR450F θέλει να κοιτάει τους ευρωπαίους ειδικούς κατασκευαστές στα μάτια. Και τα καταφέρνει!

112    MOTO MORINI
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
Στέλνουμε το καλύτερο παιδί μας στην Bologna για να επισκεφτεί το εργοστάσιο της Moto Morini, κι αυτός κάθεται και γράφει ποιήματα με θέμα μια μπιέλα!

125 Adventure Touring (μπαίνει βινιέτα)
Το adventure touring αυτού του τεύχους φτιάχτηκε με δύο δόσεις riding tips, ένα ποτήρι του τσαγιού λάσπη, τρεις μερίδες X-treme αναρρίχηση, δύο μεζούρες tech – οδήγηση με τακούνια στην άσφαλτο, και μια ντουζίνα Elefantentreffen.race report    160
Έχουμε τα εγκαίνια για το πρωτάθλημα ταχύτητας στα Μέγαρα, τον δεύτερο αγώνα των MotoGP, supermoto, scramble, motocross και enduro. Αν ξεχάσαμε κάτι, συγχωρείστε μας, δε θα το ξανακάνουμε.


ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

EDITORIAL      15
ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ      20
ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ      28
ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ    203
ΑΓΟΡΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ    240
ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ    266
LONG TERM    268
MINI TEST    270
ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ    273
GLYNN KERR    276
ΑΠΟΨΕΙΣ    278
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΕΣ    280
ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ    282