HSBK 2020: Σκηνικό “track-day” στα Μέγαρα στην κατάταξη του 1ου αγώνα

Ελάχιστες συμμετοχές
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/9/2020

Με ελάχιστες συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες και τον κίνδυνο να τρέξουν τα Superbike μόνο με το βάθρο, έκλεισε η πρώτη μέρα με τις δοκιμές κατάταξης για τον πρώτο διπλό αγώνα στα Μέγαρα.

Τεράστια τα οικονομικά προβλήματα για την διοργάνωση που καλείται να κάνει έναν αγώνα χωρίς θεατές, χωρίς εισιτήρια και με πολύ λίγες συμμετοχές. Αυτό οδήγησε και στην  φιλοξενία των Supermoto ώστε να ενισχυθεί ο αριθμός των συμμετοχών και να καλυφθεί το μεγάλο κόστος της πίστας. Καλό αυτό για τα Supermoto που αναβαθμίζονται και βοηθούνται στο κόστος της πίστας που μόνα τους σαν διοργάνωση θα ήταν δύσκολο να το καλύψουν, την ίδια στιγμή που μπορούν στην Ελλάδα να αποτελέσουν -ξανά- ένα οικονομικό και προσιτό άθλημα.

Οι αναβάτες του HSBK, αυτοί που απέμειναν για φέτος, έχουν άλλα προβλήματα αυτή την στιγμή να τους απασχολούν καθώς οι λίγες συμμετοχές μειώνουν το έτσι κι αλλιώς μικρό ενδιαφέρον για τους αγώνες ταχύτητας στην Ελλάδα, κι αυτό με την σειρά του δυσκολεύει την ανεύρεση χορηγών. Είναι δύσκολο το έργο τους και δυστυχώς το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται είναι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη λέγοντας πως είναι ήρωες. Αυτό που απαιτείται είναι εμείς να συνεχίσουμε να δείχνουμε τους αγώνες σπαταλώντας τους πόρους που έχουμε για ένα καλό σκοπό, σαν να ήταν εκεί δεκάδες αναβάτες και σαν να διάβαζαν για τα κατορθώματά τους χιλιάδες αναγνώστες. Χρειάζεται κι εσείς με την σειρά σαν να παρακολουθείτε, να βλέπετε τις φωτογραφίες και τα video και να τα κοινοποιείτε, ώστε το αυξημένο ενδιαφέρον να φέρει την αλλαγή, τους χορηγούς και τελικά και τις περισσότερες συμμετοχές...

Η εικόνα σήμερα στα Μέγαρα, με το τεράστιο κενό στην μέση των πιτ με την καινούρια άσφαλτο, ήταν εικόνα track-day, το ίδιο και αυτό που έγινε στις δοκιμές όπου οι αναβάτες πρακτικά οδηγούσαν σε μία άδεια πίστα.

Στα supersport ο Καρακώστας έκανε τον καλύτερο χρόνο με 59.302 όπως ήταν αναμενόμενο για έναν από τους πιο καλούς αναβάτες που έχει η χώρα, αλλά εντυπωσιακός ήταν και ο πάντα γυμνασμένος, πάντα σε φόρμα Τριντής που επίσης κατέβηκε στο 0.59

Άκρως ανανεωμένος ο Παπαγεωργίου έκανε επίσης πολύ χαμηλό χρόνο μόλις χιλιοστά πάνω από λεπτό που προμηνύει για αυριανή μάχη ενώ ο Παπανικολάου ήρθε να φέρει αέρα ανανέωσης γυρνώντας επίσης στο ένα λεπτό, μαζί με τον Σκυριανόγλου που έμεινε κοντά του σε απόλυτο χρόνο. Ο χρόνος του Παπανικολάου έχει ιδιαίτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς πως έχει ελάχιστη επαφή με την κατηγορία αυτή!

Τις επτά συμμετοχές της Supersport συμπλήρωσαν οι Κοντογιαννης και Τζωρτζοπουλος χωρίς να ξεφεύγουν σε χρόνους από τους υπόλοιπους. Τα Supersport θα κάνουν σίγουρα έναν δυναμικό αγώνα αύριο.

Η εικόνα στα Superbike είναι πολύ χειρότερη από πλευράς συμμετοχών με μόλις τέσσερις αναβάτες και τον Σάκη Συνιώρη να εγκαταλείπει στις δοκιμές από μηχανικό πρόβλημα στο κιβώτιο. Αν δεν προλάβει να επαναφέρει την λειτουργία του κιβωτίου μέχρι τον αυριανό αγώνα, τότε τα Superbike θα τρέξουν μόνο με το βάθρο…

Ο Μπεγνής μπήκε στα Μέγαρα με στόχο να πάρει και τον φετινό τίτλο, κρατώντας ρυθμό και στην Q2 που έτρεχε μόνο με τον Παπαγγέλου χωρίς άλλον αναβάτη. Θα μπορούσε να γράψει χρόνο και να σταματήσει, έχοντας κατέβει στο 57(!) και χωρίς τον Συνιώρη, αλλά εκείνος συνέχισε φανερώνοντας πως είναι εκεί πρώτα για να οδηγήσει και μετά για όλα τα υπόλοιπα.

Πίσω του στην Q2 σε απόσταση όση πρέπει για να τον διαβάζει, κινούνταν ο Παπαγγέλου που έκανε έναν απίστευτο χρόνο και εκείνος σε χαμηλό 0.58! Ο Παπαγγέλου είναι αναβάτης που έχει στερηθεί ευκαιριών, -και ποιος δεν έχει δηλαδή- και αυτό το πρωτάθλημα που έχει σημαντικά λιγότερες μετακινήσεις του δίνει την δυνατότητα να κυνηγήσει έναν τίτλο που διαφορετικά θα ήταν πιο δύσκολο. Ιδιαίτερα στις Σέρρες που οι νεότερες Superbike που έχει απέναντί του, έχουν ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα.

Ο Σάκης Συνιώρης, ο Έλληνας πολυπρωταθλητής βρέθηκε στην πανδημία με μία διαφορετική μοτοσυκλέτα να στήσει και καθώς το έχει κάνει πολλές φορές, υπάρχει ελπίδα να προλάβει και για αύριο.

Την τετράδα έκλεισε ο Βαμβας για τα superbike με επίσης καλό ρυθμό οδήγησης για αγώνα. Μπορεί να μην πλησιάζει τους άλλους σε απόλυτο νούμερο, αλλά έχει δείξει διάρκεια και αντοχή μέσα στον αγώνα.

 Με 8 συμμετοχές συνολικά, η κατηγορία Racing, SS300 και νέων κάνουν ένα γκρουπ που σημαίνει πως υπάρχει και περίπτωση κάποιος να τρέχει μόνος του και να πάρει τίτλο… με όποια αξία κι αν έχει αυτός: Διότι σε τέτοιες δύσκολες περιόδους και η συμμετοχή είναι ένα κατόρθωμα που αξίζει την επιβράβευση. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι συμμετοχές αυτές επιτρέπουν να υπάρχει συνέχεια της οδηγικής εμπειρίας των αγωνιζομένων.

Επίσης 8 ήταν και οι συμμετοχές στην Open και με χρόνους αρκετά καλούς για τους πρώτους αναβάτες σε μία ημέρα που εξελίχτηκε χωρίς πτώσεις.

 

 

Αποτελέσματα κατάταξης OPEN

 
Αναβατης
ΜΟΤΟ
Χορηγοι
Χρόνος
1
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
YAMAHA R1 1000
APOLLO RENT A CAR-MICHELIN -WHEEL
1:00.304
2
ΜΠΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
APRILIA RSV1000
Christou Racing Team - Uride.gr - Elka
1:01.367
3
ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
SUZUKI GSXR 100
COSMECON BEAUTY SALOON HALARIS MICHELI
1:03.062
4
ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
HONDA CBR 1000
Koutroumanos - Halaris - Track-day.gr
1:03.400
5
ΤΣΙΓΟΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
KAWASAKI ZX10R
ΛΑΓΚΟΣ ΤΕΑΜ
1:03.650
6
ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ
YAMAHA R1 1000
ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ ERMAX-ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΜΙΧΑΛΗΣ
1:04.059
7
ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
YAMAHA R6 600
ΑΦΟΙ Σ. ΠΙΛΙΚΙΓΚΟΥ
1:06.064
8
ΠΙΛΙΚΙΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
TRIUMPH DAYTON
 
1:08.925

 

Αποτελέσματα κατάταξης Racing -SS300-Νεοι

 
Αναβάτης/τρια
ΜΟΤΟ
Χορηγοί
Χρόνος
1
ΠΑΡΓΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΟΤΟ ARPILIA
WHEEL CITY . INTER CAR . RS 200
1:04.321
2
ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
HONDA RSW
BAXEVANIS.RESTO.PERISTERAS.SINANIS.GOL
1:04.508
3
ΛΕΦΕΒΡ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΥΑΜΑΗΑ ΤΖ 250
SHOEI-SIDI-IXS- TZORTZOPOULOS-ΧΩΡΙΑΤΙΚ
1:04.539
4
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-
YAMAHA R3 300
YAMAHA-REPSOL-SHOEI
1:05.111
5
ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
YAMAHA TZ 250
woodify albahaca kitchen bar
1:09.015
6
ΕΪΠΟΓΛΟΥ ΒΕΛΗΣ
Suzuki rgv 250
Cannabis Shop Kos Kos fitness - kfit M
1:11.384
7
ΛΑΔΑ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΧΑΡΙΚΛΕ
KTM RC 390
KTM-ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ-SINIORIS RACING-BIKEIT-S
1:14.204
8
KOΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
YΑΜΑΗΑ R3
REPSOL HELLAS-MOTO KORAKIS
1:18.114
 

Αποτελέσματα κατάταξης Supersport

1
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
HONDA C
SARAKAKIS/BETABET/PIRELLI/MOTO MONKEY/
59.302
2
ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
HONDA C
LOGOTHETISMOTOJET-MICHELIN-TASOULIS EX
59.984
3
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΥΑΜΑΗΑ
YAMAHAΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.DUNLOP.PERISTERAS.C
1:00.030
4
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ss600 60
Politis Cars Papastavrou Shops FragosA
1:00.378
5
ΣΚΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
YAMAHA
VASILISMOTOTYPES GAS MOTORSPORT ZEN1ON
1:00.649
6
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
CBR 600
Wheelmaster. Xrysostomio Rockbar. Sips
1:00.902
7
ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
SIFNAIOS
SHOEI.IXS.SIDI.SIFNAIOS
1:02.547
 

Αποτελέσματα κατάταξης Superbike

1
ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
YAMAHA-MRG YZF
MRG.GIANNAKOPOULOS.MICHELIN.SPILIOTIS.
57.921
2
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Sbk 1000
TEAMBOUSTASNET.MOTOBOXPIPERIGOS.MICHELI
58.339
3
ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Yamaha YZF R1 1
BEL-RAY DUNLOP ZenOne Racing
59.342
4
ΒΑΜΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
KAWASAKI ZX10R
FRAGOSARP-ARPACADEMY-KAWASAKIHELLAS-URI
1:01.304

 

Δελτίο Τύπου HSBK
 

HSBK & Supermoto 2020: Πρεμιέρα με 25+9 αναβάτες

 

Η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσικλέτας HSBK 2020 και του Supermoto Cup 2020 άνοιξε στα Μέγαρα με τις πρώτες δοκιμές των 25 αγωνιζόμενων του HSBK, ενώ από αύριο Σάββατο (12/9) θα μπουν στη «μάχη» και οι 9 αγωνιζόμενοι του Supermoto.

 

Το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων εκπέμπει ήδη τον ήχο των αγωνιστικών μοτοσυκλετών, καθώς σήμερα γίνονται οι ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές του Πρωταθλήματος Ταχύτητας - πριν τη διεξαγωγή των δύο πρώτων αγώνων του θεσμού, καθεμία από τις δύο ημέρες του Σαββατοκύριακου. Οι αναβάτες του Κυπέλλου Supermoto, που επιστρέφει φέτος στο πλαίσιο του HSBK, θα κάνουν τις χρονομετρημένες τους δοκιμές το Σάββατο 12/9, και τον πρώτο φετινό αγώνα του θεσμού την Κυριακή 13/9.

 

Πίσω στις συμμετοχές, στην εκκίνηση της κατηγορίας Racing θα παραταχθούν 5 αναβάτες. Πρόκειται για την αρχαιότερη ίσως εν ενεργεία κατηγορία, που αποπνέει ακόμα την αίγλη μιας άλλης εποχής, και αποτελείται από μονοκύλινδρες ή δικύλινδρες δίχρονες μοτοσυκλέτες ως 250 κ.εκ. και τετράχρονες ως 500 κ.εκ.

 

Στα Superbikes, μια κατηγορία που με τον κυβισμό, τις κορυφαίες ιπποδυνάμεις, τους ήχους και τους σπουδαίους αγωνιζόμενους που ανέκαθεν προσέφεραν συναρπαστικές μάχες σε αυτήν (τρανταχτά ονόματα όπως των Σ. Συνιώρη, Γ. Μπούστα, Λ. Πίππου), 4 αγωνιζόμενοι θα διεκδικήσουν τις νίκες του διημέρου. Εδώ οι μοτοσυκλέτες είναι τετράχρονες, 749-1.000 κ.εκ. με 3 ή 4 κυλίνδρους ή 850-1.200 κ.εκ. με δύο κυλίνδρους.

 

Στην κατηγορία Supersport, όπου όλα μοιάζουν να κρίνονται στις ικανότητες των αναβατών και των μηχανικών καθώς όλες οι μοτοσυκλέτες συναγωνίζονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο απόδοσης του κινητήρα (2κύλινδρες ως 750 κ.εκ./ 3κύλινδρες ως 675 κ.εκ./ 4κύλινδρες ως 600 κ.εκ.), οι συμμετέχοντες θα είναι 7. Παράλληλα, μία αγωνιζόμενη έχει δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία-«φυτώριο» Supersport 300.

 

Μια από τις πιο «καυτές» κατηγορίες του HSBK 2020, στο μεταξύ, αναμένεται να είναι η Open! Η κατηγορία που κάνει το όνειρο κάθε ερασιτέχνη πραγματικότητα να μπει με άνεση στους αγώνες, μετρά τις περισσότερες συμμετοχές, 8. Περιλαμβάνει μοτοσυκλέτες 600 ως 1000 κ.εκ., ελεύθερες μετατροπών.

 

Όσο για το Supermoto Cup, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 8 αγωνιζόμενοι θα διεκδικήσουν πλαγιολαισθαίνοντας τη νίκη στην κατηγορία Racing Open με τα εντυπωσιακά 450άρια Honda, Husqvarna, KTM και Yamaha, ενώ ένας αναβάτης εμπίπτει στην κατηγορία Normal.

 

Και τις δύο ημέρες του Σαββατοκύριακου η αγωνιστική δραστηριότητα θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ., ενώ την Κυριακή ενδιάμεσα και στο τέλος των αγώνων του HSBK θα διεξαχθούν τα δύο σκέλη του Supermoto Cup.

 

Θυμίζουμε ότι, βάσει των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του Covid19 που έχει επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, απαγορεύεται η προσέλευση θεατών. Βάσει της ανακοίνωσης της ΑΜΟΤΟΕ, οι αρμόδιοι στην είσοδο του paddock θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο στους αθλητές, στους μηχανικούς, στα μέλη της οργάνωσης και στους δημοσιογράφους που έχουν προβλεφθεί. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους στο paddock.

 

Δείτε όλες τις πληροφορίες, ειδήσεις και videos από την πρεμιέρα του HSBK και Supermoto Cup 2020, στα www.hsbk.gr και https://www.facebook.com/HellenicSBK

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών - Ξεκίνησαν έργα αναβάθμισης

Τηλεχειριζόμενη προστατευτική μπάρα στην είσοδο των paddock, αποκατάσταση οδοστρώματος pit-lane, κ.α.
Αναβάθμιση Αυτοκινητοδρομίου Σερρών
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

"Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή. Θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά", δήλωσε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Κωνσταντίνος Μπέγος, δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης για την καινούρια προσπάθεια αναβάθμισής της πίστας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Κοτέογλου επισήμανε, ότι "το Αυτοκινητοδρόμιο απαλλάσσεται πλέον από προβλήματα του παρελθόντος που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την ασφάλεια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσέρχονται για προπονήσεις. Τα κακώς κείμενα διορθώνονται και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις η πίστα μας θα είναι ασφαλής για όλους, ιδίως για τους μοτοσυκλετιστές, για τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κι επικίνδυνη” διευκρίνισε. Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσαν ότι με μια σειρά κινήσεων το νέο διοικητικό συμβούλιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά παράλληλα και στην καθιέρωση της νέας, σύγχρονης ταυτότητάς του.

“Εκφράζοντας τη βούληση της Δημάρχου για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του» συνέχισε ο κ. Μπέγος «το Αυτοκινητοδρόμιο, για τη νέα δημοτική αρχή, δεν αποτελεί αγγαρεία ή απλώς ένα βαρίδιο. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας του Δήμου Σερρών”.

Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του προέδρου, ο οποίος τόνισε: “Για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στον διεθνή ανταγωνισμό πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Δυστυχώς διαπιστώσαμε μία εγκατάλειψη σε πλήρη αναντιστοιχία με το όραμα των δημιουργών του Αυτοκινητοδρομίου και των προσδοκιών του σερραϊκού λαού. Ωστόσο, η νέα αυτή εικόνα και φιλοσοφία είναι εμφανής στους επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς οι αντιδράσεις τους, όπως των αθλητών και των διοργανωτών είναι θετικές και ενθαρρυντικές”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους στα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο, ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισαν ότι "στην απ΄ εδώ και στο εξής πορεία του Αυτοκινητοδρομίου απαιτούνται σοβαρότητα, διαφάνεια κι επαγγελματισμός, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα, μέθοδοι και πρακτικές του παρελθόντος που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη λειτουργία του και αιτία δυσφήμισής του."

Ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι κ.κ. Μπέγος και Κοτέογλου επισήμαναν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί βεβαιώνοντας ότι “από τη πρώτη στιγμή η προσπάθειά μας εστίασε στο νοικοκύρεμα του Αυτοκινητοδρομίου και στη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη μελλοντική αναπτυξιακή του πορεία”.

Ενδεικτικές και οι εργασίες που έγιναν μέχρι τώρα:

- Αποκατάσταση περίφραξης στην περίμετρο του Αυτοκινητοδρομίου-Αναβάθμιση της υποδομής με κοπή κι απομάκρυνση δέντρων, της άναρχης βλάστησης, παλαιών ελαστικών, κ.α.

- Αναβάθμιση ασφάλειας του Αυτοκινητοδρομίου με την ελεγχόμενη πλέον είσοδο-έξοδο από και προς τους χώρους του. Εγκατάσταση και λειτουργία τηλεχειριζόμενης προστατευτικής μπάρας στην είσοδο των paddocks.

- Τακτοποίηση-χαρτογράφηση-λειτουργική αναβάθμιση του δικτύου καλωδιώσεων της υποδομής RAC που στηρίζει διαδυκτιακά το Αυτοκινητοδρόμιο.

- Παράλληλη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στoν χώρο υποδοχής (reception) του Αυτοκινητοδρομίου.

- Αποκαθήλωση του οδοστρώματος της pit lane κι αποκατάστασή του σε όλο το μήκος της, από την αρχή της (στο ύψος της start lane) μέχρι και την συμβολή της με την κεντρική πίστα (στο ύψος της στροφής 16).

- Οι παρόμοιες εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία της αυτής εταιρείας-την ίδια ημέρα-και στην υπόγεια κεντρική είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου και στην οδό που οδηγεί ως τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις του, με στόχο την αναβάθμιση-διασφάλιση της εύρυθμης προσβασιμότητας στους χώρους του.

- Προμήθεια τηλεοράσεων-τηλεοπτικών οθονών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα boxes του Αυτοκινητοδρομίου, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκάστοτε ενοικιαστές τους.

- Συντήρηση-αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτηρίου του Αυτοκινητοδρομίου με τον ελαιοχρωματισμό του διαδρόμων κι αιθουσών του.

- Προστατευτικά κολωνάκια σήμανσης προς βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της πίστας.

- Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων χώρων ή εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δημιουργία νέας διόδου πεζών από την πάρκινγκ έως τους χώρους του Αυτοκινητοδρομίου και το κεντρικό κτίριο, για την εύκολη κι ασφαλή μετακίνησή τους.

- Συντήρηση-καθαρισμός του δικτύου κλιματιστικών μηχανημάτων και του σχετικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δενδροφύτευση κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση, είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.

- Εμπλουτισμός κι αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου με την προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων (γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων για τη συντήρηση των γηπέδων και των εξωτερικών χώρων κ.α.)