Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

HSBK 2020: 1ος αγώνας: Νίκες Παπαγγέλου, Καρακώστα, Θεοδωρόπουλου, Παργινού & Περιστερά – Φωτο-video-αποτελέσματα

Με πολύ θέαμα στην supersport

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας του HSBK 2020 στα Μέγαρα, που όπως εξηγήσαμε εχθές στο ρεπορτάζ των κατατακτήριων δοκιμών είχε λίγες συμμετοχές και τον κίνδυνο να τρέξει στην μεγάλη κατηγορία μόνο το βάθρο όπως και τελικά έγινε. Εχθές η αιτία ήταν ένα πρόβλημα στο κιβώτιο του Σάκη Συνιώρη που τον οδήγησε και σήμερα σε έναν πιο χαλαρό ρυθμό, σε έναν αγώνα που τερμάτισαν τρεις από τους μόνο τέσσερις που έτρεχαν:

Τα Superbike

Ο Σωτήρης Μπεγνής, φαβορί για ένα «εύκολο» πρωτάθλημα, πήρε από την πρώτη στιγμή την εκκίνηση με τον Δημήτρη Παπαγγέλου να ξεκινά επίσης δυναμικά και με καθαρό τρόπο να κλείνει την πόρτα στον Συνιώρη για την πρώτη στροφή. Ο Μπεγνής αμέσως έχτισε διαφορά πιέζοντας για χρόνο σε μία πίστα που η άσφαλτος έκαιγε κι αυτό για τα Μέγαρα σημαίνει πως το επίπεδο πρόσφυσης θα χαμήλωνε και θα ήταν διαφορετικό από το πρωί που κυριαρχούσε το αεράκι, και διάσπαρτα λευκά σύννεφα μπλοκάριζαν για λίγο τον ήλιο.

Ο Μπεγνής απτόητος έφυγε μπροστά συνεχίζοντας να πιέζει για χρόνο κατεβαίνοντας στο 0:57.7 όταν πίσω του ακολουθούσε σε ρυθμο μόνο ο Παπαγγελου! Με τον ρυθμό που οδηγούσε ο Μπεγνής δεν πήγαινε απλά για νίκη αλλά για ντουμπλάρισμα και γρήγορα έχτισε μία διαφορά μισού γύρου από το υπόλοιπο μισό grid που αποτελούνταν από τον Συνιωρη και τον Βάμβα! Ανεβαίνοντας λίγο σε χρόνο αλλά παραμένοντας κάτω από το 0.59 στην πρώτη στροφή κράτησε για λίγο περισσότερο τα φρένα από αυτό που θα έπρεπε σημειώνοντας πτώση. Μία τελείως άδικη πτώση από την κορυφή του αγώνα, βάζοντας σε κίνδυνο το πρωτάθλημα που έχει μόλις τέσσερις αγώνες και μόλις τέσσερις θέσεις… Το χειρότερο που θα μπορούσε να γίνει ήταν να εγκαταλείψει και για αυτό ο Σωτήρης μπήκε ξανά στον αγώνα έχοντας σπασμένο κλιπόν και προσπαθώντας να δει την καρό σημαία παρόλο που δεν είχαμε φτάσει ούτε στην μέση. Πάλεψε λίγο και με τον Βάμβα που ακολουθούσε στην τέταρτη θέση αλλά ήταν φανερό πως δυσκολευόταν να είναι ο εξαιρετικά γρήγορος εαυτός του. Μόλις οι κριτές είδαν το κλιπόν βγήκε σημαία που τον οδήγησε στα πιτ για να αλλάξει τιμόνι, κάτι δύσκολο ακόμη και για τους μηχανικούς των WSBK, οπότε χωρίς άλλη επιλογή εγκατέλειψε ενώ είχε βρεθεί στην κορυφή και μάλιστα από μία βέβαιη και θεαματική νίκη.

Άφησε πίσω τον Παπαγγέλου να γυρνά μόνος του καθώς ο Συνιώρης είχε μεγάλη διαφορά στην τρίτη θέση -που έγινε δεύτερη με την πτώση του Μπεγνή- και οι χρόνοι κινήθηκαν σε επίπεδο track day προς μεγάλη απογοήτευση του Παπαγγέλου που του αρέσει ο συναγωνισμός και πήρε την καρό σημαία χωρίς να δώσει την μάχη που ήθελε, ενώ δεν έκανε ούτε γύρο θριάμβου. Αισθανόμενος πως δεν υπήρξε τίποτα το θριαμβευτικό σε έναν από τους άσχημους αγώνες όπως τον χαρακτήρισε γιατί δεν του αρέσει να γυρνά μόνος του μπροστά! Απολαμβάνει τις μάχες και ο Μπεγνής πρώτα εξαφανισμένος μπροστά και έπειτα με την πτώση του, του στέρησε την ευχαρίστηση.

Ο Συνιώρης έκανε εκείνο που είχε στόχο, να πάρει μία δεύτερη θέση χωρίς να επιβαρύνει την μοτοσυκλέτα για τον δεύτερο αγώνα αύριο και ο Βάμβας ευχαριστήθηκε την ευκαιρία να ακολουθήσει τον Μπεγνή, μέχρι να βγει στα πιτ, και τον Συνιώρη όταν ο ρυθμός του δεύτερου έπεσε και άλλο ώστε να τον πιάσει ο τρίτος.

Τα Supersport και το θέαμα που μας χάρισαν

Το θέαμα ευτυχώς είχε σώσει η Supersport κατηγορία από πριν. Στην εκκίνηση ο Καρακώστας δεν έφυγε όπως θα έπρεπε, ο Τριντής ήταν εξαιρετικός και ο Παπαγεωργίου άπιαστος. Έστριψαν αφήνοντας τον Καρακώστα στην τρίτη θέση και εκείνη την ώρα ξεκίνησε μία δυνατή μάχη ανάμεσα σε αυτούς τους τρεις. Ο Παπαγεωργίου, ανανεωμένος και με πολύ καλή προπόνηση, εκμεταλλευόταν το απίστευτο γκάζι της Yamaha στην ευθεία ξεμακραίνοντας. Η ZenOne του έδωσε μία μοτοσυκλέτα που ήταν με διαφορά η ταχύτερη στο grid, απόδειξη των περιθωρίων που αφήνει η Yamaha R6! Μία αστάθεια στο άνοιγμα του γκαζιού στις εξόδους δεν επέτρεπε στον Παπαγεωργίου να διατηρεί το προβάδισμά του σε όλη την πίστα, ιδιαίτερα από την στιγμή που ο Καρακώστας επέλεγε ακραίο φρενάρισμα στην Κ6 κρατώντας βαθιά στα φρένα για να ανταπεξέλθει στην διαφορά ταχύτητας της Yamaha. Στην πίσω μικρή ευθεία το προβάδισμα ήταν και πάλι του Παπαγεωργίου όμως μέσα την πλατεία είχε πάλι αστάθεια και ο Καρακώστας στο συγκεκριμένο σημείο είναι άπιαστος. Οπότε στην μισή πίστα η Yamaha έφευγε μπροστά από τις δύο Honda και στην άλλη μισή η διαφορά αυτή εξαφανιζόταν με αποτέλεσμα να υπάρχει συνέχεια θέαμα.

Ένα θέαμα που ο Καρακώστας μας το έδινε στην πρώτη στροφή σε μεγάλες δόσεις επιλέγοντας να μπει βαθιά στα φρένα από την εσωτερική σε μία γραμμή που απαιτούσε να μην γλιστρήσει καθόλου στην έξοδο για να την κρατήσει. Αλλά η στροφή δεν του έδινε αυτή την πρόσφυση με αποτέλεσμα ο Τριντής αλλά και ο Παπαγεωργίου, εναλλάξ, να κρατούν την θέση τους σε κάθε επίθεση του Καρακώστα στα φρένα της πρώτης στροφής. Παρόλο που η τακτική αυτή δεν δούλεψε ούτε την πρώτη, ούτε την δεύτερη φορά, ο Καρακώστας συνέχισε να την ακολουθεί δοκιμάζοντας. Είχε τον ρυθμό και το περιθώριο να περάσει, είχε μετρήσει την Yamaha στην πίσω ευθεία βλέποντας πως θα μπορούσε να ανταπεξέλθει με πολύ αργό φρενάρισμα και έτσι δοκίμαζε λίγο ακόμη την αδρεναλίνη της μάχης στην πρώτη στροφή με την διαφορετική γραμμή του. Μέχρι που ό,τι είχε να δει το είδε φεύγοντας εμπρός και μέσα σε δύο γύρους από εκείνη την στιγμή, να μεγαλώσει την διαφορά με την Yamaha του Παπαγεωργίου! Θα συνέχιζε σε αλάνθαστο ρυθμό με δυνατές εξόδους από την πλατεία και εξίσου δυνατά φρένα στην πρώτη στροφή χωρίς κανείς να τον κυνηγά πλέον.

Το θέαμα είχε μεταφερθεί πίσω, ανάμεσα στον Τριντή και στον Παπαγεωργίου, Honda vs Yamaha και με τελική επικράτηση του Τριντή που έχει έρθει από τις καλοκαιρινές διακοπές σε μία απίστευτη φόρμα, ιδιαίτερα γυμνασμένος και δίχως να κουράζεται όσο συμπλήρωνε γύρους. Το ίδιο και ο Παπαγεωργίου όμως, που αν και σε εξίσου καλή φόρμα η αστάθεια στις εξόδους του στερούσε μερικά πολύτιμα δέκατα.

Για άλλη μία φορά χορτάσαμε οδήγηση από τον νεαρό Παπανικολάου με πολύ όμορφα περάσματα και τεχνική που φανερώνει πως έχουμε μπροστά μας έναν αυριανό διεκδικητή του πρωταθλήματος και μακάρι οι εταιρείες να το δουν σύντομα αυτό και να τον βοηθήσουν με απαραίτητες χορηγίες. Έχει πολύ μικρή εμπειρία στα supersport αλλά οδηγεί εξαιρετικά από τώρα!

Κοντογιάννης και Σκυριανόγλου έκαναν τον δικό τους αγώνα χωρίς τις έντονες μάχες των εμπρός τριών, ενώ εύσημα πρέπει να δοθούν στον Τζωρτζόπουλο για το πόσο καθαρά άφησε την γραμμή ελεύθερη στον Καρακώστα και τους υπόλοιπους να τον ντουμπλάρουν, όταν οι μπλε σημαίες δεν ήταν παντού και πάντα.

Περι-διοργάνωσης

Ρωτώντας την πλειοψηφία των αναβατών για την διοργάνωση του αγώνα δεν είχαν να προσάψουν κάτι το μεμπτό, ιδιαίτερα από την στιγμή που οι περισσότεροι έδειξαν να αντιλαμβάνονται πως ο διοργανωτής μάλλον δεν κάλυπτε από τις συμμετοχές και τις ελάχιστες χορηγίες, όλα τα έξοδα. Ομαλά κύλισαν όλα, έχουμε δει και χειρότερα, και σε μία τέτοια εποχή, μπροστά σε μία ανάγκη είναι άσχημο να δείχνεις με το δάχτυλο. Το αντίθετο πρέπει να δεις πως θα βοηθήσεις. Εμείς από την πλευράς μας είμασταν εκεί, από τους ελάχιστους δημοσιογράφους για να καλύψουμε τον αγώνα και να δουν οι αναβάτες να υπάρχει ζωή γύρω από αυτό που κάνουν. Από όλα τα μέσα που ζητούν να μπαίνουν στην αφίσα του αγώνα, κανένα πλην του ΜΟΤΟ και ενός-δύο ακόμη, δεν ήταν εκεί! Όταν όμως έγινε συνάντηση της διοργάνωσης για την κάλυψη του αγώνα και προσκλήθηκαν όλοι τους, το θέμα τους ήταν το μέγεθος του λογότυπου στην αφίσα της διοργάνωσης - για να λάμψουν σήμερα με την απουσία τους!

Ή για να πουν στα κοινωνικά δίκτυα πόσο ήρωες είναι οι αγωνιζόμενοι και πόσο στραβά όλα στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανείς εκεί έξω όμως, που να μην το γνωρίζει αυτό! Δεν βοηθά σε τίποτα η επανάληψη της γκρίνιας και το να δείχνεις με το δάχτυλο κάτι το οποίο δεν είδες από κοντά! Και οι αγωνιζόμενοι δεν χρειάζονται ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, αλλά έργα. Ο καθένας να κάνει το δικό του, από το πόστο του… Για το ΜΟΤΟ η παρουσία στους αγώνες είναι χρέος κι ας είναι κάπως βαρύ να το σηκώνουμε.

Στην OPEN ο αγώνας εξελίχθηκε όμορφα με δύο ανώδυνες πτώσεις και εύκολη επικράτηση του Θεοδωρόπουλου Χαράλαμπου που γυρνούσε πιο μπροστά χωρίς μάχες από pole position.

Ο Περιστεράς γύρισε τα χρονόμετρα ανάποδα στο δικό του σκέλος αγώνων, μιας και τρέχει σε δύο κατηγορίες και ενάντια σε μία ακόμη… Είναι για αυτά τα νέα παιδιά που θα έπρεπε όχι μόνο να γίνονται αγώνες αλλά να γίνονται και με αξιοπρέπεια, κι -ευτυχώς-δυστυχώς- οι γονείς τους ξοδεύουν μία περιουσία για να τους στείλουν στο εξωτερικό. Τα έχετε διαβάσει πρόσφατα σε ισάριθμα αφιερώματα που κάναμε ακριβώς για να τιμήσουμε την προσπάθεια τους αυτή!

Ο Περιστεράς οδήγησε εξαιρετικά κυνηγώντας τα δίχρονα και μάλιστα με αξιώσεις! Στην Supersport η Λαδα Δήμητρα που όταν ξεκίνησε τους αγώνες ο Περιστεράς έκανε ποδήλατο ισορροπίας ακόμη, για αυτό και της αξίζουν συγχαρητήρια, οδήγησε αρκετά γρήγορα ένα KTM RC390 σε μία προσπάθεια με δύο στόχους: Να εμψυχώσει και άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν αυτό το άθλημα, αλλά και τις οικογένειές τους να τις αφήσουν να ασχοληθούν και ταυτόχρονα να τραβήξει την προσοχή σε μία μάστιγα της κοινωνίας μας, τον καρκίνο του μαστού, ώστε περισσότερες γυναίκες να εξετάζονται σχετικά και να περισσότερα κονδύλια να επενδυθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ένας ευγενής στόχος που θέλει να τον εκπληρώσει με το σωματείο που εκπροσωπεί.

Ευτυχώς -κατά μία έννοια- που στον χώρο ήταν και τα supermotard κι έτσι το παρκινγκ με την καινούρια άσφαλτο δεν ήταν ολότελα άδειο, και ταυτόχρονα υπήρχε ζωντάνια με το κλίμα που επικρατούσε για τα χρονομετρημένα που έκαναν σήμερα, ανάμεσα στους αγώνες του HSBK. Παλαιότερα αυτό το άθλημα είχε 100-120 συμμετοχές και τεράστιο αριθμό θεατών, οπότε ας μην αναρωτιόμαστε για το «γιατί» δεν συμβαίνουν κάποια πράγματα σωστά, είναι γιατί κανείς δεν βλέπει. Γενικότερα ο αθλητισμός έχει δεχτεί πλήγμα στην Ελλάδα, πόσο μάλλον ο πρωταθλητισμός, και ακριβά αθλήματα όπως οι αγώνες με μοτοσυκλέτες είναι τα πρώτα που πλήττονται. Είμαστε όλοι εκεί όμως, αναβάτες και δημοσιογράφοι, για να κρατήσουμε ο καθένας από την δική του πλευρά, την φλόγα αναμμένη!

 
 
Κατηγορία Open - Αποτελέσματα 1ος αγώνας
 
Αναβατης / Χορηγοί / Σωματείο
ΜΟΤΟ
Διαφ.
1
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
YAMAHA R1 1000
22 Laps
APOLLO RENT A CAR-MICHELIN -WHEEL ΦΙ.Α.Μ.
2
ΜΠΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
APRILIA RSV1000
00:16.089
Christou Racing Team - Uride.gr - Elka Α.Μ.ΛΕ.Χ Α.Σ.
3
ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
HONDA CBR 1000
00:21.671
COSMECON BEAUTY SALOON HALARIS MICHELI ΦΙ.Α.Μ.
4
ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΑΡΤΕΜΙΣ
SUZUKI GSXR 100
21 Laps
5
ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
YAMAHA R6 600
00:29.321
ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ ERMAX-ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΙ.Α.Μ.
6
ΠΙΛΙΚΙΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
TRIUMPH DAYTON
20 Laps
ΑΦΟΙ Σ. ΠΙΛΙΚΙΓΚΟΥ ΦΙΛ.Μ.A.
 
7
ΤΣΙΓΟΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
KAWASAKI ZX10R
19 Laps
Koutroumanos - Halaris - Track-day.gr ΑΡΤΕΜΙΣ
 
8
ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ
YAMAHA R1 1000
00:00.386
ΛΑΓΚΟΣ ΤΕΑΜ ΦΙ.Α.Μ.
 
Κατηγορία Racing - Αποτελέσματα 1ος αγώνας
1
ΠΑΡΓΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΟΤΟ ARPILIA
26 Laps
WHEEL CITY . INTER CAR . RS 200 ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ. ΕΛΕΥΘΕ
2
ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
HONDA RSW
00:24.885
BAXEVANIS.RESTO.PERISTERAS.SINANIS.GOL ΦΙ.Α.Μ.
3
ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
YAMAHA TZ 250
25 Laps
woodify albahaca kitchen bar ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου
4
ΛΕΦΕΒΡ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΥΑΜΑΗΑ ΤΖ 250
16 Laps
SHOEI-SIDI-IXS- TZORTZOPOULOS-ΧΩΡΙΑΤΙΚ ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ. ΕΛΕΥΘΕ
5
ΕΪΠΟΓΛΟΥ ΒΕΛΗΣ
Suzuki rgv 250
10 Laps
Cannabis Shop Kos Kos fitness - kfit M ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου
Κατηγορία Supersport300 - Αποτελέσματα 1ος αγώνας
1
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
YAMAHA R3 300
26 Laps
YAMAHA-REPSOL-SHOEI
2
ΛΑΔΑ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΧΑΡΙΚΛΕ
KTM RC 390
23 Laps
KTM-ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ-SINIORIS RACING-BIKEIT-S ΑΡΤΕΜΙΣ
Κατηγορία ΝΕΩΝ - Αποτελέσματα 1ος αγώνας
1
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
YAMAHA R3 300
16:38.434
YAMAHA-REPSOL-SHOEI ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ. ΕΛΕΥΘΕ
Κατηγορία Supersport - Αποτελέσματα 1ος αγώνας
1
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
HONDA CBR600
26 Laps
SARAKAKIS/BETABET/PIRELLI/MOTO MONKEY/ ΑΡΗΣ
2
ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
HONDA CBR600
00:04.229
LOGOTHETISMOTOJET-MICHELIN-TASOULIS EX ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ. ΕΛΕΥΘΕ
3
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΥΑΜΑΗΑ R6
00:05.330
YAMAHAΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.DUNLOP.PERISTERAS.C ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ. ΕΛΕΥΘΕ
4
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ss600 60
00:11.992
Politis Cars Papastavrou Shops FragosA Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ
5
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
CBR 600
00:20.734
Wheelmaster. Xrysostomio Rockbar. Sips ΦΙ.Α.Μ.
6
ΣΚΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
YAMAHA
00:38.665
VASILISMOTOTYPES GAS MOTORSPORT ZEN1ON Α.Σ.Η.
7
ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
SIFNAIOS
25 Laps
SHOEI.IXS.SIDI.SIFNAIOS ΛΕ.Μ.Α.Ν.
Κατηγορία Superbike - Αποτελέσματα 1ος αγώνας
1
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Sbk 1000
28 Laps
TEAMBOUSTASNET.MOTOBOXPIPERIGOS.MICHELI ΦΙ.Α.Μ.
2
ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Yamaha YZF R1 1
00:22.734
BEL-RAY DUNLOP ZenOne Racing ΦΙ.Α.Μ.
3
ΒΑΜΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
KAWASAKI ZX10R
27 Laps
FRAGOSARP-ARPACADEMY-KAWASAKIHELLAS-URI Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ
4
ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
YAMAHA-MRG YZF
12 Laps
MRG.GIANNAKOPOULOS.MICHELIN.SPILIOTIS. Σ.Μ.Α.ΣΑΛΑΜΙΝ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ - 100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ