Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2017

Ξεκίνησε!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

31/3/2017

Το ΜΟΤΟ βρίσκεται από σήμερα στην πίστα των Μεγάρων όπου αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Γιατί από σήμερα; Μα φυσικά γιατί είναι η πρώτη μέρα ελεύθερων δοκιμών για όλες τις ομάδες και η ατμόσφαιρα στα πιτς είναι ακόμα χαλαρή, οπότε μπορείς να κλέψεις χρόνο από τους συμμετέχοντες και να μιλήσεις μαζί τους.

Από αύριο ξεκινούν τα επίσημα δοκιμαστικά και οι χρονομετρημένες δοκιμές και η ένταση θα ανεβαίνει όλο και περισσότερο σε όλα τα στρατόπεδα. Έτσι σήμερα είχαμε όλο τον χρόνο να μιλήσουμε με τον πολυπρωταθλητή Γιάννη Μπούστα και να μας κάνει την δική του ανάλυση για τις συνθήκες της πίστας και τι χρειάζεται να κάνουν οι αναβάτες για να τις αντιμετωπίσουν. Παρακολουθήσαμε από πρώτο χέρι όλη την προετοιμασία του περσινού πρωταθλητή Σάκη Συνιώρη, που φέτος θα συμμετέχει με την “νέα” παλιά αγαπημένη του Aprilia RSV4R Factory. Ακούσαμε την R1 της Motul-Wolf Racing να στενάζει από το βαρύ χέρι του Παρασκευόπουλου. Μας έτρεξαν τα σάλια με την ΠΑ-ΝΕ-ΜΟ-ΡΦΗ(!!!) MV Agusta F3 της Motul -Ευθυμίου και φυσικά κρατήσαμε μερικούς χρόνους με το χέρι από την κατηγορία των supersport 600, που φέτος θα γίνει χαμός με τόσες δυνατές συμμετοχές που έχει.

 

Πάντως σήμερα, ο πολύ δυνατός αέρας δυσκόλεψε όλους τους αναβάτες. Όπως μας είπε ο Γιάννης Μπούστας, τα μεγάλα superbike κάνουν εύκολα σούζες βγαίνοντας από τις στροφές και ο πλάγιος ή πλαγιομετωπικός άνεμος κυριολεκτικά σε βγάζει εκτός πορείας. Αν ρυθμίσεις το Wheelie control σε πολύ ευαίσθητη λειτουργία για να αποφύγεις τις σούζες, τότε χάνεις πολύ δύναμη και οι χρόνοι ανεβαίνουν δυσανάλογα. Αντίστοιχα οι μικρότερης ιπποδύναμης μοτοσυκλέτες βρίσκουν έναν τοίχο μπροστά τους στις ευθείες και επειδή είναι πολύ ελαφριές, δυσκολεύονται να πλαγιάσουν όταν η κατεύθυνση του ανέμου είναι από το εσωτερικό της στροφής! Τέτοιες λεπτομέρειες και πολλά περισσότερα inside stories θα διαβάσετε τις δύο επόμενες ημέρες από το ΜΟΤΟ, που θα είναι παρόν στην αυλαία του φετινού πανελλήνιου πρωταθλήματος ταχύτητας. Δείτε τις μοτοσυκλέτες, τους αναβάτες και τις ομάδες να ετοιμάζονται και… μείνετε συντονισμένοι στο ΜΟΤΟ σας για να μάθετε όσα δεν μπορούν να σας πουν οι άλλοι!   

 

 

 

 

Η Γ.Γ. Αθλητισμού κήρυξε αναδρομικά έκπτωτο το Δ.Σ. της ΑΜΟΤΟΕ με ενέργειες του ΣΑΜΑΕ

Προσωρινή διοικούσα και νέες εκλογές
Η Γ.Γ. Αθλητισμού κήρυξε αναδρομικά έκπτωτο το Δ.Σ. της ΑΜΟΤΟΕ με ενέργειες του ΣΑΜΑΕ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/12/2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΟΤΟΕ «Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος» κηρύχθηκε έκπτωτο σήμερα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που δημοσιεύθηκε στην διαύγεια.

Είχε προηγηθεί έγγραφη καταγγελία της Προέδρου του Συνδέσμου Αθλητών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΣΑΜΑΕ) κας Γιώτας Δελαγραμμάτικα και έπειτα από ενέργειες της Γεν. Γραμ. Αθλητισμού βρέθηκε πως δεν υπήρχε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 9 του άρθρου 3 του Ν.2725/99.

Πιο συγκεκριμένα: Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΟΤΟΕ δεν εξέδωσε διαπιστωτική πράξη έκπτωσης για τον αντιπρόεδρο κ. Γεροντάκη Νικόλαο και τα μέλη των επιτροπών Αγώνων κ. Τσάγκλα Νικόλαο και κ. Μουρίκη Φωτάγγελο ως όφειλε.

Τι λέει ο νόμος που αναφέρεται πιο πάνω στις βασικές παραγράφους που βρέθηκαν οι λόγοι για την έκπτωση όλων των μελών του ΔΣ:

3. Οι εν ενεργεία διαιτητές ομαδικού αθλήματος, μέλη των οικείων συνδέσμων διαιτητών και οι εν ενεργεία προπονητές του οικείου κλάδου άθλησης, δεν επιτρέπεται να είναι μέλη αθλητικού σωματείου που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης. Επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, ο εν ενεργεία προπονητής ενός αθλήματος ή κλάδου άθλησης να είναι μέλος αθλητικού σωματείου που καλλιεργεί το ίδιο άθλημα ή τον ίδιο κλάδο άθλησης και να μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο και στα άλλα όργανα αυτού, καθώς και σε καταστατικά όργανα υπερκείμενης ένωσης ή αθλητικής ομοσπονδίας, αν, ως αθλητής, έχει κατακτήσει 1η έως 8η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες. Η κατά παράβαση της διάταξης αυτής συμμετοχή σε αρχαιρεσίες αθλητικού σωματείου, ένωσης ή ομοσπονδίας και η τυχόν εκλογή είναι αυτοδίκαια άκυρες. Ως διαιτητές, για την εφαρμογή της διάταξης αυτής, θεωρούνται επίσης οι επόπτες, οι σημειωτές, οι κριτές, οι χρονομέτρες, οι αφέτες, οι παρατηρητές, καθώς και όσοι, με οποιονδήποτε τρόπο, συμμετέχουν σε διαιτητικό έργο ομαδικού αθλήματος. Όποιος καταθέτει στην οικεία αθλητική ομοσπονδία την άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή, παύει να λογίζεται ως «εν ενεργεία προπονητής», μετά από την πάροδο δύο (2) μηνών από την κατάθεση.

9. α) Πρόσωπα στα οποία συντρέχει οποιοδήποτε από τα κωλύματα του παρόντος άρθρου χάνουν αυτοδικαίως την ιδιότητά τους.

β) Η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης εκδίδεται από το διοικητικό συμβούλιο ή την εκτελεστική επιτροπή, κατά περίπτωση, του οικείου φορέα μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών αφότου έλαβε γνώση του κωλύματος. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της ως άνω προθεσμίας, η πράξη εκδίδεται από το αρμόδιο, σύμφωνα με τον ν. 4622/2019 (Α΄ 133), όργανο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέσα στην ίδια ως άνω προθεσμία. Με την ίδια πράξη κηρύσσονται έκπτωτα από το αξίωμα του μέλους του Δ.Σ. ή της Εκτελεστικής Επιτροπής τα υπαίτια για τη μη έκδοση της ως άνω πράξης μέλη αυτών, τα οποία αντικαθίστανται κατά τις ισχύουσες διατάξεις.»

Παρακάτω η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού όπως ανέβηκε στην διαύγεια.

Η «μπάλα» τώρα είναι στα σωματεία και τις λέσχες που θα κληθούν να ξανά κάνουν εκλογές ώστε να μην επαναληφθούν παρατυπίες τέτοιου τύπου και από την νέα χρονιά.