Moto 480 - 1 Απριλίου 2011

MOTO 480
1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 - ΤΟΜΟΣ ΚΣΤ'

motorial
Δ.Ν.Τ. (Δαγκωτό Naked και Touring)
Τεύχος για όλα τα βαλάντια! Γι' αυτούς που η κρίση είναι απλώς τίτλοι που γεμίζουν πρωτοσέλιδα, τα άρτι αφιχθέντα μέλη της οικογένειας "Κ" της BMW δίνουν μια ξεχωριστή έννοια στον όρο gran tourismo. Αν πάλι ο οικογενειακός προϋπολογισμός ακολουθεί μια πιο "σφιχτή" πολιτική, βρείτε τη μοτοσυκλέτα που σας ταιριάζει χωρίς να ξοδέψετε πάνω από 5.000 ευρώ σε ένα πλήρες αφιέρωμα, με την προστιθέμενη αξία της άποψης...

Οδηγός αγοράς,
3 - 5.000 ευρώ
Μοτοσυκλέτες υπάρχουν (όχι κατά το "χρήματα υπάρχουν" από τα... ανύπαρκτα του πρωθυπουργού) και μάλιστα μοτοσυκλέτες οικονομικές, τόσο σε κόστος απόκτησης, όσο και σε κόστος χρήσης. Οι επιλογές είναι πολλές, "απλωμένες" σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών και στο συγκεκριμένο μάλιστα εύρος τιμών, φαντάζουν πολύ πιο δελεαστικές από ποτέ. Πλέον τα χρήματα που δίνει ο καταναλωτής υπολογίζονται και έχουν μεγαλύτερη αξία απ' ό,τι παλιότερα και το ενθαρρυντικό είναι ότι αυτό το συμμερίζονται και οι εταιρείες που κατασκευάζουν μοτοσυκλέτες. Αυτό φαίνεται γιατί η απόσταση μεταξύ φτηνού και φτηνιάρικου γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Συγκριτικό naked,
Η διαφορά
Αν θεωρείται ότι οι έννοιες Streetfighter και Naked είναι το ένα και το αυτό, τότε είστε τουλάχιστον ισοπεδωτικοί. Η σύγκριση μεταξύ των Ducati Streetfighter, Honda CB1000R και Triumph Speed Triple, αν μη τι άλλο συμβάλλει στο να καταργήσει τις "γκρίζες ζώνες" και να καταγράψει την πραγματικότητα. Ναι, υπάρχουν μοτοσυκλέτες που κάνουν ΜΟΝΟ συγκεκριμένα πράγματα και μοτοσυκλέτες που μπορούν να κάνουν περισσότερα, αλλά λιγότερο καλά. Κατά συνέπεια ο όρος "καλύτερη μοτοσυκλέτα" είναι όχι απλώς θεωρητικός, αλλά έως και ανυπόστατος, διότι το καλύτερο για τον καθένα ισχύει μόνο γι' αυτόν...

BMW K1600 GT/GTL,
Ο άλλος δρόμος
Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν τα δύο καινούργια Κ1600 GT και GTL, παρουσιάστηκαν σε λάθος χρονική στιγμή. Αν το δούμε από μια στεγνά οικονομική σκοπιά, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, μπαίνοντας όμως σε λάθος λογική. Είναι πολύ ρηχή η άποψη ότι βγήκαν από την παραγωγή δύο ακριβές μοτοσυκλέτες, διότι οι δύο εκδόσεις του εξακύλινδρου αποτελούν σημεία αναφοράς και ως τέτοια οφείλουν να είναι αποστασιοποιημένα από οτιδήποτε έχει να κάνει με κόστος. Άλλωστε σε τέτοιες εποχές το εύκολο είναι να αρχίσεις τις "εκπτώσεις", το δύσκολο όμως είναι να επενδύσεις και να ανοίξεις καινούργιους δρόμους, όπως κάνει η BMW.

MotoGP - Κατάρ,
"...Bullshit stops"
Τα Honda κυριαρχούν, τα Yamaha προσπαθούν και ο Rossi το παλεύει. Ο Stoner βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το πρωτάθλημα, ενώ το club των "Alien" στα MotoGP διευρύνει τα μέλη του. Είναι η χρονιά για το κύκνειο άσμα των 800 κυβικών και ο πρώτος αγώνας στο Κατάρ έδειξε τα πρώτα μηνύματα, αλλά άφησε και ανοιχτούς λογαριασμούς. Το HRC επιθυμεί διακαώς έναν τίτλο στην κατηγορία, ενώ το μεγαλύτερο ερωτηματικό το δημιουργούν λίγα χιλιοστά από ίνες κολλαγόνου που αποτελούν τους τραυματισμένους τένοντες στον ώμο του "Γιατρού". Η πιο εξιταριστική χρονιά των MotoGP άρχισε κι όπως λέει το ρητό, "όταν πέφτει η σημαία, σταματούν οι μαλακίες..."

Περιεχόμενα
αποστολή Ι
Honda CBR600F
Η νέα μοτοσυκλέτα της Honda επαναφέρει ένα θρυλικό όνομα που είχε εμφανιστεί αρχικά το 1987. Την οδηγήσαμε στην Ισπανία και μείναμε εντυπωσιασμένοι από τα συνδυασμένα φρένα της.

αφιέρωμα
Οδηγός αγοράς : Μοτοσυκλέτες 3.000 - 5.000 ευρώ
Ένα αφιέρωμα σε όλες τις καινούργιες μοτοσυκλέτες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά, σε ένα άκρως ελκυστικό εύρος κόστους.

συγκριτικό naked
Ducati Streetfighter S - Honda CB1000R - Triumph Speed Triple ABS
Τρεις προκλητικές γυμνές μοτοσυκλέτες συναντήθηκαν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους. O V2 από την Ιταλία, o τρικύλινδρος από την Αγγλία και ο τετρακύλινδρος της Honda, ξεκαθαρίζουν από την αρχή ότι αυτές οι τρεις μοτοσυκλέτες είναι πολύ πιο διαφορετικές απ' ό,τι αρχικά δείχνουν.

αποστολή ΙΙ
Honda CBR250R
Η μοτοσυκλέτα της Honda είναι εντελώς καινούρια με νέο κινητήρα και πλαίσιο. Η σύγχρονη CBR250R έρχεται να εμπλουτίσει την κατηγορία που αποτελεί μια αναγκαιότητα για την εποχή.

techno - λογία
Ducati χωρίς Desmo;
Τι θα έχανε από την απόδοσή του ο αερόψυκτος κινητήρας των Monster εάν αντικαθιστούσαν τις δεσμοδρομικές βαλβίδες του με συμβατικές; Υποθέσεις... ιεροσυλίας!

παρουσίαση Ι
BMW K1600GT/GTL
Οι νέες BMW με τον εξακύλινδρο κινητήρα τους θέτουν υψηλότερα στάνταρ στη κατηγορία, με τη λειτουργικότητα και τη πολυτέλειά που πρωτοείδαμε στη παρουσίασή τους.

παρουσίαση ΙΙ
Ducati Multistrada Pikes Peak
Ένα αφιέρωμα στην Ducati Μultistrada με την οποία ο Greg Tracy κέρδισε στην κατηγορία της, στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak το 2010. Η ρέπλικά της ήδη βρίσκεται στην παραγωγή...

motocross test
Husqvarna TC449
Η πρωτοποριακή motocross της Husqvarna φέρνει καινοτομίες και τεχνολογικές λύσεις πρωτοφανείς για τα δεδομένα της κατηγορίας.

race report
Το πιο “βαρύ” παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας, το MotoGP, άρχισε με τον Rossi πάνω στη Ducati να κάνει μια μέτρια εμφάνιση τη νύχτα στο Losail. Ακολουθούν οι αγώνες Moto2 και 125, Supercross από τις ΗΠΑ, Μotocross – ΑΜΟΤΟΕ - στη Χαλκίδα, της OME στα Τρίκαλα, το 7ο Partner’s Extreme Scramble από τη Θεσσαλονίκη,  και η απονομή των πρωταθλημάτων της ΟΜΕ του 2010.