Παρουσίαση παντελόνι Held Fame II

Στιλ και προστασία
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

4/5/2017

Το ρεύμα των νεορετρό μοτοσυκλετών τείνει να εξελιχθεί σε τσουνάμι και μαζί συμπαρασέρνει μια ολόκληρη βιομηχανία αξεσουάρ, τόσο για την μοτοσυκλέτα όσο και για τον αναβάτη. Το στιλ και η εμφάνιση αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και ο σχεδιασμός του εξοπλισμού αποκτά άλλο βάρος στην τελική επιλογή. Εξάλλου όλα για το στιλ δεν γίνονται…;

Παράλληλα, επειδή μιλάμε για εξοπλισμό αναβάτη, θα πρέπει να πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας και λειτουργικότητας για οδήγηση μοτοσυκλέτας, ένας συνδυασμός που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να επιτευχθεί. Όταν μιλάμε για προστασία, μιλάμε για προστατευτικά που διαθέτουν όγκο και συγκεκριμένο σχήμα, δεδομένα που κάνουν το στιλ να πηγαίνει περίπατο.

Παρόλα αυτά, η τεχνολογία στα μοτοσυκλετιστικά είδη ένδυσης έχει δώσει τα απαραίτητα εφόδια στους σχεδιαστές για να πετύχουν το επιθυμητό πάντρεμα και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα μοτοσυκλετιστικά jean παντελόνια. Ίσως είναι το πιο hot αξεσουάρ για τους φανατικούς των modern classic, αφού αποτελούν την καταλληλότερη εναλλακτική στα λιγότερα βολικά για καθημερινή χρήση, λιγότερο άνετα και σαφώς υποδεέστερα σε εμφάνιση και στιλ, παντελόνια από συνθετικά υλικά (π.χ. cordura) ή δέρμα. Κι αν αυτομάτως μπαίνει ο αντίλογος της μικρότερης προστασίας, η απάντηση έρχεται από το αραμίδιο το γνωστό σε όλους μας Kevlar.

Πρόσφατα, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στην πράξη ένα από τα καλύτερα –από άποψη χαρακτηριστικών- jean παντελόνια της γερμανικής Held. Ήταν κομμάτι του εξοπλισμού για την παρουσίαση του Scrambler Café Racer, μιας και η Ducati το είχε κάνει ξεκάθαρο από την πρόσκληση που απέστειλε: "lifestyle riding gear with protection"…

To Fame II, όπως είναι η επωνυμία του μοντέλου, είναι ένα jean παντελόνι με χαλαρή εφαρμογή έτσι ώστε να επιτρέπει τις άνετες κινήσεις των ποδιών, ενώ και το τελείωμα στα μπατζάκια είναι αρκετά φαρδύ για να μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε είδος μπότας. Το νούμερο που αφορά το μέγεθος της μέσης, καλό είναι να υπολογιστεί ένα πάνω από αυτό που φοράτε συνήθως σε casual jean, καθώς φαίνεται πως η Held έχει δικά της πρότυπα μεγεθών. Πέρα όμως απ' αυτό η εφαρμογή στη μέση και στη λεκάνη είναι άριστη επιτρέποντας τις κινήσεις χάρη στο εξαιρετικής ποιότητας denim από το οποίο είναι ραμμένο. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για αρκετό χοντρό ύφασμα που δύσκολα θα βρείτε σε casual jean του εμπορίου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι και αρκετά πιο ζεστό ως ρούχο. Αν και πρόκειται για παντελόνι που μπορεί να φορεθεί όλες τις εποχές, σαφώς προσφέρει καλύτερη θερμοκρασία στα πόδια τις πιο κρύες μέρες του χρόνου. Οι ραφές του είναι ιδιαίτερα ποιοτικές και οι πλακοραφές –όπως ονομάζονται στην αργκό των… μόδιστρων- δείχνουν ανθεκτικές με μεγάλη διάρκεια ζωής. Στο εσωτερικό του πάνω μέρους έχει μια διάτρητη φόδρα, που δεν αφήνει το δέρμα να έρθει σε απευθείας επαφή με το ύφασμα αποτρέποντας τα συγκαύματα από την τριβή, ενώ στα θεωρητικά ευπαθή σημεία σε περίπτωση πτώσης, όπως εμπρός και πίσω από τα γόνατα, στους γοφούς και στους μηρούς, το denim είναι ενισχυμένο με Kevlar. Τα περιθώρια προστασίας όμως δεν εξαντλούνται εκεί, καθώς στο εσωτερικό των γονάτων υπάρχουν υποδοχές που μπορούν δεχθούν έξτρα προστατευτικά CE level 1, τα οποία είναι αρκετά διακριτικά ώστε να μην χαλάσουν την γραμμή και την εφαρμογή του παντελονιού. Στον πρακτικό τομέα το Fame II διαθέτει πέντε τσέπες, αρκετά βαθιές και ευρύχωρες, ενώ οι "γέφυρες" για τη ζώνη έχουν αρκετό πλάτος για να δεχθούν ακόμη και πιο φαρδιές ζώνες.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι θερμοκρασίες στο περιβάλλον έφτασαν τους 27 °C, ενώ η ζέστη που έβγαινε από το δικύλινδρο μοτέρ της Ducati ανέβαζε κι άλλο την θερμοκρασία γύρω από τα πόδια, που σε συνδυασμό με το χοντρό ύφασμα έκανε τους μηρούς να ιδρώνουν μεν, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα της διάτρητης φόδρας δε. Το γεγονός επίσης ότι το κάτω μέρος είναι αρκετά φαρδύ αντισταθμίζεται από το σκληρό και βαρύ ύφασμα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το ενοχλητικό πετάρισμα του υφάσματος, ακόμη και σε ταχύτητες με τριψήφια νούμερα στο κοντέρ.

Μπορεί να μην επιβεβαιώσαμε στην πράξη –ευτυχώς!!- την ανθεκτικότητα του denim και του Kevlar στην τριβή, αλλά η μεγάλη επιτυχία ήταν σε κάθε στάση και μετά από 200 χιλιόμετρα διαδρομής, κατέβαινα από την μοτοσυκλέτα και ένιωθα ότι εξακολουθούσα να φοράω… ρούχα κι όχι μια φόρμα αδυνατίσματος που διατηρεί το σώμα χωρίς διαπνοή μουσκεμένο στον ιδρώτα.

Η τιμή του Held Fame II που έχει καθορίσει η ελληνική αντιπροσωπεία (Motofashion, Καλλιρόης 27, www.motofashion.gr) είναι στα 150 ευρώ, μια αρκετά υψηλή τιμή αν το αντιμετωπίσει κανείς σαν ένα casual ρούχο, αλλά σε λογικά πλαίσια για ένα ρούχο που θεωρείται τεχνικό και συνοδεύεται τόσο από ακριβά υλικά όσο και από μελέτη και εξέλιξη από το τμήμα R&D μιας εταιρείας εξειδικευμένης στην ένδυση του αναβάτη.

Delta Motorcycles - Καλοκαιρινές εκπτώσεις έως και 50%

Από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/7/2022
Επισκεφθείτε τη Delta Motorcycles μεταξύ 25 και 29 Ιουλίου 2022 και επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις της που φτάνουν έως και το 50%.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Delta Motorcycles:
"Καλοκαιρινές εκπτώσεις έως και 50% στην Delta Motorcycles! 
 
Το καλοκαίρι είναι εδώ το ίδιο και οι θερινές προσφορές σε ρούχα και αξεσουάρ από την αγαπημένη σας εταιρεία! Μία ευκαιρία για του φίλους και ιδιοκτήτες ΚΤΜ να ντυθούν στο αγαπημένο πορτοκαλί χρώμα. 
 
Για πέντε ολόκληρες μέρες, από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου σας προσκαλούμε στην Delta Motorcycles, Καλλιρρόης 17, στο κέντρο της Αθήνας όπου θα βρείτε προϊόντα της ΚΤΜ με σημαντικές εκπτώσεις έως και 50%! 
 
Σας περιμένουμε!"