ΜΟΤΟ 465

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 
Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010
Αριθμός τεύχους: 
465

15 IOYΛIOY 2010 - ΤΟΜΟΣ ΚΕ'

παρουσίαση
BMW 6 Cylinders Technology Day
Καλεσμένοι της BMW στο Μόναχο είδαμε από κοντά τις δυο νέες μοτοσυκλέτες που ετοιμάζει. Με εξακύλινδρο κινητήρα σε σειρά και 1619 κυβικά οι  K1600GT και K1600GTL φέρνουν νέες τεχνολογίες στην κατηγορία των πολυτελών μοτοσυκλετών τουρισμού και εκατόν εξήντα ίππους ισχύ. 

αποστολή
Husaberg 2011
Κανείς δεν το περίμενε, αλλά η Husaberg το έκανε. Η ορκισμένη στους τετράχρονους κινητήρες παρουσίασε enduro δίχρονες μοτοσυκλέτες για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μαζί με τις νέες δίχρονες TE 250 και 300 οδηγήσαμε και τα βελτιωμένα τετράχρονα FE και FX.

street test
Yamaha FZ8
Η καινούρια γυμνή μοτοσυκλέτα της Yamaha, με το νέο τετρακύλινδρο των οκτακοσίων κυβικών ήρθε για να σταθεί ανάμεσα στους δυο “παραδοσιακούς” κυβισμούς. Ανάμεσα στα εξακόσια και τα χίλια κυβικά. Ανακατεύει τα συστατικά που δανείζεται από άλλες κατηγορίες και προσφέρει τη δική της συνταγή.

συγκριτικό street
Yamaha FZ 8 VS BMW F800R VS Triumph Street Triple 675
Θα τα ξεχάσουμε το εξακόσια; Με βάση αυτό το ερώτημα συγκρίνουμε τη νεοφερμένη Yamaha με τη δικύλινδρη BMW F800R και την τρικύλινδρη Triumph. Τρεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες με διαφορετικό χαρακτήρα και απόδοση η κάθε μία.

techno-λογία
Πως θα κάνετε οικονομία...
..οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα με διαφορετικό τρόπο από ό,τι έχετε μάθει. Και με πιο στενά ρούχα.

αποστολή
Isle of Man
Το “νησί” από άκρη σε άκρη ζει για τους αγώνες. Αγώνες σε δημόσιους δρόμους για γενναίους αναβάτες που διατηρούν μια παράδοση που έχει μπει στον δεύτερο αιώνα της ιστορίας του. Ο απεσταλμένος μας είχε τη τύχη να είναι μια ολόκληρη εβδομάδα εκεί και είχε πολλά να μας μεταφέρει.

αποστολή
Στο GP Motocross στην Αμερική
Απόβαση στην Καλιφόρνια έκανε ο Δημήτρης Κεραμιδάς για το αμερικάνικο GP Motocross στο Glen Helen. Ο αγώνας, οι άνθρωποι και οι μοτοσυκλέτες από “μέσα” από τον άνθρωπο που έχει ανεξάντλητες γνώσεις για το Motocross και την ιστορία του.

on-off test
KTM 990 Adventure R
Μια ξεχωριστή μοτοσυκλέτα, από αυτές που δεν είναι για τον οποιονδήποτε, αλλά μόνο για τους αποφασισμένους. Ψηλή, άγρια και ικανή για δύσκολα περάσματα σε χώματα, ερήμους και την άσφαλτο που τα συνδέει. Με αναβαθμισμένο κινητήρα και μεγαλύτερη απόδοση για το μοντέλο του 2010. 

enduro test
BMW G450X
Οδηγούμε την έκδοση του 2010 της enduro μοτοσυκλέτας της BMW. Μια από τις πλέον ιδιαίτερες μοτοσυκλέτες με μοναδικές τεχνολογικές και κατασκευαστικές λύσεις βελτιώθηκε σε σημεία.

scooter test
Suzuki AN 400 Burgman ZA
Το Burgman 400 ανανεωμένο και με ABS, προσφέρει ακόμη περισσότερες ανέσεις και χώρους. Με μεγάλες δόσεις πολυτέλειας και πλούσιο εξοπλισμό η Suzuki θέλει να δελεάσει πολλούς για να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους

scooter test
Garelli XO 150
Η Garelli επανεμφανίστηκε και στην Ελλάδα. Οδηγούμε το XO με την ιδιαίτερη σχεδίαση και τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου. Η σύγχρονη εμφάνιση παντρεύεται με το παλιό όνομα.

Race report
Οι αγώνες των motoGP από το Assen και την Catalunya δίνουν συνέχεια στο ελλειμματικό - λόγω απουσίας του Rossi- πρωτάθλημα, ενώ στο  WSBK στους αγώνες του Misano η κυριαρχία του Biaggi έδωσε άλλη τροπή στο πρωτάθλημα. Ακολουθεί η  συνέντευξη του Ken Roczen του δεκαεξάχρονου που γράφει ιστορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross.