Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας: 1ος αγώνας, Δείτε όλες τις φωτογραφίες

Από τον

Χρήστο Πατεράκη

18/4/2016

 

Ωραίοι αγώνες στην Τρίπολη

 

Ηλιόλουστη και ζεστή ήταν η Κυριακή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα ταχύτητας για το 2016 με τους πρώτους αγώνες να γίνονται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης. Ενδιαφέροντες οι αγώνες από τον πρώτο έως τον τελευταίο με αρκετούς θεατές να τους ευχαριστιούνται. Πολύ σημαντικό και που αποτελεί πραγματική αναβάθμιση αποτελεί το γεγονός ότι στην κατηγορία των Νέων έτρεξαν έντεκα μοτοσυκλέτες αντί των τριών, έναν χρόνο πριν που ξεκίνησε ο θεσμός. Οι περισσότερες συμμετοχές ήταν με Yamaha R3 320 ενώ συνολικά η παρουσία της Yamaha που προστέθηκε σε αυτήν της Kosmocar Ducati διαμόρφωσαν την θετική εικόνα και ατμόσφαιρα που επικράτησε όλη την ημέρα των αγώνων.

 

Ο πρώτος νικητής της ημέρας ήταν ο Αναστάσιος Σκυριανόγλου όπου πάνω στην Triumph Daytona 675 πήρε την καρώ σημαία στην κατηγορία Open.

Ακολούθησε η κατηγορία των Νέων όπου νικητής ήταν και πάλι ο Βασίλης Κορωνάκης με ΚΤΜ RC390. Ο Κορωνάκης είχε κερδίσει όλους τους αγώνες του 2015 αλλά στον φετινό η πίεση από τον Κυριάκο Λιούτα (KTM RC 390) και τον Νότη Παπαπαύλου  (Yamaha R3 320) που ανέβηκαν με αυτή την σειρά στο βάθρο ήταν συνεχής μέχρι το τέλος.

Στον επόμενο αγώνα, με τις δίχρονες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες ήταν ο Μάκης Σιφναίος ο νικητής  παρά τις προσπάθειες του περσινού πρωταθλητή Λάμπρου Τσώκου, που τερμάτισε στην δεύτερη θέση.

Ο Μιχάλης Κουτσουμπός  νίκησε στα  Supersport μετά από έναν αγώνα όπου από την αρχή έως το τέλος του είχε έντονο συναγωνισμό. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο πρωταθλητής του 2015, Alex Παπαγεωργίου και τρίτος ο νεαρός Θεοφάνης Μίχας.

Στην τελευταία κατηγορία την Formula Extreme ο αγώνας ήταν πολύ γρήγορος με νικητή τον Σάκη Συνιώρη πάνω στην Ducati Panigale R. Ήταν όμως μόλις δυο χιλιοστά του δευτερολέπτου η διαφορά του από τον Λευτέρη Πίππo που φέτος είναι στην σέλα μιας Yamaha R1, στον τερματισμό. Ο Πίππος πέρασε   στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου  από την εσωτερική τον Συνιώρη αλλά δεν πέρασε πρώτος και την γραμμή του τερματισμού. 

 

Oι φωτογραφίες είναι με την σειρά που έγιναν οι αγώνες

Gallery 1 κατηγορία Open

Gallery 2 κατηγορία ΝΕΟΙ

Gallery 3 κατηγορία RACING

Gallery 4 κατηγορία Supersport

Gallery 5 Formula Extreme

BMU Awards 2022: Βράβευση Παπαγεωργίου και Μαυρόπουλου στο Βουκουρέστι

Δύο διπλοί πρωταθλητές
BMU Awards 2022
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/12/2022

Στο Βουκουρέστι έγινε η απονομή των Πρωταθλητών του BMU 2022 όπου βρέθηκαν και βραβεύτηκαν οι δύο Έλληνες Πρωταθλητές Βαλκανίων και ταυτόχρονα Πρωταθλητές Ελλάδος Άλεξ Παπαγεωργίου και Κωσταντίνος Μαυρόπουλος.

Μετά από 14 συνολικά αγώνες εκ των οποίων οι τέσσερεις από αυτούς που έγιναν στην πίστα των Σερρών μετρούσαν και για το ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας, ο πολυπρωταθλητής Άλεξ Παπαγεωργίου κατέκτησε άλλο ένα Πρωτάθλημα Ελλάδος στην κατηγορία Supersport και τον αντίστοιχο τίτλο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Παρά τα 47 του χρόνια, ο Άλεξ Παπαγεωργίου συνεχίζει να διακρίνεται σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες και αυτή τη φορά είχε ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα με πολλούς αγώνες και πολλά ταξίδια.

Άλεξ Παπαγεωργίου
Άλεξ Παπαγεωργίου Πρωταθλητής BMU 2022

Αντίστοιχη προσπάθεια και επιτυχία σημείωσε και ο Κωνσταντίνος στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των Supersport 300, κατακτώντας και αυτός τους δύο τίτλους για το 2022.

Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος
Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος Πρωταθλητής SS300 2022