Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2017

Ξεκίνησε!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

31/3/2017

Το ΜΟΤΟ βρίσκεται από σήμερα στην πίστα των Μεγάρων όπου αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Γιατί από σήμερα; Μα φυσικά γιατί είναι η πρώτη μέρα ελεύθερων δοκιμών για όλες τις ομάδες και η ατμόσφαιρα στα πιτς είναι ακόμα χαλαρή, οπότε μπορείς να κλέψεις χρόνο από τους συμμετέχοντες και να μιλήσεις μαζί τους.

Από αύριο ξεκινούν τα επίσημα δοκιμαστικά και οι χρονομετρημένες δοκιμές και η ένταση θα ανεβαίνει όλο και περισσότερο σε όλα τα στρατόπεδα. Έτσι σήμερα είχαμε όλο τον χρόνο να μιλήσουμε με τον πολυπρωταθλητή Γιάννη Μπούστα και να μας κάνει την δική του ανάλυση για τις συνθήκες της πίστας και τι χρειάζεται να κάνουν οι αναβάτες για να τις αντιμετωπίσουν. Παρακολουθήσαμε από πρώτο χέρι όλη την προετοιμασία του περσινού πρωταθλητή Σάκη Συνιώρη, που φέτος θα συμμετέχει με την “νέα” παλιά αγαπημένη του Aprilia RSV4R Factory. Ακούσαμε την R1 της Motul-Wolf Racing να στενάζει από το βαρύ χέρι του Παρασκευόπουλου. Μας έτρεξαν τα σάλια με την ΠΑ-ΝΕ-ΜΟ-ΡΦΗ(!!!) MV Agusta F3 της Motul -Ευθυμίου και φυσικά κρατήσαμε μερικούς χρόνους με το χέρι από την κατηγορία των supersport 600, που φέτος θα γίνει χαμός με τόσες δυνατές συμμετοχές που έχει.

 

Πάντως σήμερα, ο πολύ δυνατός αέρας δυσκόλεψε όλους τους αναβάτες. Όπως μας είπε ο Γιάννης Μπούστας, τα μεγάλα superbike κάνουν εύκολα σούζες βγαίνοντας από τις στροφές και ο πλάγιος ή πλαγιομετωπικός άνεμος κυριολεκτικά σε βγάζει εκτός πορείας. Αν ρυθμίσεις το Wheelie control σε πολύ ευαίσθητη λειτουργία για να αποφύγεις τις σούζες, τότε χάνεις πολύ δύναμη και οι χρόνοι ανεβαίνουν δυσανάλογα. Αντίστοιχα οι μικρότερης ιπποδύναμης μοτοσυκλέτες βρίσκουν έναν τοίχο μπροστά τους στις ευθείες και επειδή είναι πολύ ελαφριές, δυσκολεύονται να πλαγιάσουν όταν η κατεύθυνση του ανέμου είναι από το εσωτερικό της στροφής! Τέτοιες λεπτομέρειες και πολλά περισσότερα inside stories θα διαβάσετε τις δύο επόμενες ημέρες από το ΜΟΤΟ, που θα είναι παρόν στην αυλαία του φετινού πανελλήνιου πρωταθλήματος ταχύτητας. Δείτε τις μοτοσυκλέτες, τους αναβάτες και τις ομάδες να ετοιμάζονται και… μείνετε συντονισμένοι στο ΜΟΤΟ σας για να μάθετε όσα δεν μπορούν να σας πουν οι άλλοι!   

 

 

 

 

BMU Awards 2022: Βράβευση Παπαγεωργίου και Μαυρόπουλου στο Βουκουρέστι

Δύο διπλοί πρωταθλητές
BMU Awards 2022
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/12/2022

Στο Βουκουρέστι έγινε η απονομή των Πρωταθλητών του BMU 2022 όπου βρέθηκαν και βραβεύτηκαν οι δύο Έλληνες Πρωταθλητές Βαλκανίων και ταυτόχρονα Πρωταθλητές Ελλάδος Άλεξ Παπαγεωργίου και Κωσταντίνος Μαυρόπουλος.

Μετά από 14 συνολικά αγώνες εκ των οποίων οι τέσσερεις από αυτούς που έγιναν στην πίστα των Σερρών μετρούσαν και για το ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας, ο πολυπρωταθλητής Άλεξ Παπαγεωργίου κατέκτησε άλλο ένα Πρωτάθλημα Ελλάδος στην κατηγορία Supersport και τον αντίστοιχο τίτλο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Παρά τα 47 του χρόνια, ο Άλεξ Παπαγεωργίου συνεχίζει να διακρίνεται σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες και αυτή τη φορά είχε ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα με πολλούς αγώνες και πολλά ταξίδια.

Άλεξ Παπαγεωργίου
Άλεξ Παπαγεωργίου Πρωταθλητής BMU 2022

Αντίστοιχη προσπάθεια και επιτυχία σημείωσε και ο Κωνσταντίνος στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των Supersport 300, κατακτώντας και αυτός τους δύο τίτλους για το 2022.

Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος
Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος Πρωταθλητής SS300 2022