ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΩΝΕΙΣ

ΟΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/11/2016

Από τώρα και μέχρι το τέλος Μαρτίου είναι βέβαιο ότι θα χορτάσεις κρύο οδηγώντας την μοτοσυκλέτα σου. Μην στενοχωριέσαι όμως γιατί εδώ σου έχουμε τις λύσεις που πραγματικά δουλεύουν και έχουν δοκιμαστεί για πολλά χρόνια στις πιο ακραίες συνθήκες,  και είναι βγαλμένες μέσα από την καθημερινή ζωή.  Τις έχουμε κατηγοριοποιήσει ανάλογα με τον τύπο της μοτοσυκλέτας/δικύκλου, ώστε να βρεις τις πιο αποδοτικές λύσεις για την δική σου περίπτωση.

 

Scooter/Παπιά

Τα scooter και τα παπιά έχουν ενσωματωμένη “προστατευτική” ποδιά με αποτέλεσμα ο περισσότερος κόσμος να πιστεύει ότι τον χειμώνα το κάτω μέρος του σώματός τους δεν θα κρυώνει τόσο πολύ από τον παγωμένο αέρα. ΛΑΘΟΣ! Στην πραγματικότητα στα scooter και στα παπιά τα πόδια του αναβάτη είναι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτεθειμένα στον παγωμένο αέρα, είτε εν κινήσει, είτε εν στάση, σε αντίθεση με τις μοτοσυκλέτες που το ρεζερβουάρ εμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα ανάμεσα στα πόδια. Γενικά, είναι πολύ χειρότερα στoν τομέα προστασίας από το κρύο, ακόμα κι από τις γυμνές μοτοσυκλέτες! Καθώς τα άκρα του σώματος (χέρια/πόδια) είναι τα σημεία εκείνα που υποφέρουν περισσότερο τον χειμώνα, η αποτελεσματική προστασία τους βελτιώνει κατακόρυφα την ποιότητα ζωής. Έτσι αν είστε κάτοχος τέτοιου τύπου δικύκλου, επικεντρωθείτε σε αυτά τα σημεία. Η πιο αποτελεσματική λύση η οποία είναι μεν ακριβή αλλά δουλεύει 100% είναι οι “φούστες”. Το αξεσουάρ αυτό είναι κάπως “θηλυπρεπές” και ορισμένα παλικάρια το κοροϊδεύουν, όμως έτσι κι αλλιώς τα scooter δεν μπορείς να πεις ότι είναι τα απόλυτα σύμβολα ανδρισμού, οπότε μικρό το κακό. Επίσης, αν τα δοκιμάσεις έστω και μία φορά  θα τρέξεις να τα αγοράσεις. Τόσο αποτελεσματικά είναι!

Σε περίπτωση που δεν σου περισσεύουν τα χρήματα ή δεν βρίσκεις για το δικό σου scooter (δυστυχώς θα πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένα για το μοντέλο που έχεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσεις πολλά ενοχλητικά προβλήματα στη στήριξή τους πάνω στο scooter αλλά και στην αεροδυναμική συμπεριφορά τους  στον ανοιχτό δρόμο) η επόμενη λύση είναι τα Wind Stop. Προσοχή, μην τα μπερδέψετε με τα ισοθερμικά που είναι άλλο πράγμα και κάνουν άλλη δουλειά. Τα Wind Stop εμποδίζουν την ροή του αέρα στο εμπρός τμήμα του σώματος, ενώ πίσω έχουν αναπνέον ύφασμα. Η συμβουλή η δική μας σε όσους δεν περισσεύουν χρήματα, είναι να αγοράσουν πρώτα το παντελόνι, αφού το πάνω μέρος του σώματος προστατεύεται από το μπουφάν. Όμως για όσους δεν θέλουν να ντύνονται σαν κρεμμύδια ή η δουλειά τους επιβάλει dress code, ένα σετ wind stop πάνω-κάτω σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ casual δερμάτινο μπουφάν είναι το ίδιο αποτελεσματικά στο κρύο με ένα βαρύ χειμωνιάτικο μπουφάν  δύο ή τριών στρωμάτων θερμικής επένδυσης. Μόνο στην πολύωρη οδήγηση τα χοντρά χειμερινά μπουφάν δείχνουν τα πλεονεκτήματά τους. Αν το κρύο είναι πολύ άγριο, μπορείτε να φορέσετε ΚΑΤΩ από τα Wind Stop ένα σετ αναπνέοντα ισοθερμικά. Υπάρχουν wind stop που έχουν ενσωματωμένη ισοθερμική επένδυση εσωτερικά, όμως είναι καλύτερα να έχετε δύο διαφορετικά σετ, αφού τα αναπνέοντα ισοθερμικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Γυμνά-Street

Σε αυτή την κατηγορία μοτοσυκλετών η αγορά ενός πολύ καλού ζευγαριού χειμωνιάτικων γαντιών είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις, όσο ακριβά κι αν είναι. Η προστασία του λαιμού πρέπει να είναι η δεύτερη προτεραιότητά σας. Τα φουλάρια και οι βαμβακερές μπαλακλάβες δεν κάνουν δουλειά, οπότε δώστε 15-20 ευρώ για ένα neoprene ή αντίστοιχης τεχνολογίας ειδικό κολάρο. Τρίτο κατά σειρά προτεραιότητας είναι το κάτω μέρος των ποδιών από το γόνατο και κάτω. Όσο πιο ψηλή είναι η μπότα, τόσο το καλύτερο.

 

Supersport και Sport-Touring

Είσαι ο πιο τυχερός απ΄όλους και μπορεί το καλοκαίρι να ψηνόντουσαν τα πόδια σου, όμως τώρα τον χειμώνα παίρνεις το αίμα σου πίσω. Ο λαιμός σου είναι το μόνο σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα τον χειμώνα και με ένα καλό κολάρο λαιμού που πιάνει από το σαγόνι μέχρι το στήθος έχεις λύσει το πρόβλημά σου ακόμα και τις πιο κρύες μέρες

On-Off

Οι θερμαινόμενες σέλες και τα θερμαινόμενα γκριπ είναι πολύ ευχάριστα αξεσουάρ, όμως η αποτελεσματικότητά τους ολοκληρόνεται με ένα σετ χούφτες. Όχι όμως οποιεσδήποτε χούφτες. Οι μόνες χούφτες που κόβουν την ροή παγωμένου αέρα είναι εκείνες που βρίσκονται κοντά στις μανέτες και έχουν μεγάλο ύψος. Το πλάτος της χούφτας είναι δευτερεύον, ενώ αν η απόσταση από το γκριπ και τις μανέτες είναι μεγάλη, δεν προσφέρουν καμία απολύτως προστασία. Σε αυτού του τύπου μοτοσυκλέτες το πιο εκτεθειμένο τμήμα του σώματός σου είναι από τα γόνατα και κάτω. Οι ψηλές μπότες πρέπει να είναι πρώτες-πρώτες στην λίστα με τα μοτοσυκλετιστικά ψώνια σας, μαζί φυσικά με τα γάντια. Επίσης το κατάλληλο ύψος ζελατίνας για τον δικό σας σωματότυπο παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς μια πολύ κοντή ζελατίνα θα αφήνει εκτεθειμένο το στήθος και τον λαιμό σας, ενώ μια υπερβολικά ψηλή δημιουργεί έντονη υποπίεση στις υψηλές ταχύτητες και στέλνει τον παγωμένο αέρα στην πλάτη σας.

Touring

Οι μοτοσυκλέτες αυτές έχουν μεγάλα και φαρδιά ολόσωμα φαίρινγκ, ενώ είναι συνήθως εξοπλισμένες με θερμαινόμενα γκριπ και σέλες. Η προστασία του εμπρός τμήματος του σώματός σας είναι από τις καλύτερες δυνατές και το μόνο πρόβλημα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε είναι η υποπίεση του αέρα στις υψηλές ταχύτητες που θα σας παγώνει το πίσω μέρος του σώματος και τα wind stop ή τα ισοθερμικά δεν προσφέρουν ιδιαίτερη προστασία. Ένα μπουφάν με ενσωματωμένο προστατευτικό πλάτης, είναι η πιο αποτελεσματική λύση στην περίπτωσή σας.  

 

ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ

Αν δεν θέλεις να δώσεις χρήματα για εξειδικευμένο χειμερινό εξοπλισμό ή χρειάζεσαι μια άμεση, φτηνή λύση ανάγκης μπες σε ένα supermarket και αγόρασε ένα στενό αδιάβροχο! Δεν είναι το πιο υγιεινό γιατί το δέρμα δεν αναπνέει, όμως δουλεύει σαν τα wind stop αφού εμποδίζει την εισροή αέρα. Κάτι σαν τις εφημερίδες που βάζουν οι άστεγοι ένα πράγμα, αλλά από το να πάθεις πνευμονία…  

 

Delta Motorcycles - Καλοκαιρινές εκπτώσεις έως και 50%

Από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/7/2022
Επισκεφθείτε τη Delta Motorcycles μεταξύ 25 και 29 Ιουλίου 2022 και επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις της που φτάνουν έως και το 50%.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Delta Motorcycles:
"Καλοκαιρινές εκπτώσεις έως και 50% στην Delta Motorcycles! 
 
Το καλοκαίρι είναι εδώ το ίδιο και οι θερινές προσφορές σε ρούχα και αξεσουάρ από την αγαπημένη σας εταιρεία! Μία ευκαιρία για του φίλους και ιδιοκτήτες ΚΤΜ να ντυθούν στο αγαπημένο πορτοκαλί χρώμα. 
 
Για πέντε ολόκληρες μέρες, από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου σας προσκαλούμε στην Delta Motorcycles, Καλλιρρόης 17, στο κέντρο της Αθήνας όπου θα βρείτε προϊόντα της ΚΤΜ με σημαντικές εκπτώσεις έως και 50%! 
 
Σας περιμένουμε!"