Έγκλημα τύπου Fenati στις Σέρρες [VIDEO]: Αποκλείστηκε ο Ρουμάνος που έριξε τον Βεντούρα στον τοίχο με τελική ταχύτητα!

Η χειρότερη πλευρά των αγώνων
Έγκλημα τύπου Fenati στις Σέρρες [VIDEO]: Αποκλείστηκε ο Ρουμάνος που έριξε τον Βεντούρα στον τοίχο με τελική ταχύτητα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2025

Το σοβαρό περιστατικό που οδήγησε σε κόκκινη σημαία στον αγώνα του Σαββάτου στις Σέρρες και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του νεαρού αναβάτη, επέφερε τελικά τον αποκλεισμό του Ρουμάνου Dumitrascu Sebastian Virgil με το νούμερο #11.

Οι δύο νεαροί αναβάτες αγωνίζονται στην κατηγορία CFMOTO του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος BMU στο οποίο συμμετέχουν αναβάτες από τις χώρες των Βαλκανίων με τον Αντώνη Βεντούρα να είναι ένα από τα φαβορί, σταθερά τα τελευταία χρόνια που συμμετέχει, μετρώντας αρκετές νίκες, όχι μόνο στις Σέρρες αλλά και εκτός.

Ευτυχώς ο 13χρονος Αντώνης Βεντούρας #12 δεν τραυματίστηκε σοβαρά και την επόμενη ημέρα επέστρεψε στην πίστα όπου οι γονείς και η ομάδα του πήραν την απόφαση με βάση τις οδηγίες των γιατρών, να μην αγωνιστεί. Έχει μπροστά του μία περίοδο αποκατάστασης ενώ σημαντικό είναι να δούμε και πώς θα εξελιχθεί ο τραυματισμός του καθώς σίγουρα θα υπάρχει επανεξέταση τις επόμενες ημέρες.

Από την πρώτη στιγμή, από το Σάββατο, είχαμε πει πως το σοβαρό αυτό περιστατικό χρίζει διερεύνησης καθώς ο Αντώνης Βεντούρας δεν είχε καταλήξει μόνος του στον τοίχο πριν ακόμη από το τέλος της ευθείας και ενώ ήταν σε πλήρη επιτάχυνση, αλλά αυτό ήταν αποτέλεσμα της επαφής που είχε με τον Ρουμάνο αναβάτη και ενώ οι δυο τους πάλευαν σε όλο τον αγώνα.

Η πρώτη νίκη της σεζόν έδειχνε πως θα πήγαινε στον νεαρό Έλληνα αναβάτη για όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα και το video που ήρθε στα χέρια μας από την κάμερα που είχε ο Βεντούρας στην μοτοσυκλέτα του, έδειξε πως υπεύθυνος ήταν ο Ρουμάνος.

Μπορεί να μην άπλωσε το χέρι του όπως ο Fenati πριν από χρόνια στην Moto2, αλλά δεν χρειαζόταν να το κάνει, ήταν ήδη πολύ κοντά και αρκούσε ο αγκώνας και μία κίνηση του σώματος για να φτάσει την μανέτα του φρένου.

Οτιδήποτε και αν ισχυριστεί ο Ρουμάνος αναβάτης για την θέση του αγκώνα του, το βασικό ενοχοποιητικό στοιχείο δεν γίνεται να το αποκρούσει και για αυτό αφήνουμε να παίξει το video από την αρχή της ευθείας και όχι μόνο η επίμαχη στιγμή. Διότι φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Βεντούρας είναι μπροστά και σταθερός στην πορεία του και ο Dumitrascu πλησιάζει και οδηγεί την μοτοσυκλέτα επάνω στον νεαρό Έλληνα αναβάτη, συνεχίζοντας να ασκεί πίεση ενώ έχουν ήδη ακουμπήσει, ολοκληρώνοντας την επίθεσή του σηκώνοντας τον αγκώνα. Δεν βρέθηκε ο Βεντούρας επάνω του και προσπάθησε να τον απωθήσει αλλά αντιθέτως πήγε επάνω του επίτηδες, ενώ ακόμη και αν κάποιος θεατής θέλει να ισχυριστεί πως προσπαθούσε να πάρει την αγωνιστική γραμμή, βρισκόμαστε ακόμη σε απόσταση για το σημείο των φρένων και δεν χρειαζόταν μία τέτοια κίνηση που ξεκάθαρα αξίζει τιμωρίας, όπως και έγινε.

Περιμέναμε όπως γράψαμε το Σάββατο, να δούμε πως θα αντιμετώπιζε η διοργάνωση του BMU που υπόκειται στην FIM, την εγκληματική αυτή κίνηση και ευτυχώς έδωσαν συνέχεια ακυρώνοντας την συμμετοχή του Ρουμάνου. Μένει να δούμε τι επιπτώσεις θα έχει στην αγωνιστική του πορεία καθώς η ακύρωση της συμμετοχής του δεν μπορεί παρά να είναι το ελάχιστο που του αξίζει.

Την πρώτη τώρα θέση στο πρωτάθλημα μετά από δύο αγώνες στην κατηγορία χωρίς τους αναβάτες #11 και #22 πήρε ο Καπουνταλης Κωνσταντίνος #77 που προηγείται βαθμολογικά για έναν βαθμό του Ρουμάνου Zazacu Andrei #21. Η Αντωνία Κορρέ που πέρσι είχε εντυπωσιάσει βρίσκεται στην 3η θέση της κατηγορίας και πρώτη στις γυναίκες που δυστυχώς μετράνε μόλις 2 συμμετοχές και μακάρι να πληθύνουν.

Περαστικά στον νεαρό Αντώνη Βεντούρα, την πορεία του οποίου παρακολουθούμε και ενημερώνουμε σταθερά όπως και στην προηγούμενη σεζόν και ελπίζουμε σε ταχεία, πλήρη αποκατάσταση.

Ιταλία: Το Trofeo Aprilia RS 457 επιστρέφει στις πίστες και το 2026

Ευκαιρία σε νέους αναβάτες με χαμηλό κόστος και υψηλό ανταγωνισμό
Trofeo Aprilia RS 457
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/4/2026

Το ενιαίο πρωτάθλημα της Aprilia ανοίγει τις αιτήσεις συμμετοχής και ξεκινά στις 17 Μαΐου στη Vallelunga, προσφέροντας ένα πρώτο βήμα προς τους αγώνες.

Η αγωνιστική σεζόν του 2026 έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά στην Ιταλία και μαζί της επιστρέφει το Trofeo Aprilia RS 457, ένα πρωτάθλημα που δημιουργήθηκε με στόχο να στηρίξει την εξέλιξη νέων ταλέντων στον κόσμο της ταχύτητας. Η αυλαία θα ανοίξει την Κυριακή 17 Μαΐου στην πίστα Autodromo Piero Taruffi, σηματοδοτώντας την αρχή μιας ακόμη ανταγωνιστικής χρονιάς.

Trofeo Aprilia RS 457

Η διοργάνωση αποτελεί ένα ιδανικό σκαλοπάτι για νεαρούς αναβάτες που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους σοβαρά βήματα στις μεγάλες πίστες. Το format του θεσμού έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει ισορροπία μεταξύ υψηλών επιδόσεων και προσιτού κόστους συμμετοχής, σε ένα ελκυστικό πακέτο.

Trofeo Aprilia RS 457

Η βάση του πρωταθλήματος είναι η Aprilia RS 457, η οποία παρουσιάστηκε στην EICMA 2023 και στη μορφή Trofeo μετατρέπεται σε ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό εργαλείο. Το RS 457 Trofeo Racing Kit περιλαμβάνει σημαντικές αναβαθμίσεις, όπως αγωνιστική ECU, εξάτμιση εξελιγμένη σε συνεργασία με την SC Project, φίλτρο αέρα Sprint Filter (αμφότεροι συνεργάτες της Aprilia Racing στα MotoGP), πλήρες σετ αγωνιστικών πλαστικών με fiberglass κάλυμμα ρεζερβουάρ, καθώς και διακόπτες της Jet Prime. Όλες οι μοτοσυκλέτες θα φορούν ελαστικά Pirelli SC1, εξασφαλίζοντας ίδιες συνθήκες για όλους.

Trofeo Aprilia RS 457

Το ημερολόγιο του 2026 περιλαμβάνει πέντε γύρους σε μερικές από τις κορυφαίες πίστες της γειτονικής Ιταλίας, στο πλαίσιο του ιταλικού πρωταθλήματος CIV (Coppa Italia Velocità):

1ος γύρος - Vallelunga Circuit, 17 Μαΐου

2ος γύρος - Mugello Circuit, 28 Ιουνίου

3ος γύρος - Cremona Circuit, 19 Ιουλίου

4ος γύρος - Mugello Circuit, 6 Σεπτεμβρίου

5ος γύρος - Misano World Circuit Marco Simoncelli, 4 Οκτωβρίου

Trofeo Aprilia RS 457

Το κόστος συμμετοχής για το Trofeo Aprilia RS 457 ανέρχεται στα €3.270 (πλέον φόρων), με το δικαίωμα συμμετοχής να είναι ανοικτό σε όλους τους αναβάτες από την ηλικία των 14 ετών και άνω. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, η τιμή της μοτοσυκλέτας σε πλήρη αγωνιστική διαμόρφωση διαμορφώνεται στα €10.249 (έκδοση δρόμου στα €7.199 και Trofeo Racing Kit στα €3.050). Επιπλέον, προσφέρονται ολοκληρωμένα πακέτα εγγραφής τα οποία περιλαμβάνουν την ενοικίαση της μοτοσυκλέτας καθώς και αποκλειστική τεχνική υποστήριξη σε προσιτές τιμές, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση των αγωνιζομένων στο πρωτάθλημα. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε: Aprilia RS 457 Trofeo.

Trofeo Aprilia RS 457