Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας: 1ος αγώνας, Δείτε όλες τις φωτογραφίες

Από τον

Χρήστο Πατεράκη

18/4/2016

 

Ωραίοι αγώνες στην Τρίπολη

 

Ηλιόλουστη και ζεστή ήταν η Κυριακή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα ταχύτητας για το 2016 με τους πρώτους αγώνες να γίνονται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης. Ενδιαφέροντες οι αγώνες από τον πρώτο έως τον τελευταίο με αρκετούς θεατές να τους ευχαριστιούνται. Πολύ σημαντικό και που αποτελεί πραγματική αναβάθμιση αποτελεί το γεγονός ότι στην κατηγορία των Νέων έτρεξαν έντεκα μοτοσυκλέτες αντί των τριών, έναν χρόνο πριν που ξεκίνησε ο θεσμός. Οι περισσότερες συμμετοχές ήταν με Yamaha R3 320 ενώ συνολικά η παρουσία της Yamaha που προστέθηκε σε αυτήν της Kosmocar Ducati διαμόρφωσαν την θετική εικόνα και ατμόσφαιρα που επικράτησε όλη την ημέρα των αγώνων.

 

Ο πρώτος νικητής της ημέρας ήταν ο Αναστάσιος Σκυριανόγλου όπου πάνω στην Triumph Daytona 675 πήρε την καρώ σημαία στην κατηγορία Open.

Ακολούθησε η κατηγορία των Νέων όπου νικητής ήταν και πάλι ο Βασίλης Κορωνάκης με ΚΤΜ RC390. Ο Κορωνάκης είχε κερδίσει όλους τους αγώνες του 2015 αλλά στον φετινό η πίεση από τον Κυριάκο Λιούτα (KTM RC 390) και τον Νότη Παπαπαύλου  (Yamaha R3 320) που ανέβηκαν με αυτή την σειρά στο βάθρο ήταν συνεχής μέχρι το τέλος.

Στον επόμενο αγώνα, με τις δίχρονες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες ήταν ο Μάκης Σιφναίος ο νικητής  παρά τις προσπάθειες του περσινού πρωταθλητή Λάμπρου Τσώκου, που τερμάτισε στην δεύτερη θέση.

Ο Μιχάλης Κουτσουμπός  νίκησε στα  Supersport μετά από έναν αγώνα όπου από την αρχή έως το τέλος του είχε έντονο συναγωνισμό. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο πρωταθλητής του 2015, Alex Παπαγεωργίου και τρίτος ο νεαρός Θεοφάνης Μίχας.

Στην τελευταία κατηγορία την Formula Extreme ο αγώνας ήταν πολύ γρήγορος με νικητή τον Σάκη Συνιώρη πάνω στην Ducati Panigale R. Ήταν όμως μόλις δυο χιλιοστά του δευτερολέπτου η διαφορά του από τον Λευτέρη Πίππo που φέτος είναι στην σέλα μιας Yamaha R1, στον τερματισμό. Ο Πίππος πέρασε   στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου  από την εσωτερική τον Συνιώρη αλλά δεν πέρασε πρώτος και την γραμμή του τερματισμού. 

 

Oι φωτογραφίες είναι με την σειρά που έγιναν οι αγώνες

Gallery 1 κατηγορία Open

Gallery 2 κατηγορία ΝΕΟΙ

Gallery 3 κατηγορία RACING

Gallery 4 κατηγορία Supersport

Gallery 5 Formula Extreme

Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team – 2 βάθρα στην κατηγορία F1000 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU στις Σέρρες

Από ένα βάθρο κατέκτησαν στην F1000 οι Γιώργος Παρασκευάς και Νώντας Καρυώτης
motomag Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team – 2 βάθρα στην κατηγορία F1000 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU στις Σέρρες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η ομάδα Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team με αναβάτες τους Γιώργο Παρασκευά και Νώντα Καρυώτη στον πρώτο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας (BMU) που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες στις 13 και 14 Απριλίου πανηγύρισε δύο βάθρα στην κατηγορία F1000.

Οι δύο αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν ακόμη 25 συμμετέχοντες σε μία κατηγορία η οποία είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική καθώς είναι ο προπομπός του SBK. Στόχος της Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το BMU ήταν το βάθρο, με τους Παρασκευά και Καρυώτη να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα δουλεύοντας όλο αυτό το διάστημα κυρίως στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team – 2 βάθρα στην κατηγορία F1000 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU στις Σέρρες

Οι προσπάθειες της ομάδας και η σκληρή προετοιμασία απέδωσαν καρπούς καθώς οι δύο αναβάτες κατάφεραν να πανηγυρίσουν από ένα βάθρο, με τον Γιώργο Παρασκευά να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση του βάθρου στον πρώτο αγώνα και τον Νώντα Καρυώτη με τη σειρά του να ανεβαίνει επίσης στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στον δεύτερο αγώνα.

O Γιώργος Παρασκευάς Τeam Μanager & αναβάτης της Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team δήλωσε: “Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος γιατί πάντα βάζω στόχους υψηλούς και πιέζω τον εαυτό μου αλλά και τα μέλη της ομάδας μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα από αυτά που φανταζόμαστε, και είναι αυτή η φιλοσοφία που μας έφερε εδώ σε μόλις 5 μήνες. Στον πρώτο αγώνα ξεκίνησα από την 5η θέση και ήξερα ότι θα στρίψω πρώτος, όπως και έγινε.

Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team – 2 βάθρα στην κατηγορία F1000 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU στις Σέρρες

Στη 2η στροφή μπήκε εμπρός μου ένας οδηγός και πήγαμε έτσι μέχρι τον τρίτο γύρο όπου και είχε μια πτώση. Στην προσπάθεια μου να τον αποφύγω βγήκα εκτός πίστας και ξαναμπήκα 4ος. Με στρατηγική και επίμονη οδήγηση κατάφερα να αναρριχηθώ στην 2η θέση αλλά ο πρώτος είχε κάνει ήδη απόσταση.

Στον δεύτερο αγώνα τα πράγματα έδειχναν πιο ήπια και ξεκινώντας από τη 2η θέση πετάχτηκα και έστριψα 1ος όπου και κράτησα την θέση μέχρι τον τρίτο γύρο όπου και με πέρασε ένας άλλος οδηγός. Στον 4ο γύρο βλέποντας ότι κάποιος είναι στο +0 πίσω μου φτάνοντας στην Κ1 με 272 χλμ./ώρα και κλείνοντας το γκάζι για να στρίψω, ο οδηγός πίσω μου χάνει τα φρένα επιπόλαια και με εμβολίζει με 250χλμ. Η μοτοσυκλέτα μου εκσφενδονίστηκε όπως και εγώ, και φυσικά κατέληξα στο νοσοκομείο με αρκετά χτυπήματα αλλά όχι κάτι σπασμένο και κάτι πιο σοβαρό. Παρόλα αυτά είμαι πολύ χαρούμενος από το αποτέλεσμα και τις επιδόσεις μου, αλλά και της ομάδας μου συνολικά.”

Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team – 2 βάθρα στην κατηγορία F1000 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU στις Σέρρες

O Νώντας Καρυώτης ανέφερε: "Είμαι πολύ χαρούμενος από την επίδοση μου συνολικά καθώς η δουλεία που έχουμε κάνει έδειξε ότι αποδίδει στο 100%. Στον πρώτο αγώνα έφτασα στην 3η θέση οδηγώντας για πρώτη φορά στο 1:22.6 και αυτό από μόνο του λέει πολλά για την ομάδα μας και τη δουλειά που κάνουμε στη Wolf-Racing. Λόγω του λάθους μου στην εκκίνηση (jump start) κατατάχθηκα στην 7η θέση.

Στον δεύτερο αγώνα μπήκα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα αλλά ο αγώνας είχε διακοπεί λόγω της πτώσης του Γιώργου Παρασκευά. Στην επανεκκίνηση κράτησα ρυθμό και κατάφερα να περάσω αρκετούς αναβάτες ώσπου και έφτασα στην 2η θέση! Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το βάθρο και τη συνολική μου επίδοση”.

Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team – 2 βάθρα στην κατηγορία F1000 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU στις Σέρρες

Την Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team στηρίζουν

  • BMW MOTORRAD HELLAS
  • BMW MOTORRAD SFAKIANAKIS
  • DNA HIGH PERFORMANCE AIR FILTERS
  • MOTUL GREECE
  • WOLF-RACING
  • INTRAMOTO
  • TECNOMOTO
  • VALTERMOTO
  • K-TECH
  • YSS RACING SUSPENSION
  • QNT
  • BIKE ALERT
  • DXL GRAPHICS
  • RISE CUSTOM
  • CL BRAKES
  • PAPASTAVROU SHOPS
Wolf-Racing Motul BMW Motorrad Team – 2 βάθρα στην κατηγορία F1000 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU στις Σέρρες