BMW R1250R Luxurious City Cruiser: Νέα δημιουργία από την Renard

Η ομάδα από την Εσθονία με μία νέα custom
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/8/2021

Χρησιμοποιώντας εκτεταμένα την 3D τεχνολογία για να φτιάξει όχι μόνο τα προστατευτικά της εμπρός ανάρτησης αλλά και το ψυγείο, η Renard μία εταιρία από την Εσθονία με τέσσερις συνεργάτες-φίλους μετατρέπει ένα R1250R σε ένα ακριβό έργο τέχνης με ιδιαίτερα προσεγμένες λεπτομέρειες.

Αντί να πάρει ως βάση ένα πολύ πιο απλό R nine T που με τον υδρόψυκτο boxer και τα πιο απλά ηλεκτρονικά, η ίδια η BMW το προωθεί ως το καλύτερο σημείο εκκίνησης για customizing με boxer κινητήρες, οι Εσθονοί ήθελαν να μπλέξουν με την λιγότερο δεκτική σε πειράγματα, καλωδίωση του R 1250 R και να κρατήσουν την keyless λειτουργία, μαζί με την φοβερή οθόνη που έχουν και τα GS, την επίσης keyless τάπα βενζίνης και τον εργοστασιακό διακόπτη εκκίνησης.

Ο βασικός βέβαια λόγος που ήθελαν αυτόν τον κινητήρα ήταν η ShiftCam τεχνολογία και η πλούσια ροπή του, την οποία και τόνισαν με κατάλληλες επεμβάσεις.

Το σώμα-φαίρινγκ και το ρεζερβουάρ είναι φτιαγμένα από φύλλα αλουμινίου στο χέρι με τιμονόπλακα και γρίλια να φτιάχνονται σε CNC από κομμάτι αλουμινίου. Η εκτεταμένη χρήση τεχνολογίας 3D καθιστά ξεχωριστό το εγχείρημα για τον ιδιαίτερο λόγο πως πρόκειται για ανθρώπους που έχουν εμπειρία σε CNC και γνωρίζουν καλά την τέχνη τους, αλλά επενδύουν ταυτόχρονα σε μία νέα τεχνολογία μπαίνοντας στην διαδικασία να αφιερώσουν αρκετό από τον χρόνο τους για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Οι τροχοί έχουν γίνει παραγγελία στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Jonich Wheels που φημίζεται για την χειροποίητη δουλειά της ενώ τα τελικά είναι της Akrapovic και συγκεκριμένα από Panigale Superleggera ώστε να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το κόστος αυτής της μοτοσυκλέτας σε αντάλλαγμα την εξεζητημένη εμφάνιση και το γεγονός πως είναι ένα τελικό που δεν το βλέπεις συχνά. Οπότε είναι σαν να ζητάς από την Akrapovic να σου φτιάξει ένα τελικό μόνο για εσένα, που το προσφέρει ως υπηρεσία αλλά κοστίζει όσο ολόκληρο το R1250R Luxurious City Cruiser, χωρίς να πληρώσεις για ένα εξεζητημένο τελικό.

Όλα αυτά βέβαια σημαίνουν πως χρειάστηκε να γίνει και εκτεταμένη ανάλυση στην διαχείριση του κινητήρα και την εξατομίκευση των ηλεκτρονικών για να δουλεύει το Luxurious City Cruiser απροβλημάτιστα. Η τιμή του δεν ανακοινώνεται αλλά ας μην περιμένει κανείς ένα λογικό ποσό, η Renard κατασκευάζει custom μοτοσυκλέτες με στόχο να γίνονται έργα τέχνης και παράλληλα σχεδιάζει και πουλά ρούχα και αξεσουάρ αναβάτη από την μπουτίκ που βρίσκεται πάνω από το συνεργείο, ενώ δίπλα υπάρχει BBQ εστιατόριο-café, κάνοντας τους τέσσερις συνεργάτες να ζουν το όνειρό τους.

Ετικέτες

Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/7/2024

 

Η εταιρεία «Αθανάσιος Φελούκας - Περιοδικό ΜΟΤΟ Ε.Ε.» (εφεξής «η Εταιρεία») δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπός της, «www.motomag.gr», συμμορφώνονται με την Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής, της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο και ότι λαμβάνει μέτρα για την αφαίρεση και διαγραφή κάθε μορφής παράνομου περιεχομένου για την άρση κάθε ενδεχόμενης δυσμενούς συνέπειας για τους χρήστες, για άλλους θιγόμενους πολίτες και επιχειρήσεις, αλλά και για την κοινωνία στο σύνολό της. Παράνομο περιεχόμενο, κατά την έννοια της παραπάνω Σύστασης θεωρείται κάθε πληροφορία που δεν συνάδει με το ενωσιακό δίκαιο ή το δίκαιο του ενδιαφερόμενου κράτους μέλους.

Η Εταιρεία σεβόμενη την ελευθερία της έκφρασης και πληροφόρησης σε συνδυασμό με τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τον ανταγωνισμό και το ηλεκτρονικό εμπόριο, λαμβάνει αποτελεσματικά και κατάλληλα μέτρα προκειμένου αφενός μεν να προληφθεί η υποβολή κακόπιστων αναγγελιών και άλλων μορφών καταχρηστικής συμπεριφοράς, αφετέρου δε να διασφαλίσει την αποτελεσματική αφαίρεση παράνομου περιεχομένου. Κατά την τήρηση της Σύστασης και εφαρμόζοντας την αρχή της αναλογικότητας η Εταιρεία έχει το δικαίωμα να αρνείται δημοσιεύσεις που κρίνει ότι αποτελούν παράνομο περιεχόμενο ή και να διαγράφει αντίστοιχο περιεχόμενο χωρίς να ενημερώνει τους χρήστες ή να λαμβάνει την άδειά τους στο πλαίσιο των προνοητικών μέτρων για την αντιμετώπιση του παράνομου διαδικτυακού περιεχομένου που εκτίθενται στη Σύσταση. Η Εταιρεία δικαιούται να αναμορφώνει την παρούσα σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες Συστάσεις ή τα ληφθέντα από την πολιτεία νομοθετικά μέτρα.