Moto 459

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 - ΤΟΜΟΣ ΚΕ'

Ρεπορτάζ
Διαφημιστικές πινακίδες
Οδηγείς αμέριμνος την μοτοσυκλέτα σου κι άξαφνα εντοπίζεις νεαρά που σε κοιτάζει κατάματα από την τεράστια πινακίδα. Ως οφείλεις, ανταποδίδεις το βλέμμα, μέχρι που γυρνώντας στον δρόμο ανακαλύπτεις την πόρτα SUV να σε πλησιάζει απειλητικά! Μα τι επιτέλους πρέπει να γίνει με τις διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους;

test τρόμου
Yamaha VMAX
Με δύναμη υπερφυσική, γουστάρει να ρουφά αίμα από τα ανυποψίαστα θύματά της στα δρομάκια της πόλης. Φορώντας την μαύρη κάπα της, αλητεύει τις νύχτες και τρομάζει στο πέρασμά της κάθε μικροαστό. Ακούει στο όνομα VMax και για μερικές νύχτες μόνο υπακούει στις εντολές του Μπάμπη Μέντη.

Παρουσίαση
Husqvarna TE 630/SMS 630
Οι υπογραφές έπεσαν και όλα πια έχουν πάρει τον δρόμο τους. Η Husqvarna αντιπροσωπεύεται πλέον επίσημα στη χώρα μας κι εμείς ταξιδεύουμε στην Ιταλία για να οδηγήσουμε τα νεότερα μέλη της ερυθρόλευκης οικογένειας, TE 630 και SMS 630.

street test
Aprilia RSV4 R
Εάν τα όνειρά σου έχει στοιχειώσει το νέο superbike της Aprilia, αλλά δεν σε βγάζουν τα λεφτά για την έκδοση Factory, υπάρχει λύση. Η νέα έκδοση R της RSV4, που ψηφίστηκε μοτοσυκλέτα του 2009 από τους δημοσιογράφους, είναι το ίδιο όμορφη με την ακριβή αδελφή της, ενώ με την προσθήκη εξάτμισης και την αλλαγή στην ρύθμιση της τροφοδοσίας, μπορεί να προκαλέσει … ανάλογες αναταράξεις.

street test
Ducati GT 1000
Είναι μια καλοσυντηρημένη παλιά ή μια καινούρια με αναχρονιστική αισθητική; Ακόμη και τα πιο εκπαιδευμένα μάτια μπορεί να μπερδευτούν στην πρώτη ματιά. Κι αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της GT 1000, που γυρνά την πλάτη στην εποχή της ασταμάτητης εξέλιξης και στηριζόμενη σε αξίες διαχρονικές, σου δίνει κάθε λόγο να την ερωτευτείς. Που να έχω φυλάξει άραγε εκείνο το παλιό δερμάτινο;

Techno-λογία
Το ρελαντί των ψεκασμών
Όσο απλό είναι το ρελαντί στα καρμπυρατέρ, τόσο περίπλοκο αποβαίνει όταν η τροφοδοσία γίνεται με ψεκασμό. Γιατί ακόμη και μια ελάχιστη μεταβολή στον αέρα ή την θερμοκρασία του κινητήρα μπορεί να τον κάνει να σβήσει.

δοκιμή ελαστικών
Michelin Power Pure
Τα πράγματα ήταν απλά για τους μηχανικούς της Michelin. Ξεψάχνισαν το γυροσκοπικό φαινόμενο στην οδήγηση μιας σπορ μοτοσυκλέτας και στην συνέχεια… έφτιαξαν ένα ελαστικό βασισμένο αποκλειστικά στα συμπεράσματά τους.

1000+1 μυστικά
Στον άξονα
Όσοι ακόμη νομίζετε πως σκαρφαλώνοντας πάνω στο κλειδί την ώρα που σφίγγετε τον άξονα του τροχού θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το σφίξιμό του, είναι καιρός να αναθεωρήσετε. Εκτός εάν δεν σας νοιάζει που η συμπεριφορά και η λειτουργία των αναρτήσεών σας μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά.

Παρουσίαση
Husaberg FS 570
Ένα εργαλείο με μαγικές δυνάμεις, ικανό να αποδιώξει με άνεση κάθε εχθρική εισβολή στον χώρο του. Το “Σφυρί του Θορ” ή αλλιώς Husaberg FS 570, φορτωμένο τεχνολογία και φορώντας τη νέα του λευκή φορεσιά, βάζει φωτιές στις καρδιές των παθιασμένων με τους 17άρηδες τροχούς.

Motocross test
Suzuki RM-Z 250
Όταν κατέφθασαν στα χέρια μας τα συμπεράσματα των πρώτων συγκριτικών δοκιμών του νέου ψεκαστού motocross της Suzuki στα 250 κυβικά από τα χωματερά περιοδικά του εξωτερικού, σχεδόν δεν το πιστεύαμε. Ήταν η πρώτη φορά που το κίτρινο τετράχρονο MX καλόβλεπε την πρώτη θέση. Έπρεπε κι εμείς να διαπιστώσουμε τις δυνατότητές του, οπότε και αναθέσαμε τα υπόλοιπα στον MX-expert, Δημήτρη Κεραμιδά.

race report
Οι μηχανικοί ξενυχτούν κάτω από τους προβολείς των paddocks και οι ανά τον κόσμο αγωνιζόμενοι έχουν ήδη ριχτεί στην μάχη των φετινών πρωταθλημάτων, οπότε εμείς ακολουθούμε κατά πόδας όλες τις εξελίξεις, από το παγκόσμιο SBK, μέχρι το παγκόσμιο MX και τα εγχώρια πρωταθλήματα MX και Enduro. Για να σας μεταφέρουμε μάλιστα τα δρώμενα εκ των έσω, μιλάμε με τον εργοστασιακό αναβάτη της Beta στο WEC, Fabrizio Dini.