HSBK 2020: Δεύτερος αγώνας – Νίκη Μπεγνή, Καρακώστα, Περιστερά, Κίτσου, Θοδωρόπουλου

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας κατά 50%
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/9/2020

Δεύτερος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας με τον αέρα να δυσκολεύει αρκετούς -από τους λίγους- αναβάτες καθώς ορισμένες ριπές ήταν αρκετά δυνατές και έπεφταν ακριβώς στις στροφές, όπως στην Κ4 και Κ5. Λίγο πιο ζωντανά τα πράγματα σήμερα στα πιτ καθώς οι ομάδες είχαν περισσότερα άτομα -πάντα εντός των έκτακτων κανονισμών- τα Supermoto έτοιμα για τον αγώνα τους σε δύο σκέλη (θα ακολουθήσει ξεχωριστό άρθρο συνολικά για τον 1ο τους αγώνα) όπως επίσης σήμερα υπήρχαν και άνθρωποι των -λίγων- εταιρειών που χορηγούν το HSBK. Με την Yamaha -για παράδειγμα- να έχει φέτος εντονότερη παρουσία. Ο δυνατός αέρας δημιουργούσε και προβλήματα στις τέντες που η διεύθυνση της πίστας δεν επέτρεπε να είναι βιδωμένες στην νέα άσφαλτο των πιτ, στην οποία όμως βούλιαζαν τα σταντ των μοτοσυκλετών. Η γενική εικόνα όμως της πίστας των Μεγάρων είναι καλύτερη από άλλες φορές και η αναβάθμιση των πιτ σίγουρα καλοδεχούμενη.

Τα Superbike

Ο αγώνας στα Superbike ξεκίνησε με τον Μπεγνή να κάνει καλή εκκίνηση, όπως και τον Συνιώρη που κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από τον Παπαγγέλου, χωρίς όμως να το κρατήσει. Ήδη μετά την Κ4 ο Παπαγγέλου είχε τοποθετηθεί για να προσπεράσει τον Συνιώρη ενώ ο Μπεγνής έχτιζε αμέσως απόσταση, από τον πρώτο κιόλας γύρο. Πριν από την πλατεία ο Παπαγγέλου θα είχε μπει δεύτερος ερχόμενος με πολύ φορά και ο Μπεγνής θα είχε δημιουργήσει μία μικρή απόσταση η οποία με μικρές μόνο αυξομοιώσεις θα παρέμενε ακριβώς έτσι μέχρι το τέλος. Είναι γιατί ο Παπαγγέλου από τον δεύτερο κιόλας γύρο που δεν είχε τον Συνιώρη μπροστά του, έκανε τον ταχύτερο γύρο και δεν άφησε τον Μπεγνή να ανοίξει την απόσταση που τους χώριζε. Παρόλο που οι μοτοσυκλέτες είχαν αρκετή διαφορά μεταξύ τους, πράγμα που έβλεπες ξεκάθαρα στην ευθεία της πίστας. Εκεί φαινόταν και η διαφορά με τις δύο Yamaha R1, όπου του Συνιώρη δούλευε διαφορετικά από του Μπεγνή. Ο Σωτήρης ήταν ιδιαίτερα σταθερός με βάση τις συνθήκες της πίστας και τον αέρα που επικρατούσε, ακριβώς όπως και ο Παπαγγέλου που σε αρκετούς γύρους ήταν μερικά δέκατα ταχύτερος. Όχι τόσο ώστε να μειώσει την μικρή απόσταση που τους χώριζε, όταν σε ένα γύρο ήταν ταχύτερος για μερικά δέκατα, είχε στον επόμενο την ίδια διαφορά προς τα πάνω. Σταθερά καλύτερο γυρολόγιο για μερικά δεκατα είχε ο Παπαγγέλου στους τελευταίους γύρους αλλά όχι σε σημείο που θα έπιανε την πιο γρήγορη Yamaha R1. Με τους χρόνους να κινούνται στο 0:59 για τους δύο πρώτους, όπως και για τον Συνιώρη μέχρι την μέση του αγώνα τουλάχιστον, πριν εκείνος ανέβει μερικά δέκατα πάνω από το λεπτό, οι τρεις αναβάτες θα έριχναν έναν γύρο στον Βάμβα που δεν τους καθυστέρησε όμως στα ντουπλαρίσματα και τους ακολουθούσε μετά για λίγο. Ο Συνιώρης έχει δουλειά μπροστά του στρώνοντας την καινούρια του μοτοσυκλέτα, το quickshifter και όλα τα ηλεκτρονικά για να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Από την μέση του αγώνα και μετά ο Σάκης μπήκε σε πιο ασφαλή ρυθμό, που προσομοίαζε τον χθεσινό, εξίσου μοναχικό αγώνα.

HSBK 2020: 1ος αγώνας: Νίκες Παπαγγέλου, Καρακώστα, Θεοδωρόπουλου, Παργινού & Περιστερά – Φωτο-video-αποτελέσματα - Με πολύ θέαμα στην supersport

Ο Μπεγνής παρόλο που είχε ορισμένα γλιστρήματα στην Κ5, μερικά από αυτά αρκετά εντυπωσιακά από έξω, δεν ξέφευγε πολύ σε ρυθμό που είναι ενδεικτικό για το πώς δουλεύει η μοτοσυκλέτα του και πόσο καλά έχει ο ίδιος προσαρμοστεί σε αυτή. Πήρε μία άνετη νίκη σήμερα, αποφεύγοντας να επαναλάβει τα χθεσινά λάθη. Συγκεντρώθηκε στο στόχο και δεν θεώρησε τίποτα δεδομένο, όπως εχθές. Αυτά τα δύο, η συγκέντρωση και το να μην θεωρείς δεδομένο τον αγώνα, είναι πράγματα αλληλένδετα και κατάφερε έτσι την νίκη από την pole position καθαρά και με σταθερή διαφορά. Ενδεχομένως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά σήμερα αν είχαμε την χθεσινή εκκίνηση, κάτι που ισχύει ακόμη περισσότερο στην Supersport.

 

Ο αγώνας της Supersport

Η Supersport μας έδωσε μία δυναμική εκκίνηση που έφερε μάχη σώμα με σώμα, κυριολεκτικά με τον Τριντή και τον Καρακώστα. Οι δύο τους ακούμπησαν στην εκκίνηση, βρέθηκαν αγκώνα με αγκώνα αλλά ξεκάθαρα αγωνιστικά και χωρίς μετέπειτα κάποιος από τους δύο να θεωρεί πως έγινε κάτι πολύ επιθετικό από τον άλλο, έστριψαν μαζί στην πρώτη γραμμή με τον φωτογράφο του ΜΟΤΟ αμέσως να εστιάζει πιο γενικά γιατί είδε πως υπήρχε πιθανότητα πτώσης και για τους δύο. Τελικά επωφελήθηκε ο Παπαγεωργίου, που βρέθηκε με καλύτερη ταχύτητα στην έξοδο και έτσι η μάχη των τριών μεταφέρθηκε από την πρώτη στροφή στις επόμενες δύο διαδοχικές στροφές όπου ο Παπαγεωργίου ήταν στην εξωτερική και θέλησε να κάνει κάτι παράτολμο, παραμένοντας εκεί για να περάσει απέξω. Υπερασπιζόμενοι την θέση τους οι δύο Honda ανάγκασαν την Yamaha να πέσει στα φρένα και να χάσει έτσι αρκετό έδαφος. Ο Καρακώστας αμέσως μπήκε με φόρα στην Κ4, πήρε την Κ5 ακόμη πιο γρήγορα και ήδη από την πρώτη διέλευση της ευθείας είχε χτίσει μία μικρή διαφορά ασφαλείας. Δεν χρειαζόταν να μεγαλώσει η διαφορά για να καταλάβουμε πως μάχη δεν θα βλέπαμε λοιπόν, γιατί ο Καρακώστας θα έφευγε μπροστά και το θέαμα που είχαμε απολαύσει εχθές, σήμερα θα το κρατούσε στο τσεπάκι του.. όσο αλάνθαστα και σταθερά γυρνούσε σε απόσταση μπροστά.

Ο Παπαγεωργίου είχε έρθει έχοντας λύσει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα σταθερότητας στις εξόδους των στροφών και διατηρώντας την εξαιρετικά μεγάλη υπεροχή της Yamaha στην ευθεία. Αν δεν είχε γίνει στην δεύτερη και τρίτη στροφή, στον πρώτο γύρο, το απότομο φρενάρισμα όπου ριψοκινδύνεψε και την πτώση, τότε θα είχαμε έναν καλύτερο αγώνα γιατί θα τον είχε τραβήξει ο Καρακώστας. Προς το παρόν ο Παπαγεωργίου βρέθηκε στην πέμπτη θέση από την παραλίγο πτώση. Σιγά – σιγά ανέκτησε το χαμένο έδαφος και ανέβηκε τρίτος πίσω από τον Τριντή κάνοντας την επίθεσή του στην Κ1. Πέρασε μπροστά και ο Τριντής έμενε καρφωμένος πίσω του μέχρι και την Κ4 όπου η Yamaha αμέσως έκανε μισή μοτοσυκλέτα απόσταση μέχρι την Κ5 και μετά την Κ5 εξαφανίστηκε μπροστά αλλά ο Τριντής επέλεξε ένα πολύ αργό φρενάρισμα στην Κ6 και πήρε το προβάδισμα. Ο Παπαγεωργίου είχε τώρα βελτιωθεί και στην πλατεία όμως, που χθες έχανε πολύ χρόνο. Πήρε γραμμή επίθεσης από την μικρή ευθεία πίσω, έμεινε κολλημένος πίσω από τον Τριντή και ξανά έκανε την επίθεσή του περνώντας μπροστά. Ήταν δύσκολο για τον εξαιρετικά γυμνασμένο Τριντή να υπερασπιστεί την δεύτερη θέση απέναντι σε μία ταχύτερη μοτοσυκλέτα με ελαφρύτερο αναβάτη που είναι σε επίσης καλή φόρμα και δεν δείχνει κόπωση γύρο με τον γύρο. Σε μία υπερπροσπάθεια να περάσει τον Παπαγεωργίου ο Τριντής θα κινδυνέψει με ένα highsiding στην έξοδο της Κ1 χωρίς όμως να κόψει ιδιαίτερα ρυθμό, έχασε χρόνο αλλά συνέχισε μέχρι το τέλος και την καρό σημαία να γυρίζει γρήγορα, με τον Καρακώστα να παίρνει μία ακόμη άνετη νίκη και τον Παπαγεωργίου δεύτερο.

Ο Παπανικολάου γυρνούσε σταθερά στο ένα λεπτό -χαμηλό- χωρίς να πλησιάζει το 1:01 δηλαδή ενώ κατέβηκε και στο 0:59. Ήταν απολαυστικό να βλέπεις έναν νέο αναβάτη να οδηγεί τόσο σταθερά μία μοτοσυκλέτα με την οποία δεν έχει μεγάλη εμπειρία και μάλιστα μετά από μία τέτοια περίοδο απραξίας εξαιτίας της πανδημίας! Για δεύτερη ημέρα συνεχόμενα όλα αυτά! Πολύ καλή παρουσία και του αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι η εικόνα που θέλουμε να βλέπουμε στους αγώνες, και ένα πολύ θετικό στοιχείο για το μέλλον!

Αντίστοιχα Σκυριανόγλου και Κοντογιάννης μπορεί να έμπλεξαν στον πρώτο γύρο με τις διαμάχες αλλά γύρισαν σταθερά χωρίς να δείξουν κόπωση, ιδιαίτερα ο Κοντογιάννης, ενώ ο Σκυριανόγλου μέχρι και τρεις γύρους πριν το τέλος όταν και αποφάσισε να ρίξει ρυθμό. Ωραίος αγώνας και από τους δύο με σταθερή απόδοση και καθαρά περάσματα.

Εύσημα και σήμερα για τον Τζωρτζόπουλο, την ψυχή των αγώνων μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα απλά ηλικιακά να το δει κανείς μετρώντας τις σεζόν που έχει πάρει μέρος! Καθαρά περάσματα στα ντουμπλαρίσματα και αξιοπρεπέστατη παρουσία για τον οδηγό που έχει ντύσει σχεδόν τους μισούς άλλους αναβάτες στο HSBK…

Στις κατηγορίες Racing, SS300 και Νέων που αγωνίζονται μαζί, μία άτυχη στιγμή είχε ο Εϊπόγλου που αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του, βγήκε στα πιτ όπου δεν του επιτράπηκε να έχει βοήθεια, βρήκε λύση μόνος του και επέστρεψε στον αγώνα. Ο αγώνας αυτός είχε για άλλη μία φορά τον Περιστερά να γυρνά στον δικό του εξαιρετικό ρυθμό με τον πατέρα Περιστερά να του θυμίζει πως σε λίγες ημέρες θα αγωνιστεί ξανά στο εξωτερικό και δεν πρέπει να πάρει κανένα ρίσκο έναντι μοτοσυκλέτών με πολύ περισσότερο γκάζι. Ο μικρός Γιάννης υπάκουσε και επιδεικνύοντας σύνεση δεν πήγε να παλέψει με τα δίχρονα. Ο Κίτσος πέρασε πρώτος και έκανε ένα καθαρό αγώνα σε απόσταση από τον Παργινό, χθεσινό νικητή, ενώ ο Λάσκαρης είχε διάθεση να παίξει με τον Παργινό αλλά μετά βίας γλίτωσε ένα τρομακτικό highside στην πλατεία που αν δεν κατάφερνε να το σβήσει θα είχε εξελιχθεί άσχημα. Λεφέβρ και Λαδά ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους όπως και εχθές με την Κοράκη επίσης να δίνει το παρόν μαζεύοντας εμπειρία.

Στην OPEN ο Θεοδωρόπουλος άπιαστος τελείως γυρνούσε μπροστά σε μία πίστα με ιδανικότερη θερμοκρασία ασφάλτου από τα υπόλοιπα, πιο εξελιγμένα, πιο δυνατά χιλιάρια που έτρεξαν αργότερα. Πολύ σταθερός αναβάτης σε χρόνους με ακρίβεια στην επιλογή γραμμών και καθαρή και όμορφη οδήγηση.

Πίσω του ο Μπούρος και ο Καρυώτης έκαναν τον δικό τους αγώνα ο κάθε ένας. Άπιαστοι από τους υπόλοιπους. Γυρνούσαν εξίσου σταθερά σε απόσταση μεταξύ τους και από τον Θεοδωρόπουλο πιο μπροστά. Μάχη είδαμε στην OPEN μεταξύ Αγγελακόπουλου και Τσιγονάκη σε έναν αγώνα που έληξε χωρίς τις χθεσινές πτώσεις.

Το διήμερο ολοκληρώθηκε ομαλά για την νέα διοργάνωση, πάντα με βάση τα δεδομένα της εποχής, δεύτερη ημέρα που δεν υπήρξαν εντάσεις μέσα στα πιτ, δεύτερη ημέρα που οι αναβάτες που πήραν μέρος δεν είχαν να προσάψουν πράγματα, τουλάχιστον όχι περισσότερα από άλλες εποχές χωρίς πανδημίες και έναρξη πρωταθλήματος την ημερομηνία που θα έπρεπε να τελειώσει. Υπολογίζοντας και την προπόνηση, τα Μέγαρα είχαν συνεχή παρουσία ανθρώπων για πολλές ημέρες στην σειρά, που κατέληγε εξαιρετικά κουραστικό. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους επαγγελματίες που μέχρι και την Κυριακή έδωσαν το παρόν με την ίδια πυγμή δυνάμεων, όπως για παράδειγμα στον Περιστερά που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος των αλλαγών ελαστικών ο ίδιος, παράλληλα με την προετοιμασία του Γιάννη, με στόχο να εξυπηρετήσει τους αγώνες σε μία δύσκολη συνθήκη. Είναι εύκολο να λες πως η εποχή είναι δύσκολη και απαιτούνται θυσίες από όλους, το δύσκολο είναι να μπαίνεις μπροστά και πράγματι να κάνεις τις θυσίες αυτές… Καταγράφηκε ξανά ηχηρή απουσία αρκετών του υπόλοιπου ηλεκτρονικού ειδικού τύπου για δεύτερη ημέρα, συγκριτικά με το πλήθος των μέσων που αναφέρονται στην αφίσα της διοργάνωσης. Ο πρώτος διπλός αγώνας στα Μέγαρα αποτελεί το 50% του HSBK για φέτος και με δεδομένο πως η επόμενη διεξαγωγή θα αργήσει αρκετά να έρθει, στις 24-25 Οκτωβρίου, ευχόμαστε να διεξαχθεί με καλές σχετικά καιρικές συνθήκες, ώστε να παραμείνουν χαμηλά οι πιθανότητες τραυματισμών για τους λιγοστούς αναβάτες που έκαναν τους φετινούς ήρωες και πήραν μέρος…

Κατηγορία Open - Αποτελέσματα 1ος αγώνας
 
Αναβατης / Χορηγοί / Σωματείο
ΜΟΤΟ
Διαφ.
1
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
YAMAHA R1 1000
22 Laps
APOLLO RENT A CAR-MICHELIN -WHEEL ΦΙ.Α.Μ.
2
ΜΠΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
APRILIA RSV1000
00:09.900
Christou Racing Team - Uride.gr - Elka Α.Μ.ΛΕ.Χ Α.Σ.
3
ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΑΡΤΕΜΙΣ
SUZUKI GSXR 100
00:13.314
4
ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
HONDA CBR 1000
00:34.207
COSMECON BEAUTY SALOON HALARIS MICHELI ΦΙ.Α.Μ.
5
ΤΣΙΓΟΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
KAWASAKI ZX10R
00:36.760
Koutroumanos - Halaris - Track-day.gr ΑΡΤΕΜΙΣ
6
ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ
YAMAHA R1 1000
21 Laps
ΛΑΓΚΟΣ ΤΕΑΜ ΦΙ.Α.Μ.
7
ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
YAMAHA R6 600
00:27.433
ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ ERMAX-ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΙ.Α.Μ.
8
ΠΙΛΙΚΙΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
TRIUMPH DAYTONΑ
20 Laps
ΑΦΟΙ Σ. ΠΙΛΙΚΙΓΚΟΥ ΦΙΛ.Μ.A.
Κατηγορία Racing - Αποτελέσματα 1ος αγώνας
1
ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
HONDA RSW
26 Laps
BAXEVANIS.RESTO.PERISTERAS.SINANIS.GOL ΦΙ.Α.Μ.
2
ΠΑΡΓΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΟΤΟ ARPILIA
00:05.623
WHEEL CITY . INTER CAR . RS 200 ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ. ΕΛΕΥΘΕ
3
ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
YAMAHA TZ 250
25 Laps
woodify albahaca kitchen bar ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου
4
ΛΕΦΕΒΡ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΥΑΜΑΗΑ ΤΖ 250
23 Laps
SHOEI-SIDI-IXS- TZORTZOPOULOS-ΧΩΡΙΑΤΙΚ ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ. ΕΛΕΥΘΕ
5
ΕΪΠΟΓΛΟΥ ΒΕΛΗΣ - Δεν ολοκλήρωσε το 75%
Suzuki rgv 250
15 Laps
Cannabis Shop Kos Kos fitness - kfit M ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου
Κατηγορία Supersport300 - Αποτελέσματα 1ος αγώνας
1
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
YAMAHA R3 300
26 Laps
YAMAHA-REPSOL-SHOEI
2
ΛΑΔΑ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΧΑΡΙΚΛΕ
KTM RC 390
23 Laps
KTM-ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ-SINIORIS RACING-BIKEIT-S ΑΡΤΕΜΙΣ
Κατηγορία ΝΕΩΝ - Αποτελέσματα 1ος αγώνας
1
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
YAMAHA R3 300
15 Laps
YAMAHA-REPSOL-SHOEI ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ. ΕΛΕΥΘΕ
2
KOPAKH ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
YAMAHA R3
13 Laps
REPSOL HELLAS-MOTO KORAKIS - ΑΡΗΣ
Κατηγορία Supersport - Αποτελέσματα 1ος αγώνας
1
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
HONDA CBR600
26 Laps
SARAKAKIS/BETABET/PIRELLI/MOTO MONKEY/ ΑΡΗΣ
2
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΥΑΜΑΗΑ R6
00:05.865
YAMAHAΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.DUNLOP.PERISTERAS.C ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ. ΕΛΕΥΘΕ
3
ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
HONDA CBR600
00:09.313
LOGOTHETISMOTOJET-MICHELIN-TASOULIS EX ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ. ΕΛΕΥΘΕ
4
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ss600 60
00:09.425
Politis Cars Papastavrou Shops FragosA Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ
5
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
CBR 600
00:25.888
Wheelmaster. Xrysostomio Rockbar. Sips ΦΙ.Α.Μ.
6
ΣΚΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
YAMAHA
00:39.100
VASILISMOTOTYPES GAS MOTORSPORT ZEN1ON Α.Σ.Η.
7
ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
SIFNAIOS
25 Laps
SHOEI.IXS.SIDI.SIFNAIOS ΛΕ.Μ.Α.Ν.
Κατηγορία Superbike - Αποτελέσματα 1ος αγώνας
1
ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
YAMAHA-MRG YZF
28 Laps
MRG.GIANNAKOPOULOS.MICHELIN.SPILIOTIS. Σ.Μ.Α.ΣΑΛΑΜΙΝ
2
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Sbk 1000
00:02.090
TEAMBOUSTASNET.MOTOBOXPIPERIGOS.MICHELI ΦΙ.Α.Μ.
3
ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Yamaha YZF R1 1
00:30.081
BEL-RAY DUNLOP ZenOne Racing ΦΙ.Α.Μ.
4
ΒΑΜΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
KAWASAKI ZX10R
27 Laps
FRAGOSARP-ARPACADEMY-KAWASAKIHELLAS-URI Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες του άρθρου για τον 2ο αγώνα - ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ:

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών - Ξεκίνησαν έργα αναβάθμισης

Τηλεχειριζόμενη προστατευτική μπάρα στην είσοδο των paddock, αποκατάσταση οδοστρώματος pit-lane, κ.α.
Αναβάθμιση Αυτοκινητοδρομίου Σερρών
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

"Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή. Θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά", δήλωσε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Κωνσταντίνος Μπέγος, δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης για την καινούρια προσπάθεια αναβάθμισής της πίστας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Κοτέογλου επισήμανε, ότι "το Αυτοκινητοδρόμιο απαλλάσσεται πλέον από προβλήματα του παρελθόντος που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την ασφάλεια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσέρχονται για προπονήσεις. Τα κακώς κείμενα διορθώνονται και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις η πίστα μας θα είναι ασφαλής για όλους, ιδίως για τους μοτοσυκλετιστές, για τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κι επικίνδυνη” διευκρίνισε. Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσαν ότι με μια σειρά κινήσεων το νέο διοικητικό συμβούλιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά παράλληλα και στην καθιέρωση της νέας, σύγχρονης ταυτότητάς του.

“Εκφράζοντας τη βούληση της Δημάρχου για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του» συνέχισε ο κ. Μπέγος «το Αυτοκινητοδρόμιο, για τη νέα δημοτική αρχή, δεν αποτελεί αγγαρεία ή απλώς ένα βαρίδιο. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας του Δήμου Σερρών”.

Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του προέδρου, ο οποίος τόνισε: “Για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στον διεθνή ανταγωνισμό πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Δυστυχώς διαπιστώσαμε μία εγκατάλειψη σε πλήρη αναντιστοιχία με το όραμα των δημιουργών του Αυτοκινητοδρομίου και των προσδοκιών του σερραϊκού λαού. Ωστόσο, η νέα αυτή εικόνα και φιλοσοφία είναι εμφανής στους επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς οι αντιδράσεις τους, όπως των αθλητών και των διοργανωτών είναι θετικές και ενθαρρυντικές”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους στα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο, ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισαν ότι "στην απ΄ εδώ και στο εξής πορεία του Αυτοκινητοδρομίου απαιτούνται σοβαρότητα, διαφάνεια κι επαγγελματισμός, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα, μέθοδοι και πρακτικές του παρελθόντος που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη λειτουργία του και αιτία δυσφήμισής του."

Ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι κ.κ. Μπέγος και Κοτέογλου επισήμαναν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί βεβαιώνοντας ότι “από τη πρώτη στιγμή η προσπάθειά μας εστίασε στο νοικοκύρεμα του Αυτοκινητοδρομίου και στη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη μελλοντική αναπτυξιακή του πορεία”.

Ενδεικτικές και οι εργασίες που έγιναν μέχρι τώρα:

- Αποκατάσταση περίφραξης στην περίμετρο του Αυτοκινητοδρομίου-Αναβάθμιση της υποδομής με κοπή κι απομάκρυνση δέντρων, της άναρχης βλάστησης, παλαιών ελαστικών, κ.α.

- Αναβάθμιση ασφάλειας του Αυτοκινητοδρομίου με την ελεγχόμενη πλέον είσοδο-έξοδο από και προς τους χώρους του. Εγκατάσταση και λειτουργία τηλεχειριζόμενης προστατευτικής μπάρας στην είσοδο των paddocks.

- Τακτοποίηση-χαρτογράφηση-λειτουργική αναβάθμιση του δικτύου καλωδιώσεων της υποδομής RAC που στηρίζει διαδυκτιακά το Αυτοκινητοδρόμιο.

- Παράλληλη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στoν χώρο υποδοχής (reception) του Αυτοκινητοδρομίου.

- Αποκαθήλωση του οδοστρώματος της pit lane κι αποκατάστασή του σε όλο το μήκος της, από την αρχή της (στο ύψος της start lane) μέχρι και την συμβολή της με την κεντρική πίστα (στο ύψος της στροφής 16).

- Οι παρόμοιες εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία της αυτής εταιρείας-την ίδια ημέρα-και στην υπόγεια κεντρική είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου και στην οδό που οδηγεί ως τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις του, με στόχο την αναβάθμιση-διασφάλιση της εύρυθμης προσβασιμότητας στους χώρους του.

- Προμήθεια τηλεοράσεων-τηλεοπτικών οθονών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα boxes του Αυτοκινητοδρομίου, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκάστοτε ενοικιαστές τους.

- Συντήρηση-αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτηρίου του Αυτοκινητοδρομίου με τον ελαιοχρωματισμό του διαδρόμων κι αιθουσών του.

- Προστατευτικά κολωνάκια σήμανσης προς βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της πίστας.

- Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων χώρων ή εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δημιουργία νέας διόδου πεζών από την πάρκινγκ έως τους χώρους του Αυτοκινητοδρομίου και το κεντρικό κτίριο, για την εύκολη κι ασφαλή μετακίνησή τους.

- Συντήρηση-καθαρισμός του δικτύου κλιματιστικών μηχανημάτων και του σχετικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δενδροφύτευση κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση, είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.

- Εμπλουτισμός κι αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου με την προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων (γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων για τη συντήρηση των γηπέδων και των εξωτερικών χώρων κ.α.)