Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Bike Alert: Επισκεφτήκαμε το κέντρο της πολυεθνικής εξαρτημάτων στο Λονδίνο! [VIDEO]

Η πολυεθνική δύναμη στα εξαρτήματα μοτοσυκλετών

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ταξίδια κάναμε τον Ιανουάριο στο Dartford του Λονδίνου, όπου βρίσκεται η ευρωπαϊκή καρδιά του ομίλου της Bike Alert. Η ξενάγηση στις ολοκαίνουριες κτηριακές εγκαταστάσεις των 6.000 τ.μ. διήρκησε δύο ημέρες και είδαμε από κοντά πως λειτουργεί το σύγχρονο κέντρο διανομής ανταλλακτικών, που τροφοδοτεί αδιάκοπα όλες τις χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, Λ. Αμερικής και της Αυστραλίας. Διαρκώς βρίσκονται σε απόθεμα περισσότερα από 1.000.000 γρανάζια, 2.000.000 φίλτρα λαδιού και 1.000.000 φίλτρα αέρα, έτοιμα να ταξιδέψουν χωρίς καθυστέρηση έως την πόρτα του πελάτη.

Στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου της Bike Alert υπάρχουν δύο από τα πιο γνωστά ονόματα εταιρειών στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, τα γρανάζια τελικής μετάδοσης και τις αλυσίδες  JT και τα φίλτρα λαδιού και αέρος της Hiflofiltro. Μάλιστα τα φίλτρα λαδιού Hiflofiltro είναι τα μοναδικά after market της αγοράς με πιστοποίηση TUV. Οι εταιρείες αυτές ανήκουν στον όμιλο της Bike Alert και συμπληρώνονται από τις ιαπωνικές αλυσίδες D.I.D. τα φρένα της Ferodo, τις μπαταρίες BS, τις λάμπες της Osram, τα μπουζί NGK, τα λουκέτα της ABUS και η λίστα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με τις Bando, K&N, YSS, Malossi, Renthal, Bitubo, VICMA, RMS και Lightech.

Ουσιαστικά έχει οτιδήποτε χρειάζεται μια μοτοσυκλέτα για να διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση για πολλά χρόνια, είτε αυτό αφορά τη συντήρησή της, είτε την βελτίωση και τα αξεσουάρ. Οπότε αποκτά ιδιαίτερο βάρος το γεγονός πως η Bike Alert ήρθε απευθείας στη χώρα μας μέσω της εξαγοράς της Αλεξόπουλος ΕΠΕ, που έτσι κι αλλιώς ήταν ο βασικός συνεργάτης της στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Όμως όπως έχουμε πει πολλές φορές, οι εταιρείες είναι οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτές και η γνωριμία μας μαζί τους ήταν ίσως η πιο ευχάριστη έκπληξη σε αυτό το ταξίδι.

Γνώσεις και σοβαρότητα συνδυάζονται αρμονικά με το όραμα και την όρεξη για δημιουργία, κάτι που εκφράζεται σε κάθε τομέα.

Το είδαμε από τον σχεδιασμό νέων προϊόντων, τον επιλεκτικό εμπλουτισμό νέων εταιρειών και φυσικά το ολοκληρωμένο customer service σε όλες τις πτυχές του. Ιδιαίτερα πάνω σε αυτόν τον τελευταίο τομέα είναι που θα δούμε θετικές αλλαγές στη χώρα μας, καθώς η άφιξη της ίδιας της Bike Alert στην Ελλάδα και όχι πλέον μέσω αντιπροσώπου, έχει στόχο να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που αφορούν τα after market ανταλλακτικά και αξεσουάρ, διατηρώντας την ίδια στιγμή χαμηλά τις τιμές και υψηλά την ποιότητα των προϊόντων.

Δείτε στο VIDEO που ακολουθεί τις εγκαταστάσεις της Bike Alert και μείνετε συντονισμένοι για το άρθρο σε επόμενο τεύχους του περιοδικό ΜΟΤΟ, με όλα όσα είδαμε στο ταξίδι μας και στην συνάντησή μας μαζί τους: