Moto 456

1 ΜΑΡΤΙΟΥ  2010 - ΤΟΜΟΣ ΚΕ'

αφιέρωμα
Μοτοσυκλέτες - ευκαιρίες
Η κρίση στην οικονομία έχει διάφορες επιπτώσεις αλλά γεννά και ευκαιρίες. Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όλες τις προσφορές που αφορούν καινούριες μοτοσυκλέτες από τις οποίες οι αγοραστές μπορούν να έχουν σημαντικό οικονομικό όφελος.

συγκριτικό supermoto
Aprilia Dorsoduro 750, Ducati Hypermotard 796, KTM 690 DUKE
Το νέο Hypermotard 796, ήρθε στην Ελλάδα και συναντήθηκε με άλλες δυο Supermoto. Ο νέος αερόψυκτος Desmo της Ducati είχε τις πρώτες... "αψιμαχίες" με τον δικύλινδρο V90º της Aprilia και τον μονοκύλινδρο της KTM.

street test
BMW R 1200RT
Η τουριστική μοτοσυκλέτα της BMW έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και άποψη για το πώς πρέπει να είναι μια μοτοσυκλέτα αυτής της κατηγορίας. Με τον ανανεωμένο αερόψυκτο boxer για το 2010 δοκιμάζεται εξαντλητικά στους δρόμους μας.

συγκριτικό street
BMW R 1200 RT, KTM 990 SM T, Honda Deauville
Τρεις μοτοσυκλέτες, τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα “τουριστική μοτοσυκλέτα”. Εάν το κρίνεις με αυστηρότητα θα πεις ότι οι επιδόσεις τους δεν μπορούν αν συγκριθούν, αφού απέχουν πολύ. Και οι τρεις όμως έχουν φτιαχτεί για να ταξιδεύουν. Με πόσο διαφορετικό τρόπο το κάνει κάθε μια από αυτές;  

street test
Honda NT700VΑ Deauville
Μια μοτοσυκλέτα ήπιων τόνων, που συνδυάζει διαφορετικά χαρακτηριστικά από επιμέρους κατηγορίες, καταφέρνοντας να είναι μια κατηγορία μόνη της. Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα τη νεότερη έκδοση, εξοπλισμένη με  ABS και ρυθμιζόμενη ζελατίνα στο φαίρινγκ.

1000+1 ΜΥΣΤΙΚΑ
Περί βιδών
Οι βίδες βρίσκονται σε αφθονία στις μοτοσυκλέτες. Άλλες φαίνονται εξωτερικά και άλλες είναι κρυμμένες, ακόμη και μέσα στον κινητήρα. Αυτό που ζητάμε από όλες είναι ότι θέλουμε να μένουν για πάντα στη θέση τους.

techno-λογία
Ρυθμιστής τερματίσματος
Είναι κοινή πεποίθηση σε πολλούς ότι προφορτίζοντας το ελατήριο στο αμορτισέρ, αυτό γίνεται πιο σκληρό. Συμβαίνει αυτό στην πραγματικότητα;

αφιέρωμα
Οι φυλές των μοτοσυκλετιστών
Στους δρόμους κυκλοφορούν χιλιάδες αναβάτες με τις μοτοσυκλέτες τους. Κάποιοι έχουν κοινά χαρακτηριστικά αποτελώντας τις διαφορετικές “Φυλές” των αναβατών. Παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές...

snowmobile test  
Yamaha Phazer R-TX / GTX, Vector RS, Venture Lite
Ταξιδέψαμε μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα, μέχρι τον Καναδά, για να οδηγήσουμε τα Snowmobiles της Yamaha στο κατάλληλο για αυτά περιβάλλον με χιόνι και πάγο. Διαπιστώσαμε τελικά, ότι μοτοσυκλέτα και sleds – όπως ονομάζονται – είναι πολύ κοντινοί συγγενείς

Ρεπορτάζ   
Η μοτοσυκλέτα στον Καναδά
Στον Καναδά οι αποστάσεις είναι μεγάλες και ο χειμώνας μακρύτερος και βαρύτερος από την "τροπική" Ελλάδα μας. Κι όμως, οι Καναδοί έχουν βρει τον τρόπο για να διατηρούν τη μοτοσυκλέτα ως ένα δραστήριο κομμάτι της κοινωνίας  1 ΜΑΡΤΙΟΥ  2010 - ΤΟΜΟΣ ΚΕ'


Παρουσίαση
Aprilia RSV4 - Max Biaggi
Η μοτοσυκλέτα της Aprilia με τον Max Biaggi έφθασε μέχρι τη τέταρτη θέση στη τελική κατάταξη του πρωταθλήματος SBK. Αυτή την αγωνιστική μοτοσυκλέτα οδηγούμε και μαθαίνουμε για την εξέλιξή της.

enduro test
KTM 250 EXC-F Six Days
H μικρή τετράχρονη enduro της KTM στην αναβαθμισμένη έκδοση Six Days, με μικρές αλλαγές, θέλει να διατηρήσει τον τίτλο της σαν μοτοσυκλέτα αναφοράς για την κατηγορία της.

motocross test
Suzuki RM-Z 450
Αλλαγμένη η μεγάλη motocross της Suzuki για το 2010, με τις περισσότερες αλλαγές να έχουν γίνει στον κινητήρα, τον πρώτο σε ιαπωνικό MX με τροφοδοσία από ψεκασμό από το 2008. Την οδηγούμε σε ελληνικές πίστες για να δούμε τι και πως το καταφέρνει.

Ταξίδι
Ο γύρος της Γαλλίας
Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο και καλά προετοιμασμένο από τον χειμώνα. Γνωρίστε μέσα απ' αυτό μια διαφορετική Γαλλία, μια χώρα γεμάτη αξιοθέατα και πολιτισμό

race report
Με αφορμή το τέλος της ιστορίας τους, κάνουμε ένα αφιέρωμα στις μοτοσυκλέτες των 250 κυβικών των GP, από το 1949 έως το 2009. Ακολουθεί συνέντευξη Stefan Everts και αγώνας από ΑΜΑ SX.