TrialGP, 5ος γύρος Γαλλία - Ασταμάτητος ο Toni Bou - Έφτασε τις 18 σερί νίκες

Πάει ολοταχώς για έναν ακόμη τίτλο ο Ισπανός με τη Montesa του
bou
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/9/2026

Ο ζωντανός θρύλος του trial Toni Bou (Montesa) επέκτεινε το ρεκόρ του στη σεζόν στο TrialGP της Γαλλίας και έφτασε τις 18 σερί νίκες, πλησιάζοντας έτσι σε απόσταση αναπνοής από τον εικοστό συνεχόμενο τίτλο στην κορυφαία κατηγορία TrialGP.

Ένα μεγάλο πλήθος παθιασμένων οπαδών απολάμβανε τον ήλιο κατά τη διάρκεια της μοναδικής ημέρας του αγώνα που έδινε βαθμούς και έγινε μάρτυρας μιας κλασικής εμφάνισης από τον 39χρονο Bou, ο οποίος είναι αήττητος από τον εναρκτήριο γύρο στην Ιαπωνία τον Μάιο.

Με προβάδισμα ενενήντα βαθμών στην αρχή της ημέρας, η διπλή νίκη του Bou μπροστά από τον συμπατριώτη και teammate του Gabriel Marcelli σημαίνει ότι μπορεί να εξασφαλίσει τον τίτλο στον προτελευταίο γύρο στην Ολλανδία το προσεχές Σαββατοκύριακο, αν και οι αντίπαλοί του έδωσαν σκληρή μάχη σε μια πολύ τεχνική διαδρομή, όπου οι αναβάτες αντιμετώπισαν μια σειρά από εξαιρετικά απότομες κλίσεις, αμμώδες έδαφος και τεράστιους βράχους με αιχμηρές άκρες.

Highlight του αγώνα ήταν η προσπάθεια του Bou στο απαιτητικό έκτο τμήμα, όπου πέρασε χωρίς λάθος ένα τριπλό σκαλοπάτι που είχε κοστίσει τη μέγιστη βαθμολογική ποινή στους περισσότερους ανταγωνιστές του. Στη 2η θέση τερμάτισε ο συμπατριώτης και ομόσταυλός του Bou, Gabriel Marcelli (Montesa), ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Jaime Busto (Beta).

“Δεν ήταν εύκολο, γιατί όλοι οι αναβάτες πίεζαν πολύ σκληρά και ο καιρός ήταν πολύ ζεστός. Ήταν δύσκολο να παλέψω μέχρι το τέλος και στους δύο αγώνες, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Ισπανός.

arnau_farre

 

 

Υπήρχαν ακόμη περισσότεροι λόγοι για εορτασμούς από την πλευρά των Ισπανών στην κατηγορία Trial2, όπου ο Arnau Farré (Sherco), ο οποίος δεν είχε καταφέρει να κερδίσει φέτος, πέτυχε διπλή νίκη και απέσπασε την πρωτιά της σειράς από τον συμπατριώτη του Alex Canales (Montesa), ενώ ο Ιταλός Fabio Mazzola κατέκτησε τη συνολική νίκη στην κατηγορία Trial3 Junior και ισοβάθμησε με τον Βρετανό Harison Skelton (Scorpa) στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η δράση μεταφέρεται τώρα στο Zelhem της Ολλανδίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (4-6 Σεπτεμβρίου) για τον προτελευταίο γύρο της σειράς για τους αναβάτες των κατηγοριών TrialGP και Trial2 και τον αποφασιστικό γύρο για την κατηγορία Trial3 Junior.

FIM Yamaha R7 BLU CRU World Cup: Ανακοινώθηκε ο νέος Παγκόσμιος θεσμός – Πιθανότητα και για ελληνική συμμετοχή

Αντικαθιστά το Yamaha R3 BLU CRU World Cup
FIM Yamaha R7 BLU CRU World Cup
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/10/2026

Η Yamaha Motor Europe ανακοίνωσε μια νέα εποχή για το FIM Yamaha BLU CRU World Cup, που πλέον θα διεξάγεται με μοτοσυκλέτες Yamaha R7 αντί των R3.

Το R3 BLU CRU World Cup ξεκίνησε το 2021 και από το 2024 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της FIM. Έπειτα από έξι επιτυχημένες σεζόν με μοτοσυκλέτες R3, ο θεσμός μπαίνει σε μία νέα φάση, αφού από το 2027 οι αναβάτες θα αγωνίζονται πάνω στις σέλες μοτοσυκλετών Yamaha R7.

Μάλιστα στο R3 BLU CRU είχαμε και ελληνική συμμετοχή, με τον Γιάννη Περιστερά που αγωνίστηκε την σεζόν του 2021 και τα είχε πάει εξαιρετικά, τερματίζοντας στην 8η θέση της γενικής κατάταξης με 100 βαθμούς και ένα βάθρο. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός να δούμε ελληνική συμμετοχή και την επόμενη χρονιά, καθώς υπάρχουν Έλληνες αναβάτες που θα μπορούσαν να αγωνιστούν στον θεσμό.

peristeras

Ο θεσμός είναι σχεδιασμένος για να προσφέρει σε ταλαντούχους νέους αναβάτες μια σαφή και πλήρως υποστηριζόμενη πορεία προς το παγκόσμιο στερέωμα, με τη σειρά αγώνων να περιλαμβάνει 12 αγώνες σε έξι ευρωπαϊκούς γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike της FIM (WorldSBK) του 2027 και θα μπορούν να συμμετέχουν αναβάτες ηλικίας 15 ετών και άνω.

Το BLU CRU θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία συστήματα ανάπτυξης ταλέντων στους αγώνες μοτοσυκλέτας, με παραδείγματα όπως αυτά του τον Izan Guevara που διεκδικεί τον τίτλο στη Moto2 φέτος και του Aldi Satya Mahendra που έγινε ο πρώτος Ινδονήσιος αναβάτης που ανέβηκε στο βάθρο του WorldSSP.

Από το 2027, οι διαγωνιζόμενοι θα αγωνίζονται με την τελευταία έκδοση της Yamaha R7, με τον γνωστό δικύλινδρο CP2 κινητήρα των 689 κυβικών. Το κόστος παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα για τους επίδοξους νέους αναβάτες, καθώς το πακέτο για ολόκληρη τη σεζόν κοστίζει 29.000 ευρώ και περιλαμβάνει τη χρήση μιας Yamaha R7 προετοιμασμένης για αγώνες, καθώς και δερμάτινη φόρμα, ελαστικά, καύσιμα και τέλη συμμετοχής στους αγώνες.

Οι υποψήφιοι αναβάτες πρέπει να στείλουν email στο [email protected] για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το ημερολόγιο Παγκοσμίου Κυπέλλου FIM Yamaha R7 BLU CRU 2027

  • Δοκιμές preseason: 6-8 Απριλίου – Cremona, Ιταλία
  • 16-18 Απριλίου – TT Circuit Assen, Ολλανδία
  • 21-23 Μαΐου – MotorLand Aragón, Ισπανία
  • 4-6 Ιουνίου – Autodrom Most, Τσεχία
  • 9-11 Ιουλίου – Donington Park, Μεγάλη Βρετανία
  • 3-5 Σεπτεμβρίου – Magny-Cours, Γαλλία
  • 24-26 Σεπτεμβρίου – Cremona, Ιταλία