Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2017

Ξεκίνησε!

Το ΜΟΤΟ βρίσκεται από σήμερα στην πίστα των Μεγάρων όπου αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Γιατί από σήμερα; Μα φυσικά γιατί είναι η πρώτη μέρα ελεύθερων δοκιμών για όλες τις ομάδες και η ατμόσφαιρα στα πιτς είναι ακόμα χαλαρή, οπότε μπορείς να κλέψεις χρόνο από τους συμμετέχοντες και να μιλήσεις μαζί τους.

Από αύριο ξεκινούν τα επίσημα δοκιμαστικά και οι χρονομετρημένες δοκιμές και η ένταση θα ανεβαίνει όλο και περισσότερο σε όλα τα στρατόπεδα. Έτσι σήμερα είχαμε όλο τον χρόνο να μιλήσουμε με τον πολυπρωταθλητή Γιάννη Μπούστα και να μας κάνει την δική του ανάλυση για τις συνθήκες της πίστας και τι χρειάζεται να κάνουν οι αναβάτες για να τις αντιμετωπίσουν. Παρακολουθήσαμε από πρώτο χέρι όλη την προετοιμασία του περσινού πρωταθλητή Σάκη Συνιώρη, που φέτος θα συμμετέχει με την “νέα” παλιά αγαπημένη του Aprilia RSV4R Factory. Ακούσαμε την R1 της Motul-Wolf Racing να στενάζει από το βαρύ χέρι του Παρασκευόπουλου. Μας έτρεξαν τα σάλια με την ΠΑ-ΝΕ-ΜΟ-ΡΦΗ(!!!) MV Agusta F3 της Motul -Ευθυμίου και φυσικά κρατήσαμε μερικούς χρόνους με το χέρι από την κατηγορία των supersport 600, που φέτος θα γίνει χαμός με τόσες δυνατές συμμετοχές που έχει.

 

Πάντως σήμερα, ο πολύ δυνατός αέρας δυσκόλεψε όλους τους αναβάτες. Όπως μας είπε ο Γιάννης Μπούστας, τα μεγάλα superbike κάνουν εύκολα σούζες βγαίνοντας από τις στροφές και ο πλάγιος ή πλαγιομετωπικός άνεμος κυριολεκτικά σε βγάζει εκτός πορείας. Αν ρυθμίσεις το Wheelie control σε πολύ ευαίσθητη λειτουργία για να αποφύγεις τις σούζες, τότε χάνεις πολύ δύναμη και οι χρόνοι ανεβαίνουν δυσανάλογα. Αντίστοιχα οι μικρότερης ιπποδύναμης μοτοσυκλέτες βρίσκουν έναν τοίχο μπροστά τους στις ευθείες και επειδή είναι πολύ ελαφριές, δυσκολεύονται να πλαγιάσουν όταν η κατεύθυνση του ανέμου είναι από το εσωτερικό της στροφής! Τέτοιες λεπτομέρειες και πολλά περισσότερα inside stories θα διαβάσετε τις δύο επόμενες ημέρες από το ΜΟΤΟ, που θα είναι παρόν στην αυλαία του φετινού πανελλήνιου πρωταθλήματος ταχύτητας. Δείτε τις μοτοσυκλέτες, τους αναβάτες και τις ομάδες να ετοιμάζονται και… μείνετε συντονισμένοι στο ΜΟΤΟ σας για να μάθετε όσα δεν μπορούν να σας πουν οι άλλοι!