Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2020: Θα το μεταδίδει η ΕΡΤ!

Στην IRONTEAM η διοργάνωση
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/1/2020

Με ανακοίνωσή της η ΑΜΟΤΟΕ ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την IRONTEAM που αναλαμβάνει πλέον την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας για την τριετία 2020 – 2022.

Πρόκειται για εκκρεμότητα που υπήρχε από τον Οκτώβριο του 2019, όταν και επίσημα η ΑΜΟΤΟΕ ανακοίνωσε στους αγωνιζομένους πως συζητά με τον συγκεκριμένο διοργανωτή, την πιθανότητα να αναλάβει το ΠΠΤ.

Τότε αναζωπυρώθηκαν οι ελπίδες όλων, πρωτίστως των αγωνιζομένων, πως η αναγγελία του προγράμματος θα γίνει σύντομα, εντός του 2019. Πρακτικά το μόνο που έγινε μέχρι το τέλος του έτους, ήταν η ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία και ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου.

Η ανάληψη της διοργάνωσης, ιδιαίτερα για μία τριετία, δεν είναι εύκολο να αποφασιστεί και σίγουρα απαιτεί αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί η οποιαδήποτε συμφωνία. Οι αγωνιζόμενοι και οι χορηγοί τους, όμως, που δίχως αυτούς δεν θα υπήρχε πρωτάθλημα, θα ήθελαν να ξέρουν μήνες πριν τις οριστικές ημερομηνίες για κάθε αγώνα της επόμενης χρονιάς.

Τώρα αυτή η ευχή μετατίθεται για τα επόμενα χρόνια, μιας και ο διοργανωτής θα είναι ένας. Φέτος το μόνο επίσημο είναι πως ξεκινάμε στο τέλος Μαρτίου και για 6 συνολικά αγώνες σε Μέγαρα, Τρίπολη και Σέρρες.

Γράψαμε τον Οκτώβριο του 2019: Η σημαντικότερη εξέλιξη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2020-2022!

Από εδώ και πέρα λοιπόν, η IRONTEAM αναλαμβάνει την εμπορική εκμετάλλευση και την τεχνική υποστήριξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, την επικοινωνία και την διαχείρισή του, ενώ ως πρώτο -πολύ θετικό βήμα- είναι να εξασφαλίσει την τηλεοπτική κάλυψη, τουλάχιστον για φέτος σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

Η ΑΜΟΤΟΕ πράττει σωστά που αναθέτει σε κάποιον διοργανωτή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, κι ακόμη πιο σωστά που το κάνει αυτό με τριετές συμβόλαιο. Η προηγούμενη προσπάθεια με κάλυψη από την συνδρομητική τηλεόραση και με βάθος ενός έτους, δεν απέδωσε όπως θα έπρεπε, κι ένας από τους λόγους ήταν η μικρή διάρκεια της συμφωνίας. Η IRONTEAM θα έχει περισσότερο χρόνο να διαχειριστεί το πολύπαθο ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας, αν και πιστεύουμε πως θα κάνει την διαφορά από τον πρώτο κιόλας χρόνο, μιας και διαθέτουν πλούσια εμπειρία.

Μέσα στον Ιανουάριο προγραμματίζεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας αυτής συνεργασίας και μαζί και η τελετή απονομής για το 2019, που δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αρχές του επόμενου έτους.

BMU και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, Σέρρες – Κυριάρχησαν Παπαγεωργίου και Βεντούρας

Νίκες επίσης για Φουρθιώτη και Κορρέ στις κατηγορίες τους
bmu
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/6/2026

Στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών πραγματοποιήθηκε ο τρίτος και τέταρτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξαγόταν παράλληλα με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU. Το δύο στα δύο έκαναν οι Παπαγεωργίου και Βεντούρας, ενώ νίκες σημείωσαν στις κατηγορίες τους και οι Φουρθιώτης και Κορρέ.

Πάμε όμως να δούμε τα αποτελέσματα ανά κατηγορία:

SSP 300

Δύο νίκες έκανε ο Αντώνης Βεντούρας στα SSP 300, με τον Παναγιώτη Κολλάρο να κατακτά μία δεύτερη και μία τρίτη θέση και τον Oguz Tashan να παίρνει μία τρίτη και μία δεύτερη θέση.

F1000

Ο Krasev Kanchev έκανε το δύο στα δύο με τον Ψυχογιό Χαράλαμπο να παίρνει μία δεύτερη και μία τρίτη θέση. Ο Παρασκευάς Γεώργιος κατέκτησε μία πέμπτη και μία έκτη θέση, ενώ και ο Καρυωτούδης Γεώργιος πήρε μία έκτη θέση στον δεύτερο αγώνα.

F110

Στην κατηγορία η Αντωνία Κορρέ τερμάτισε στην 6η θέση στον πρώτο αγώνα και στην 3η θέση στον δεύτερο, κέρδισε όμως και στους δύο αγώνες στο R7 CUP.

SSP

Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου πήρε δύο νίκες με μερικά χιλιοστά διαφορά από τον Teodorescu Razvan Gabriel και έδειξε ακόμη μία φορά πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στα 51 του χρόνια! Ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης διακρίθηκε επίσης με μία τέταρτη και μία τρίτη θέση, ενώ στην κατηγορία STK600 κατέκτησε μία νίκη και μία δεύτερη θέση.

SBK

Ο Martin Choy κέρδισε και τους δύο αγώνες της κορυφαίας κατηγφορίας, μπροστά από τον πολύ ανταγωνιστικό Δημήτρη Καρακώστα που πέτυχε δύο δεύτερες θέσεις και γύρισε στο 1:17.

OPEN

Στην κατηγορία Open, τον πρώτο αγώνα κέρδισε ο Χρηστάκης Ηλίας με δεύτερο τον Φιλίππου Κωνσταντίνο και τρίτο τον Καταμπά Νικηφόρο, ενώ στον δεύτερο αγώνα την καρό σημαία πήρε ο Αντωνάκης Ηλίας, με δεύτερο τον Καταμπά Νικηφόρο και τρίτο τον Κλαδογέννη Ιωάννη.

 

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι αειθαλείς Ιωάννης Τζωρτζόπουλος και Μιχάλης Σπηλιώτης που στηρίζουν εδώ και δεκαετίες τους ελληνικούς αγώνες και ακόμη και σήμερα σημειώνουν ανταγωνιστικούς χρόνους!