Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2020: Θα το μεταδίδει η ΕΡΤ!

Στην IRONTEAM η διοργάνωση

Με ανακοίνωσή της η ΑΜΟΤΟΕ ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την IRONTEAM που αναλαμβάνει πλέον την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας για την τριετία 2020 – 2022.

Πρόκειται για εκκρεμότητα που υπήρχε από τον Οκτώβριο του 2019, όταν και επίσημα η ΑΜΟΤΟΕ ανακοίνωσε στους αγωνιζομένους πως συζητά με τον συγκεκριμένο διοργανωτή, την πιθανότητα να αναλάβει το ΠΠΤ.

Τότε αναζωπυρώθηκαν οι ελπίδες όλων, πρωτίστως των αγωνιζομένων, πως η αναγγελία του προγράμματος θα γίνει σύντομα, εντός του 2019. Πρακτικά το μόνο που έγινε μέχρι το τέλος του έτους, ήταν η ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία και ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου.

Η ανάληψη της διοργάνωσης, ιδιαίτερα για μία τριετία, δεν είναι εύκολο να αποφασιστεί και σίγουρα απαιτεί αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί η οποιαδήποτε συμφωνία. Οι αγωνιζόμενοι και οι χορηγοί τους, όμως, που δίχως αυτούς δεν θα υπήρχε πρωτάθλημα, θα ήθελαν να ξέρουν μήνες πριν τις οριστικές ημερομηνίες για κάθε αγώνα της επόμενης χρονιάς.

Τώρα αυτή η ευχή μετατίθεται για τα επόμενα χρόνια, μιας και ο διοργανωτής θα είναι ένας. Φέτος το μόνο επίσημο είναι πως ξεκινάμε στο τέλος Μαρτίου και για 6 συνολικά αγώνες σε Μέγαρα, Τρίπολη και Σέρρες.

Γράψαμε τον Οκτώβριο του 2019: Η σημαντικότερη εξέλιξη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2020-2022!

Από εδώ και πέρα λοιπόν, η IRONTEAM αναλαμβάνει την εμπορική εκμετάλλευση και την τεχνική υποστήριξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, την επικοινωνία και την διαχείρισή του, ενώ ως πρώτο -πολύ θετικό βήμα- είναι να εξασφαλίσει την τηλεοπτική κάλυψη, τουλάχιστον για φέτος σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

Η ΑΜΟΤΟΕ πράττει σωστά που αναθέτει σε κάποιον διοργανωτή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, κι ακόμη πιο σωστά που το κάνει αυτό με τριετές συμβόλαιο. Η προηγούμενη προσπάθεια με κάλυψη από την συνδρομητική τηλεόραση και με βάθος ενός έτους, δεν απέδωσε όπως θα έπρεπε, κι ένας από τους λόγους ήταν η μικρή διάρκεια της συμφωνίας. Η IRONTEAM θα έχει περισσότερο χρόνο να διαχειριστεί το πολύπαθο ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας, αν και πιστεύουμε πως θα κάνει την διαφορά από τον πρώτο κιόλας χρόνο, μιας και διαθέτουν πλούσια εμπειρία.

Μέσα στον Ιανουάριο προγραμματίζεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας αυτής συνεργασίας και μαζί και η τελετή απονομής για το 2019, που δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αρχές του επόμενου έτους.