Έγκλημα τύπου Fenati στις Σέρρες [VIDEO]: Αποκλείστηκε ο Ρουμάνος που έριξε τον Βεντούρα στον τοίχο με τελική ταχύτητα!

Η χειρότερη πλευρά των αγώνων
Έγκλημα τύπου Fenati στις Σέρρες [VIDEO]: Αποκλείστηκε ο Ρουμάνος που έριξε τον Βεντούρα στον τοίχο με τελική ταχύτητα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2025

Το σοβαρό περιστατικό που οδήγησε σε κόκκινη σημαία στον αγώνα του Σαββάτου στις Σέρρες και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του νεαρού αναβάτη, επέφερε τελικά τον αποκλεισμό του Ρουμάνου Dumitrascu Sebastian Virgil με το νούμερο #11.

Οι δύο νεαροί αναβάτες αγωνίζονται στην κατηγορία CFMOTO του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος BMU στο οποίο συμμετέχουν αναβάτες από τις χώρες των Βαλκανίων με τον Αντώνη Βεντούρα να είναι ένα από τα φαβορί, σταθερά τα τελευταία χρόνια που συμμετέχει, μετρώντας αρκετές νίκες, όχι μόνο στις Σέρρες αλλά και εκτός.

Ευτυχώς ο 13χρονος Αντώνης Βεντούρας #12 δεν τραυματίστηκε σοβαρά και την επόμενη ημέρα επέστρεψε στην πίστα όπου οι γονείς και η ομάδα του πήραν την απόφαση με βάση τις οδηγίες των γιατρών, να μην αγωνιστεί. Έχει μπροστά του μία περίοδο αποκατάστασης ενώ σημαντικό είναι να δούμε και πώς θα εξελιχθεί ο τραυματισμός του καθώς σίγουρα θα υπάρχει επανεξέταση τις επόμενες ημέρες.

Από την πρώτη στιγμή, από το Σάββατο, είχαμε πει πως το σοβαρό αυτό περιστατικό χρίζει διερεύνησης καθώς ο Αντώνης Βεντούρας δεν είχε καταλήξει μόνος του στον τοίχο πριν ακόμη από το τέλος της ευθείας και ενώ ήταν σε πλήρη επιτάχυνση, αλλά αυτό ήταν αποτέλεσμα της επαφής που είχε με τον Ρουμάνο αναβάτη και ενώ οι δυο τους πάλευαν σε όλο τον αγώνα.

Η πρώτη νίκη της σεζόν έδειχνε πως θα πήγαινε στον νεαρό Έλληνα αναβάτη για όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα και το video που ήρθε στα χέρια μας από την κάμερα που είχε ο Βεντούρας στην μοτοσυκλέτα του, έδειξε πως υπεύθυνος ήταν ο Ρουμάνος.

Μπορεί να μην άπλωσε το χέρι του όπως ο Fenati πριν από χρόνια στην Moto2, αλλά δεν χρειαζόταν να το κάνει, ήταν ήδη πολύ κοντά και αρκούσε ο αγκώνας και μία κίνηση του σώματος για να φτάσει την μανέτα του φρένου.

Οτιδήποτε και αν ισχυριστεί ο Ρουμάνος αναβάτης για την θέση του αγκώνα του, το βασικό ενοχοποιητικό στοιχείο δεν γίνεται να το αποκρούσει και για αυτό αφήνουμε να παίξει το video από την αρχή της ευθείας και όχι μόνο η επίμαχη στιγμή. Διότι φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Βεντούρας είναι μπροστά και σταθερός στην πορεία του και ο Dumitrascu πλησιάζει και οδηγεί την μοτοσυκλέτα επάνω στον νεαρό Έλληνα αναβάτη, συνεχίζοντας να ασκεί πίεση ενώ έχουν ήδη ακουμπήσει, ολοκληρώνοντας την επίθεσή του σηκώνοντας τον αγκώνα. Δεν βρέθηκε ο Βεντούρας επάνω του και προσπάθησε να τον απωθήσει αλλά αντιθέτως πήγε επάνω του επίτηδες, ενώ ακόμη και αν κάποιος θεατής θέλει να ισχυριστεί πως προσπαθούσε να πάρει την αγωνιστική γραμμή, βρισκόμαστε ακόμη σε απόσταση για το σημείο των φρένων και δεν χρειαζόταν μία τέτοια κίνηση που ξεκάθαρα αξίζει τιμωρίας, όπως και έγινε.

Περιμέναμε όπως γράψαμε το Σάββατο, να δούμε πως θα αντιμετώπιζε η διοργάνωση του BMU που υπόκειται στην FIM, την εγκληματική αυτή κίνηση και ευτυχώς έδωσαν συνέχεια ακυρώνοντας την συμμετοχή του Ρουμάνου. Μένει να δούμε τι επιπτώσεις θα έχει στην αγωνιστική του πορεία καθώς η ακύρωση της συμμετοχής του δεν μπορεί παρά να είναι το ελάχιστο που του αξίζει.

Την πρώτη τώρα θέση στο πρωτάθλημα μετά από δύο αγώνες στην κατηγορία χωρίς τους αναβάτες #11 και #22 πήρε ο Καπουνταλης Κωνσταντίνος #77 που προηγείται βαθμολογικά για έναν βαθμό του Ρουμάνου Zazacu Andrei #21. Η Αντωνία Κορρέ που πέρσι είχε εντυπωσιάσει βρίσκεται στην 3η θέση της κατηγορίας και πρώτη στις γυναίκες που δυστυχώς μετράνε μόλις 2 συμμετοχές και μακάρι να πληθύνουν.

Περαστικά στον νεαρό Αντώνη Βεντούρα, την πορεία του οποίου παρακολουθούμε και ενημερώνουμε σταθερά όπως και στην προηγούμενη σεζόν και ελπίζουμε σε ταχεία, πλήρη αποκατάσταση.

Isle of Man TT 2026: Ντεμπούτο του Caomhan Canny με τη Scott Racing

Ο Ιρλανδός αναβάτης ανεβαίνει επίπεδο μετά τη νίκη στο Grand Prix του Manx
COAMHAN CANNY
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/3/2026

Ο Caomhan Canny θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Isle of Man TT το 2026 με την ομάδα Scott Racing, συμμετέχοντας σε πολλές κατηγορίες και έχοντας ήδη αποκτήσει σημαντική εμπειρία στη θρυλική ορεινή διαδρομή.

Ο Caomhan Canny από το Donegal ετοιμάζεται για την πρώτη του συμμετοχή στο Isle of Man TT το 2026, με την ομάδα Scott Racing του Trevor Scott. Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην πορεία του αναβάτη, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία δύο ετών αγωνιζόμενος στην απαιτητική ορεινή διαδρομή.

Ο Canny θα συμμετάσχει στους αγώνες RST Superbike TT, RL360 Superstock TT και Milwaukee Senior TT οδηγώντας μια Aprilia RSV4, ενώ παράλληλα θα αγωνιστεί και στην κατηγορία Sportbike με μια Aprilia RS660.

COAMHAN CANNY

Επιπλέον, θα πάρει μέρος και στους αγώνες Monster Energy Supersport, οδηγώντας τη δική του Suzuki GSX-R750, η οποία θα δηλωθεί επίσης υπό τη δομή της Scott Racing.

Η συνεργασία με την Scott Racing προσφέρει στον Canny μεγαλύτερη τεχνική υποστήριξη και καλύτερη οργάνωση σε σχέση με προηγούμενες σεζόν, όπου μεγάλο μέρος της ευθύνης για την προετοιμασία βάρυνε τον ίδιο.

Ο στόχος για το 2026 είναι ξεκάθαρος, οργανωμένη προετοιμασία, σταδιακή εξέλιξη και σταθεροί γύροι στην διαδρομή μήκους 37,73. Οι χειμερινές δοκιμές στην Ισπανία, επικεντρώθηκαν στην εξοικείωση του αναβάτη με τις μεγάλες μοτοσυκλέτες και στη βελτίωση του στησίματος πριν από την εβδομάδα των δοκιμών στο νησί.

Η εξέλιξη του Canny στο νησί ήταν ιδιαίτερα γρήγορη. Το 2024 τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να δείξει πλήρως τη δουλειά που είχε προηγηθεί. Έναν χρόνο αργότερα όμως επέστρεψε δυναμικά, κατακτώντας τη νίκη στον αγώνα Senior του Manx Grand Prix.

Στην ίδια διοργάνωση πέτυχε γύρο με μέση ταχύτητα 120,846 mph, μπαίνοντας στο περίφημο "Tommy Club" (προς τιμή του Tommy Clucas, του πρώτου αναβάτη που πέρασε την μέση ωριαία των 120mph) και γινόμενος μόλις ο 35ος αναβάτης στην ιστορία που ξεπερνά το όριο των 120 mph (λίγο πάνω από 193 km/h) στον συγκεκριμένο αγώνα.

COAMHAN CANNY

Παρά το γεγονός ότι το 2026 θα είναι η πρώτη του συμμετοχή στο TT, ο Canny δεν είναι άπειρος. Ο αναβάτης από το Donegal μπαίνει πλέον στην τρίτη του χρονιά αγώνων στην απαιτητική διαδρομή, αξιοποιώντας τη γνώση που απέκτησε από το Manx Grand Prix.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, "Ο στόχος ήταν πάντα το TT. Η νίκη στο Manx Grand Prix ήταν μια σημαντική στιγμή, αλλά ο στόχος ήταν πάντα να καθιερωθώ εδώ και να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Δεν υπάρχουν προσδοκίες. Ακόμη και ο τερματισμός στον Senior TT θα είναι τεράστιο επίτευγμα. Θέλω να οδηγώ με ρυθμό που με κάνει να αισθάνομαι άνετα και να συνεχίσω να μαθαίνω."

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της ομάδας Trevor Scott δήλωσε: "Ο Caomhan έχει δείξει τι μπορεί να κάνει. Είναι το πρώτο του TT, αλλά έχει ήδη δείξει ωριμότητα και ταχύτητα. Ο δικός μας ρόλος είναι να του προσφέρουμε την υποστήριξη που χρειάζεται για να εξελιχθεί σε όλες τις κατηγορίες."

Το 2026 σηματοδοτεί το επόμενο στάδιο στην πορεία του Canny, καθώς ανεβαίνει πλέον στο επίπεδο του Isle of Man TT με ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες, έμπειρη ομάδα και στόχο τη σταθερή πρόοδο, χωρίς πίεση για άμεσα αποτελέσματα.