Έγκλημα τύπου Fenati στις Σέρρες [VIDEO]: Αποκλείστηκε ο Ρουμάνος που έριξε τον Βεντούρα στον τοίχο με τελική ταχύτητα!

Η χειρότερη πλευρά των αγώνων
Έγκλημα τύπου Fenati στις Σέρρες [VIDEO]: Αποκλείστηκε ο Ρουμάνος που έριξε τον Βεντούρα στον τοίχο με τελική ταχύτητα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2025

Το σοβαρό περιστατικό που οδήγησε σε κόκκινη σημαία στον αγώνα του Σαββάτου στις Σέρρες και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του νεαρού αναβάτη, επέφερε τελικά τον αποκλεισμό του Ρουμάνου Dumitrascu Sebastian Virgil με το νούμερο #11.

Οι δύο νεαροί αναβάτες αγωνίζονται στην κατηγορία CFMOTO του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος BMU στο οποίο συμμετέχουν αναβάτες από τις χώρες των Βαλκανίων με τον Αντώνη Βεντούρα να είναι ένα από τα φαβορί, σταθερά τα τελευταία χρόνια που συμμετέχει, μετρώντας αρκετές νίκες, όχι μόνο στις Σέρρες αλλά και εκτός.

Ευτυχώς ο 13χρονος Αντώνης Βεντούρας #12 δεν τραυματίστηκε σοβαρά και την επόμενη ημέρα επέστρεψε στην πίστα όπου οι γονείς και η ομάδα του πήραν την απόφαση με βάση τις οδηγίες των γιατρών, να μην αγωνιστεί. Έχει μπροστά του μία περίοδο αποκατάστασης ενώ σημαντικό είναι να δούμε και πώς θα εξελιχθεί ο τραυματισμός του καθώς σίγουρα θα υπάρχει επανεξέταση τις επόμενες ημέρες.

Από την πρώτη στιγμή, από το Σάββατο, είχαμε πει πως το σοβαρό αυτό περιστατικό χρίζει διερεύνησης καθώς ο Αντώνης Βεντούρας δεν είχε καταλήξει μόνος του στον τοίχο πριν ακόμη από το τέλος της ευθείας και ενώ ήταν σε πλήρη επιτάχυνση, αλλά αυτό ήταν αποτέλεσμα της επαφής που είχε με τον Ρουμάνο αναβάτη και ενώ οι δυο τους πάλευαν σε όλο τον αγώνα.

Η πρώτη νίκη της σεζόν έδειχνε πως θα πήγαινε στον νεαρό Έλληνα αναβάτη για όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα και το video που ήρθε στα χέρια μας από την κάμερα που είχε ο Βεντούρας στην μοτοσυκλέτα του, έδειξε πως υπεύθυνος ήταν ο Ρουμάνος.

Μπορεί να μην άπλωσε το χέρι του όπως ο Fenati πριν από χρόνια στην Moto2, αλλά δεν χρειαζόταν να το κάνει, ήταν ήδη πολύ κοντά και αρκούσε ο αγκώνας και μία κίνηση του σώματος για να φτάσει την μανέτα του φρένου.

Οτιδήποτε και αν ισχυριστεί ο Ρουμάνος αναβάτης για την θέση του αγκώνα του, το βασικό ενοχοποιητικό στοιχείο δεν γίνεται να το αποκρούσει και για αυτό αφήνουμε να παίξει το video από την αρχή της ευθείας και όχι μόνο η επίμαχη στιγμή. Διότι φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Βεντούρας είναι μπροστά και σταθερός στην πορεία του και ο Dumitrascu πλησιάζει και οδηγεί την μοτοσυκλέτα επάνω στον νεαρό Έλληνα αναβάτη, συνεχίζοντας να ασκεί πίεση ενώ έχουν ήδη ακουμπήσει, ολοκληρώνοντας την επίθεσή του σηκώνοντας τον αγκώνα. Δεν βρέθηκε ο Βεντούρας επάνω του και προσπάθησε να τον απωθήσει αλλά αντιθέτως πήγε επάνω του επίτηδες, ενώ ακόμη και αν κάποιος θεατής θέλει να ισχυριστεί πως προσπαθούσε να πάρει την αγωνιστική γραμμή, βρισκόμαστε ακόμη σε απόσταση για το σημείο των φρένων και δεν χρειαζόταν μία τέτοια κίνηση που ξεκάθαρα αξίζει τιμωρίας, όπως και έγινε.

Περιμέναμε όπως γράψαμε το Σάββατο, να δούμε πως θα αντιμετώπιζε η διοργάνωση του BMU που υπόκειται στην FIM, την εγκληματική αυτή κίνηση και ευτυχώς έδωσαν συνέχεια ακυρώνοντας την συμμετοχή του Ρουμάνου. Μένει να δούμε τι επιπτώσεις θα έχει στην αγωνιστική του πορεία καθώς η ακύρωση της συμμετοχής του δεν μπορεί παρά να είναι το ελάχιστο που του αξίζει.

Την πρώτη τώρα θέση στο πρωτάθλημα μετά από δύο αγώνες στην κατηγορία χωρίς τους αναβάτες #11 και #22 πήρε ο Καπουνταλης Κωνσταντίνος #77 που προηγείται βαθμολογικά για έναν βαθμό του Ρουμάνου Zazacu Andrei #21. Η Αντωνία Κορρέ που πέρσι είχε εντυπωσιάσει βρίσκεται στην 3η θέση της κατηγορίας και πρώτη στις γυναίκες που δυστυχώς μετράνε μόλις 2 συμμετοχές και μακάρι να πληθύνουν.

Περαστικά στον νεαρό Αντώνη Βεντούρα, την πορεία του οποίου παρακολουθούμε και ενημερώνουμε σταθερά όπως και στην προηγούμενη σεζόν και ελπίζουμε σε ταχεία, πλήρη αποκατάσταση.

Τραγικό δυστύχημα στο Brno: 2 αναβάτες νεκροί στην εκκίνηση Alpe Adria & BMU

Τα δύο πρωταθλήματα είχαν ενωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο
Τραγικό δυστύχημα στο Brno: 2 αναβάτες νεκροί στην εκκίνηση Alpe Adria & BMU
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/7/2026

Τραγικό δυστύχημα στο Brno: 2 αναβάτες νεκροί στην εκκίνηση Alpe Adria & BMU
Τα δύο πρωταθλήματα είχαν ενωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο

 

Τραγικός απολογισμός στην πίστα του Brno όπου δύο αναβάτες έχασαν την ζωή τους στην εκκίνηση της κατηγορίας Superbike.

Ο Philipp Steinmayr (γεννημένος στην Αυστρία, 13 August 1993) έχασε ακαριαία την ζωή του και ο Adrian Rus Shinner ( γεννημένος στην Ρουμανίας, 11 August 1982) μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα.

Το δυστύχημα έγινε στην εκκίνηση όταν ο Steinmayr που ξεκινούσε από την δεύτερη σειρά αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του και έκανε το μόνο δυνατό εκείνη την στιγμή, σήκωσε το χέρι για να δώσει σήμα στην διοργάνωση και τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους.

Στην σχάρα εκκίνησης και μπροστά, βρισκόταν ο Δημήτρης Καρακώστας και λίγο πιο πίσω ο Μιχάλης Σπιλιώτης, οι δύο Έλληνες αναβάτες που ακολουθούν την κατηγορία αυτή με πολλούς ακόμη που αγωνίζονται σε άλλες κατηγορίες να βρίσκονται στην εξέδρα για να συμπαρασταθούν στους συμπατριώτες τους.

Αρκετοί αναβάτες κατάφεραν να αποφύγουν τον Steinmayr, εκτός από τον Rus Shinner που δεν τον είδε παρά την τελευταία στιγμή πέφτοντας πάνω του με μεγάλη ταχύτητα. Αμέσως οι μοτοσυκλέτες τυλίχθηκαν στις φλόγες με τον Steinmayr να χάνει ακαριαία τη ζωή του και τους διασώστες να δίνουν μάχη να κρατήσουν στη ζωή τον Rus Shinner.

Στην σχάρα της εκκίνησης βρισκόντουσαν εκείνη την στιγμή 47 μοτοσυκλέτες κάτι που ξεφεύγει δύο φορές πάνω από το φυσιολογικό.

Αυτό σημαίνει πως οι τελευταίοι αναβάτες, όπως ο Adrian που εκκινούσε από την προτελευταία σειρά, είχαν να καλύψουν μεγάλη απόσταση στην ευθεία και προλάβαιναν να μαζέψουν χιλιόμετρα.

Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ζήτημα με τις πολλές συμμετοχές. Με σχεδόν 40 από τους 47, να προσπαθούν να αποφύγουν ένα εμπόδιο μερικά μέτρα μπροστά τους, είναι δεδομένο πως θα συμβεί ατύχημα καθώς δεν υπάρχει ορατότητα από τους πίσω, ούτε διαγώνια, ούτε στο πλάι, ούτε μία χαραμάδα που να φαίνεται τι έχει συμβεί μπροστά. Ο Rus Shinner δεν είχε περιθώρια.

Πολυτάλαντος στην προσωπική του ζωή και ιδιαίτερα αγαπητός στον περίγυρό του, ο Adrian είχε καλλιτεχνική φύση που την είχε αξιοποιήσει και καλλιτεχνικά εργαζόμενος ως μουσικός, ενώ παράλληλα ήταν και τεχνικός IT με πολλά χρόνια εμπειρίας. Στους αγώνες έκανε το πάθος του και ήταν εξαιρετικός αναβάτης.

Ο Steinmayr ήταν ένας νεαρός αθλητής που είχε βλέψεις να φτάσει ακόμη ψηλότερα, να βρει χορηγούς και να επεκταθεί και σε άλλα πρωταθλήματα θέλοντας να παραμείνει στους αγώνες ταχύτητας για όσο περισσότερο μπορούσε, ενώ και επαγγελματικά είχε βάλει στόχο να παραμείνει στον χώρο για να μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU με χαρά ανακοίνωνε πριν λίγες ημέρες πως αυτό το Σαββατοκύριακο τα δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της ανατολικής Ευρώπης θα συστεγάζονταν, κάνοντας λόγο για 228 συμμετοχές.

Συστέγαση σημαίνει λιγότερα έξοδα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, απεναντίας είναι θετικό στα πρωταθλήματα αυτά που συντηρούνται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και όχι θεσμικά ή από χορηγούς, οι οποίοι λειτουργούν υποστηρικτικά αλλά όχι σε πλήρη κάλυψη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα έπρεπε να είναι και όλοι αυτοί οι αναβάτες σε μία εκκίνηση.

Διοργανωτικά υπήρχαν λύσεις, καμία δεν θα άφηνε τους πάντες χωρίς γκρίνια, είναι δεδομένο πως θα υπήρχαν προβλήματα με όποια λύση και αν είχαν σκεφτεί να προχωρήσουν, σίγουρα όμως θα ήταν ασφαλέστερη η εκκίνηση με λιγότερους αναβάτες. Η καλύτερη λύση θα ήταν να χωριστούν με βάση χρόνου σε δύο μεικτούς αγώνες με τους συμμετέχοντες του Alpe Adria που και πάλι θα είχε δυσαρεστήσει αρκετούς αναβάτες, αλλά θα είχε μειώσει τις πιθανότητες για ένα τέτοιο δυστύχημα.

Η FIM που έχει την αιγίδα των πρωταθλημάτων, εξέδωσε ανακοίνωση για τους νεκρούς του Alpe Adria εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στις οικογένειές τους.

Όλοι οι αγώνες έχουν ακυρωθεί αμέσως μετά το δυστύχημα, τόσο οι χθεσινοί, όσο και σήμερα Κυριακή.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν, συγγενείς, φίλους και στις ομάδες.