BMU – ΠΠΤ 4ος αγώνας Σέρρες: Απόλυτος κυρίαρχος ο Καρακώστας – Διπλή νίκη Παντελεάκη – Κυριολεκτική μάχη για Κολλάρο

Δεν υπάρχει αντίπαλος πλέον στις Σέρρες για τους Έλληνες!
BMU – ΠΠΤ 4ος αγώνας Σέρρες: Απόλυτος κυρίαρχος ο Καρακώστας – Διπλή νίκη Παντελεάκη – Κυριολεκτική μάχη για Κολλάρο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2025

Την χθεσινή νίκη στο διπλό αγώνα του Σαββατοκύριακου, διπλασίασε σήμερα ο Δημήτρης Καρακώστας με τους αντιπάλους του να έχουν μετρήσει τον ανταγωνιστή τους εχθές και να έχουν προετοιμαστεί για να τον αντιμετωπίσουν σήμερα.

Αυτό έφερε ακόμη πιο έντονη μάχη στην αρχή του αγώνα με πολύ δυνατό θέαμα για τους θεατές που παραβρέθηκαν, μία μάχη από την οποία ο Καρακώστας βγήκε νικητής, σαρώνοντας αυτό το Σαββατοκύριακο την φοβερά ανταγωνιστική κατηγορία των Superbike. Προσπάθησε ο Choy όπως και εχθές, να τον κρατήσει πίσω, αλλά η διαφορά τους ήταν σαρωτική και ο ρυθμός του Καρακώστα ανώτερος χωρίς να αφήνει περιθώρια.

Σήμερα η προσπάθεια του Σπηλιώτη δεν αμαυρώθηκε από λάθος υπολογισμό στα καύσιμα και απόλαυσε τον αγώνα του με ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, παραμένοντας στο 1.23 ως καλύτερο χρόνο. Μία απίστευτη οδήγηση από έναν παλαίμαχο!

BMU – ΠΠΤ 4ος αγώνας Σέρρες: Απόλυτος κυρίαρχος ο Καρακώστας – Διπλή νίκη Παντελεάκη – Κυριολεκτική μάχη για Κολλάρο
Ασυναγώνιστος ο Παντελεάκης!

Στην SSP ο Παντελεάκης πήρε άλλη μία νίκη με τον Παπαγεωργίου να μάχεται και τους δύο εξαιρετικά ικανούς αναβάτες να δίνουν μία φανταστική εικόνα στους θεατές, τουλάχιστον στην αρχή.

Είναι κρίμα που δεν υπήρχαν παρά ελάχιστοι θεατές για να παρακολουθήσουν το θέαμα και να εμψυχώσουν ακόμη περισσότερο τους Έλληνες αναβάτες, στον αγώνα τους απέναντι στους ξένους του Βαλκανικού πρωταθλήματος. Στον ίδιο αγώνα ο Φουρθιώτης επανέλαβε ότι και εχθές, να κλείσει δηλαδή την κυριαρχία της χώρας στις 3 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης.

Επίσης σήμερα ο Γιάννης Τζορτζόπουλος συνέχισε την θαυματουργή οδήγηση της χθεσινής ημέρας σημειώνοντας το 1:24 και ενώ «24» είναι τα καλοκαίρια που ρίχνει στους μεγάλους της κατηγορίας αυτής. Μία εξαιρετική επίδοση από ακόμη έναν παλαίμαχο!

BMU – ΠΠΤ 4ος αγώνας Σέρρες: Απόλυτος κυρίαρχος ο Καρακώστας – Διπλή νίκη Παντελεάκη – Κυριολεκτική μάχη για Κολλάρο
ωραίο στιλ αλλά η νίκη στην F600 θα πήγαινε στον Κύπριο αν δεν είχε σημειωθεί ατύχημα

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει ο Παναγιώτης Κολλάρος γιατί η σημερινή του νίκη ήταν μία μάχη με κυριολεκτική έννοια. Χρειάστηκαν συστάσεις οι ξένοι αναβάτες, κυρίως οι Τούρκοι που σχεδόν μονοπωλούν την κατηγορία καθώς αυτό που έκαναν δεν ήταν αγώνας αλλά περισσότερο θύμιζε το arcade παιχνίδι “Road Rash”. Ο Παναγιώτης θα είχε επικρατήσει και εχθές, έδωσε σήμερα την πιο καλή απάντηση όμως στους ξένους, απλά ταπεινώνοντάς τους μέσα στην πίστα με φανταστική οδήγηση.

BMU – ΠΠΤ 4ος αγώνας Σέρρες: Απόλυτος κυρίαρχος ο Καρακώστας – Διπλή νίκη Παντελεάκη – Κυριολεκτική μάχη για Κολλάρο
Νικητής πραγματικής μάχης απέναντι στους ξένους ο Παναγιώτης Κολλάρος που τους δίδαξε και αθλητικό ιδεώδες, όχι μόνο οδήγηση

Στην Racing και την CFMOTO που οδηγούν μαζί, ο Κίτσος επανέλαβε την νίκη με την χαρακτηριστική ευκολία που τον διακρίνει, στην ιστορική Racing κατηγορία. Ο Αντώνης Βεντουράς σημείωσε άλλη μία αποστομωτική νίκη, φανερώνοντας στους αντιπάλους του πως η μόνη απάντηση που έχουν απέναντί του είναι ο βρώμικος πόλεμος και τίποτα περισσότερο (περισσότερα εδώ). Η απόσταση του νεαρού Αντώνη Βεντουρα από τον δεύτερο της κατηγορίας του είναι χαώδης και έχει πολλαπλάσια σημασία αυτό σε μία ενιαία κατηγορία που όλοι τρέχουν με τις ίδιες μοτοσυκλέτες. Φαίνεται με τον καλύτερο τρόπο, η οδηγική ανωτερότητά του, επιβάλλοντας τον εαυτό του με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο.

Στην Open και Senior ο Αγγελακόπουλος πήρε την νίκη με διαφορά με τον Κλαδογένη δυστυχώς να ολοκληρώνει, την ίδια στιγμή που ο αντίπαλός του, ο Κύριος Μιχάλης, έκανε λάθος εκκίνηση ξεκινώντας νωρίτερα (jump start).

Στην F600, κατηγορία του BMU που δεν έχει υπόσταση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και συμμετέχει και Έλληνας, είχαμε κόκκινη σημαία. Ο Δημήτρης Νικολόπουλος σημείωσε πτώση στην αρχή του αγώνα, όμως αμέσως μετά σε ξεχωριστό συμβάν που δεν συνδέεται, άλλοι τρεις (συνολικά) αναβάτες είχαν πτώση με αποτέλεσμα να σταματήσει ο αγώνας.

Οι Έλληνες αποχωρούν από τις Σέρρες έχοντας επικρατήσει των ξένων, με πολύ όμορφους αγώνες και την συνέχεια επί ελληνικού εδάφους να είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο. Στο μεταξύ σε λίγο καιρό το BMU συνεχίζει το ταξίδι του στην Ουγγαρία, εκεί όπου όλοι οι εγχώριοι αναβάτες που το ακολουθούν, έχουν ανανεώσει ήδη το ραντεβού με τους ξένους!

Πρώτες φωτογραφίες από τα βάθρα και αποτελέσματα 4ου αγώνα:

 

Suzuki Moto Greece - Ισχυρή παρουσία και βάθρο στο Hellas Rally 2026

Η Suzuki Moto Greece ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή της στο Hellas Rally 2026, καταγράφοντας μία από τις πιο δυνατές παρουσίες της στον θεσμό
Suzuki Hellas Rally
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/6/2026

Για επτά ημέρες και περίπου 1.750 χιλιόμετρα απαιτητικών διαδρομών, η ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με κάθε είδους πρόκληση που μπορεί να προσφέρει ένας αγώνας αυτού του επιπέδου. Με σωστή προετοιμασία, ομαδική δουλειά και αγωνιστική συνέπεια, οι αναβάτες και η ομάδα υποστήριξης κατάφεραν να φέρουν εις πέρας μία ακόμη απαιτητική διοργάνωση με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Ξεχωριστή στιγμή της φετινής συμμετοχής αποτέλεσε η 2η θέση στην κατηγορία M1 που κατέκτησε ο Γιάννης Τρίγκας με το νέο DR-Z4S. Στην πρώτη του παρουσία στο Hellas Rally, το νέο μοντέλο της Suzuki απέδειξε από την πρώτη στιγμή την ανταγωνιστικότητά του, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στο βάθρο και κατακτώντας παράλληλα την 11η θέση της Γενικής Κατάταξης.

Suzuki Hellas Rally
Αριστερά ο Γιάννης Τρίγκας

Παράλληλα, ο Κώστας Χατζημιχάλης ολοκλήρωσε ακόμη μία απαιτητική πρόκληση με το V-STROM 800DE, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τις δυνατότητες και την αξιοπιστία της μοτοσυκλέτας σε συνθήκες πραγματικού Rally Raid.

Suzuki Hellas Rally
Κώστας Χατζημιχάλης

Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι η συνέχεια μιας προσπάθειας που χτίζεται τα τελευταία χρόνια μέσα από αγώνες, δοκιμές και αμέτρητες ώρες δουλειάς από ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη μοτοσυκλέτα και τους αγώνες. Από τους αναβάτες μέχρι τους μηχανικούς και την ομάδα υποστήριξης, κάθε μέλος συνέβαλε ουσιαστικά σε αυτή την επιτυχία.

Πέρα από τα αποτελέσματα, το Hellas Rally 2026 επιβεβαίωσε τη δυναμική της Suzuki Moto Greece και τη δυνατότητα της ομάδας να εξελίσσει νέα εγχειρήματα και να τα οδηγεί άμεσα σε ανταγωνιστικό επίπεδο απέναντι σε έμπειρες συμμετοχές από όλη την Ευρώπη.

Suzuki Hellas Rally

Η Suzuki Moto Greece ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργάτες και υποστηρικτές που βρίσκονται δίπλα της σε κάθε αγωνιστική προσπάθεια:

Dunlop Moto Greece / Wurth Hellas / Moto Market (Acerbis, Nordcode, Pilot, GEN2) / Weber Grill Hellas / Xristos MX House / DNA Filters / DXL Graphics / Aurora Rally Equipment / Tassoulis Extra Products (KAGE, Afam, Moto Master) / Yoshimura / The Gear Up / Espresso Da Vinci / Zulap

Suzuki Hellas Rally

Καθώς και τους ανθρώπους της ομάδας που βρίσκονται πίσω από κάθε αποτέλεσμα: τον Τάσο Μπακταλιά, τον Σώζων Κάππο, τον Χάρη Σκυριανό και τον Σπύρο Χουλιαρά.

Με το Hellas Rally 2026 να αποτελεί πλέον μέρος της ιστορίας της ομάδας, η Suzuki Moto Greece συνεχίζει την πορεία της με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ξεκάθαρη κατεύθυνση για το μέλλον. Η φετινή διοργάνωση απέδειξε ότι η δουλειά που γίνεται αποδίδει καρπούς και ότι τα καλύτερα βρίσκονται ακόμη μπροστά.