Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2017

Ξεκίνησε!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

31/3/2017

Το ΜΟΤΟ βρίσκεται από σήμερα στην πίστα των Μεγάρων όπου αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Γιατί από σήμερα; Μα φυσικά γιατί είναι η πρώτη μέρα ελεύθερων δοκιμών για όλες τις ομάδες και η ατμόσφαιρα στα πιτς είναι ακόμα χαλαρή, οπότε μπορείς να κλέψεις χρόνο από τους συμμετέχοντες και να μιλήσεις μαζί τους.

Από αύριο ξεκινούν τα επίσημα δοκιμαστικά και οι χρονομετρημένες δοκιμές και η ένταση θα ανεβαίνει όλο και περισσότερο σε όλα τα στρατόπεδα. Έτσι σήμερα είχαμε όλο τον χρόνο να μιλήσουμε με τον πολυπρωταθλητή Γιάννη Μπούστα και να μας κάνει την δική του ανάλυση για τις συνθήκες της πίστας και τι χρειάζεται να κάνουν οι αναβάτες για να τις αντιμετωπίσουν. Παρακολουθήσαμε από πρώτο χέρι όλη την προετοιμασία του περσινού πρωταθλητή Σάκη Συνιώρη, που φέτος θα συμμετέχει με την “νέα” παλιά αγαπημένη του Aprilia RSV4R Factory. Ακούσαμε την R1 της Motul-Wolf Racing να στενάζει από το βαρύ χέρι του Παρασκευόπουλου. Μας έτρεξαν τα σάλια με την ΠΑ-ΝΕ-ΜΟ-ΡΦΗ(!!!) MV Agusta F3 της Motul -Ευθυμίου και φυσικά κρατήσαμε μερικούς χρόνους με το χέρι από την κατηγορία των supersport 600, που φέτος θα γίνει χαμός με τόσες δυνατές συμμετοχές που έχει.

 

Πάντως σήμερα, ο πολύ δυνατός αέρας δυσκόλεψε όλους τους αναβάτες. Όπως μας είπε ο Γιάννης Μπούστας, τα μεγάλα superbike κάνουν εύκολα σούζες βγαίνοντας από τις στροφές και ο πλάγιος ή πλαγιομετωπικός άνεμος κυριολεκτικά σε βγάζει εκτός πορείας. Αν ρυθμίσεις το Wheelie control σε πολύ ευαίσθητη λειτουργία για να αποφύγεις τις σούζες, τότε χάνεις πολύ δύναμη και οι χρόνοι ανεβαίνουν δυσανάλογα. Αντίστοιχα οι μικρότερης ιπποδύναμης μοτοσυκλέτες βρίσκουν έναν τοίχο μπροστά τους στις ευθείες και επειδή είναι πολύ ελαφριές, δυσκολεύονται να πλαγιάσουν όταν η κατεύθυνση του ανέμου είναι από το εσωτερικό της στροφής! Τέτοιες λεπτομέρειες και πολλά περισσότερα inside stories θα διαβάσετε τις δύο επόμενες ημέρες από το ΜΟΤΟ, που θα είναι παρόν στην αυλαία του φετινού πανελλήνιου πρωταθλήματος ταχύτητας. Δείτε τις μοτοσυκλέτες, τους αναβάτες και τις ομάδες να ετοιμάζονται και… μείνετε συντονισμένοι στο ΜΟΤΟ σας για να μάθετε όσα δεν μπορούν να σας πουν οι άλλοι!   

 

 

 

 

Αντώνης Βεντούρας: Ξεκίνημα με νίκη και βάθρο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Πολύ δυναμική αρχή σε νέα κατηγορία SSP300 για τον νεαρό αναβάτη
αντώνης βεντούρας
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/4/2026

Ο Αντώνης Βεντούρας ήταν εξαιρετικός στον διπλό αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην πίστα των Σερρών μαζί με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας μία νίκη και μία δεύτερη θέση στην κατηγορία SSP300.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας:

Ο πρωταθλητής Βαλκανίων 2025 στην κατηγορία CFMOTO 300 ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά στην νέα κατηγορία όπου αγωνίζεται πλέον, SSP 300, με Yamaha R3, δείχνοντας από τις κατατακτήριες δοκιμές τις διαθέσεις του, κατακτώντας την pole position.

Στον αγώνα του Σαββάτου, η μάχη για τις πρώτες θέσεις ήταν ιδιαίτερα έντονη, με πολλούς αναβάτες να διεκδικούν τη νίκη. Ο Βεντούρας (#22) βρέθηκε στο γκρουπ των πρωτοπόρων, με συνεχείς εναλλαγές θέσεων και υψηλό ρυθμό. Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από ένα στιγμιαίο πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση, σε απόσταση μόλις 0,069 δευτερολέπτων από τον 30χρονο Τούρκο νικητή Oguz Tashan (Kawasaki 400).

αντώνης βεντούρας

Η εικόνα της Κυριακής επιβεβαίωσε την αγωνιστική του εξέλιξη. Με σταθερή παρουσία στην πρώτη τριάδα και εξαιρετική διαχείριση του αγώνα, ο Βεντούρας πραγματοποίησε την καθοριστική του επίθεση στο τέλος, περνώντας στην πρώτη θέση και κατακτώντας τη νίκη με διαφορά 0,177 δευτερολέπτων.

Η διπλή αυτή επιτυχία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αναδεικνύει τη δυναμική του νεαρού αθλητή και ενισχύει τις προσδοκίες για μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική συνέχεια στη σεζόν 2026.

αντώνης βεντούρας

Με εμφανή ικανοποίηση και συγκίνηση, ο Αντώνης Βεντούρας μίλησε μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στις Σέρρες, τονίζοντας πως η προσπάθεια και οι θυσίες όλης της ομάδας δικαιώνονται. "Δουλέψαμε ασταμάτητα για να φτάσουμε εδώ," ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τη νέα του ομάδα Pascota Racing Team, την ARP Racing Academy και τον προπονητή του, Δημοσθένη Μαυρόπουλο, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους, επισημαίνοντας ότι η πίστη τους αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τη συνέχεια.

Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους χορηγούς που στέκονται δίπλα του, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στον πατέρα του, τον οποίο χαρακτήρισε ως "βράχο" στην πορεία του, τονίζοντας ότι χωρίς εκείνον τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

ventouras

Ο Αντώνης Βεντούρας είναι ενεργός στo Instagram ενημερώνοντας για την κάθε εξέλιξη της αγωνιστικής χρονιάς του.